D48 Bělotín – Rybí
Re: D48 Bělotín – Rybí
A taky jak to vypada s dodatecnymi plany na rozsireni estakady v Senove, coz tu bylo zmineno?
Cesta po českých dálnicích je stejně "snadná" jako cesta do budoucnosti. Stačí čekat
Večerní včerejší "čtvrteční" průjezd stavbou, byla už tma tak nebylo moc vidět, ale v sesuvném území již jsou hotovy práce v SDP, byla instalována svodidla, jsem zvědav zda dnes, tedy 06.12.2024 dojde k převedení dopravy. V letáku je potvrzen termín "slavnostního" otevření na 19.12.2024, v ten den mají být zprovozněny i úseky na D55 ...
20.12. zde plánuji cestu, tak budeme doufat, že se to podaří.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Stanovení přechodné úpravy provozu na dálnici D48 č. j. MD-65533/2024-940/5 ze dne 4. 12. 2024 v souvislosti s akcí „D48 MÚK Bělotín–Rybí, I. etapa – změny v úseku B – fáze 7“
https://uredni-deska.md.gov.cz/Uredni-d ... 940-5.html
Omezení rychlosti v PJP v sesuvném území na 80 km/h ...
https://uredni-deska.md.gov.cz/Uredni-d ... 940-5.html
Omezení rychlosti v PJP v sesuvném území na 80 km/h ...
Dnešní "úterní" průjezd stavbou v době okolo poledne, tedy v době pracovní směny ... akorát to tak nevypadalo.
Palačov - Šenov
Na začátku úseku se jezdí již bez omezení v obou jízdních pruzích až po sesuvné území, tady se už nyní jezdí v LJP byť některé věci ještě nejsou dodělány, například nejsou komplet osazeny PHS panely. V PJP se dělají dokončovací práce, osazují se SDZ - návěsti. Zajímavé je řešení v sesuvném území, betonová "zídka" spojující piloty je z půlky osazena PHS se sklem, která ale nenavazuje na následnou PHS, zůstává volné místo, a na druhou půlku instalovali zábradlí. Na konci úseku se již jezdí zcela bez omezení.
Bělotín - Dub
Na doprovodné komunikaci "trochu" pokročily práce, pokládají se AB vrstvy na komunikace pod mosty a na některá místa na samotné doprovodce ...
Palačov - Šenov
Na začátku úseku se jezdí již bez omezení v obou jízdních pruzích až po sesuvné území, tady se už nyní jezdí v LJP byť některé věci ještě nejsou dodělány, například nejsou komplet osazeny PHS panely. V PJP se dělají dokončovací práce, osazují se SDZ - návěsti. Zajímavé je řešení v sesuvném území, betonová "zídka" spojující piloty je z půlky osazena PHS se sklem, která ale nenavazuje na následnou PHS, zůstává volné místo, a na druhou půlku instalovali zábradlí. Na konci úseku se již jezdí zcela bez omezení.
Bělotín - Dub
Na doprovodné komunikaci "trochu" pokročily práce, pokládají se AB vrstvy na komunikace pod mosty a na některá místa na samotné doprovodce ...
"Stavba dálnice D48 v úseku Palačov – Šenov u Nového Jičína bude zprovozněna už příští týden. Práce na hlavní trase finišují v podobě dokončování protihlukových stěn, svodidel, značek, úklidu apod. Otevření pro řidiče očekáváme ve čtvrtek 19. 12. coby užitečný vánoční dárek."
https://x.com/RSD_MSlezsky/status/1866743973299310859
https://x.com/RSD_MSlezsky/status/1866743973299310859
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Tak mapy už mají zakresleno!
https://mapy.cz/zakladni?x=17.9469168&y=49.5871251&z=13
A dopravní info - Konec události: 19.12.2024 v 23:59
https://mapy.cz/zakladni?x=17.9469168&y=49.5871251&z=13
A dopravní info - Konec události: 19.12.2024 v 23:59
krásně! takže další úsek, to je Dub - Palačov otevření až někdy 06/2026 že? Snad se v té době už bude stavět D48 MÚK Bělotín–Rybí II. etapa
I/11 every day
Dnešní průjezd stavbou, vypadá to, že zprovoznění již nic nebrání, sice jsou ještě nedodělky, jako výplně PHS, a další a budou pokračovat práce okolo sesuvného území, ale jezdit v obou JP již půjde.
Trochu se to posunulo i v doprovodné komunikaci mezi Dubem a Bělotínem, položili již AB povrchy pod mosty i na samotné komunikaci, chybí ještě dodělat chodníky a hlavně uklidit ten bordel ze stavby a dodělat terénní úpravy ...
Trochu se to posunulo i v doprovodné komunikaci mezi Dubem a Bělotínem, položili již AB povrchy pod mosty i na samotné komunikaci, chybí ještě dodělat chodníky a hlavně uklidit ten bordel ze stavby a dodělat terénní úpravy ...
