I/13 Ostrov – Klášterec nad Ohří
-
Vikingkiller
Re: I/13 Ostrov – Klášterec nad Ohří
Info k chystanému střídavému trojpruhu - https://chomutovsky.denik.cz/zpravy_reg ... -internetu
Nová hejtmanka zjistila, že má být třípruh a vyhlašuje boj za čtyřpruh: https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zprav ... zpravy_slv
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
No výborně, někomu došlo, že to tam je potřeba. Doufám, že uspěje.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Ne, akorát odsune zahájení. Čtyřpruh nevyšel a jediný důvod, proč do toho vrtá je, aby si udělala PR. Takže ve výsledku budeme tratit jen my.
-
evilcleaner
náhodou s partajním příštím premiérem se může klidně stát to, co se stalo s změnou kategorie na D6 
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
-
NullDeVoid
Pokud by současný stav trval o pár let dýl, ale výsledkem by byl 4pruh, tak…jo, za mě rozumné obětování.
13tka si zaslouží pořádnou kategorii, fakt. Někdo za to musí bojovat.
Jen čekám, kdy bude S20 mezi D6 (od KV) a Plzní.
13tka si zaslouží pořádnou kategorii, fakt. Někdo za to musí bojovat.
Jen čekám, kdy bude S20 mezi D6 (od KV) a Plzní.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Jakože 4pruh pro 5-8k vozidel denně?
-
NullDeVoid
Takhle to je teď.
Tohle číslo bude vyšší, jakmile další části S13 budou postavený.
Tohle číslo bude vyšší, jakmile další části S13 budou postavený.
Okej
Vzdávám se v další diskuzi...
- je to čistě PR, věcný argument nemá hejtmanka jediný
- KV kraj tento 4-pruh oproti 3-pruhu fakt „nenakopne“, neoživí, nesníží míru exekucí ani nezvýší úroveň vzdělání
- kvůli intenzitám tu 4-pruh fakt potřeba není a nebude
- otázka je, jestli ekonomika 4-pruhu vůbec nevyšla, nebo vyšla ekonomika na obě kategorie, ale vybral se 3-pruh kvůli úspoře
- pokud by to bylo za B, pak má šanci 4-pruh ještě prosadit a po volbách 2025 (s ANO ve Strakovce) tutově
- odklad v přípravě toto hašteření IMHO reálně nezpůsobí
- KV kraj tento 4-pruh oproti 3-pruhu fakt „nenakopne“, neoživí, nesníží míru exekucí ani nezvýší úroveň vzdělání
- kvůli intenzitám tu 4-pruh fakt potřeba není a nebude
- otázka je, jestli ekonomika 4-pruhu vůbec nevyšla, nebo vyšla ekonomika na obě kategorie, ale vybral se 3-pruh kvůli úspoře
- pokud by to bylo za B, pak má šanci 4-pruh ještě prosadit a po volbách 2025 (s ANO ve Strakovce) tutově
- odklad v přípravě toto hašteření IMHO reálně nezpůsobí
-
NullDeVoid
Díval jsem se na sčítání dopravy a jasně, bude to tam slabý. Neříkám, že ne. I když by se hodilo mít k dispozici data z toho sčítání, co ještě ani nebylo. Nebo z toho dalšího. Protože tady se opět bavíme o zahájení stavby někdy po roce 2035.
KV kraj potřebuje pořádné napojení na Ústecko (linie Chomutov, Most, Teplice, Ústí a snad i Liberec), Prahu a Plzeň. Jak dálnici, tak vysokorychlostní trať, protože odtam je vše daleko. Tohle je to, co tomu kraji pomůže. S13 je možná to nejmenší a nejméně potřebné (přímá, rychlá trať KV ↔ Praha. To je to, co je potřeba nejvíc. Těsně za tím je D6, ta se ale staví, tak dobrý), ale stále to potřebné je. A znova teda dodávám, že S20 od D6 u Bochova do Plzně je taky potřeba. Zase: asi ne teď. Do budoucna ale jo.
Samozřejmě tady počítám s nějakým…růstem. Obecně. Nárůst počtu aut, populace a tak. Ale protože se tu bavíme o budoucnosti za víc jak 10 let, tak uznávám, že to je velmi nejisté, a možná se stane to, že místo růstu přijde pokles. Jenže pak asi budeme mít větší problémy než S13 a S20.
