I/20 Pištín – České Vrbné
Re: I/20 Pištín – České Vrbné
Lenny s přidělenými penězi máš bohužel pravdu, ale to neznamená že Budějovické ŘSD není dávno za zanitem, D3 je otevřená do Třebonína, stavba trvala 5 let , připravovala se před zahájením min. 10 let a Budějovická správa za tu dobu nedokázala připravit přeložku od Třebonína na Krumlov ???? Teď se jezdí po úzký silničce a přes obec a o navazující stavbě I/39 Stoupací pruh Rájov radši nemluvě a to se několik let psalo že se to bude stavět dohromady a zase nic ???? Prostě zkostnatělá správa , která by zasloužila pořádný průvan a mladou krev!!!
Pro tuhle stavbu bylo už v pětadevadesátém minutu po dvanácté. A pro krumlovský přiváděč to uplynulo právě před pěti dny. Z pět a třičtvrtě roku trvající stavby na jižním okraji ČB musím říct že lidem ani ty 3 roky stavění nepřeju, jen aby to už bylo hotové.
Třeba to čtu chybně a jsem vedle, ale vaše komentáře k tomu, co všechno mělo už dávno být a není... No, fakticky máte pravdu, ale prakticky je to (tak trochu) provozní slepota, bo nejste tu na fóru týden, teenagerovská léta už máte taky nějaký čas za sebou, tak byste si měli pamatovat, v jakém marasmu jsme ohledně nových staveb byli před deseti lety...
Ale nemyslím to zlé, a pěkné svátky všem
Ale nemyslím to zlé, a pěkné svátky všem
Já jsem asi s aktuální správou spokojen, konečně se rozjela pořádná příprava přeložek na I/4 a I/20 od Písku, problém je to že stavby typu D3, D4 (do Strakonic) už měli dávno stát, minimálně 20let, a věci typu I/4 do Vimperka, I/20 Písek - I/34, I/39 do ČK jsou podle mě taky minimálně o 10let pozadu, to je hold ta prioritizace.....
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
-
1975
Plus koment k těm přiděleným penězům...ŘSD v posledních letech jede na 98%+ vyčerpání prostředků na daný rok, takže celkem efektivně mezi stavbami peníze přelévá/přelévalo, kam bylo potřeba, kde zbyly...
Ale je fakt, že se blíží k letů s drahými stavbami, takže už to možná tolik nepůjde...
Ale je fakt, že se blíží k letů s drahými stavbami, takže už to možná tolik nepůjde...
Já bych tady doplnil 2 věci. První je, že po desítkách let mluvení se naráz !!! staví obchvat Lišova, Dasnýho, je hotová D3 a staví se Krumlovskej přivadeč.
Věc druhá je, že se kdysi tvrdilo že se ten přivaděč otevře s D3, což dává celkem dobrý smysl a to že se to takhle brutálně nepotkalo opravdu vůbec žádný dobrý smysl nedává.
Věc druhá je, že se kdysi tvrdilo že se ten přivaděč otevře s D3, což dává celkem dobrý smysl a to že se to takhle brutálně nepotkalo opravdu vůbec žádný dobrý smysl nedává.
-
1975
Staré hokejové přísloví praví: "nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali" .o))
To je fakt trefné přísloví. No, my, kolemjdoucí, to neovlivníme.
Dnes byli stavbaři velmi aktivní, v podstatě na celé trase se něco dělo.
další přelet nad stavbou [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yvgnQynKxZ0[/youtube]
Upřímně jsem tempem výstavby této silnice hodně zklamán. Je vidět, že stavbu protáhli až do roku 2027 a není priorita - podle toho je ta aktivita vidět. na takovou silnici je potřeba 3 roky? jsem předvědčený, že v době, kdy se psalo,že na to nejsou peníze, tak hejtman společně s ministrem radostně hlásili,že peníze našli bylo pouhým předvolebním slibem (už v té době věděli,že peněz bude na každý rok málo, ale raději zahájíme a pomalu budeme stavět).
Upřímně jsem tempem výstavby této silnice hodně zklamán. Je vidět, že stavbu protáhli až do roku 2027 a není priorita - podle toho je ta aktivita vidět. na takovou silnici je potřeba 3 roky? jsem předvědčený, že v době, kdy se psalo,že na to nejsou peníze, tak hejtman společně s ministrem radostně hlásili,že peníze našli bylo pouhým předvolebním slibem (už v té době věděli,že peněz bude na každý rok málo, ale raději zahájíme a pomalu budeme stavět).
Langsam, langsam, aber sicher... 
Video od Petra D.
