[D55] 5509 Moravský Písek - Bzenec
Re: [D55] 5509 Moravský Písek - Bzenec
28.11.2024. D55 Domanim a Moravský Písek
První fotka byla otočená o 90°, příště prosím vkládat se správnou orientací. Jirka L.
První fotka byla otočená o 90°, příště prosím vkládat se správnou orientací. Jirka L.
- Přílohy
-
- Domanin
- IMG_8507.jpeg (55.92 KiB) Zobrazeno 6634 x
-
- Moravský Písek
- IMG_8506.jpeg (84.44 KiB) Zobrazeno 6697 x
-
- Moravský Písek
- IMG_8504.jpeg (86.53 KiB) Zobrazeno 6697 x
Pohli s tím fakt slušně. Ale práce mi tam pořád přijde více než zbývajícího času... 
Pěkné video.
Extrémní pokrok! Ty sankce za zpoždění musí být dost vysoké.
Extrémní pokrok! Ty sankce za zpoždění musí být dost vysoké.
-
1975
asi ne dost, když (snad) dodají jen půlku...
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Zprovozněno to bude, i když omezeně. Není důležitější termín úplného dokončení?
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Tak jasně uplné zprovoznění by bylo fajn ale myslím že i toto poloviční zprovozneni bude fajn. Beru to jako takový obchvat Moravského Pisku.
Jak to bude po zprovoznění? Bude se smět jezdit tudy (viz odkaz - modrá trasa) a to včetně těžké nákladní dopravy a nebo tomu bude stát nějak administrativně bránit?
https://mapy.cz/s/jotutohanu
https://mapy.cz/s/jotutohanu
Mezi Bzencem a Strážnicí bude zákaz vjezdu nad 12 t. Ta má jezdit po I/54.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Do 12-ti tun bez omezení. Nad dvanáct tun se musí na Veselí nad Moravou nebo Kyjov. Kamiony co mají výšku nad 4,1m a chtějí jet přes Veselí n.M. musí sjet v Nedakonicích, ve Bzenci-Kolonii je železniční most s podjezdnou výškou 4,1m.
Takto to bylo prezentováno radnicí. Značky jsem zatím osazené neviděl ( ani zakryté ).
Takto to bylo prezentováno radnicí. Značky jsem zatím osazené neviděl ( ani zakryté ).
- Přílohy
-
- Screenshot 2024-12-04 at 05-48-29 Mapy.cz.jpg (116.45 KiB) Zobrazeno 5221 x
-
andremarek
Jsem zvědavý co udělá provoz na příjezdu do Strážnice. Kdysi jsem tam jel a říkal si, že ty intenzity, co tam narostou budou velmi zajímavé. Zároveň je na těch náměstích tam velmi lituji.
No ja jsem take zvedavy, jedu temer kazdy tyden do Rakouska, ale pokud by v Stražnicich byl problem tak jezdim po alternativni trase Vracov-Ratišovice a u Pánova se napojim na I/55 - je to dokonce o něco kratši než pres Strážnic !andremarek píše: ↑4.12.2024 9:19:07 Jsem zvědavý co udělá provoz na příjezdu do Strážnice. Kdysi jsem tam jel a říkal si, že ty intenzity, co tam narostou budou velmi zajímavé. Zároveň je na těch náměstích tam velmi lituji.
-
Marcinescu
- Kontaktovat uživatele:
Ta Strážnice, díky, nám místním se to blbě čte.
Díky všem za podrobné vysvětlení. Každopádně teď vzroste tlak na realizaci úseku Bzenec-Rohatec. Snad se taky dočkáme i když zatím je to termínově poměrně daleko.
Za čtyři roky by se mělo začít. Sám jsem zvědavý v jakém režimu se bude pokračovat. Jestli v PPP režimu zbylé úseky zároveň tak jak loni naznačoval Kupka, nebo jestli se budou snažit to dotáhnout nějak do Rohatce, případně začnou od Břeclavi. Třeba za 14 dní při stříhání pásky řeknou víc.
