D48 Bělotín – Rybí
Re: D48 Bělotín – Rybí
Obávám se, že tady v tomto případě se vše svede na problémy se sesuvem.
Sesuvné území je cca na 300 metrech, celý úsek 8 km, Část Palačov-Šenov cca 5 km.
https://x.com/MatlRadek/status/1856450655738589238
Radek Mátl
@MatlRadek
Na dnešním statutárním KD stavby “D48 Bělotín - Rybí, http://I.et.” bylo potvrzeno, že do 6.12.24 bude převeden provoz na oba jízdní pásy v celé délce 8,2 km stavby a pak budou probíhat dokončovací práce, aby mohla být stavba uvedena do provozu v termínu 19.12.2024.
Radek Mátl
@MatlRadek
Na dnešním statutárním KD stavby “D48 Bělotín - Rybí, http://I.et.” bylo potvrzeno, že do 6.12.24 bude převeden provoz na oba jízdní pásy v celé délce 8,2 km stavby a pak budou probíhat dokončovací práce, aby mohla být stavba uvedena do provozu v termínu 19.12.2024.
... začali makat
Dnes okolo 18té hodiny pokládali na sesuvném úseku AB vrstvy, pokud jsem viděl dobře pokládali již obrusnou vrstvu ... !!!
Dnes okolo 18té hodiny pokládali na sesuvném úseku AB vrstvy, pokud jsem viděl dobře pokládali již obrusnou vrstvu ... !!!
Asi se dozvěděli, že se letos FAKT BUDE ZPROVOZŇOVAT.... 
Dnešní nedělní průjezd ve dne, a tak jsem to mohl obhlídnout.
Tak na sesuvném území skutečně položeny AB vrstvy, krom obrusné vrstvy, ta ještě není, v daných místech se také staví PHS v LJP, která bude asi chránit kopec, který je za ní ???
Je navážena zemina do SDP mezi sesuvnou částí a Mostem č. 6, MÚK Starý Jičín, zároveň už začali instalovat i svodidla ve SDP a pomalu osazují PHS ...
Tak na sesuvném území skutečně položeny AB vrstvy, krom obrusné vrstvy, ta ještě není, v daných místech se také staví PHS v LJP, která bude asi chránit kopec, který je za ní ???
Je navážena zemina do SDP mezi sesuvnou částí a Mostem č. 6, MÚK Starý Jičín, zároveň už začali instalovat i svodidla ve SDP a pomalu osazují PHS ...
Dnes prvni snih (teda v Pribore tj. cca 15km), tak doufejme, ze to bylo ojedinele a ze to nenarusi prace
Cesta po českých dálnicích je stejně "snadná" jako cesta do budoucnosti. Stačí čekat
Stanovení přechodné úpravy provozu
https://uredni-deska.md.gov.cz/Uredni-d ... 940-4.html
Máme tady další změnu v provozu, nyní se už bude jezdit komplet v LJP. Dojde jen k uzavření PJP v části od sesuvné části po Most č. 6 ...
https://uredni-deska.md.gov.cz/Uredni-d ... 940-4.html
Máme tady další změnu v provozu, nyní se už bude jezdit komplet v LJP. Dojde jen k uzavření PJP v části od sesuvné části po Most č. 6 ...
Hlavně už to bude se značkou dálnice (a tudíž i s poplatkem).
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
To už je asi to nejmenší, hlavně ať už je to hotovo a pořádně ...
V pátek průjezd stavbou dopoledne, to byla ještě pod čerstvým sněhem a na stavbě bylo několik dělníků, hlavně v části okolo sesuvného území. Dnes na stavbě nikdo, ano byla neděla, a asi mají dost času ...
V pátek průjezd stavbou dopoledne, to byla ještě pod čerstvým sněhem a na stavbě bylo několik dělníků, hlavně v části okolo sesuvného území. Dnes na stavbě nikdo, ano byla neděla, a asi mají dost času ...
Nafasovali už hrabla ?
Ty otvíračky k Vánocům kvalitou utrpí...
-
Diaľničiar
- VIP
Re: [D48] obecně + "dočasná" koncepce tahu I/48
mezi Palačovem a Polomí
Upravil jsem formát fotky kvůli velmi nevhodnému poměru stran pro fórum. Původní měla 2048pixelů na výšku, naprosto zbytečně. Rozlišení zůstalo.
