D35 Litomyšl - Janov
Re: D35 Litomyšl - Janov
Tak co kote, jsme rádi ?
- Přílohy
-
- Screenshot_20241128_131125_X.jpg (262.91 KiB) Zobrazeno 6267 x
-
1975
Jsme. Ale to máte ještě......1) 14 dní na možné odvolání, 2) podpis smlouvy, 3) slasvnostní zahájení stavby.....a až pak skutečné zahájení:o)
martysi you made my day !! Ty tři malé mušky snad do Vánoc dopadnou a letošní plán zahajování D35 bude splněn beze zbytku . Kdyby mi tohle někdo řekl před dvěma třemi lety, vydržel bych se hoooodně dlouho smát !!!
Poklep prý 20.12.
Tak to byl hezký dárek pod stromeček!
Nicméně občas se klepe naopak po skutečném zahájení (nemám na mysli zahájení ZAV). Konkrétní stavbu si nevybavím, ale všiml jsem si toho někde.
Ano, třeba D7 Louny, o více než měsíc.
Naposled Sadová-Plotiště.
Bude to před Vánoci, 20. 12.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kde ta sláva bude se už ví?
Něco oficiálního? Nikde ani zmínka, že by už podepsali smlouvu...
28.11. (datum výběru) + 14 dní na námitky = 12.12., to je pozítří. A to ještě nevím, jestli se nějaký ten den nečeká na poštovní podání.
Pokud je mi dobře známo, firmy mají povinnost komunikovat elektronicky.
Námitky vždy lhůta 15ti denní, povinné elektronické podání. Jestli bylo oznámení o výběru vyvěšeno dne 28. 11., lhůta tedy uplyne v pátek 13. 12.
-
1975
...tak tady bohužel...
TW RM:
Spol. Skanska a.s. jako druhá v pořadí podala námitky proti výběru nejvýhodnější nabídky na stavbu “D35 Litomyšl - Janov”. Nejvýhodnější nabídku podalo sdr. STRABAG Silnice a FIRESTA Fišer. ŘSD tak nemůže uzavřít smlouvu se zhotovitelem a zahájení realizace se odkládá na r. 2025.
TW RM:
Spol. Skanska a.s. jako druhá v pořadí podala námitky proti výběru nejvýhodnější nabídky na stavbu “D35 Litomyšl - Janov”. Nejvýhodnější nabídku podalo sdr. STRABAG Silnice a FIRESTA Fišer. ŘSD tak nemůže uzavřít smlouvu se zhotovitelem a zahájení realizace se odkládá na r. 2025.
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by byly námitky vyřízeny negativně a relativně včas, nemělo by to vzhledem k zimnímu období výrazně ovlivnit plánované práce, v zimě se moc neděje.
V případě, že budou námitky uznané, může dojít k daleko většímu zdržení.
V případě, že budou námitky uznané, může dojít k daleko většímu zdržení.
-
1975
Nejsou ty námitky divné? 1) Subdodavatel STRABAG - to je nějaká neznámá firma??? 2) nízká cena - jen o 50Mio nižší na skoro 3 mld. než ta SkANSKA...co to je za kino?
)
Jé to je škoda, opravdu, věřil jsem v hladký průběh tendru. 
kyk: no .. zrovna ta zemařina se přes zimu dá celkem vpohodě dělat, zima prakticky není, takže zdržení to bude. Musíme jen doufat, že ne ala 1109. Vzhledem k těm námitkám bych rychlému vyřízení i věřil. Namítat a rozporovat nízkou cenu a požadovat její doložení, když jsem sám nabídl o pouhá 2 % vyšší cenu, to si asi dělají fakt srandu, ne ? Ale chápu, nabídnout prakticky stejnou cenu a prohrát o píď, to asi hodně nase...
kyk: no .. zrovna ta zemařina se přes zimu dá celkem vpohodě dělat, zima prakticky není, takže zdržení to bude. Musíme jen doufat, že ne ala 1109. Vzhledem k těm námitkám bych rychlému vyřízení i věřil. Namítat a rozporovat nízkou cenu a požadovat její doložení, když jsem sám nabídl o pouhá 2 % vyšší cenu, to si asi dělají fakt srandu, ne ? Ale chápu, nabídnout prakticky stejnou cenu a prohrát o píď, to asi hodně nase...
O něco více se k termínům rozmluvil RM zde: https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/ ... pravy_lati
Právě v tom článku na idnesu se píše o realizaci 36 měsíců, zatímco v zadávačce byl závazný milník na uvedení do předčasného užívání 30 měsíců, což by nyní znamenalo 6/27, s mírným zpožděním stále léto 27, rozhodně ne aby se muselo vyjednávat urychlení ke stihnutí 12/27. Zajímalo by mě, kde je pravda, třeba mi RM odpoví na dotaz...
Na zprovoznění je 30 měsíců a na dokončení stavby 42.
Přesně, klíčových je těch 30 měsíců, pak by mě ale zajímalo kde přišli na toto? Vymysleli si snad úplně vyjádření RM?
Zda dálnice obkrouží Litomyšl do konce roku 2027, tak nyní záleží na mnoha okolnostech. Stavba desetikilometrového obchvatu byla vysoutěžena na 36 měsíců. Bagry by se musely zakousnout do země nejpozději na začátku ledna, aby se vše dalo stihnout do otevření navazujícího úseku k Vysokému Mýtu na konci roku 2027.
„Pokud vše pojede v přijatelném režimu a stavbu nezahájíme hluboko v příštím roce, pokusili bychom se domluvit na zrychlení stavebních prací, abychom to stihli do roku 2027,“ dodal Mátl s tím, že polovina příštího roku ke splnění tohoto milníku už stačit nebude.
Neřešit, stejně to neovlivníme.