D3 - Všeobecně

Praha – Tábor – České Budějovice – Rakousko
Odpovědět
Mike

Re: D3 - Všeobecně

Příspěvek od Mike »

máme dvě možnosti
anebo to bude placený nadstandard a bude s k tomu tak přistupovat
anebo to bude bezplatný standard a bude to tak všude
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
skuby

Příspěvek od skuby »

Přesně, jeden metr všude, což teď zjevně není.
Jak moc by "kloboučníci" zpomalovali provoz, když tam stejně bude jen kilo...
Za mě teda radši bez poplatku, ať je v městě klid.
Japao Joe

Příspěvek od Japao Joe »

Jak? Třeba tím, že se bez znamení a ohlédnutí na té stovce v celých padesáti 'vřítí' do jiného jízdního pruhu (můj nejnovější zážitek ze soboty).
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

To je správné info o stovce od Hodějovic do Třebonína? Nemá být stovka jen v tunelu Pohůrka a všude jinde 130 včetně MÚK, kde je bohatě připojováků na rozjezd a strejcové do Kauflandu tam zadara tedy nebudou?
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

No .. osobně jsem pro zpoplatnění v celém úseku a současně i pro zrušení výjimky třeba na obchvatu Olomouce (resp. po dokončení 3508 + 5501). Nebo výjimka i tady... Rozhodně ne dvojí metr. :ko: Pak jsou to akorát více vytížené úseky a více se tam bourá, protože tam najede kdejakej strejda nebo tetka, který na dálnici jindy nepáchne.
Zrušení těch nesmyslných výjimek kvůli místním obchvatům je samozřejmě na místě taktéž, úplně nehledě na ČB.
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

Abychom si rozumněli, já bych to mohl taky využívat, ale jako lepší variantu pro dopravu vidím 130 na celém obchvatu krom tunelu a dálnici s poplatkem.
skuby

Příspěvek od skuby »

Napsal jsem to špatně, 100 km/h jsem myslel jen v tunelu.

Předpokládám, že v době užívání před kolaudací to zpoplatněné nebude, tak si vyzkoušíme, jak to bude s těma "strejdama."
Jinak najíždění z připojováku před nabráním rychlosti je naprosto běžný kolorit našich dálnic, to jste si ještě nezvykli?

Samozřejmě se bavíme o nějakým systému - všichni nebo nikdo, nikoli "od teď nikdo." Ale tomu se zatím zjevně neblížíme.
V Táboře nechtěli kamiony z I/19 ve městě, tam to asi chápu, ve Veselí už trochu míň. V ČB sice stávající doprava není úplně centrem, ale tranzit ani po dokončení nezmizí (mj. I/20 <=> jih, i když bude Severní spojka). A tak bych radši viděl co nejvíc aut na D3, což prostě při zpoplatnění nebude. A to i za cenu, že budou muset Prážáci (sorry) sundat na minutu nohu z plynu kvůli "strejdům" z jihu.

Uzavřu to: D3 "městem" se tu protlačila mj. proto, že bude sloužit současně i jako obchvat (okruh?). Pokud tu dopravu (kvůli zpoplatnění) odvede jen z části, bylo by bývalo lepší řešení std. okruh + D3 "po Lišovském prahu." Jenže všichni víme, o kolik let by se to zdrželo, a tak máme aspoň tohle. A zase na sakra dlouho.
V Linci už by to teď asi řešili taky jinak. Kdo si nevšiml, ano, bydlím v ČB. A sorry za tapetu 8-)
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

Jestli jsem dobře navnímal hejtmana, tak po dostavbě severní spojky bude veškerý tranzit směrován k D3 a z budějovické levobřežky bude dvojka ve dvojpruhu, bez náklaďáků a ustoupí zařízením břehů řeky pro lidi. Z mé zkušenosti tam teď všichni upalují kilem po čtyřproudu aby pak stejně u výstaviště v klidu postáli na červenou.
skuby

Příspěvek od skuby »

Tranzit směrován = předpokládám cedule.
Navigace + mýto/známka může řidiči napovědět jinak:
OK Globus - Exit Roudné I/3 vs. Sev.sp.+D3 = 12/16km
OK Globus - Exit Krasejovka I/3 vs. Sev.sp.+D3 = samé 16/22km
Samozřejmě provoz do toho promluví, ale dokud ta sev. spojka nebude, kamioňáci (možná nejen) se z I/20 na D3 IMHO obtěžovat nebudou. Ale rád se budu mýlit...
PetrN

Příspěvek od PetrN »

Obzvlášť když vezmeme v úvahu jak je samotná severní spojka navržená (min. 2 světelné křižovatky, dva kruháče) tak si nemyslím že bude moc atraktivní. Přímo navazující rychlostní komunikace výhradně s MÚK (ala severní tangenta) by byla výrazně atraktivnější
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Pokud bude zapotřebí zatraktivnit severní spojku/tangentu, tak bude stačit na stávající trasu kolem Vltavy přidat několik semaforů (to v ČB umíme dobře) + MÚK u Stromovky nahradit kruhovým objezdem (skutečně se to řeší!) ... a rázem je severní cesta atraktivní až až...
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

skuby píše: 26.6.2024 8:42:50 Napsal jsem to špatně, 100 km/h jsem myslel jen v tunelu.

