kot píše: ↑7.8.2023 23:37:47
Tak to je fakt "jednoduchý" vzoreček !
funkční v DE i USA i CDN atd.
A je to dobře. Jen aby se zase indexovalo. Protože na každém něčem novém to vždy pomůže, ale pak ten model zestárne jak jde čas.
na margo dalšího: ŘSD je centrální organizace/firma, že má i krajská - regio centra je správné. Ale celkové zadání hlavních priorit určuje centrála, taky manažuje to co nemusí dělat všichni níže. To bych neměnil.
Mimochodem, překvapila mě profesní minulost ředitele liberecké správy.
Pro "porovnání" přikládám i odkaz třeba na brněnského ředitele.
Nemyslím to zle, ale tohle prostě nemůže nemít vliv na dění kolem a kolem.
Nevěděl jsem úplně, kam to dát, ale Radek Mátl se na TW rozepsal a je tam spousta konkrétních datumů....takže:
Některé plány ŘSD do konce 3.Q. t.r.: Zprovoznění staveb: 18.8. hlavní trasa stavby “I/42 VMO Tomkovo nám. a Rokytova”; 27.8. “D6 Krupá, obchvat” ; 9.9. “I/33 Jaroměř, obchvat” zprovoznění části stavby “I/27 Klatovy, přeložka, I.etapa” - termín bude upřesněn.
Některé plány ŘSD do konce 3.Q. t.r.: Zahájení realizace staveb: 29.8. “I/39 Třebonín - Rájov”; 29.8. “I/20 Pištín - České Vrbné”; 30.8. “I/45 Bruntál, východní obchvat”; 12.9. I/57 Semetín - Bystřička”; 16.9. “D35 Sadová - Plotiště”; 1.10. “I/36 Sezemice, obchvat”.
Ta oslava stála tuším asi půl milionu. K tomu to byl automobilový závodník. Na to že mu bylo v té době asi 30 let a měl plat státního úředníka, tak byly jeho výdaje obrovské .....
Interview ČT s RM
Mě, jako laikovi, se RM dobře poslouchá. Ví, co se kde děje, co se kde má dít a popisuje to bez hysterie a výmluv. Snad přežije i další volby a ten slib, že do 2033 budou dálnice hotové splní alespoň z poloviny.
....také i díky relativně dobře připravené redaktorce... pro místní experty tam nepadlo nic nového/překvapivého, ale to není pořad/médium jen pro experty:o)
Zajímavé je i stanovení KPIs pro Radka Mátla od Martina Kupky pro 2025 (obdobná dostal i šéf SŽ):
Celkem 16 staveb dálnic a silnic I. třídy, které budou v příštím roce uvedeny do provozu, 13 staveb, u nichž ve stejném roce dojde k zahájení výstavby, a dalších 14 staveb, kde dojde k zahájení zadávacího řízení pro výběr zhotovitele stavby.
To jsou spolu s řadou milníků projektové přípravy a splněním plánu provozních klíčových oprav na rok 2025 hlavní výkonnostní ukazatele, které dozorčí rada ŘSD stanovila pro přiznání cílové odměny generálnímu řediteli Ředitelství silnic a dálnic.
Všechny řidiče určitě potěší, že jedním z dalších ukazatelů je zprovoznění 250 nových stání pro nákladní vozidla na dálničních odpočívkách. Případné snížení odměny generálního ředitele hrozí též za nedodržení lhůt k odstranění či zmírnění závad ve sjízdnosti během nadcházející zimní sezóny nebo nedostatečnou péči o mosty.
250 nových státní pro NA by to chtělo držet jako mantru zprovozňovat to každý rok a to pouze na STÁVAJÍCÍCH dálnicích, jestli se má s tím dluhem něco v dohledné době udělat. Co vznikne na nových odpočívadlech spolu s novými dálnicemi, to by se do toho nemělo snad ani počítat.
Bohužel realita je naprosto odlišná. Ještě za 10 let budeme číst, jak v ČR chybí cca 2000 míst pro NA.
jeni013 píše: ↑6.12.2024 18:57:31Interview ČT s RM
Mě, jako laikovi, se RM dobře poslouchá. Ví, co se kde děje, co se kde má dít a popisuje to bez hysterie a výmluv. Snad přežije i další volby a ten slib, že do 2033 budou dálnice hotové splní alespoň z poloviny.
Přínos RM pro výstavbu je zcela nezpochybnitelný a situace na ŘSD / viz zdejší vlákno / je úplně stabilizovaná !!!
Jako laikovi mi Radek Mátl připadá jako jednoznačně nejlepší ředitel ŘSD, Právě pro schopnost komunikovat a domluvit se. Což bylo přesně to, co jsem dříve u ŘSD kritizoval - tedy to protlačování staveb silou, které bylo nejen bezohledné, ale navíc ani nefungovalo. Tak ať se daří i nadále!
Bohužel si myslím, že tohle vyjádření šlo používat na právě budované dálnice D35, jižní D3, D11.
Obávám se, že na takové středočeské D3 nebo S73 u Brna tohle tvrzení už ztroskotá. Ale samozřejmě i tak za tento přístup.
Ale pokusíme se jednat a hledat řešení. Když jsem třeba viděl projednávání posudku EIA na D52, tak všechny obce dotčené stavbou byly pro. Pokud jsou pro ti, kteří tam bydlí, tak si myslím, že stavba má šanci a má smysl to dělat.
Pokud stavbu blokují místní, tak je to složitější a člověk poté opravdu přemýšlí, zda neděláme něco špatně.