PPP na D4 - provoz
Re: PPP na D4 - výstavba
Paul1: Můžeš tu, prosím, uvést od jakého "překročení" to podle tebe "dává smysl"? Porušení MPR je porušení MPR. Opravdu jsi přesvědčen, že minimální překročení je nepostižitelné a tudíž, že na něj "máš právo"?
A co ta bezpečná vzdálenost? Taky budeš (ty sám svou hlavou) vědět, jaká vzdálenost je ta bezpečná a nedodržení té "úřední" ti bude pro smích?
Tebe bych tedy na silnici potkat nechtěl.
A co ta bezpečná vzdálenost? Taky budeš (ty sám svou hlavou) vědět, jaká vzdálenost je ta bezpečná a nedodržení té "úřední" ti bude pro smích?
Tebe bych tedy na silnici potkat nechtěl.
MPMP: Uvádět to nehodlám, to si musí každý posoudit sám a případně obhájit. A jsem o tom přesvědčen. Jako důkaz mých slov si můžeš přečíst článek s odkazem na rozsudek NSS, kdy naměřená rychlost 52 km/h v obci není přestupkem. Ty budeš jeden z těch, kteří radši jedou těch 43 km/h a překročení o 1 km/h by tvrdě trestal. Tebe bych potkat taky nechtěl. Konec OT.
https://www.autoweb.cz/materialni-aspek ... hodne-ano/
https://www.autoweb.cz/materialni-aspek ... hodne-ano/
Po přečtení příspěvků některých uživatelů tady si nezbývá přát nic jiného, než aby se úsekové měření rozšířilo na všechny dálnice...
Myslím, že to je o nepochopení dvou věcí ...jozka píše: ↑20.11.2024 9:45:11 Pokud se nekdo riti 140 na nekoho, kdo jede 130... tak se k nemu priblizuje asi o dvaatrictvrte metru za vterinu. Jestli je tohle riceni, tak tedy nevim. A pokud nekdo citi ukor ze musi zpomalit ze 130 na 120, tak je dost zvlastni podivovat se nad tim, ze nekdo jiny citi jako ujmu, ze musi zpomalit ze 140 na 130.
- zaprvé nadsázka - může tam být 150, 160 nebo cokoli jiného. Opravdu nemá smysl si hrát se slovíčky a s metry za vteřinu. Pokud máte potřebu řešit i nadsázku, pak je jasná reakce od Adam108...
- zadruhé nepochopení pravidel - pravidla říkají, že MPR je 130. Opravdu si myslíte, že má být naštvaný ten, kdo ta pravidla porušuje? Pokud je opravdu naštvaný, pak to znamená, že je na silnici agresivní, a pardon, nemá tam co dělat.
Ale obávám se, že ani tahle diskuse o dodržování MPR tady nemá co dělat. Pokud bychom všichni dokázali jet 130, tak by to bylo v pořádku. Ale pokud bude naší podstatou to, že "pravidla máme od toho, aby se porušovala", nebo "já na to mám" (peníze nebo právníky), místo správného "musím respektovat i ty ostatní, i oni mají svá práva", tak diskuse o rychlosti a jejím překračování nikdy neskončí
Mimochodem, kdyby se zvedla MPR na 150 (a myslím, že na nové D4 by se pár vhodných úseků i našlo), tak bude diskuse o tom, proč se pokutuje za 151, a ne až za 160...
Co taková kacířská myšlenka - dát maximálku 140, doporučenou 130. A úsekově měřit - a opravdu dávat pokuty za 141 a víc. Pokud to řidiči dokážou ustát, pojedou všichni v klidu plus mínus 130. Bohužel jsme v Česku, a řidiči to nedokážou
Aha, takze vy neco napisete, ale vlastne to tak nemyslite. Tak to jo.Opravdu nemá smysl si hrát se slovíčky a s metry za vteřinu.
Ze školy si pamatuji, že z hlediska délky brzdné dráhy je optimální rychlost 160km/h. Důvodem je reakční čas. 130 km/h totiž trochu uspává, kdežto 160 km/h už vyžaduje konstatní pozornost a řidič tak reaguje na překážku apod. rychleji a tento rozdíl pokryje nárust brzdné dráhy z vyšší rychlosti. Jen ta vyšší rychlost zároveň rychleji unavuje.