Předpokládám, že v době užívání před kolaudací to zpoplatněné nebude, tak si vyzkoušíme, jak to bude s těma "strejdama."
Jinak najíždění z připojováku před nabráním rychlosti je naprosto běžný kolorit našich dálnic, to jste si ještě nezvykli?

Samozřejmě se bavíme o nějakým systému - všichni nebo nikdo, nikoli "od teď nikdo." Ale tomu se zatím zjevně neblížíme.
V Táboře nechtěli kamiony z I/19 ve městě, tam to asi chápu, ve Veselí už trochu míň. V ČB sice stávající doprava není úplně centrem, ale tranzit ani po dokončení nezmizí (mj. I/20 <=> jih, i když bude Severní spojka). A tak bych radši viděl co nejvíc aut na D3, což prostě při zpoplatnění nebude. A to i za cenu, že budou muset Prážáci (sorry) sundat na minutu nohu z plynu kvůli "strejdům" z jihu.

Uzavřu to: D3 "městem" se tu protlačila mj. proto, že bude sloužit současně i jako obchvat (okruh?). Pokud tu dopravu (kvůli zpoplatnění) odvede jen z části, bylo by bývalo lepší řešení std. okruh + D3 "po Lišovském prahu." Jenže všichni víme, o kolik let by se to zdrželo, a tak máme aspoň tohle. A zase na sakra dlouho.
V Linci už by to teď asi řešili taky jinak. Kdo si nevšiml, ano, bydlím v ČB. A sorry za tapetu 8-)
Trasování nemá se známkou vůbec nic společného. Když bude dálnice blíže městu, tak odvede mnohem více dopravy, ale nehledě na známky. Myslím, že nezpoplatnění neodradí zase tolik řidičů, že by to zahýbalo s intenzitami ve městě. Pořád bude drtivá většina aut ve městě ti, kteří tam prostě potřebují.

Veselí patří zrušit určitě, to je přesně ta výjimka, co není vůbec systémová. Tábor je jiný případ.

Já jako uznávám, že ČB si svojí velikostí výjimku asi zaslouží, ale osobně bych šel spíše cestou opačnou a to zrušením těch jiných výjimek. Ale o tom by měli nestranně rozhodnout odborníci a ne politici, co tomu rozumí větší prd než my tady.

Jinak pro mě (kdybych po dálnicích nejezdil) by byla dálnice za barákem naopak konečně důvod si DZ koupit, kdyby mi šetřila čas. A ne že bych dál postával ve městě, když je vedle dálnice. Ono je to jednoduché .. z valné části ti, kteří po dálnici ušetří čas pravidelně (denně, několikrát týdně), ti ji budou využívat a koupí si i DZ, kdežto ti, kteří by tam jeli sem tam a známku nekoupí, tak ve městě nebudou tolik vadit, když je to občas.
skuby

Příspěvek od skuby »

Michal R píše: 26.6.2024 11:56:53 ...MÚK u Stromovky nahradit kruhovým objezdem (skutečně se to řeší!)...
To jako fakt, víš víc? To snad nikdo nemůže myslet vážně ne?!
Kdyžtak do jinýho vlákna asi, dík.
mstitek

Příspěvek od mstitek »

Michal R píše: 26.6.2024 11:56:53 Pokud bude zapotřebí zatraktivnit severní spojku/tangentu, tak bude stačit na stávající trasu kolem Vltavy přidat několik semaforů (to v ČB umíme dobře) + MÚK u Stromovky nahradit kruhovým objezdem (skutečně se to řeší!) ... a rázem je severní cesta atraktivní až až...
Však pokud vím, tak po dokončení obchvatu a severní tangenty je plán přeměnit levobřežku mezi diamantem a dlouhou loukou na městský bulvár s přechody, světly a nižsí rychlostí, což by mi i vcelku dávalo smysl. Ale ten kruháč u Stromovky zní jako výplod velmi choré mysli.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

to služby & mstitek:
Tím záměrem jsem si jistý. Předchozí budějcká politická reprezentace to tlačila teda víc, stávající má jiné priority.... Ale že by se ten nápad zcela opustil, tak to bohužel zatím ne...
Zkusím si vzpomenout až se uvidím s hlavním architektem, bych zjistil novinky či aktuální stav
kalanis

Příspěvek od kalanis »

Jak jste se vedle hádali o tom, že když se dodělá D3 na čáru, tak že se bude řešit, jak není středočeský úsek (a budou z toho i titulky) - tak už je to tady. Dneska v Událostech k DODu na Pohůrce. Zakončili to tím.