KV kraj potřebuje pořádné napojení na Ústecko (linie Chomutov, Most, Teplice, Ústí a snad i Liberec), Prahu a Plzeň. Jak dálnici, tak vysokorychlostní trať, protože odtam je vše daleko. Tohle je to, co tomu kraji pomůže. S13 je možná to nejmenší a nejméně potřebné (přímá, rychlá trať KV ↔ Praha. To je to, co je potřeba nejvíc. Těsně za tím je D6, ta se ale staví, tak dobrý), ale stále to potřebné je. A znova teda dodávám, že S20 od D6 u Bochova do Plzně je taky potřeba. Zase: asi ne teď. Do budoucna ale jo.
Samozřejmě tady počítám s nějakým…růstem. Obecně. Nárůst počtu aut, populace a tak. Ale protože se tu bavíme o budoucnosti za víc jak 10 let, tak uznávám, že to je velmi nejisté, a možná se stane to, že místo růstu přijde pokles. Jenže pak asi budeme mít větší problémy než S13 a S20.
-
evilcleaner
tohle neni prelozka spojujici dve mesta/resici peazni usek apod. na I/13 by se melo divat v kontextu souvisleho tahu a souvisle tahy se nestavi v kategoriich dle inzenzit na jednotlivych usecich ale jako ucelene casti. stejne nizke intenzity jsou na prihranicnich dalnicnich usecich a nastesti je je nestavime v pulprofilech a podobych hovadinach. vsichni se tu spolu shodneme na spatnosti radialniho systemu dalnic v cechach, ale udelat jednu ucelenou tangentu - to ne, protoze na par km nevychazi intenzity…
Tesat Evilcleanerova slova do kamene, jsem si jistý že se tady shodne více lidí.
Přesně proto se snažím si tady prosadit alespoň 3 pruhy na I/4 přes Šumavu a do Strakonic jako dálnici, protože ucelený tah
Přesně proto se snažím si tady prosadit alespoň 3 pruhy na I/4 přes Šumavu a do Strakonic jako dálnici, protože ucelený tah
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
-
NullDeVoid
evilcleaner: Tohle. Přesně tohle. Přesně tohle je totiž i důvod, proč dělat D35 celou ve 4pruhu, od Hranic s Německem až po…kamsi. Mám svoje nápady, kam by měla vést.
To samé je 13tka, 16tka, 38čka a spoustu dalších.
13 je prostě důležitá komunikace. A dělat to celé ve 4pruhu je jediná racionální možnost.
darwousek: Mně stále faascinuje, jak Písek má přivaděč v podobě S20, ale do Strakonic jen obyčejná silnice, i když ty města jsou ± stejně velký. Dálnici dotáhnout tam je totální no-brainer.
To samé je 13tka, 16tka, 38čka a spoustu dalších.
13 je prostě důležitá komunikace. A dělat to celé ve 4pruhu je jediná racionální možnost.
darwousek: Mně stále faascinuje, jak Písek má přivaděč v podobě S20, ale do Strakonic jen obyčejná silnice, i když ty města jsou ± stejně velký. Dálnici dotáhnout tam je totální no-brainer.
To je všechno hezký, ale v tomhle náročném terénu? Už jen ta S 15,25 tam má stát víc než půl miliardy za kilometr.
Jj to je ono : ucelený tah x PENÍZE... S amozřejmě by byl 4 pruh super, ALE máme na něj ? A kdy na něj bude ?
-
NullDeVoid
2035? Až budeme mít hotovou základní síť a budeme doplňovat další chybějící tahy, jako je právě S13? A doufám, že i S38 a S50.
Jj, tak to beru ! Nejdříve dostavět základní síť a mezitím vytipovat co dalšího co nejdříve... 
Jakkoli bych normálně souhlasil se 4-pruhem prostě a jednoduše z Varů až do Liberce - takhle by to totiž dávalo pořádný smysl jakožto opravdová SÍŤ DÁLNIC v Čechách - tak prostě vidíme snad realitu ne ?
Kus D35 bude taky 3-pruh, hlavní tah netah…
Na I/38, která je významem možná ještě důležitější nebo minimálně srovnatelná, se neplánuje skoro nic, jakože vůbec nic. A to tam i intenzity mluví přímo pro 4-pruh na velké části silnice.
