NullDeVoid píše: ↑21.11.2024 16:53:11
Aram96: Protože se to tady řeší. A jsem jediný, kdo zastupuje můj názor.
Buď tak hodný prosím, a přečti si, na co se michal vlastně ptal nebo co přesně požadoval, a na co jsem mu odpovídal. Dojdeš k výsledku, že jsi tu zase napsal ten svůj výčet vysněných tahů, ale úplně mimo debatu.
Mike: neříkám, že to vyřeší petice, ale máš lepší nápad ? Od samotných vrcholných politiků změna nepřijde, to je pod jejich rozlišovací schopnosti, ledaže by na MD nastoupil někdo, kdo se o ty dálnice alespoň trochu zajímá/zajímal. Kraje si jedou každý spíš svoje a dvojky a přidávání nějakých nových dálnic to není pro ně. Maximálně se sem tam ozvou, že chtějí 4-pruhy namísto 2/3. Ale že by se spojily dva tři kraje a bojovaly za nějaký nový tah, to si nepamatuju teda. Možná v daleké minulosti při tvorbě dálnic, ale to nebyly ještě ani kraje jako takové. ŘSD samotné mi v této věci přijde bohužel dosti laxní. Možná RM sám by to viděl jinak, ale jednotlivé správy a jejich ředitelé .. zatím velky špatny ala: chystáme jen to, co nakázalo MD.
Kdybych síť navrhoval já, tak jsem určitě za 4-pruh z Plzně až k Písku, resp. prostě dálnice D19 až k D1. Od Písku na ČB by byla dálnice krásná, ale vzhledem ke zbytku ČR mi sem sedí spíše ten 3-pruh. Sorry, ale je x jedniček, které by měly být dálnicí rozhodně dříve než 20 v těchto místech. Namátkou .. téměř celá I/50, 16, půlka 38, samozřejmě 19, ... ale po těchto .. proč ne.
Je ale pravdou, že 4-pruh by zde nebyl nic úplně neobvyklého, většina našich měst od 100.000 obyvatel má dálnice nebo 4-pruhy do 3-5 směrů, tak proč ne ČB. Zde si to možná za pár let budou žádat už i intenzity provozu. Že měl být 4-pruh alespoň po I/22, o tom jsme se tu bavili už mockrát a s tím určitě souhlasím. Navíc by to nebylo nic extra náročného.
Edit: avantime mě v lecčem předběhl.