Re: PPP na D4 - provoz
Toleranci měření nastavuje PČR. Věřím, že zde bude nějaké rozumné určení rychlosti tak, aby z toho nebyla jen kasička na peníze, jak se někteří obávají... A pokud někdo jede 140+ (skutečných, ne tacho), tak sorry, ale na dálnici parametrů většiny trasy D4 už to opravdu bezpečnosti nepřispívá...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
V diskusi o úsekovém měření rychlosti prosím pokračujte ve vlákně PPP D4 - provoz, ještě chvíli iracionality a založím vlákno PPP D4 - měření rychlosti a nebudu ho navštěvovat 
MPR je klasicke vychodni schizma. Respektuji jen zakony, ktere mi vyhovuji. Zakony, ktere mi nevyhovuji by meli dodrzovat vsichni ostatni krome me.
No prosím, takže je to někde i ofiko.Xyzc píše: ↑20.11.2024 13:02:15Ze školy si pamatuji, že z hlediska délky brzdné dráhy je optimální rychlost 160km/h. Důvodem je reakční čas. 130 km/h totiž trochu uspává, kdežto 160 km/h už vyžaduje konstatní pozornost a řidič tak reaguje na překážku apod. rychleji a tento rozdíl pokryje nárust brzdné dráhy z vyšší rychlosti. Jen ta vyšší rychlost zároveň rychleji unavuje.
Díky
S tou únavou obecně souhlasit asi jde, prostě více to unavuje, především oči a hlavně mozek, ale řekl bych, že nehody způsobuje spíš nepozornost a takové “klimbnutí” než únava jako taková. Takže pořád nejspíš ve prospěch vyšší rychlosti.
mts: já to mám trochu jinak: dodržuji zákony, které mi dávají smysl.
Ostatní jedince až na výjimky neřeším, vychovávám snad jen poctivé užívání připojovacího pruhu.
Nikoliv. Ani nejezdím na "50" 43, ani nejsem pro "tvrdé tresty".Paul1 píše: ↑20.11.2024 11:19:17 MPMP: Uvádět to nehodlám, to si musí každý posoudit sám a případně obhájit. A jsem o tom přesvědčen. Jako důkaz mých slov si můžeš přečíst článek s odkazem na rozsudek NSS, kdy naměřená rychlost 52 km/h v obci není přestupkem. Ty budeš jeden z těch, kteří radši jedou těch 43 km/h a překročení o 1 km/h by tvrdě trestal. Tebe bych potkat taky nechtěl. Konec OT.
Jezdím na "50" GPS 50 km/h na tempomat (tacho to je v mém voze 53), na dálnici jezdím GPS 130 na tempomat (tacho to je 135) a nemám s tím nejmenší problém. Pokud nekdy potřebuji zrychlit, učiním tak, ale rozhodně, když mne při tom někdo přistihne, nežehrám na zvůli a "buzeraci", protože jsem porušil zákonné opatření, Je to jen moje vina, nikoli toho, kdo tam tu kontrolu nainstalovat.
Z mé strany též konec OT.
to aram: jen hra se slovicky, "respektuji/dodrzuji jen zakony, ktere mi vyhovuji/davaji smysl". Vychodni schizma...Desivy zpusob uvazovani...
Když už je na to vlákno, tak ještě odpovím. Já se ale bavím jen o minimáním překročení rychlosti max o 5%. Ve většině případů, pokud pojedu ve vesnici 52 km/h, tak nespáchám přestupek. A pokud ho nespáchám, tak proč bych měl platit pokutu? Stačí si přečíst ten rozsudek.MPMP píše: ↑20.11.2024 14:16:47Nikoliv. Ani nejezdím na "50" 43, ani nejsem pro "tvrdé tresty".Paul1 píše: ↑20.11.2024 11:19:17 MPMP: Uvádět to nehodlám, to si musí každý posoudit sám a případně obhájit. A jsem o tom přesvědčen. Jako důkaz mých slov si můžeš přečíst článek s odkazem na rozsudek NSS, kdy naměřená rychlost 52 km/h v obci není přestupkem. Ty budeš jeden z těch, kteří radši jedou těch 43 km/h a překročení o 1 km/h by tvrdě trestal. Tebe bych potkat taky nechtěl. Konec OT.