Radši nepíšu, co by mělo být na I/19, která tvoří propojku dálnic a propojku Čech s Moravou … a realita je 2-pruh a snad za 10 let obchvaty.
Vidím to tak, že S 15,25 je zde prostě vítězství.
Jen by mě zajímalo, jak to bylo s tou ekonomikou variant. Jestli vyloženě na 4-pruh nevycházela, nebo vycházela, ale horší než pro 3-pruh.
Kus D35 bude taky 3-pruh, hlavní tah netah…
Na I/38, která je významem možná ještě důležitější nebo minimálně srovnatelná, se neplánuje skoro nic, jakože vůbec nic. A to tam i intenzity mluví přímo pro 4-pruh na velké části silnice.
Radši nepíšu, co by mělo být na I/19, která tvoří propojku dálnic a propojku Čech s Moravou … a realita je 2-pruh a snad za 10 let obchvaty.
Vidím to tak, že S 15,25 je zde prostě vítězství.
Jen by mě zajímalo, jak to bylo s tou ekonomikou variant. Jestli vyloženě na 4-pruh nevycházela, nebo vycházela, ale horší než pro 3-pruh.
-
evilcleaner
že to prasíme na I/35 taky není žádný argument přece
nebo, že nemáme žádnou strategii rozvoje kapacitní komunikace v ose I/19... nadsázkou: k vítězství zla stačí, aby dobrý člověk neudělal nic 
S 15,25 je ale už přecejen pořádná kategorie. Velkou část jízdy můžete jet rychlostí podle sebe, směrově dělená je taky, takže bezpečnost úplně jinde než na obyč silnici.
Já bych to tady neviděl tak černě.
Čára v mapách by měla být i tak souvisle zelená z KV až k D8, možná s malou mezírkou v Chomutově, to už je i tak pěkné ne ?
Když to zkusím porovnat, za mě je stonásobně větší hřích, že se D1 nepřestavěla na 6-pruh. Tady to nebude zdaleka tak “bolet”. Na S73 taky prvně dali 3-pruh, ale to by se tam ani nepřesunula doprava ze současné silnice. Tohle tady vůbec nehrozí.
Já bych to tady neviděl tak černě.
Čára v mapách by měla být i tak souvisle zelená z KV až k D8, možná s malou mezírkou v Chomutově, to už je i tak pěkné ne ?
Když to zkusím porovnat, za mě je stonásobně větší hřích, že se D1 nepřestavěla na 6-pruh. Tady to nebude zdaleka tak “bolet”. Na S73 taky prvně dali 3-pruh, ale to by se tam ani nepřesunula doprava ze současné silnice. Tohle tady vůbec nehrozí.
Mě to naopak přijde naprosto logické. S20 zároveň slouží jako část propojení Plzně s ČB a intenzity provozu hovoří také naprosto jasně. S20 od Nové hospody na Písek má v pracovní dny 15 tis., z toho 1500 NSN, zatímco I/4 na Strakonice má jen necelých 8 tis., z toho 800 NSN a tento nepoměr se ještě víc změní ve prospěch S20. Víc než střídavý třípruh mi na Strakonice ani nedává smysl, ani mi zde nelze aplikovat ucelenost tahu narozdíl od S13 či D35.NullDeVoid píše: ↑17.11.2024 18:07:59 darwousek: Mně stále faascinuje, jak Písek má přivaděč v podobě S20, ale do Strakonic jen obyčejná silnice, i když ty města jsou ± stejně velký. Dálnici dotáhnout tam je totální no-brainer.
-
NullDeVoid
Aram96: Tady opět souhlasím s evilcleaner. Že to prasíme někde neznamená, že to máme prasit všude. Nebo to, že na důležitějším tahu se nic neděje, nezameneá, že tady se nic dít taky nebude. Například ta 38čka by měla být S38 z větší části a jen pak kousek M38. A z 19tky by měla být D19, to snad všichni už víme. Máme tlačit na realizaci všeho tohohle, ne jen sklopit oči a říct si, že teda nic mít nebudeme.
A k tomu Chomutovu: ten průtah tam mě štve už dost dlouho. Tam to chce tunel, jako v Bílině. Tam jsou dálniční intenzity.
V případě téhle části D4 a proč to chci: tady zase jde o strategičnost toho spojení. Navíc…je to kousek, tak to snad nebude takový problém.
