Honey72 píše: ↑29.12.2024 16:48:39
Úseky bez oplocení anebo úseky, kde plot sice je, ale zvířátka jsou stejně svině - je tam prostě značka. Je už na každém, jak přizpůsobí jízdu.
D48 se staví za provozu z normální silnice, takže tam jsou značky konec dálnice jasné. Nikdy předtím to dálnice nebyla. Je to stále obyčejná silnice a dálnicí se stane až po dokončení. Stejně tak úsek u Palačova, kde se dálnice teprve staví a jezdí se po staré silnici. Kdežto D55 je novostavba a je papírově dálnicí už od narození. Jednou to dálnice je (i když ve stavu dokončování), tak má svou značku

.
Nebudeme přece kvůli každé situaci, kdy není možné využívat dálnici coby takovou, sundávat značky nebo jak často čítám na diskusích, rušit dálniční známku
S tím označením dálnice mi nedošlo, že ta MUK za Mor.Piskem ještě není v provozu, takže to dává smysl. Za OK od Bzence tam značka A15 je, ale mi tam asi jen psychologicky chybí ta dodatková tabulka "projíždíte stavbou"

. Ale nevím jak moc je to slučitelné s předčasným užíváním, ve kterém je to teď spuštěno.
A to oplocení..po kauze na D35 se úseky D1106 a D1107 absolutně nemohli pustit do provozu bez oplocení. A na všech dalších stavbách se to stalo podmínkou ze ZTKP, aby se tam nemuseli osazovat a sundávat značky zvířátek, ve stejné anabázi, jak to píšeš s dálnici

. A pokud vím, tak to bylo celkem striktní i na jiných stavbách. Proto mě na celém tom úseku D55 překvapilo nehotové oplocení..několik kusů mrtvých zvířat v obou směrech, ale značka "pozor zvěř" žádná (pokud jsem ji nepřehlédl).