Dnes ráno byl u sesuvného úseku pohyb ještě za tmy po šesté hodině. Běhali tam s čelovkama kolem hromad výplní PHS.....
Stav vykoupených pozemků pro II. etapu
plné rozlišení:
stav k 22.12.2024
stav k 23.12.2023
stav k 1.1.2022=7.1.2023
stav k 25.12.2020
stav k 15.12.2019
stav k 30.12.2018
stav k 8.12.2017
stav k 7.1.2017
stav k 12.12.2015
stav k 2.2.2015
náhled:
plné rozlišení:
stav k 22.12.2024
stav k 23.12.2023
stav k 1.1.2022=7.1.2023
stav k 25.12.2020
stav k 15.12.2019
stav k 30.12.2018
stav k 8.12.2017
stav k 7.1.2017
stav k 12.12.2015
stav k 2.2.2015
náhled:
Kolik toho ještě cca chybí k vykoupení? Je nějaký odhad dostupný?
Stav vykoupených pozemků:
chybí LV Hanon Systems Autopal, LV Mgr. Petra Faldynová, LV. Lencešovi, LV SSMSK, LV Šenov u Nového Jičína, LV Město Nový Jičín, LV RPA Orlen Unipetrol, LV MOL, LV Veterinární univerzita Brno
chybí LV Hanon Systems Autopal, LV Mgr. Petra Faldynová, LV. Lencešovi, LV SSMSK, LV Šenov u Nového Jičína, LV Město Nový Jičín, LV RPA Orlen Unipetrol, LV MOL, LV Veterinární univerzita Brno
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Tak snad to bude co nevidět hotové. První mapka 9 let stará a rozdíly nic moc...
... tak jezdíme, ano nepředstavitelné se stalo skutečností, samozřejmě ještě bude na úseku hodně práce. Omezení zůstává jen v LJP v prostoru tzv. sesuvu, kde budou ještě v roce 2025 pokračovat dokončovací práce. Dokončovací práce budou pokračovat i v okolí stavby, hlavně terénní práce a hlavně v úseku Bělotín-Dub práce na doprovodné komunikaci, kde to fa Colas nestihla ani za rok navíc ... časem to zkontrolujeme ...
Musím říct, že je asi dost problém, že se úseky otevírají bez dokončeného střediska údržby. V pátek jsem jel od FM do OL a úseky Příbor - Rybí a Nový Jičín - Bělotín byly co se údržby týká žalostné. Snažit přestalo cca ve 3 a když jsem jel cca v 7:30, tak levý pruh v podstatě netknutý, pravý protažený, ale stále se zbytky sněhu. D1 od Bělotína úplně v pohodě ve všech 3 pruzích, rozdíl 100 a 1.....
V pátek jsem si to taky projel jako spolujezdec a je to paráda. Když jsem jel před Vánoci Brno - Poprad tak mi Waze navrhovalo tudy, že to je o minutu rychlejší, což je kravina přidávat si 60Km ale časově to asi tak bylo.
- Přílohy
-
- 05.01.2025_13.07.33_REC.jpg (133.82 KiB) Zobrazeno 4441 x
Olomouc - Ružomberok přes Frýdek - Místek 238 km. Přes Rožnov pod Radhoštěm 209 km.
Mně to teď (8:30 ráno) ukazuje
D48 a I/68 234 km 2:49 h. Stoupání 1572 m, max. 560 m n. m.
I/35 209 km 3:01 h. Stoupání 1502 m, max. 873 m n. m.
Ale I/35 se zkrátí až se dodělá Palačovská spojka.
Až bude hotová D3 z Čadce do Žiliny, tak věřím tomu, že většina lidí, kteří pojedou od západu ČR po Olomouc po D35 do Žiliny a dál, tak nebudou chtít sjíždět z pohodlné dálnice a budou raději pokračovat po D48 a přes Jablunkov. Cesta přes Bumbálku zůstane pro nostalgiky jako já, pokud zrovna nebudou mít v autě děcka, kterým nedělají serpentiny dobře, a kteří nikam nespěchají... 
Jižní trasu oproti severní o něco zvýhodní i tunel Višňové pro cesty až za Žilinu. Ale stejně si myslím že relace Olomouc-Žilina se po dokončení D3 bude jezdit nejčastěji právě přes Jablunkov
Souhlasím s oběma.
Pro nás z Ostravy a okolí je tunel Višňové prakticky naprd.
U nás ještě v tom, že rodina bydlí u Martina a kupovat dálniční známku na ty kousky se mi nevyplatí.
Pro nás z Ostravy a okolí je tunel Višňové prakticky naprd.
U nás ještě v tom, že rodina bydlí u Martina a kupovat dálniční známku na ty kousky se mi nevyplatí.
Já se Višňového nemůžu dočkat, protože i když na Slovensko poslední roky jezdím už jedině přes Jablunkov, cesta pod Strečnem se rozpadá víc a víc a dokud nebude tunel, tak se s ní nic zásadního nedá dělat. Průjezd od Čadce Žilinou a napojení na D1 je úplně v pohodě.