[D49] 4901 Hulín – Fryšták
Re: [D49] 4901 Hulín – Fryšták
Dobrý počin, teď ten 2. úsek, aby to ulevilo Zlínu.
Už zítra?
nemělo to být až 30.12.? Tak super a aspoň nebude muset jezdit střihací delegace na Moravu vícekrát, když spláchnou D55, D49 a D48 v jednom dni..
Fakt už zítra? Je k tomu nějaké info, kdy, kde? Já bych snad i přijel 
Hlasili to na Radiožurnálu. Časově to bude mezi D55 a D48. A místo tipuji na MÚK Hulín. Ale bez nějakých oslav a chlebíčků.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Takže spíchnuto narychlo. Tak to jo. To Roman asi snad ani nedorazí, což.
Já právě myslím včera četl nějaký "stříhací program" politiků na Moravu a byla tam jen D55 a D48. Asi se jim na Moravu už podruhy nechce.
Já právě myslím včera četl nějaký "stříhací program" politiků na Moravu a byla tam jen D55 a D48. Asi se jim na Moravu už podruhy nechce.
Potvrzeno i zde: https://kromerizsky.denik.cz/zpravy_reg ... 41218.html
Za ty roky utrpení Zlín - Ostrava si chlebíček zasloužím
Za ty roky utrpení Zlín - Ostrava si chlebíček zasloužím
Pro ty šmejdy země a jejich parťáky je to jednoznačně PROHRA. Takže příští rok co nejdříve zprovoznit a posunout se dále směrem do kopců blíže k hranici. Oni důvod k oslavám nemají, o tom žádná !!! 
Pro srovnání - před uvedením do provozu...
- Přílohy
-
- 49.png (664.26 KiB) Zobrazeno 5989 x
Jasně, jen to zahltí nyní mírně nejdelší trasu po okreskách.
To jsou data bez vlivu dopravy. S dopravou to uz nezjistim.
Nemožné se stalo skutečnosti, okolo 12:45 byl zprovozněn úsek Hulín - Holešov. Krásná stavba, dobrá práce stavařů.

První úsek D49 na Kroměřížsku je v provozu, pokračování brzdili aktivisté
Zdroj: https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/d49-hu ... zpravy_hoo
Zdroj: https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/d49-hu ... zpravy_hoo
-
jelinekp

Očekávaná úspora 5 minut při objetí otravného Holešova se naplnila. Než bude hotová Palačovská spojka, budou toto spojení na Brno využívat i lidé z ValMezu.
S vlivem dopravy to dnes přes Zlín v 15:30 Mapy.cz spočítaly takto. A i tak si myslím, že to ještě neodpovídá realitě - mezi Prštným a křižovatkou na Březnickou se dá v koloně strávit i 15 minut.
- Přílohy
-
- KM-Viz-I49.png (621.71 KiB) Zobrazeno 5406 x
Z Vizovic jsi za 44 min přes den tak maximálně v Otrokovicích
-
andremarek
Přesně tak, ale nikde to neříkej, ať tam není provoz
Já tuto trasu využíval často na motorce pro cestu do Brna a dále na jih a ten Holešov byl na celé trase to nejhorší. Letos navíc komplikováno uzavírkou pod Bystřicí. Těším se, až vyzkouším plynulost cesty tím směrem.
Nezdá se Vám, že hned za sjezdem z D1 od Brna na novou D49 jsou 2 poměrně výrazné vlny? Až na tohle byly dojmy z prvního testu pozitivní. Po letech čekání se konečně projet - super pocit a díky všem, co na tom mají zásluhu. A teď ještě to dotáhnout co nejrychleji aspoň po ten Fryšták.
Tak jsem si to projel a paráda. Zlín JS - Hulin (16 min), Přerov (27 min). Olomouc (46 min). Za dobu kdy jsem sjížděl v Huline z D49 na D1 směr Přerov bych normálně stál někde v ve Zlín - Malenovicich na semaforu kdybych jel klasicky přes město a na Otrokovice. Ještě jeden postřeh - díky nedokončení některých SO (MUK Trebetice bez oplocení) jsem potkal neskutečné množství přejetých zajíců atd… ekologie naruby
"Zabij bobra, zachráníš strom!"
To by si měly spolky typu Děti Země dát do erbu.
To by si měly spolky typu Děti Země dát do erbu.
Tak jsem si tu naší další novou dálnici projel... Akorát za deště a šeda, které jakoby podtrhovalo tu celou situaci kolem této smolné dálnice. Celou cestu předtím, ani potom už nepršelo. Jen tady... Ale díky alespoň za tento malý kousek, další snad přibudou rychleji. I když, kdo ví:
https://youtu.be/zNnti6FAaN8
https://youtu.be/zNnti6FAaN8
Já D49 využil hned první večer po otevření cestou na Slovensko. Jen ta silnička Hvozdná - Veselá je trochu tankodrom. Až bude hotový celý úsek po Fryšták, tak zkusím sjet rovnou do Zlína po 490.
Za rok, za dvě léta, chacha, juchacha, pravil náš pantáta.
Hvězdná - Veselá je polní cesta bývalého JZD. Lepší je to Hvězdnou dolů do Želechovice nebo naokolo po II/491.
To je lepší Fryšták - Lukov -Veliková - Slušovice -lipa.
Možná trochu delší,ale rozhodně rychlejší