PPP na D4 - výstavba

Praha – Příbram – Nová Hospoda (I/20)
Odpovědět
darwousek

Re: PPP na D4 - výstavba

Příspěvek od darwousek »

Jojo, hlavně aby měli výmluvu proč tam nejde 130 :), ale tak i ta 100 je pokrok a už jen měsíc a 2/3 a bude se jezdit 130 od Hospody do Jíloviště :)
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Geo: Předpokládáš správně.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

darwousek píše: 31.10.2024 19:18:13 Ale zároveň tam je termín do "31.12. 2024", nemá se zprovozňovat už 20.12 se 130km/h ?
Lze to nahradit jinou (místní nebo přechodnou) úpravou provozu. Podmínky pro plnohodnotný provoz 130 km/h plynoucí z Koncesionářské smlouvy nejsou nyní splněny, proto DIO vypadá jak vypadá, bude se tam sem tam něco dodělávat i z hlavní trasy a tak to není nic proti ničemu... Plnohodnotný provoz od 20.12. je nejzazším smluvním termínem pro plnohodnotné zprovoznění...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
martink

Příspěvek od martink »

Dneska jsem jel již od Těchařovic na Prahu v obou pruzích, dokonce jsem i jednou předjížděl :) taková blbost, a jakou mi to udělalo po ráno radost :D
michal

Příspěvek od michal »

Ty sklonové podmínky na kruhových objezdech múk Těchařovice jsou fakt síla... :roll:
Mirdulac

Příspěvek od Mirdulac »

Já už jsem jel včera večer ve dvou pruzích, jede se moc hezky. Těším se na další úseky, jestli se postupně otevřou.
JAnD

Příspěvek od JAnD »

Dva pruhy na Prahu potěšily, ale při zpáteční cestě veden v úseku Lety-Čimelice provoz zpět po staré silnici a dálnice v tomto úseku uzavřena.
0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

JAnD píše: 5.11.2024 17:05:28 Dva pruhy na Prahu potěšily, ale při zpáteční cestě veden v úseku Lety-Čimelice provoz zpět po staré silnici a dálnice v tomto úseku uzavřena.
Jel jsem tam po tmě, ale pochopil jsem správně, že na jih od letovské křižovatky frézovali asfalt na té nedávno nově vybudované komunikaci a ten, co je rozbitý z toho táhlého kopce dolů, nechali být?
darwousek

Příspěvek od darwousek »

Jo, je tomu tak, taky jsem to viděl.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
TomN

Příspěvek od TomN »

bohužel mohu rovněž potrvdit, že kopec ve směru od Čimelic k letovské křižovatce je bezezměn, jen nově nalajnovalia zúžili. Čekal jsem, že ho rovněž vyfrezují a udělají rovný povrch.

Dále vyfrézovali střední pruh u ČS Mol pod Cukrákem, v místě budovaného podchodu, kd ejsem čekal že to rovněž vyfrézují a udělají nový povrch a teprve potom vyfrézují středový prouh pro svodidla.
martink

Příspěvek od martink »

tohle udělalo dobře ŘSD STČ kraje, kdy udělali nové povrchy od Milina až po Letskou křižovatku před zahájením stavby PPP na D4. Jihočeši se na to vyservisovali, a bolí to ten úsek Letská křižovatka - Mirotice při každém projetí.

Když jsem se na to ptal na Twitteru tak ŘSD JČK odověděli že budou měnit povrchy až po zprovoznění nového úseku D4.

Ano, vím že ty nové povrchy Milín - Lety taky boleli, stál jsem tam každé ráno/odpo, nebo hledal cesty lesem. Ale stálo to za to další 3 roky jezdit po novém :ok:
TomN

Příspěvek od TomN »

Ok díky za vysvětlení, mě to taky pěkně vytáčelo setrvávat v kolonách při kyvadlových průjezdech při opravách...
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

martink píše: 6.11.2024 13:45:07 tohle udělalo dobře ŘSD STČ kraje, kdy udělali nové povrchy od Milina až po Letskou křižovatku před zahájením stavby PPP na D4. Jihočeši se na to vyservisovali, a bolí to ten úsek Letská křižovatka - Mirotice při každém projetí.

Když jsem se na to ptal na Twitteru tak ŘSD JČK odověděli že budou měnit povrchy až po zprovoznění nového úseku D4.

Ano, vím že ty nové povrchy Milín - Lety taky boleli, stál jsem tam každé ráno/odpo, nebo hledal cesty lesem. Ale stálo to za to další 3 roky jezdit po novém :ok:
Jako ty středočeské úseky byly fakt v pekelně špatnym stavu. Ale když si vezmu, kolik to stálo nervů v kolonách a kolik se toho nakonec odfrézovalo, jakožto takřka novýho asfaltu, tak si myslim že ten přístup jihočechů je pragmatičtější. Vždyť velká část těch nových povrchů dneska už neexistuje a ještě je "domršená" těmi parametry vozovky druhé třídy. V ideálním světě se to už mělo udělat finálně v té trase a parametrech, co je to dnes po úpravě, ale chápu že tak to nefunguje. Mě ale zarazilo, že od té letovské křižovatky na jih nechali to, co bylo hnusný a to co bylo nový zas odfrézovali :D :D
adamos

Příspěvek od adamos »

