Jo, tohle je smutnej příběh. Po otevření D3 ten provoz na OK ještě vzroste, to bude jako jezdit s dětma na kole po E55...
Řešila se tu úprava ve spolupráci tuším Včelné, ČB a Kraje - má to nějaký vývoj nebo to uslo?
Jo, tohle je smutnej příběh. Po otevření D3 ten provoz na OK ještě vzroste, to bude jako jezdit s dětma na kole po E55...
Potvrzuju, uzavřeno. Silnice je obecní, celkem nedávno po reko. Jestli vedle postaví taras/svodidla?
Takže se asi projektuje.Na konci roku 2022 proběhl výběr projektanta pro pokračování v projektových pracích vyhotovením dokumentace pro společné povolení. Projektové práce budou probíhat dva roky a v roce 2025 bychom chtěli mít vydáno společné povolení pro stavbu, s jejímž zahájením se počítá v roce 2026.
Tak z "asi měsíc" to nakonec zabralo o dost dýl...
Co jiného tam postavit? Stykovou křižovatku prakticky na horizontu? To by nebylo dvakrát bezpečné... MÚK Diamant? Na silnici II. třídy fakt asi ne... Tak snad jen trochu větší průměr okružní křižovatky... Nebo co je na tom tak nepovedené?
A já jsem psal něco o nějaké křižovatce? Já jsem psal o šířkovém uspořádání!
Je to II/155.
Od Strážkovic po D3 na Pohůrku a odtamtud zpět na OK nad Hodějovicemi by to snad o fous rychlejší být mohlo. Ale snad nedojde k nějakému velkému přetížení Novohradské, nebo Zanádražky, na těchhle dvou komunikacích to už dnes v určitých hodinách stojí za to. Jižní spojka se stavět nebude (IMHO asi správně) a tunel pod nádražím je v nedohlednu.