[D0] 520 Březiněves - Satalice
-
1975
Re: [D0] 520 Satalice - Březiněves
Na to postavení máš jeden pokus. Buď teď, anebo už to tam nepostavíš. Naštěstí to myslím RM pochopil, a doufejme, že k tomu dojde.
Přesně tak. Raději draze s tunely, než vůbec nic... Tady by to na sílu nešlo, takže je holt potřeba hledat řešení, která výstavbu umožní.
To jako budou vedle sebe tunelová i povrchová varianta? To by byl projekční nesmysl za daného stavu věcí.
Já měl za to, že 'povrchová' varianta už tak nějak padla a jen se bude řešit nějaký kompromis mezi 'zahloubenou' (17 mld) a 'tunelovou' (38 mld) variantou...
i v letáku se píše:
Ze závěru zjišťovacího řízení EIA např. plyne, že v Dokumentaci EIA je nutné detailněji rozpracovat technické řešení variant 2 a 3 nebo (lépe) kombinaci těchto variant. Naopak varianta 1 se nedoporučuje v Dokumentaci EIA nadále rozpracovávat a prověřovat.
i v letáku se píše:
Ze závěru zjišťovacího řízení EIA např. plyne, že v Dokumentaci EIA je nutné detailněji rozpracovat technické řešení variant 2 a 3 nebo (lépe) kombinaci těchto variant. Naopak varianta 1 se nedoporučuje v Dokumentaci EIA nadále rozpracovávat a prověřovat.
Bude se posuzovat jen tunelova a zahloubena. Povrchová se posuzovat nebude.
Myscho: bohužel, je to tak. 
-
1975
Ale mlekarna uz tam stala:o) A neni az tak dulezite, co bylo 2015. Projednava se to ted. A rikam vam, "zahloubena" bude no go.
Nejlepší by byl ten kompromis, který je zmíněn v závěru zjišťovacího řízení. A bylo by to tak nejlepší a zároveň férové pro všechny zúčastněné "strany" včetně daňových poplatníků.
PS: kdyby někde vedle plánované 6-pruhové dálnice vznikl 10 let před její realizací dům, tak bych kolem něj naopak vynechal i PHS a ať si užijou, tupci.
PS: kdyby někde vedle plánované 6-pruhové dálnice vznikl 10 let před její realizací dům, tak bych kolem něj naopak vynechal i PHS a ať si užijou, tupci.
tunelová varianta znamená v našem podání kapacitní komunikaci s limitem 80kmh
budu se rouhat, ale to ať to radši nestaví
budu se rouhat, ale to ať to radši nestaví
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Jj, ale 80 km/hod lepší než stát imrvere v koloně... Tunely rád nemám 
Co je to za povzdech kvůli 80?? Nové tunely se přece už staví na 100km/h a to už je akceptovatelná rychlost i klidně na okruh jako celek. V reálu dáte tacho 110, což je skutečných 105 (u starších aut i méně) a za to pokuta na úsekovce nepřijde. Klidně pojedu takto pojedu celý severní okruh...
S tou 110km/h si moc jistý nejsem. Moc nám to s ní v těch tunelech nejde = zavádí se hrozně pomalu.
Teď mne zklamaly ty Budějice a jsem zvědav, kdy se jí v Pohůrce dočkáme.
Na PO čekám, že to budou omezovat a ve špičkách budem rádi za tu 80km/h. Přesvědčíme se na 511 v tom malém tunelu.
Teď mne zklamaly ty Budějice a jsem zvědav, kdy se jí v Pohůrce dočkáme.
Na PO čekám, že to budou omezovat a ve špičkách budem rádi za tu 80km/h. Přesvědčíme se na 511 v tom malém tunelu.
Co mám vypozorováno z Blanky, tak většina jede tachometrových 70, 80 jede málokdo. Podobně tomu bude v tunelech tady, pokud budou, tzn. 100 kmh.
Jinak co se týče tunelů, tak projektant nebyl zrovna moc kreativní. Například Vinořský a Ctěnický potok a II/610 by se dali překonat 200 m dlouhou estakádou, která by se zakousla z obou stran do kopců, klidně ji udělat jako je metro na Čerňáku - v tubusu, nemusel by se tak řešit tunel pod potokem a dlouhé odvodňovací štoly. U Přezletic tunel není a přitom je to relativně blízko obci. Pak následuje tunel Veleň, který je ale od vesnic daleko a asi byl naprojektován jen proto, aby nebyl 10 m hluboký zářez v krajině. Pak následuje most mezi Mírovicemi a Miškovicemi, který je blízko baráků a přitom tam žádný tunel není, apod... Určitě by šlo vymyslet kompromisní řešení mezi tunelovou a zahloubenou variantou, které by nebylo tak drahé jako tunelová varianta s tunely pod potoky.