A k tomu Chomutovu: ten průtah tam mě štve už dost dlouho. Tam to chce tunel, jako v Bílině. Tam jsou dálniční intenzity.
No, to je teda doopravdy hodně dlouhé propojení. Kdyby existovala S20 mezi Plzní a Budějovicema, tak OK, ale to neexistuje a ani by nemělo, protože D19.PetrN píše: ↑18.11.2024 8:27:50 Mě to naopak přijde naprosto logické. S20 zároveň slouží jako část propojení Plzně s ČB a intenzity provozu hovoří také naprosto jasně. S20 od Nové hospody na Písek má v pracovní dny 15 tis., z toho 1500 NSN, zatímco I/4 na Strakonice má jen necelých 8 tis., z toho 800 NSN a tento nepoměr se ještě víc změní ve prospěch S20. Víc než střídavý třípruh mi na Strakonice ani nedává smysl, ani mi zde nelze aplikovat ucelenost tahu narozdíl od S13 či D35.
V případě téhle části D4 a proč to chci: tady zase jde o strategičnost toho spojení. Navíc…je to kousek, tak to snad nebude takový problém.
Protoze to neni Pisek, ale Pisek/Budejice. A dal po D3 a rakouske S10. Proti tomu stoji co? Strakonice/Vimperk? A dal serpentiny na Strazny a bavorske okresky? Udelejte D4 skrz Sumavu a Bavorskem pokracovani A94 a muzeme se o tomhle tematu zacit vazne bavit.jak Písek má přivaděč v podobě S20, ale do Strakonic jen obyčejná silnice, i když ty města jsou ± stejně velký.
Řešme zde pouze 13 prosím ! Ne 4 ani 20.
Já to tady fakt neznám, nikdy jsem tu nejel tento úsek, ale předpokládám, že údolí Ohře skýtá i určitý kus přírody, proto asi dává docela smysl dát sem 3-pruh namísto 4-pruhu. O finanční úspoře nemluvě. Byť obecně jsem názoru, že mezi těmito kategoriemi jsou už rozdíly opravdu pramalé.
Pokud vyšel ekonomicky kladně i 4-pruh, tak bych se opravdu ptal, proč se nezvolil. Jestli se prostě vyplatí (a to ještě "víme" jak to u nás počítáme), tak by to chtělo jeho realizaci, ať je to skutečně ucelený tah. A ideálně pokračovat i z D8 až do Liberce. Pokud nevyšel, tak smůla a buďme rádi za tento luxus 3-pruh.
Je rozdíl, když MD rve 3-pruh někam, kam fakt nepatří a bude více škodit než pomáhat. Takové příklady najdeme. Tento to ale prostě není, na jejich obranu ..
Když přihlédneme k intenzitám, tak je zde zvolení 3-pruhu naprosto oprávněné a správné řešení, na rozdíl např. od vytížených částí 38, 56 v Ostravě atd., tam rvou 3-pruhy pro nějakých 15-20 tisíc vozidel, tam bojujte proti nesmyslům.
Je potřeba vnímat realitu po celé republice a ne jen křičet, že zrovna tady a tady chcu tohle protože proto.
Já to tady fakt neznám, nikdy jsem tu nejel tento úsek, ale předpokládám, že údolí Ohře skýtá i určitý kus přírody, proto asi dává docela smysl dát sem 3-pruh namísto 4-pruhu. O finanční úspoře nemluvě. Byť obecně jsem názoru, že mezi těmito kategoriemi jsou už rozdíly opravdu pramalé.
Pokud vyšel ekonomicky kladně i 4-pruh, tak bych se opravdu ptal, proč se nezvolil. Jestli se prostě vyplatí (a to ještě "víme" jak to u nás počítáme), tak by to chtělo jeho realizaci, ať je to skutečně ucelený tah. A ideálně pokračovat i z D8 až do Liberce. Pokud nevyšel, tak smůla a buďme rádi za tento luxus 3-pruh.
Je rozdíl, když MD rve 3-pruh někam, kam fakt nepatří a bude více škodit než pomáhat. Takové příklady najdeme. Tento to ale prostě není, na jejich obranu ..
Je potřeba vnímat realitu po celé republice a ne jen křičet, že zrovna tady a tady chcu tohle protože proto.