PPP na D4 - provoz
Re: PPP na D4 - provoz
Příspěvky týkající se odpočívky Krsice přesunuty sem.
ale dle všeho Nokian, takže to nevadí
nebo Conti, ty to občas mají taky
a co?
jsi jí probrzdil nebo ?
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Strakonice - Brno díky nově otevřené dálnici dle mapy.cz s provozem dnes odpoledne vyšlo rychleji přes Prahu po D4. Dobrej bizár...
Byl to Nokian Wetproof a zamrzí to, jedna z posledních gum bez ekorakoviny (dělaná na přilnavost, ne na kilometry). Vlastnostmi tomu byl nejblíž Continental PC5 a GY Efficientgrip Performance, než začali blbnout s nájezdy dimenzovanými pro fleet.
Je to probržděné (fabka bez ABS), ze 120 km/h na cca 40. Byl jsem v pravém pruhu, předjížděl mě rychlejší a stalo se to přesně tak, proč jsem odsuzoval způsob, jakým najížděl kameraman idnes. Kdybych měl ekogumy, měl mě v kufru.
Je to probržděné (fabka bez ABS), ze 120 km/h na cca 40. Byl jsem v pravém pruhu, předjížděl mě rychlejší a stalo se to přesně tak, proč jsem odsuzoval způsob, jakým najížděl kameraman idnes. Kdybych měl ekogumy, měl mě v kufru.
Počítal někdo časovou úsporu při průjezdu (MPR) nové dálnice vs staré I/4?
Skvěle, takže se na D4 navalí další tisícovka řidičů kteří jezdí podle navigace....
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Jo jo, to je ta neexistující D19.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
A ktery vemeno by jelo o 70 km / o 1/3 vzdálenosti delší trasou pro úsporu pár minut .. Jako kdyby celá 29+19 jela hodně hodně blbě, tak po D4+D0+D1 ušetříš MAX tak 10 minut, to samozřejmě za podmínky, že po těch dálnicích to pojede jako po másle.
Mimochodem, žádná taková navigace mi to nevyhazuje, ani když chci natvrdo, nevím, jak na to Etan přišel ..
Mimochodem, žádná taková navigace mi to nevyhazuje, ani když chci natvrdo, nevím, jak na to Etan přišel ..
Hele fakt jsem si to tam dneska odpoledna zkusmo zadal (v reakci na švagra, kterej to dneska takhle jel - ale spíše z toho důvodu, aby si tu novotu projel). Je možný, že někde na I/19 byl zrovna nějakej špunt. Ale byla tam asi 5 minut úspora, když se to jelo přes Prahu. Což mi přijde bizár, protože na D1 za Prahou se jede většinou všelijak, jen ne rychle.
Aram96 píše: ↑19.12.2024 22:59:07 A ktery vemeno by jelo o 70 km / o 1/3 vzdálenosti delší trasou pro úsporu pár minut .. Jako kdyby celá 29+19 jela hodně hodně blbě, tak po D4+D0+D1 ušetříš MAX tak 10 minut, to samozřejmě za podmínky, že po těch dálnicích to pojede jako po másle.
Určitě tam musel být nějaký špunt na I/19, ALE ten rozdí není tak markantní, měl sem možnost jet Písek - Brno a zpět a do Brna, konkrétně k Devíti Křížům sem jel po I/19 + D1 a cesta trvala 2:17, zpátky z druhé strany od Devíti Křížů sem to schválně vzal po D1 + D0 + D4 a jel sem 2:29, takže ten rozdíl je zhruba těch 10-15 minut, samozřejmě sem měl štěstí, že sem chytil oba směry bez zdržení, což považuji za zázrak, ale aspoň sem dostal relevantní srovnání a určitě, pokud se člověk, hlavně třeba večer nechce táhnout skrz lesy a háje plný zvěře po I/19, tak radši obětuje 10 minut svého času a pojede "horem" a samozřejmě záleží na dopravě no.EtanRoura píše: ↑19.12.2024 23:27:24 Hele fakt jsem si to tam dneska odpoledna zkusmo zadal (v reakci na švagra, kterej to dneska takhle jel - ale spíše z toho důvodu, aby si tu novotu projel). Je možný, že někde na I/19 byl zrovna nějakej špunt. Ale byla tam asi 5 minut úspora, když se to jelo přes Prahu. Což mi přijde bizár, protože na D1 za Prahou se jede většinou všelijak, jen ne rychle.
Aram96 píše: ↑19.12.2024 22:59:07 A ktery vemeno by jelo o 70 km / o 1/3 vzdálenosti delší trasou pro úsporu pár minut .. Jako kdyby celá 29+19 jela hodně hodně blbě, tak po D4+D0+D1 ušetříš MAX tak 10 minut, to samozřejmě za podmínky, že po těch dálnicích to pojede jako po másle.
No tak ono s tou zvěří to je bohužel na "staré" D4 taky všelijak...
Někdy člověk jede na čas, někdy ne. Takže souhlasím, i delší a o něco pomalejší cesta může být pro někoho lepším řešením.
Přesně jak pravíš, D4 pod Brdama - hlavně v okolí Andělských schodů - tam se to zvířátkama jen hemží. Po nějakých plotech kolem dálnice ani památky.
Dnes ráno poprvé byla namrznuto, resp. já jsem jel poprvé při mrazu a vlhku. Tak jsem byl zvědavý na ošetření dálnice. Jel jsem po sedmé hodině.
Zdálo se mi že je posypáno, jelo se v pohodě, ale kolem Milína bylo v levém pruhu pár míst kde by to klouzalo, byla tam taková to navátá námraza.
Zdálo se mi že je posypáno, jelo se v pohodě, ale kolem Milína bylo v levém pruhu pár míst kde by to klouzalo, byla tam taková to navátá námraza.
Kamery připojit do dopravniinfo.cz nějak zatím nezvládli.
27.12. večer cestou z Prahy bylo avizováno měření hned na 2 úsecích (pokud to nestihli přepnout během těch pár minut než jsem to projel). Tak jsem si říkal, jestli platí to známé "odvolávám co jsem odvolal a slibuju co jsem slíbil" 
-
Diaľničiar
- VIP
Nejlépe si to projet mimo zimy, co se zjištění kvality povrchu týče.
Měření ještě neprobíhá. Pokud to někde "svítí", tak je to v rámci testování. Až PČR odsouhlasí měření a datum ostrého zahájení provozu bude známo, tak se s Vámi podělím, nebojte...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Mně osobně dost chybí ty "plácačky" proti oslnění v místech souběhu s II/604. To svícení si do očí je fakt nepříjemné, jak na dálnici, tak na té doprovodce.
Ve směru z Prahu na Písek je na D4 v kopci za Bytízem před sjezdem 45 pevná cedule na max. rychlost 100 km/h. https://mapy.cz/s/lupusetoca
Je tohle omezení někde dále na D4 formálně zrušeno, aby platila rychlost max. 130 km/h?
Je tohle omezení někde dále na D4 formálně zrušeno, aby platila rychlost max. 130 km/h?
Nevím jak na dálnici, ale křižovatka ruší všechny zákazy ne ? Takže předpokládám že je platnost té 100 km/h zrušena exitem 45.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
Ano, pravidlo o zrušení značky křižovatkou platí i na dálnici, já jsem však ještě v podezření, zda tam "tvrdé" omezení nezůstalo z doby, kdy se dálnice v exitu 45 ukončovala...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Mám taky trochu podezření, že tam nemá co dělat. Všiml jsem si ji předevčírem...
Auto v protisměru
https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/z ... zpravy_svm
https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/z ... zpravy_svm