RD se budují po obou stranách budoucího obchvatu, což je sebevražedné.
D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Re: D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Podél Hradecké nebudou RD, ale komerční zástavba. Už je tam KIA a depo pošty. Teď má Věchet i další festivaly na pár let pokoj, jak město vydalo dočasnou stopku další zástavbě, než se vyřeší kanalizace a odvod dešťové vody. Obojí totiž končí v rekreačních rybnících Dolce a pokud by zapršelo na nějakou další halu, ten příkop u cesty, co si říká Dolecký potok, je rázem na ulici 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Tak dneska je to teprve měsíc od
, ale "za pár dní" by bylo fajn, kdyby se objevil nějaký pilot, ať už letadla dospělého, či malého mnohavrtulového. Udělal by radost určitě nejen mně 
V neděli jsem z Královickýho špičáku viděl, že tam někdo nad tím líta rogalem, tak třeba nějaký video bude.
Btw. v Neděli se minimálně u Královce nepracovalo.
Co mě taky v pátek nepřijemně překvapilo, byl totálně ucpaný Trutnov ze směru Polska, cca v 14.30, to by ještě neměla být špička ne? (nejsem místní)
Co mě taky v pátek nepřijemně překvapilo, byl totálně ucpaný Trutnov ze směru Polska, cca v 14.30, to by ještě neměla být špička ne? (nejsem místní)
Páteční špička je tady právě kolem 14 hodiny, v jiný dny to je kolem 16, ale spíš už je tu provoz podobný celý den.
Jinak co mě od otevreni obchvatu Jaroměře docela překvapilo, je že se mi zdá menší provoz polských kamionu přes Královec. Mám pocit, že spoustu z nich zapomnělo dříve sjet pred Jaroměři a potom už je to vedlo přes Trutnov.
Jinak co mě od otevreni obchvatu Jaroměře docela překvapilo, je že se mi zdá menší provoz polských kamionu přes Královec. Mám pocit, že spoustu z nich zapomnělo dříve sjet pred Jaroměři a potom už je to vedlo přes Trutnov.
PetrStep píše: ↑12.11.2024 10:18:22 V neděli jsem z Královickýho špičáku viděl, že tam někdo nad tím líta rogalem, tak třeba nějaký video bude.
Tak jsem dneska zase jel přes Žacléř do Polska. Proti mé cestě z konce října byl vidět u budoucí MUK se silnicí 300 výrazný postup prací. Zpátky jsem jel po šestnáctce a byl to tedy očistec milion kamionů a nespočet aut na cestě do Polska. Na konci prvního 3,5 km dálnice pod osadou Dvorky velké nakupení techniky čilá aktivita na staveništi.
Práce pokračují i na dalších místech , nejen na prvním úseku od hranic.
Práce pokračují i na dalších místech , nejen na prvním úseku od hranic.
Potvrzuji zprávy od Jenyka, začíná se pracovat po celé trase. Dnes už i první bagry na opačném konci u Stříteže. Tak konečně se to hybe 
Buldozery pracovali i v pátek kolem 18.hod (takže za tmy) v zarezech nad Zlatou Olešnicí. Směr Trutnov.
Omlouvám se, ale nedá mi to... buldozery pracovalY. 
-
Honey72
Sobota v poledne, na jižním konci se čilo pracovalo. Pohled na staveniště V Trutnově, Starorokytnické ulici u Nového Rokytníku. I na dalších místech v Trutnově se staveniště připravuje. Sice ne trasa, ale budují se příjezdové cesty, u silnic jsou značky výjezd ze staveniště apod. Mimo jiné, na úseku 1108 u křižovatky trutnovských silnic Studenecká a Hajnická je v poli "miliarda" nových kolíků.
ŘSD na Twitteru zveřejnilo aktuální snímek ze vzduchu.
- Přílohy
-
- GcqIwnuWEAANrUv.jpg (61.82 KiB) Zobrazeno 4790 x
Pár prujezdnich fotek na druhém konci úseku u Stříteže.
- Přílohy
-
- 20241119_152525.jpg (84.75 KiB) Zobrazeno 4433 x
-
- 20241119_152558.jpg (112.38 KiB) Zobrazeno 4433 x
-
- 20241119_152604.jpg (132.18 KiB) Zobrazeno 4433 x
2 JVDB : Ještě že jsi nejel blíž ! To by jsi z toho bahniště potřeboval vytáhnout podobnou mašinou z fotky....
Zemařina v současných podmínkách bude zátěž jak pro stavbu, tak přilehlé silnice a obce. Jen ať to šlape, ať klapne za příplatek konec 2027 
No, myslím, že počasí v zimě tuto stavbu neuzamkne, mírný mráz nekolidující s technologickými mezemi by jí jen prospěl.