Jezdím na "50" GPS 50 km/h na tempomat (tacho to je v mém voze 53), na dálnici jezdím GPS 130 na tempomat (tacho to je 135) a nemám s tím nejmenší problém. Pokud nekdy potřebuji zrychlit, učiním tak, ale rozhodně, když mne při tom někdo přistihne, nežehrám na zvůli a "buzeraci", protože jsem porušil zákonné opatření, Je to jen moje vina, nikoli toho, kdo tam tu kontrolu nainstalovat.
Z mé strany též konec OT.
Pokud pojedu ještě rychleji a spáchám přestupek, tak pokutu zaplatím a nebudu se o tom ani dohadovat. Dopravní policie má toleranci až 10%. Mimojiné i proto, že pak je vždy splněn materiální znak přestupku, ale při minimálním překročení je třeba každé překročení zkoumat a to obecní úřady nedělají. Řešením by bylo jedině, aby veškeré pokuty byly příjmem státního rozpočtu, pak by si z těch 51 - 52 km/h nedělaly obce dojnou krávu.
Taky zakončím OT:
Budiž, asi to tak bude, uznávám a přiznávám, že mě osobně by se v Rakousku lépe nežilo. .
Nicméně když odhlédneme od dopravy, tak jsem opravdu (bez ironie) velmi rád, že se mraky předpisů vůbec v praxi nedodržují a že stát to nemá kapacity ani uhlídat. (ale hlavně že je v ČR máme
Mně se líbí, jak každý končí s OT a ten po něm zase končí s OT atd. Takže prosím, aby se tím řídili všichni.
MPMP: Mám to podobně. Tachometry nadhodnocují. Jinak se těším, až bude D4 v UP.
Už se těším na plynulou jízdu po D4 k Písku, kde jsou příbuzní. Dočasně tedy ještě přes Čimelice, kde se alespoň zastavím u známého.
v mapy.cz se už začíná dálnice zelenat podle skutečně puštěného provozu
https://mapy.cz/zakladni?x=14.0819364&y=49.5657260&z=12
https://mapy.cz/zakladni?x=14.0819364&y=49.5657260&z=12
Po 18 km D4 Via Salis z celkových nových 32 km novostaveb realizovaných v rámci #PPP se už můžete v omezeném režimu projet od 11.11. Plnohodnotný provoz všech úseku nastane po 17.12. MD v této souvislosti zřídilo stránku, na které chceme sbírat zpětnou vazbu uživatelů... viz https://www.facebook.com/groups/1274057343929678
Proč na FB? To nemá ouřad kapacitu na jednoduchý web? Nebo je to neoficiální iniciativa? Zpětné vazby jsou základem úspěšné manažerské práce...
Protoze realita je takova, ze uz vylakat z lidi zpetnou vazbu je docela kumst. Tudiz je potreba jim nabidnout prostredek, kde je to pro ne nejsnazsi. Coz, ac se mi to osobne nelibi, je bohuzel FB.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Bohužel zrovna na fcb většinou diskutují jen věční mrmlalové, nespokojenci se vším a vždycky, jedna Máňa povídala, a všude jinde je to lepší, silničáři zaspali, na stavbě nikdy nikoho nevidím, v cizině se maká nonstop, dálnice pro všechny zadarmo a benzín nejlépe taky ... 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Zrovna tady to byva opacne. Lide v diskuzich glorifikuji D4 jako stavbu, kde se najednou furt pracuje, takove mnozstvi techniky jinde nevideli a jeste ze to jde tak rychle a ze to neni statni stavba. Co naplat, ze ta stavba trva realne dele nez jine useky, kde "se poflakuji dva manici s lopatou" - 3,5 roku a to ohromne nasazeni v zaveru kompenzuje rozvlekly start...