[D49] 4902.2 Fryšták - Lípa
Re: [D49] 4902.2 Fryšták - Lípa
Myslim, ze tahy ze Zapdni Evropy na Ukrajinu povedou vzdy prioritne horem pres polske roviny a spodem pres madarske roviny.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Ústupek se dělá jen a jen kvůli ekomagorům, kteří kromě křečků hledají argument i v číslech současné průjezdnosti vozidel. To bychom měli dálniční přechod snad jen v Rozvadově 
Vzhledem k tomu, že hraniční přechod ze Slovenska na Ukrajinu byl neustále ucpaný i před válkou, tak se tudy bude jezdit vždycky. Dál na Ukrajinu samozřejmě spíš přes Polsko. Pro Podkarpatskou Rus/Zakarpatskou Ukrajinu je ovšem E50 přes Slovensko klíčová, už kvůli tomu, že naprostá většina Ukrajinců v Česku pochází z této oblasti a i když tu zůstávají, jezdí tam za rodinou. A nejde jen o cestu z Česka do Zakarpatí. Důležitá je tato trasa pro Slovensko a do budoucna, až skončí válka tudy může procházet strategická trasa do Severního Rumunska, Moldavska a Oděsy.
Vzhledem k tomu, že hraniční přechod ze Slovenska na Ukrajinu byl neustále ucpaný i před válkou, tak se tudy bude jezdit vždycky. Dál na Ukrajinu samozřejmě spíš přes Polsko. Pro Podkarpatskou Rus/Zakarpatskou Ukrajinu je ovšem E50 přes Slovensko klíčová, už kvůli tomu, že naprostá většina Ukrajinců v Česku pochází z této oblasti a i když tu zůstávají, jezdí tam za rodinou. A nejde jen o cestu z Česka do Zakarpatí. Důležitá je tato trasa pro Slovensko a do budoucna, až skončí válka tudy může procházet strategická trasa do Severního Rumunska, Moldavska a Oděsy.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Výrazný posun termínu zahájení stavby až na rok 2030 https://rsd.cz/mapa-staveb#/stavby/D49/ ... 028&page=0 
Za mě ok ať klidně začnou 2030, ale ať už udělají rovnou i tohle:
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... 2:13:13.93
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... zovice.pdf
To fakt budeme salámovat po 5 letech ?
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... 2:13:13.93
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... zovice.pdf
To fakt budeme salámovat po 5 letech ?
Já bych hlavně doufal, že se do projektu tohoto úseku dostane i napojení Slušovice (+celé okolí) směr Holešov.
Je nějaký objektivní důvod, proč je MÚK řešena tak, jak je řešena ? Mně to přijde naprosto na hlavu, že toto napojení chybí. Mrkněte kudy bude muset ta doprava jet, jen kvůli absenci doslova dvou větví, most už tam stejně bude stát. Nebo Slušovice v minulosti odmítly napojení ?
Rozplet Slušovice>Zlín ať zůstane jak je, pouze bych doplnil větve od Holešova na 491 v místě provizorní okružní křižovatky, kde má úsek končit.
Nevěděl by třeba Lenny ?
Ano, některé ty salámy by zde chtělo sjednotit, hned jak bude vydána EIA na 4903.1, tak z toho udělat jeden projekt.
Je nějaký objektivní důvod, proč je MÚK řešena tak, jak je řešena ? Mně to přijde naprosto na hlavu, že toto napojení chybí. Mrkněte kudy bude muset ta doprava jet, jen kvůli absenci doslova dvou větví, most už tam stejně bude stát. Nebo Slušovice v minulosti odmítly napojení ?
Rozplet Slušovice>Zlín ať zůstane jak je, pouze bych doplnil větve od Holešova na 491 v místě provizorní okružní křižovatky, kde má úsek končit.
Nevěděl by třeba Lenny ?
Ano, některé ty salámy by zde chtělo sjednotit, hned jak bude vydána EIA na 4903.1, tak z toho udělat jeden projekt.
Slušovice neodmítá napojení. Nevychází mezikřižovatková vzdálenost.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
To si nerozumíme. Mluvím o jednosměrné MÚK, větve pouze od Holešova do Slušovic, takže žádné připojování pak k Vizovicím a následné MÚK.
Stejně jako je řešena Kroměříž + hned vedle MÚK Hulín.
Stejně jako je řešena Kroměříž + hned vedle MÚK Hulín.
To nezní blbě Arame...
Automatické opravování v telefonu. Přehlédl jsem to.
Tento úsek má jít cestou DÚSP, ikdyž má hotovou DÚR.
Tento úsek má jít cestou DÚSP, ikdyž má hotovou DÚR.