Takto to aktuálně vypadá směrem na Libavské sedlo. Souhlasím, že na terénní úpravy mírný mráz nevadí, pár centimetrů sněhu také ne.
a žádná kontrola autora 
Tady možno kouknout na aktuální snímky i ze Žacléře a okolí https://kamery.humlnet.cz/cz/kamery/
To je to automatické doplněvání na mobilu
Tady možno kouknout na aktuální snímky i ze Žacléře a okolí https://kamery.humlnet.cz/cz/kamery/
- Přílohy
-
- stachelberg_2024-11-21.jpg (47.57 KiB) Zobrazeno 3921 x
-
Honey72
Ale abyste se neděsili, tohle je pohled z průsmyku Stachelberg v Krkonoších, ve výšce 634 m n.m. Dálnice půjde před Vraními horami vzadu a všude na 1109 max o 100 metrů níže.
abyste byli úplně v obraze
tohle je jediný postavený objekt plánované tvrze Stachelberg
vše ostatní je schováno v podzemí
tohle je jediný postavený objekt plánované tvrze Stachelberg
vše ostatní je schováno v podzemí
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Pro zajímavost něco z dat z automatického sčítače ŘSD na hraničním přechodu v Královci. Od 1.8.2024 je tam vidět skok v intenzitách. Významnější rozdíl oproti roku 2023 je tam jen v srpnu, kdy hodně frčí dovolenkáři (což potvrzuje spousta severských značek apod.). V 08/2024 byl denní průměr 5500, zatímco 08/2023 jen 3500. Mimo léto jsou rozdíly výrazně menší, za 10/2024 byl průměr 3100, za 10/2023 pak 2700 (tj nárůst jen o 400 voz/den). Co se týče provozu kamionů tak od 08-10/2024 se pohybujeme kolem 120 kusů/den, zatímco v roce 2023 cca 80 kusů/den. Ve zkratce, mimo letní měsíce je rozdíl skoro zanedbatelný...
Takže nárůst kamionů o 50 % !!! Toho by se měl chytit nějaký pisálek a udělat z toho haló. 
Jsou automatické sčítače někdě veřejně? Jsou i na jiných místech? Děkuji.PetrN píše: ↑22.11.2024 12:42:52 Pro zajímavost něco z dat z automatického sčítače ŘSD na hraničním přechodu v Královci. Od 1.8.2024 je tam vidět skok v intenzitách. Významnější rozdíl oproti roku 2023 je tam jen v srpnu, kdy hodně frčí dovolenkáři (což potvrzuje spousta severských značek apod.). V 08/2024 byl denní průměr 5500, zatímco 08/2023 jen 3500. Mimo léto jsou rozdíly výrazně menší, za 10/2024 byl průměr 3100, za 10/2023 pak 2700 (tj nárůst jen o 400 voz/den). Co se týče provozu kamionů tak od 08-10/2024 se pohybujeme kolem 120 kusů/den, zatímco v roce 2023 cca 80 kusů/den. Ve zkratce, mimo letní měsíce je rozdíl skoro zanedbatelný...
už to kdysi kdosi psal, když jsem se ptal na Lipku, ale ...
jsem hlava děravá
jsem hlava děravá
Pokud si pamatuju dobře, byl to PetrN, který psal, že ty údaje nejsou veřejně přístupné, ale že on má čas od času možnost se na nějaká data podívat. 
Přesně tak, nejedná se o veřejná data. Pár let zpátky fungovala veřejně nějaká betaverze aplikace na webu ŘSD s určitými chybami, teď ale nic... Jinak ty sčítače jsou téměř na všech dálničních mezikřižovatkových úsecích vyjma starších úseků dálnic II.třídy, kde jich je jen pár na celém tahu (D4, D10, D46, D35 Mohelnice-Olomouc), pak myslím že téměř na všech hraničních přechodech silnic I.třídy a pak několik desítek kusů v rámci vnitrostátní sítě silnic I.třídy. Jedná se o smyčkové detektory, které na silnici poznáte např. takto s přilehlou krabicí: https://mapy.cz/s/gutukogope
Zajímavostí je např. Chorvatsko, kde jsem si všiml přítomnosti takových detektorů v poměrně velkém množství, přišlo mi že takto mají nějak systematicky pokrytou celou silniční síť včetně silnic nižších tříd.
Zajímavostí je např. Chorvatsko, kde jsem si všiml přítomnosti takových detektorů v poměrně velkém množství, přišlo mi že takto mají nějak systematicky pokrytou celou silniční síť včetně silnic nižších tříd.
takže i třeba tohle ?
https://maps.app.goo.gl/jPmtKqPPtQqXQHp79
https://maps.app.goo.gl/jPmtKqPPtQqXQHp79