Tak včera jsem vyrazil na už poslední obhlídku stavby dálnice před zprovozněním ( částečným). SilniceI/54 ze Bzence k okružní křížovatce má všechny asfaltové vrstvy, dodělává se VDZ, cyklostezka má asfaltový povrch. Na hlavní trase , tam kde by se mělo jezdit je už asfalt. Nejsem si jistý ale myslím že ještě někde chybí ložná vrstva po který by se mělo dočasně jezdit. Chybí dodělat přejezdy mezi levým a pravým jízdním pruhem tak kde se bude přejíždět. Na moste v Podhájí se dodělávají římsy na obou koncí mostu. Někde už začali ale na většině zbývá osadit svodidla. Nejsou osazeny zábrany proti ptákům. No jetoho hodně co zbývá dodělat. Možná že ne vše musí být dodělané když tam bude provoz v omezeném režimu.
V albu jsou přidané nejnovější fotky
https://photos.app.goo.gl/N6VZvjYKJjpfiXy48
V albu jsou přidané nejnovější fotky
https://photos.app.goo.gl/N6VZvjYKJjpfiXy48
K fotkám z neděle přidávám i video co natočil syn. Už to bylo pozdě odpoledne, tak je to trochu tmavší.
https://youtu.be/-GWYLyIRaQU
https://youtu.be/-GWYLyIRaQU
-
Vochomurka86
Možná to tady někde bylo a jen jsem se přehlídl, ale mapy.cz deklarují, že dokončení celé stavby bude až 10/2025. takže se bude 10 měsíců jezdit v půlprofilu? Čtu to poprvé...
V plném profilu by se mělo jezdit někdy od jara. Do října by se měli zprovozňovat ostatní objekty. Viz příspěvek od mapmana z 25.10.2024
Včera večer jsem jel ze Bzence na Veseli po I/54 a semafory už jsou pryč a silnice je přes okružní křižovatku u čerpaci stanice zcela průjezdná. Zda už je namalováno napojení na dálnici z okružní křižovatky jsem si vzhledem ke tmě nevšiml.
Jinak uprostřed okružní křižovatky jsou dva docela vysoké kopce zeminy, z dálky a za tmy to vypadalo jako by se tam rozvalil velký velbloud ( dvouhrby) tak mám návrh na název OK na "U velblouda"

Jinak uprostřed okružní křižovatky jsou dva docela vysoké kopce zeminy, z dálky a za tmy to vypadalo jako by se tam rozvalil velký velbloud ( dvouhrby) tak mám návrh na název OK na "U velblouda"
Pěkné video, diky MaPoXi. Už se to krátí, zbývají 3 dny. Skoda že se dva pruhy nepodařilo dodělat až za most Moravský Písek-Domanín, tak jak to je namalované na webu Mapy.cz
- Přílohy
-
- Snímek obrazovky 2024-12-16 064858.png (369.9 KiB) Zobrazeno 2804 x
Sice rozumím tomu, proč to chtějí otevřít, ale je to směšné. Tohle je prostě staveniště. Jako že ještě ani nejsou hotové ty nádrže na vodu, a už to jde do provozu?

Zdravím.
Myslím si, že na sprovoznění jsou vyvíjeny velké tlaky. Nevím (nejsem stavař) jak byli dodrženy různé technologické procesy, ale aby to nebyla práce kvapná, málo platná. Jako místní bych otevřel dálnici po Staré Město. Na Nedakonice bych už provoz nepouštěl aby to kamiony nelákalo jezdit přez Mor. Písek. Dálnici mohli dodělat do nějakého rozumného stavu a pak to otevřít. Toho řekněme půl roku, by se svět nezbláznil...
Cipísekmp.
Myslím si, že na sprovoznění jsou vyvíjeny velké tlaky. Nevím (nejsem stavař) jak byli dodrženy různé technologické procesy, ale aby to nebyla práce kvapná, málo platná. Jako místní bych otevřel dálnici po Staré Město. Na Nedakonice bych už provoz nepouštěl aby to kamiony nelákalo jezdit přez Mor. Písek. Dálnici mohli dodělat do nějakého rozumného stavu a pak to otevřít. Toho řekněme půl roku, by se svět nezbláznil...
Cipísekmp.