Také prosím umísťovat do správného tématu.
Také prosím umísťovat do správného tématu.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Nikoho tam jezdit nenutíme. Souběžná silnice je v nabídce zcela zdarma 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Spíše by část Palačov - Valmez chtělo přihodit k dálnici D35 a byl by klid.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Jako D35 to má být od D1. Odtam by D35 měla vést až k Rožnovu. Takhle bych to udělal já.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Nebude. Takže tady máme šaškárnu se zpoplatněním úseku do doby, než se postaví Palačovská spojka.
Tak příští pátek by měla být doprava převedena v tzv. sesuvném území na LJP a na konci úseku už by se mělo jezdit v obou JP.
Asi to stihnou ...
Dnes v neděli průjezd stavbou a jediný, kdo byl na stavbě vidět byli dělníci, kteří osazují svahy keři. Každopádně dokončovací práce se zase posunuly. Začátek stavby je už dlouho hotov, v sesuvném území se pracuje na PHS v obou směrech, zatím není hotov SDP, částečně je zavezen hlínou, ale bez svodidel. V další části až po Most č. 6 na MÚK Starý Jičín už SDP téměř hotový, chybí nějaké dodělávky, osazují se PHS, dokonce částečně je už nastříkáno VDZ, dokonce v PJP už odstranili mobilní svodidla ve směru na Bělotín, která chránila právě SDP, na MÚK zatím nejsou osazeny PHS sklem na mostě. Konec úseku je již hotov, včetně dodělávky kovových mobilních svodidel na přejezdu v SDP u mostu v Šenově. Všiml jsem si, že na PHS v PJP za Mostem č. 6 chybí stále v jednom poli jeden panel nahoře, jsem zvědav zda bude doplněn ...?
Projel jsem i doprovodnou komunikaci v části Bub-Palačov, tady se bohužel práce moc nepohnuly, stále nedokončené cesty a chodníky pod mosty, stále nedokončený povrch na některých místech, stále se na jednom místě jezdí na semafor, nedodělány jsou terénní úpravy. Možná tady mají výjimku s termínem na dodělání do 12/2025 ...

Asi to stihnou ...
Dnes v neděli průjezd stavbou a jediný, kdo byl na stavbě vidět byli dělníci, kteří osazují svahy keři. Každopádně dokončovací práce se zase posunuly. Začátek stavby je už dlouho hotov, v sesuvném území se pracuje na PHS v obou směrech, zatím není hotov SDP, částečně je zavezen hlínou, ale bez svodidel. V další části až po Most č. 6 na MÚK Starý Jičín už SDP téměř hotový, chybí nějaké dodělávky, osazují se PHS, dokonce částečně je už nastříkáno VDZ, dokonce v PJP už odstranili mobilní svodidla ve směru na Bělotín, která chránila právě SDP, na MÚK zatím nejsou osazeny PHS sklem na mostě. Konec úseku je již hotov, včetně dodělávky kovových mobilních svodidel na přejezdu v SDP u mostu v Šenově. Všiml jsem si, že na PHS v PJP za Mostem č. 6 chybí stále v jednom poli jeden panel nahoře, jsem zvědav zda bude doplněn ...?
Projel jsem i doprovodnou komunikaci v části Bub-Palačov, tady se bohužel práce moc nepohnuly, stále nedokončené cesty a chodníky pod mosty, stále nedokončený povrch na některých místech, stále se na jednom místě jezdí na semafor, nedodělány jsou terénní úpravy. Možná tady mají výjimku s termínem na dodělání do 12/2025 ...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jel jsem v pátek po dlouhé době a opět jsem si za tmy "vychutnal" "kvalitní" DIO, které provazí tuto stavbu celou dobu.
Už aby tato otřesná stavba skončila, i když skrz nekvalitu povrchu na ní budeme ještě dlouho vzpomínat.
Už aby tato otřesná stavba skončila, i když skrz nekvalitu povrchu na ní budeme ještě dlouho vzpomínat.
R48 -> D48 se podařilo!
Snad COLAS nedostane II.etapu Bělotín–Rybí. Mimochodem, nevíte, kdy je příští rok v plánu vypsat tender?
I/11 every day