ČTK/ČT: Sedm kilometrů D3 se prodraží o dvě miliardy
x0401

Příspěvek od x0401 »

kalanis píše: 7.9.2024 19:31:51 Jak jste se vedle hádali o tom, že když se dodělá D3 na čáru, tak že se bude řešit, jak není středočeský úsek (a budou z toho i titulky) - tak už je to tady. Dneska v Událostech k DODu na Pohůrce. Zakončili to tím.
Všimli jste si v té mapě v událostech trasování středočeské D3? :lol:
Obchvaty by měli být bez OK.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Sudr

Příspěvek od Sudr »

mstitek píše: 27.6.2024 10:58:53
Michal R píše: 26.6.2024 11:56:53 Pokud bude zapotřebí zatraktivnit severní spojku/tangentu, tak bude stačit na stávající trasu kolem Vltavy přidat několik semaforů (to v ČB umíme dobře) + MÚK u Stromovky nahradit kruhovým objezdem (skutečně se to řeší!) ... a rázem je severní cesta atraktivní až až...
Však pokud vím, tak po dokončení obchvatu a severní tangenty je plán přeměnit levobřežku mezi diamantem a dlouhou loukou na městský bulvár s přechody, světly a nižsí rychlostí, což by mi i vcelku dávalo smysl. Ale ten kruháč u Stromovky zní jako výplod velmi choré mysli.
Tak v územním plánu města je tenhle kruhák už od počátku věku, tedy podle mě od nejméně od roku 2000. Nicméně v územním plánu je spousta různých věcí, o který jsem si vždycky myslel že je nikdo nemění vážně realizovat.
Screenshot_20240907_222827_Adobe Acrobat.jpg
Screenshot_20240907_222827_Adobe Acrobat.jpg (347.66 KiB) Zobrazeno 3768 x
ElWapp

Re: D3 0310/II Hodějovice-Třebonín (výstavba)

Příspěvek od ElWapp »

Myslím že bude zajímavé po otevření D3 porovnat jízdní doby před a po, takže tady je stav necelé dva měsíce před otevřením, ať je pak s čím porovnávat... trasa Praha - Linz, úterý 11:30.
Přílohy
D3.png
D3.png (544.77 KiB) Zobrazeno 3226 x
Michal R

Příspěvek od Michal R »

ElWapp píše: 19.11.2024 11:32:38 Myslím že bude zajímavé po otevření D3 porovnat jízdní doby před a po, takže tady je stav necelé dva měsíce před otevřením, ať je pak s čím porovnávat... trasa Praha - Linz, úterý 11:30.
Dobrý nápad tento screen, schválně jak to začne nově počítat Waze po dostavbě D4 na straně jedné a D3 na straně druhé... nicméně stejně hodně řidičů bude jezdit podle toho, kam se v Praze potřebujete dostat... jestli Smíchov nebo Hostivař je určující víc, než těch 8 km rozdílu
kot

Příspěvek od kot »

ElWappe, pěkný nápad ! Já sázím, že rychlejší to bude po D4...
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

Ano, nápad bezesporu dobrý, jen je dobré si všimnout, že ta západní trasa vede přes Dubné. Abychom měli vliv provozu vyloučený zcela, takto vypadá volba trasy rychlá / nezohledňuje provoz. Ještě je zajímavé, že z Prahy to žene na D4 pouze menší část Zbraslavi a cca půlka Lipenců, jinak celá Praha po D3. Tak uvidíme, jestli na Vánoce bude rozhraní tvořit Vltava.
Přílohy
Praha-Linz.png
Praha-Linz.png (498.26 KiB) Zobrazeno 3505 x
monin

Příspěvek od monin »

mapman píše: 17.11.2024 23:42:37 Byla to nejdřív B125, pak od roku 1999 přečíslováno na B310, protože silnice, které měly být přestavěny na S, dostávaly čísla podle této silnice a místo S na začátku dostali 3ku. ;)
Děkuju! :)
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Geo

Příspěvek od Geo »

Jirka L píše: 19.11.2024 21:15:05 jinak celá Praha po D3.
Protoze je to momentalne ~35km vs. ~90km dalnice. Tech ~55km bude neco pres 10 minut rozdilu.
Sojer

Příspěvek od Sojer »

Jirka L píše: 19.11.2024 21:15:05 Ano, nápad bezesporu dobrý, jen je dobré si všimnout, že ta západní trasa vede přes Dubné. Abychom měli vliv provozu vyloučený zcela, takto vypadá volba trasy rychlá / nezohledňuje provoz. Ještě je zajímavé, že z Prahy to žene na D4 pouze menší část Zbraslavi a cca půlka Lipenců, jinak celá Praha po D3. Tak uvidíme, jestli na Vánoce bude rozhraní tvořit Vltava.
Praha - Linz - Praha je presne ma cesta do a z prace, takze se tesim, az obe varianty po novem roce vyzkousim a dam sem info. Zatim po D3 z vychodniho okraje Prahy, ale pokud maji delat to zahloubeni u Benesova, tak to asi vypada na D4.
Odpovědět

Zpět na „D3“