Historie okruhu
-
Tomas 1975
Re: Historie okruhu
Blbě jsem to popsal...Jsou to plány okruhů měst z přelomu let 38/39, i ten okolo Berlína se částečně realizoval odlišně...
Nemá se spěchat...
Nemá se spěchat...
a přitom jim to tam Britové s Amíky tak pěkně připraviliNullDeVoid píše: ↑3.12.2024 20:51:51 Honey72: Že? Já jsem si říkal, že mi to nějak nesedí. Zrovna o tom Hamburgu něco vím. Ten nemá okruh. Ten nemá ve skutečnosti nic.
gomora se to myslím jmenovalo
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
A to jsem si říkal, konečně tam dnes není černo ..
Miku .. styď se.

Miku .. styď se.
Teď když už zítra začíná realizace 511, tak nastal čas aby se začalo tlačit na EIU a přípravu výkupů u dalších úseků. 
jo
anebo na to, aby spousta NAD nemusela do Prahy
tedy D19, D38
na D35 od Hradce k Hořicím už se dělá, ale bude tam chybět D16 k Boleslavi....
anebo na to, aby spousta NAD nemusela do Prahy
tedy D19, D38
na D35 od Hradce k Hořicím už se dělá, ale bude tam chybět D16 k Boleslavi....
A co je podle Vás víc potřeba? 518 a 519, nebo 520? Já osobně si myslím, že 520. Protože 518+519 může být alternativou k 510-515 jen s hotovou 520.
Za mě:
Z pohledu dálnic určitě 520.
Z pohledu místní situace v Praze asi spíš 518+519 kvůli mostu.
Z pohledu dálnic určitě 520.
Z pohledu místní situace v Praze asi spíš 518+519 kvůli mostu.
Já myslím, že kdyby byla 518+519 dřív než 520, tak Cínovecká, Kbelská a VR prostě zkolabují totálně a Ústecká a Zenklova by se nestačily divit, jak by se staly populárními.
No tak stavba 520 je každopádně výrazně levnější a jednodušší než ta 518 + 519. Proti realizaci 520 tolik řevu rovněž nebude...
Myslíš, kote, tu tunelovou variantu č. 3 za skoro 40 mld?

Měl jsem na mysli EIU jako celek Arame... Bez 520 Březiněves - Satalice se stavba spustit nemůže
518+519
ten most je prostě nejdůležitější stavba
sice by VR zkolabovala, ale hodně by se uvolnila jihovýchodní část
kde by se doprava začla pohybovat v předpokládaných intenzitách a ne 2x nad nimi
ten most je prostě nejdůležitější stavba
sice by VR zkolabovala, ale hodně by se uvolnila jihovýchodní část
kde by se doprava začla pohybovat v předpokládaných intenzitách a ne 2x nad nimi
A místo FJI přispěje táta všeho lidu AB...

kdyby pak byl také na 100let zapomenut, tak snad přispěju taky 
U zarezu/naspu naklady dostavbou konci. U tunelu dostavbou zacinaji.
Těch 40 mld za 520 s tunely nebude, bude pouze zářez/zahloubení v nivelitě tunelu s možným lehkým překrytím. Na to nejsou peníze v kase. Počká se na vyhnití/vymetení dosavadní honorace.
Já teda nevím, koho chcete vymetat a hlavně za koho je chcete nahrazovat. Každopádně opravte mě, jestli se pletu, ale RM slaví úspěchy mimo jiné právě proto, že se nesnaží věci tlačit na sílu. Pokud ukecá místní kolem 520 na méně tunelů, má můj obdiv. Pokud dostane 520 s tunely za 40 mld. až ke zprovoznění, má jej též.
michale, věci mají své strůjce daleko ve výšinách a za oponou. To, že se RM a někteří další snaží, je pouze chválihodná výjimka potvrzující pravidlo o neumětelské vrchnosti. Já doufám, že se u nás naučíme stavět jen to, co je opravdu po zralé úvaze a aktualizacích dle vývoje podmínek nezbytné a tak, aby se to nemuselo během dvou generací opravovat, natož rekonstruovat. Příklad známe. A skromnost ještě nikomu neuškodila. Takže tady bude jen zářez s náspem.
Takže ty jsi ten strůjce ve výšinách a za oponou, pjezeku ??!!
Tak to gratuluji... Ale nehrozí ti zároveň "vymetení" ?
viz tvůj příspěvek výše.