Bohužel to řešení pomocí OK je naprosto tragické, tomu se nedá ani řikat řešení jako spíš nevyřešení. Ve špičce v ČB kolona od Strakonické až ke zmíněnému kruháči. V létě to bude lahůdka, snad navigace povede lidi v létě z Prahy po D3 popř. přes Netolice aby se tomuhle vyhnuli, protože to bude stát až do Dasného. Nedovedu si v tomhle provozu představit dopravu na Živitelkudarwousek píše: ↑23.3.2025 18:51:56 V Budějovicích zúžili výpadovku na Písek. Práce hned tak neskončí
To že to bude tragédie ví asi všichni co tam tudy aspoň jednou jeli..... Za mě to vyústí v kolaps dopravy od Písku/Prachatic. Doufám že aspoň někoho napadne to vzít přes Čejkovice a na Zavadilku, i když bůhví jak to bude vypadat tam.....
Přikládám situaci na dopravní mapě z Úterý 14:53.... Mapy.cz už dokonce v relaci Němčice - Dlouhá Louka tuto variantu nabízejí, od Pištína taky.
Přikládám situaci na dopravní mapě z Úterý 14:53.... Mapy.cz už dokonce v relaci Němčice - Dlouhá Louka tuto variantu nabízejí, od Pištína taky.
Tohle byl tedy nápad!
Jen blbec si může myslet, že hustou dopravu vyřeší kruháčem, kterej je divně nakloněnej, ale hlavně hodně malej! Kdyby to bylo na měsíc, dva. Ale na rok?!????!!! To už by možná bylo lepší, kdyby tam dali světla...
Jen blbec si může myslet, že hustou dopravu vyřeší kruháčem, kterej je divně nakloněnej, ale hlavně hodně malej! Kdyby to bylo na měsíc, dva. Ale na rok?!????!!! To už by možná bylo lepší, kdyby tam dali světla...
Nechápu proč minimálně OA do 3,5t neposlali přes Hlubokou a přes Borek. Fakt je to tragédie, 99,9% aut co jede od Písku pokračuje do ČB. Nikoho sem tam ještě neviděl objet kruháč odbočit na Hlubokou ve směru od Písku.
V 11:20 kolona od ČB až do Dasného k zmrzlině, zdržení cca 15 minut
Cestou zpátky kolem 13h zdržení v řádech minut, spousta řidičů jedoucích od Písku bliká s dostatečným předstihem, a tím jak je těleso kruháče "vychýlené" z osy a vidíte auto naproti sobě, tak to docela frčelo.
Taky mě zaráží proč se úplně nevykašlali na napojení II/105 nevykašlali, možností je dost.
D3 k exitu 125 a skrz Hlubokou, II/603 přes Borek, komunikace okolo ZOO Ohrada (i když tam věřím že by byli potíže se šířkou), přes Zliv, potažmo úplně mimo přes Dívčice a Dříteň. Možností spoustu.... Škoda že tady zvolili tuhle destruktivní variantu, reálně i věřím že směr ČB -> Hluboká by šel pro většinu stavby zachovat, jenže ono ne, my radši stvoříme tenhle paskvil.
D3 k exitu 125 a skrz Hlubokou, II/603 přes Borek, komunikace okolo ZOO Ohrada (i když tam věřím že by byli potíže se šířkou), přes Zliv, potažmo úplně mimo přes Dívčice a Dříteň. Možností spoustu.... Škoda že tady zvolili tuhle destruktivní variantu, reálně i věřím že směr ČB -> Hluboká by šel pro většinu stavby zachovat, jenže ono ne, my radši stvoříme tenhle paskvil.
Ve 3:30 ráno - pohoda
Zítra jedu z Hluboké na vlak do Budějc, kterej má odjezd ve 14:58... Ale radši pojedu přes Borek (i když předevčírem tam něco kutali kolem křižovatky Okružní × Pražská a zavřeli směrem na Borek jeden pruh...)
Zítra jedu z Hluboké na vlak do Budějc, kterej má odjezd ve 14:58... Ale radši pojedu přes Borek (i když předevčírem tam něco kutali kolem křižovatky Okružní × Pražská a zavřeli směrem na Borek jeden pruh...)
No, kolem poledne oba směry v pohodě. Ale kolem 16:00 masakr, z ČB kolona až k OK u Globusu a\proti od Písku to stálo až na konec Dasného 
Lepší dočasný kruháč než stykovka. Člověk si zvykne i na šibenici, malá OK je prkotina.
Já tam jel už několikrát v různých časech a žádný příšerný zásek se nekonal ani jednou, kruhák odbavuje dopravu celkem v pohodě.