D47 už máme, teď ještě D48
Já si nemůžu pomoct, ale představa, že D49 začne plnohodnotně sloužit vlastně nejdřív za 10 let s dokončením úseku Fryšták-Lípa, 3. etapa, mě děsí...
Tu 2. a 3. etapu to chce sloučit, to je přeci nesmysl, nestavět to a nezprovoznit to najednou... 
Je to nesmysl. Nic to nepřinese, máme důkazů bezpočet za posledních 10 let. Snad to sloučí.
Jinak já si dokážu představit, že D49 začne jako obchvat Zlína sloužit až za 10 let.
Nedokážu si představit, že ještě min. 10 let se bude jezdit po I/43 tak, jako dnes. A to se mezitím zprovozní celá D35 i D11 do Polska.
Lenny: za mě je to dobře, ve výsledku to vyjde určitě rychleji. Navíc to bude podané na DESÚ.
Jinak já si dokážu představit, že D49 začne jako obchvat Zlína sloužit až za 10 let.
Nedokážu si představit, že ještě min. 10 let se bude jezdit po I/43 tak, jako dnes. A to se mezitím zprovozní celá D35 i D11 do Polska.
Lenny: za mě je to dobře, ve výsledku to vyjde určitě rychleji. Navíc to bude podané na DESÚ.
Srovnání intenzit na I/49 vs I/43 je v řádech. Takže...?
To se, milý Arame, jezdit nebude, protože už za PĚT let má stát úsek Bořitov-Svitávka!

Ajóó vlastně, jsem to ale vůl. 
V tom informačním letáku druhé etapy je uvedeno, že u té třetí etapy se "z důvodu nejasného pokračování trasy dálnice D49" s přípravami prozatím nepokračuje, takže na to sloučení etap bych moc nespoléhal. Nevím, jestli se třeba znovu nedostává do hry alternativní trasa vést D49 tunelem pod Rakovou - dříve byl problém právě ten tunel, ale teď už se jim ŘSD až tolik nebrání.
Aha. Takže 10 let byl velmi optimistický odhad...

Tak aktualne by hodne pomohlo sloucit 4902.1 a .2 takze MUK na Zlin a privadec (ale tam je odpor v Kostelci a Vubec DZ a Egeria - pro ně je boj proti D49 jako poslani) a pak ten kus dalnice az na docasnou OK ve Slusovicich, pak je 4-proud na novou OK za Lipou... Ale kdyz vidim UR 2026, zahajeni 2030, chtelo by to urychlit. Kolikrat si rikam u te 4902.1 at jim tam proboha udelaji ten tunel na privadeci pod Kostelcem, bude to treba s mensim odporem a ve finale rychlejsi...
Já se zase ŘSD nedivím, protože ten tunel tam prostě není potřeba. To už by mohly být fakt všude (zdravím Pohůrku). Na prd je spíš ta dlouhá estakáda přes potok a současnou cestu II/490, ze které se to ponese. Ale ta by byla tak jak tak, tunel netunel (byť třeba kratší).
Zatím se počítá s tím, že v roce 2029 bude zahájena stavba etapy 1 a v roce 2030 etapy 2, takže to je skoro jako by se to stavělo společně.
Ano, to vidím, ale nejde mi to do hlavy... když je hotový inženýring pro UR, sám jsem s projektanty něco řešil před 3-4 lety ohledně "minerálních pramenů" jak je chatová oblast Ostrata. Každý ve studni tam má kyselku a smraďavku jak v Luhačovicich. V podstatě dokumentace je hotova (jasně bude se predelavat asi DUSP a na urad DESU)... ale furt je to 5-6 let odted
Snad je to rezerva na eko-odpor a pujde to rychleji. Pripomina to neustale odsouvani jak 5506
Odkaz na poslední díl Nedej se. Dám ho sem, pač se reportáž zpočátku týkala D49, načež se to stočilo úplně jinam: https://www.ceskatelevize.cz/porady/109 ... 248410039/
No, v podstatě jsme se dozvěděli, že zda je EIA kvalitní či nikoliv, by mohl a měl snad posuzovat starý známý šmejd z Brna. Rozhodně tedy podle něj...
MP je z Bíliny. Ale přeci nejsou všichni místní zrození ve znamení berana, tedy skopce?
To je "rychlost" ministerstva. Nestačím se divitAktuální leták píše:Stanovisko EIA bylo platné do 21. 11. 2021, dne 2. 9. 2021 byla podána na MŽP žádost o prodloužení platnosti. MŽP rozhodlo o prodloužení platnosti Stanoviska o dalších 5 let (do 21. 11. 2026) dne 4. 7. 2025.