I/27 Přeložka Klatovy
Re: I/27 Přeložka Klatovy
Dle informace na Radiožurnálu bude zbylá část zprovozněna 2.12.
Mapy.cz již to mají zakresleno a i zadáno v dopravním podkladu.
https://mapy.cz/zakladni?x=13.2977333&y=49.3710891&z=14
Mapy.cz již to mají zakresleno a i zadáno v dopravním podkladu.
https://mapy.cz/zakladni?x=13.2977333&y=49.3710891&z=14
Tak teď už jen ten jihozápadní obchvat který je v ÚP zhruba v této trase 
Edit: Dost se mi líbí že Klatovy mají pro toto aspoň rezervy, ve Strakonicích si dokážu představit úplně to samé s křížením I/22 x I/4 někde mezi Kapsovou Lhotou a Mutěnicemi
Viz. cca toto a kdyby se někdo ptal z čeho vycházím tak rád odpovím ihned vykradeno z I/22 STRAKONICE – Severní dopravní půloblouk
50. léta....
Edit: Dost se mi líbí že Klatovy mají pro toto aspoň rezervy, ve Strakonicích si dokážu představit úplně to samé s křížením I/22 x I/4 někde mezi Kapsovou Lhotou a Mutěnicemi
50. léta....
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Zajímavé video, ale uprostřed před tím kruhákem jsem se docela vyděsil. Tam to nedopadne dobře z hlediska dopravních nehod.Stejně tak nechápu, jako kdyby tam bylo tak málo místa, aby se nedaly udělat lepší výjezd z těch kruháků. Kamiony se tam vejdou jako v pořádku? Mají tam dost místa?
Tak projeto, kruháče jsou sice otravný, ale není to taková hrůza.
Naopak mě překvapilo, jak je v několika místech blízko zástavba a bez jakýkoliv protihlukových stěn a řidiči tak koukají lidem do oken. S tím se ještě plánuje něco dělat?
Naopak mě překvapilo, jak je v několika místech blízko zástavba a bez jakýkoliv protihlukových stěn a řidiči tak koukají lidem do oken. S tím se ještě plánuje něco dělat?
Poprvé projeto
Plus: to že obchvat existuje
Minusy: všechno ostatní - několik kruháčů, žádná MÚK, poloměry oblouků, blízkost zástavby, absence protihlukových stěn, nedostatek výjezdů, jen dva pruhy (není nikde 2+1), na severu chybí prodloužení alespoň za obec Štěpánovice, na jihu chybí lepší napojení I/22 ....
Je znát, že je to patrně hodně starý projekt s hodně mizernými parametry. Kolem obchvatu se stále pracuje a zaujalo mě že tam nikdo neseká trávu na krajnicích. Nevím jestli je to důsledek toho, že to dílo nebylo definitivně předáno nebo čeho? Každopádně je to ostuda, zprovoznit stavbu a neudržovat jí.
Minusy: všechno ostatní - několik kruháčů, žádná MÚK, poloměry oblouků, blízkost zástavby, absence protihlukových stěn, nedostatek výjezdů, jen dva pruhy (není nikde 2+1), na severu chybí prodloužení alespoň za obec Štěpánovice, na jihu chybí lepší napojení I/22 ....
Je znát, že je to patrně hodně starý projekt s hodně mizernými parametry. Kolem obchvatu se stále pracuje a zaujalo mě že tam nikdo neseká trávu na krajnicích. Nevím jestli je to důsledek toho, že to dílo nebylo definitivně předáno nebo čeho? Každopádně je to ostuda, zprovoznit stavbu a neudržovat jí.
Je starý, ale dříve byly v plánu MÚK. Dnešní podoba je bizár Alá Strakonice. Naštěstí mají podle nového dokumentu ŘSD dostat Klatovy i Strakonice jižní obchvaty na I/22.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
Lynx píše: ↑12.7.2025 1:20:34 Poprvé projeto
Jen bych řekl, že kruháče jsou naopak výsadou "modernosti". Ale ono je to schválně v uvozovkách. Spíše jsou tyto stavby ty případy, kdy je projekt původem opravdu starý (blízkost zástavby bez valů/PHS, obyč křižovatky místo MÚK, horší poloměry atd.), ale kvůli bezpečnosti se všude radši nase*ou kruháče. Ale mám pocit, že i dnes umí udělat nový projekt, který je kvalitně na palici stejně jako ty staré.
V tomto případě lze ale určitě tvrdit, že je stokrát lepší tenhle slabší obchvat s OK než nic. Snad alespoň s navazující přeložkou na sever vznikne plnohodnotná MÚK. V místě propojení silnice první třídy s trojkou, dvojkou a ještě přivaděčem do Klatov se snad o OK jako o konečném řešení nebude ani uvažovat.
-
Václav Wachtl
V původním projektu byly MUK. A taky 2.etapa směrem na Železnou Rudu.
V rámci úspor byly MUK i 2.etapa vyškrtnuty.
V rámci úspor byly MUK i 2.etapa vyškrtnuty.
Musí se šetřit, ať to stojí co to stojí... 
Aha, takže zase typický nešvar, kdy místo odložení stavby kvůli financím došlo k jejímu zprasení, které stejně bylo k ničemu, protože se stavba stejně staví v době, kdy peníze jsou. Bezva.
U každé podobné stavby si říkám "hlavně že existuje, hlavně že je obchvat" ale zároveň vždy doufám, že takhle zprasený je už poslední takový. Tedy že dědictví Bárty a podobných už nás nebude u dalších staveb provázet.