[D7] MÚK Knovíz–MÚK Slaný-západ
-
1975
Re: [D7] MÚK Knovíz–MÚK Slaný-západ
Zatim podle Tenderareny ano.
Takže zítra... 
-
Vikingkiller
Tak obálky by měly být otevřeny, deadline bylo 10:00 
-
1975
A máme radost, Vincente? .o)
RM TW:
Na realizaci akce “D7 MÚK Knovíz - MÚK Slaný - západ” obdrželo ŘSD 5 nabídek uchazečů. Nejvýhodnější nabídku podalo sdr. SWIETELSKY stavební s.r.o. a HERKUL a.s. za nabídkou cenu 1 535,9 mil. Kč bez DPH (67,6% předpokladu). Na stavbu je vydáno SP v právní moci.
Na realizaci akce “D7 MÚK Knovíz - MÚK Slaný - západ” obdrželo ŘSD 5 nabídek uchazečů. Nejvýhodnější nabídku podalo sdr. SWIETELSKY stavební s.r.o. a HERKUL a.s. za nabídkou cenu 1 535,9 mil. Kč bez DPH (67,6% předpokladu). Na stavbu je vydáno SP v právní moci.
A údaje z nabídek
1 777 221 952,51
1 847 979 798,08
1 673 312 923,13
2 151 067 292,21
1 535 955 518,92
vše bez DPH, vše 120 měsíců záruky.
1 777 221 952,51
1 847 979 798,08
1 673 312 923,13
2 151 067 292,21
1 535 955 518,92
vše bez DPH, vše 120 měsíců záruky.
-
Vikingkiller
Tak už to jen postavit.
-
1975
Aktuální stav, podle RM TW:
Ještě oba procesy výběru zhotovitele nebyly dokončeny, ale vše směřujeme k tomu, aby realizace obou staveb byla zahájena v prosinci t.r.
Ještě oba procesy výběru zhotovitele nebyly dokončeny, ale vše směřujeme k tomu, aby realizace obou staveb byla zahájena v prosinci t.r.
Tušíte někdo, proč to křížení s I/16 jsou klasická Téčka? Přeci jenom, provoz je tam značný a kdo ví, zda aspoň trochu opadne v době, kdy se konečně dokončí severní část pražského okruhu.
Měly být čtyřlístek do Bártová éry.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Tomuto křížení by fakt slušel čtyřlístek, škoda
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
To je totiž zase to, co stále říkám. I/16 má být 4pruh, S16, pěkně od D6 až za Novou Paku.
Ale zpackanost téhle MÚK mě nijak nepřekvapuje ale ani neštve. Je to malá věc, tohle se dá vždy napravit.
Ale zpackanost téhle MÚK mě nijak nepřekvapuje ale ani neštve. Je to malá věc, tohle se dá vždy napravit.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
-
1975
..a je nějaká šance ten čtyřlístek dodělat? Protože včera osobní zkušenost...nic moc, zvlášť když třeba proti vám svítí už nízko položené slunce...
Kam až za Novou Paku by měl 4 pruh I/16 vést, Nulle ?
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
kot: No, tak viz ta moje mapa v podpisu, že jo. Sem: https://mapy.cz/s/docozeboke
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Díky za odpovědi. Máma přes tohle křížení jezdí do práce a ještě asi nějakou dobu bude. Teď to má tak, že při nájezdu od Chomutova směr Mělník se zařazuje do svého pruhu a cestou zpět už občas bývá kolona pro odbočení ke sjezdu na sedmičku.
V případě dostavění to bude složitější i s nájezdem na I/16, kdy bude křižovat oba směry. Nevím, zda by tam šlo použít alespoň to, co už jsem viděl na jiných místech, že pruh, který by odbočoval na sedmičku směr Praha by dále pokračoval jako takový "středový připojovák". Je to tak třeba ve Zbraslavi pod mostem Závodu Míru. Když chci jet k D0, tak můžu odbočit na hlavní s tímhle řešením.
Přeci jen, než bude v provozu severní část D0, tak bude tenhle úsek hodně vytíženej a bohužel nikdo neví, zda se aktuální termíny dodrží. Známe to i tady, kde D7 už měla být dávno hotová.
To, že I/16 není čtyřpruh chápu. Nahrálo by to odpůrcům okruhu s tím, že tenhle úsek přece může suplovat severní část okruhu.
