D3 - Všeobecně
Re: D3 - Všeobecně
O tom obchvatu ČB se toho už napovídalo. Zaručené zprávy, že se po krajských volbách oznámí odložení uvedení do provozu apod.
Podobné to minimálně u JČK je i na železničních fórech pokud je ve vedení kraje ODS. Takže bych řekl že vítr bude foukat odtud (respektive proti ODS
)
Jen vzpomínka, nebyla na D3 u Plané n.L. oprava asfaltu prakticky hned po otevření, protože se honem pokládal v dešti v listopadu aby se stihlo otevření?
Jen vzpomínka, nebyla na D3 u Plané n.L. oprava asfaltu prakticky hned po otevření, protože se honem pokládal v dešti v listopadu aby se stihlo otevření?
Dnešní obousměrný průjezd novými úseky.
Rychlost 1x
Link: https://youtu.be/O-sxzpCV9TY
Rychlost 5x
Link:https://youtu.be/FOvBIYv9g_0
Rychlost 1x
Link: https://youtu.be/O-sxzpCV9TY
Rychlost 5x
Link:https://youtu.be/FOvBIYv9g_0
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Díval jsem se na to 5× ryychlý, a super. Bylo by fajn moct jezdit takovou rychlostí. Ne autem, ale vlakem. Mezi krajskými městy. 600 km/h. Jo, to bych si nechal líbit.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Jo treba mezi pernikarema a mechovakama.
Teda čekal jsem po otevření nových úseků vetší rozdíl. Není v tom teda ta 150 km/h, ale i tak se mi to moc nezdá.
- Přílohy
-
- Trasa D1 - Gmunden 2.jpg (152.2 KiB) Zobrazeno 5311 x
-
- Trasa D1- Gmunden.jpg (189.24 KiB) Zobrazeno 5319 x
To samé se už řešilo ve vlákně u D55. Ty časy jsou nesmysl. Mapy.cz čerpají z reálně dopravy, kdy to pak počítá robot. Ten zatím ale nemá co počítat, je potřeba pár dní počkat, než si to sedne.
Díky za videa z průjezdu! Trochu mě překvapilo, že i přes opakovanou kontrolu dokumentace se na orientačním značení na dálnici podařilo vygenerovat dvě chyby. Jedná je drobná a nepodstatná, s tou druhou už je to horší. Zajímalo by mě, jestli si toho všiml i někdo další.
Včera jsem si projel nové úseky a je to veliká paráda. V Kaplici nádraží jste z MÚK Pohůrka za 10 minut a něco. Velký rozdíl oproti motání po běžných silnicích. Jeden úsek se mi zvlášť líbil, někde mezi Velešínem a Netřebicemi, je to taková rokle, velký kopec dolů a zase velký nahoru a přitom rozhled asi na 3 km.
Já si všiml, že před výjezdem 151 je na IS 6b v přímém směru i na odbočení z dálnice značen Č. Krumlov. U výjezdu je značen správně, ale podle mě v přímém směru by u Lince mělo být Dolní Dvořiště, které se uvádí na IS 8b za výjezdem 148 tak i 151.
Já jsem si všiml, jak při jízdě na jih jsou před tunelem jako dálkový cíl uvedeny Borovany, a na MÚK Pohůrka je odbočení jen na Nové Hrady a Č. Budějovice.mapman píše: ↑22.12.2024 9:34:35 Díky za videa z průjezdu! Trochu mě překvapilo, že i přes opakovanou kontrolu dokumentace se na orientačním značení na dálnici podařilo vygenerovat dvě chyby. Jedná je drobná a nepodstatná, s tou druhou už je to horší. Zajímalo by mě, jestli si toho všiml i někdo další.
Tohle možná není až takový nesmysl. Když se v Č. Krumlově udělá na příjezdu od Č. Budějovic kolona, pak to může do jižní části města a pro tranzit dále vycházet skutečně lépe přes MÚK Kaplice-nádraží.
prof2, souhlasím, ale dle TP 100 se musí vybraný cíl opakovat až do jeho dosažení, čili pokud mám na IS 8b uveden cíl Dolní Dvořiště, musí být na následující IS 6b uveden, což zde není (nejedná se o cíl pod čarou) 
Ty Borovany to je taky chyba, stejnej případ jako to Dvořiště
Ty Borovany to je taky chyba, stejnej případ jako to Dvořiště
Díky hoši, to je ono. U těch Borovan je to tím, že ty mají být na sjezdu 136 značeny po dostavbě pokračování Jižní tangenty, kdy se Nové Hrady přesunou o sjezd dál. Takže jen špatně načasované. Ale ten Krumlov je blbě. A ta E50, to je úplný úlet.
Ještě dotaz ke značení právě křižovatky na Krumlov. To není pravidlem, že křižovatka se silnicí první třídy se značí už 1000 m předem na velké návěsti nad vozovkou a poté 500 m před. První info samozřejmě 2000 m před na IS6a.