Když jsem v neděli jel na Prahu mezi Čimelicemi a Krsicemi po té luxusně široké silnici s odstavnými pruhy, říkal jsem si, jak to asi budou do budoucna udržovat - v původní šířce, nebo se odstavné nechají zarůst a zúžit?
https://mapy.cz/s/husumecado
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Na tom novém úseku II/604 od obalovny nevyšly zkoušky, proto to muselo pryč. Kus do Čimelic už není v režii Koncesionáře a s RSD JHČ byla dohoda, že to ještě poflikuji v 2022 a udělají po dostavbě D4, ještě se tam v Cimelicich koordinuje se stavbou kanalizace, takže to bude 1+0 na dlouho, což by bylo peklo, ktere by nikdo nepochopil, proc se nepockalo na dálnici... Ale ne že by je nenapadlo některé do toho jít...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
martink

Příspěvek od martink »

martini píše: 10.11.2024 21:38:34 Na tom novém úseku II/604 od obalovny nevyšly zkoušky, proto to muselo pryč. Kus do Čimelic už není v režii Koncesionáře a s RSD JHČ byla dohoda, že to ještě poflikuji v 2022 a udělají po dostavbě D4, ještě se tam v Cimelicich koordinuje se stavbou kanalizace, takže to bude 1+0 na dlouho, což by bylo peklo, ktere by nikdo nepochopil, proc se nepockalo na dálnici... Ale ne že by je nenapadlo některé do toho jít...
Díky za zákulisní informace, takhle to dává smysl :ok:

Na novém úseku dálnice směrem z Letovské křižovatky na Prahu jsou vidět již načky omezující rychlost, evidentně se to opravdu připravuje na spuštění provozu na nový úsek. Tak snad každým dnem ;)
TomN

Příspěvek od TomN »

Dneska jsem při cestě do Prahy koukal jak puk, když byl otevřen úsek od Letovské křižovatky, nádherná jízda, ale nebyl jsme si jist zda všichni si všimli otevření dálníce, neboť hodně aut pokračovala souběžně po 604 (ale třeba nejeli celou trasu :-))

Jinak rovněž díky Martini za dovysvětlení, ohledně rekonstrukce 604 od Ltovské křižovatky, Čimelice. V Čimelicích rekonstrují VO, tak asi budou rovněž renovovat chodníky, vč . inženýrských sítí, pak ještěže sečkají na plný provoz D4.
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

TomN píše: 11.11.2024 9:57:40 Dneska jsem při cestě do Prahy koukal jak puk, když byl otevřen úsek od Letovské křižovatky, nádherná jízda, ale nebyl jsme si jist zda všichni si všimli otevření dálníce, neboť hodně aut pokračovala souběžně po 604 (ale třeba nejeli celou trasu :-))

Jinak rovněž díky Martini za dovysvětlení, ohledně rekonstrukce 604 od Ltovské křižovatky, Čimelice. V Čimelicích rekonstrují VO, tak asi budou rovněž renovovat chodníky, vč . inženýrských sítí, pak ještěže sečkají na plný provoz D4.
Takže je otevřeno od Letovské až po Těchařovice a dál? A provoz je omezený, nebo se jede v obou směrech, v obou pruzích?
TomN

Příspěvek od TomN »

provoz dnes rano ve směru od Letů do Těchařovic 2 pruhy , omezení na 100 km z druhé strany to bylo myslím podobné , byla sice dos mlha ana pár usecích ve směru od Prahy v prvém pruhu občas něco dodělávali, ale myslím že to byla 2+2
martink

Příspěvek od martink »

Potvrzuji, z Prahy po čtyřproudovce az na MÚK Lety.
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

Je to skutečně zcela zprovozněné. Bez fanfár, bez slávy, přitom takovej dlouhej a pěknej úsek. Pamatuju, jak když se zprovozňoval obchvat Dubence, tak jak na to stály kolony aut, aby se po něm mohli svézt.
Jel jsem za tmy, chvilkama jsem ztrácel přehled kde vůbec jsem, ale myslim že v tomhle místě Pozice na mapě
49.5437730N, 14.0793910E by mohlo být pěkně vidět do Jižních Čech. Jinak před mostem, co je u Nového rybníka, tak je to stažené ve směru na Strakonice do jednoho pruhu, ale nic hroznýho, omezení na pár metrů. Důležitá otázka je, už se měří nebo ne? :D
JiriS

Příspěvek od JiriS »

Na https://uredni-deska.md.gov.cz/Uredni-d ... 940-4.html je zprovoznění úseku MIRO v režimu 2+2, a zdá se mi, že to má být už BEZ omezení rychlosti, tj. se 130 km/h.
Dál je zajímavý termín dočasné úpravy provozu, a to do 9.12. Očekává se tam ještě nějaká další úprava v souvislosti s "obchvatem Kvítkovo haciendy", nebo po 9.12. se chystá zprovoznění v plném rozsahu? Myslím, že už jsme dost blízko, aby někdo z "insiderů" dokázal l říct definitivní plánovaný termín plného zprovoznění.

Ještě doplňuji, že na úřední desce MD je i návrh trvalého opatření pro odpočívku Krsice.
kot

Příspěvek od kot »

Zprovoznění dálnice = zprovoznění poměrového měření ? Ví o tom někdo něco podstatného ?
TomN

Příspěvek od TomN »

tak průběžné měření by mne taky zajímalo, zda je již v provozu, či se "jen" testuje a na ostro to poběží se zprovozněním D4 v plné míře. Děkuji za info
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

No takhle, soudě dle toho jak mě (jedoucího 110) předjížděli ostatní řidiči, tak pokud to měření už funguje, tak se ta dálnice zaplatí možná ještě před kolaudací :D
Jinak červený voči kamer svítí cca co 500 metrů.
Odpovědět

Zpět na „D4“