Vím, že to není oblíbené řešení, ale ještě mě napadlo, proč tam třeba nenavrhli OK jako u sjezdů na D8.
V případě dostavění to bude složitější i s nájezdem na I/16, kdy bude křižovat oba směry. Nevím, zda by tam šlo použít alespoň to, co už jsem viděl na jiných místech, že pruh, který by odbočoval na sedmičku směr Praha by dále pokračoval jako takový "středový připojovák". Je to tak třeba ve Zbraslavi pod mostem Závodu Míru. Když chci jet k D0, tak můžu odbočit na hlavní s tímhle řešením.
Přeci jen, než bude v provozu severní část D0, tak bude tenhle úsek hodně vytíženej a bohužel nikdo neví, zda se aktuální termíny dodrží. Známe to i tady, kde D7 už měla být dávno hotová.
To, že I/16 není čtyřpruh chápu. Nahrálo by to odpůrcům okruhu s tím, že tenhle úsek přece může suplovat severní část okruhu.
Vím, že to není oblíbené řešení, ale ještě mě napadlo, proč tam třeba nenavrhli OK jako u sjezdů na D8.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
NullDeVoide. I já bych chtěl čtyřpruh skoro všude, vlastně asi každý řidič. Jenže kdo bude tyto komunikace udržovat, když skončí odpolední špička, až do rána zůstane drahá komunikace pustá a ve dne mezi špičkami poloprázdná? Nejsme v Emirátech a až dostavíme dálniční síť, vrhneme se na další trasy, ovšem i tak s rozumem. Státní 16 postupně určitě čtyřpruhová až k D35, ale za Novou Paku fakt ne. To můžeme skončit až ve Špindlu, kam se lufťáci pravidelně hrnou a silnice kapacitně nestačí 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
To je s prominutím nekoncepční nesmysl, potenciální čtyřpruhovou S16 (nebo jakýkoliv jiný čtyřpruh) dává smysl ukončit v místě, kde dochází k poklesu intenzit, takže buď MÚK Úlibice jak je plánováno, druhou možností je těsně před Novou Pakou na rozpletu silnice do města a na obchvat a nebo třetí možností je až u křižovatky I/16 x II/293, kde většina aut směřuje na Jilemnici (Krkonoše), hned za Novou Pakou to nedává absolutně smysl. Za mě osobně je ukončení v MÚK Úlibice ok, dál bych do Horky u Staré Paky protáhl střídavý třípruh S13,5, asi škoda že se na tuto kategorii nedělá obchvat Nové Paky...NullDeVoid píše: ↑26.10.2024 23:17:26 kot: No, tak viz ta moje mapa v podpisu, že jo. Sem: https://mapy.cz/s/docozeboke
Asi konec OT
Mátl na twitteru: ŘSD vybralo zhotovitele stavby “D7 MÚK Knovíz - MÚK Slaný - západ”, kterým je sdr. SWIETELSKY stavební s.r.o. a HERKUL a.s. za nabídkovou cenu 1 535,9 mil. Kč bez DPH. Na stavbu délky 6,5 km je vydáno SP v PM. Zahájení realizace stavby plánujeme ještě do konce tohoto roku.
-
1975
V naslednem tweetu pak upresnil, ze to bude v prosinci...
Dle info letáku ŘSD je podepsaná smlouva a zahájení stavby se plánuje během prosince t.r..
-
1975
Zvláštní...ještě v neděli psal Radek Mátl:
Pokud nepřijdou námitky v rámci výběru nejvýhodnější nabídky, tak se letos oficiálně začne.¨
Ale v zásadě se to asi nevylučuje, prostě v pondělí vypršel termín na námitky, tak to včera nebo dneska podškrábli.
Pokud nepřijdou námitky v rámci výběru nejvýhodnější nabídky, tak se letos oficiálně začne.¨
Ale v zásadě se to asi nevylučuje, prostě v pondělí vypršel termín na námitky, tak to včera nebo dneska podškrábli.
,,V 11/2024 vybralo ŘSD zhotovitele stavby, s nímž následně uzavřelo smlouvu. Stavba bude zahájena
v průběhu 12/2024.´´, zdroj: ŘSD info leták
v průběhu 12/2024.´´, zdroj: ŘSD info leták