Nebo ne možná nutně nad vozovkou kvůli drahému portálu, ale alespoň mít IS6b dvakrát, 1000m předem a pak těch 500.
Myslím, že značení užité zde je dosti nedůstojné, je to značené jako obyč sjezd.
Nebo to je takto normální ?
Nebo ne možná nutně nad vozovkou kvůli drahému portálu, ale alespoň mít IS6b dvakrát, 1000m předem a pak těch 500.
Myslím, že značení užité zde je dosti nedůstojné, je to značené jako obyč sjezd.
Ano, to je normální. Křižovatka typu II s dvěma IS6b se vyznačuje před křížením s jinou dálnicí, čtyřpruhem nebo SMV. Historicky se tak značily i všechny křižovatky na šestipruhu, ale to už se nově nepoužívá.
Díky. 
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Mapmane nesmutni. Jsou to jen chyby, které se dají opravit. Sice ne tak snadno, jako přeškrtnout Valmez a modré číslo 57 na D48, ale vyměnit se to dá
Prostě se spěchalo.
To mě tenkrát úředníci, kteří se zřejmě nevyznali nejen v mých mapách, umístili tabulky ulic a zapsali lidem do občanek úplně jiné nové adresy než měli. Přišlo se na to pozdě a náhodou, když jsem jel domů po měsíci na první opušťák a zíral na to jak blázen. Kdyby to bylo jen v jedné čtvrti, ale oni tu chybu udělali hned v několika. No změnit se to už nedalo, byl by to drahý trapas, dneska už i předčasné volby. Takže máme od té doby v Trutnově ulice pojmenované názvy, které měly nést úplně jiné ulice
To mě tenkrát úředníci, kteří se zřejmě nevyznali nejen v mých mapách, umístili tabulky ulic a zapsali lidem do občanek úplně jiné nové adresy než měli. Přišlo se na to pozdě a náhodou, když jsem jel domů po měsíci na první opušťák a zíral na to jak blázen. Kdyby to bylo jen v jedné čtvrti, ale oni tu chybu udělali hned v několika. No změnit se to už nedalo, byl by to drahý trapas, dneska už i předčasné volby. Takže máme od té doby v Trutnově ulice pojmenované názvy, které měly nést úplně jiné ulice
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Který to byl rok Honey ?
trochu OT: tohle mi přijde že se musí dělat schválně, protože tohle je běžné i na jedničkách a na dvojkách je to naprostý standard (alespoň u nás na jihu). Ostatně u objížděk před otevřením na D4 to takhle vypadalo na Letské křižovatce taky. To mi neříkejte že to tolik lidí dělá "jen" omylem
-
1975
Když už se to bude někd eměnit, nešlo by najít způsob, jak tam vecpat např. "České Budějovice" a ne "Č.Budějovice"? .o) jednak se to tak nejmenuje, jednak chudák kolega Linza a spol.Honey72 píše: ↑23.12.2024 18:30:36 Mapmane nesmutni. Jsou to jen chyby, které se dají opravit. Sice ne tak snadno, jako přeškrtnout Valmez a modré číslo 57 na D48, ale vyměnit se to dáProstě se spěchalo.
To mě tenkrát úředníci, kteří se zřejmě nevyznali nejen v mých mapách, umístili tabulky ulic a zapsali lidem do občanek úplně jiné nové adresy než měli. Přišlo se na to pozdě a náhodou, když jsem jel domů po měsíci na první opušťák a zíral na to jak blázen. Kdyby to bylo jen v jedné čtvrti, ale oni tu chybu udělali hned v několika. No změnit se to už nedalo, byl by to drahý trapas, dneska už i předčasné volby. Takže máme od té doby v Trutnově ulice pojmenované názvy, které měly nést úplně jiné ulice![]()
Ne nešlo. Je to dané max. šířkou značky vedle vozovky 4,5 m a předepsanou výškou písma na ní. Pak se České Budějovice prostě vcelku na většinu značek nevejdou. A střídat na jedné značce Č. a na druhé České mi přijde jako ještě větší zlo. Je to orientační značení a to má být úderné a rychle srozumitelné, a hlavně konzistentní. Většině lidí by tu beztak stačily jen Budějovice, ale to se nesmí
A tomu Č. Budějovice snad rozumí každý. Stejně jako ty budeš nejspíš rozumět rozdílu mezi Frankfurt a.M. a Frankfurt/O.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Buďme rádi, že Č.Budějovice jsou dobře srozumitelné. Přídavné jméno jen doplňuje samotný název města, takže může být zkratkou. Horší to máme u královských věnných měst typu Hradec Králové, kdy máme přídavné jméno na konci. Správně by mělo být Hradec Kr., ale aby to bylo stejné s ostatními, nově se používá spíš Hr. Králové. Nejdřív mi to vadilo a nešlo na jazyk, ale zvykl jsem si a už mi to vůbec nepřijde 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026