Jinak co se týče tunelů, tak projektant nebyl zrovna moc kreativní. Například Vinořský a Ctěnický potok a II/610 by se dali překonat 200 m dlouhou estakádou, která by se zakousla z obou stran do kopců, klidně ji udělat jako je metro na Čerňáku - v tubusu, nemusel by se tak řešit tunel pod potokem a dlouhé odvodňovací štoly. U Přezletic tunel není a přitom je to relativně blízko obci. Pak následuje tunel Veleň, který je ale od vesnic daleko a asi byl naprojektován jen proto, aby nebyl 10 m hluboký zářez v krajině. Pak následuje most mezi Mírovicemi a Miškovicemi, který je blízko baráků a přitom tam žádný tunel není, apod... Určitě by šlo vymyslet kompromisní řešení mezi tunelovou a zahloubenou variantou, které by nebylo tak drahé jako tunelová varianta s tunely pod potoky.
-
Diaľničiar
- VIP
V tunelech z nějakého důvodu lidi jedou pomaleji, než můžou, často i o 10 km/h. Často je to snaha dodržet rozestup, jako kdyby byla snaha o dosažení pocitu, že se nestane nehoda. Paradoxně to zpomalování a zbytečná jízda v levém pruhu dohání zbytek k šílenství, takže hnedka za tunelem se to zase rozjede. To nikde jinde neplatí, ať už že je odpočívka a kratší připojovák ať most, na kterém to houpá ... a přitom jet ještě výrazně pod již tak nižší MPR je zcela zbytečné, pokud tam opravdu nejsou kolony ...
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Tunely na 520 jsou vynucené, nic jiného spolky slyšet nechtějí. Schválně se mrkněte na severní obchvat Vídně (S1), kde jsou tunely také v polích, na naprosté rovině a široko daleko ani kadibudka.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Ano, tunely v polích, ale tato část okruhu stojí. Praze je úsek 520 na papíře k prdu. Holt daň za to, že se to vleče už tři desetiletí...
Přesně tak. Je to daň za to, že to nestojí už 20 let.
Ale proto pořád stále píšu - jsem pro tunely - ale ne prostě všude, kde si kdekdo vyřve. Podobně tak ty nově přidané tunely na 518.
Zrovna S1 je v ledasčem dost odstrašující případ. Rakousko na to má, tak ať si to staví. Ale určitě mi dává větší smysl i x kilometrů dlouhý tunel okolo Landecku, než tunely v polích kvůli ničemu. Na opodstatněné tunely by měla peníze najít i ČR, ale na tunely v polích .. to teda už ani já nevidím nijak pozitivně. Dělá se v tomto neskutečný rozdíl mezi pupky světa v okolí Prahy a zbytkem země.
To už jsem určitě raději za zakrytí části již stojící D11, která je hned vedle zástavby.
Naprostý souhlas s Anonymem, že tunely na 520 jsou navrženy dosti hloupě a z půlky přesně naopak, než by dávalo smysl. Za mě tohle fakt ne.
Ale proto pořád stále píšu - jsem pro tunely - ale ne prostě všude, kde si kdekdo vyřve. Podobně tak ty nově přidané tunely na 518.
Zrovna S1 je v ledasčem dost odstrašující případ. Rakousko na to má, tak ať si to staví. Ale určitě mi dává větší smysl i x kilometrů dlouhý tunel okolo Landecku, než tunely v polích kvůli ničemu. Na opodstatněné tunely by měla peníze najít i ČR, ale na tunely v polích .. to teda už ani já nevidím nijak pozitivně. Dělá se v tomto neskutečný rozdíl mezi pupky světa v okolí Prahy a zbytkem země.
To už jsem určitě raději za zakrytí části již stojící D11, která je hned vedle zástavby.
Naprostý souhlas s Anonymem, že tunely na 520 jsou navrženy dosti hloupě a z půlky přesně naopak, než by dávalo smysl. Za mě tohle fakt ne.
Arame, tady jde zjevně o to, zda se po realizaci zářezu v nivelitě varianty tunelu bude ještě mít kdo vztekat. Současná garnitura se voleb nedočká, bude smetena. Nejen za takovéto manýry, ale za neskutečnou korupci. Konec OT
Nedělám si iluze, že se kolem Prahy ještě něco dalšího postaví, když se nedaří realizovat ani stavby, které jsou v ÚP. Je to prostě teď toto v tunelu, nebo nic. Fakt si tady nemůžeme vybírat. Bohužel... Jasně, ti lidé vědí, že tam má být dálnice. Ale ona tam měla být už před 20 lety a stále nestojí, přitom to město se stále rozrůstá - a to dost živelně...
Já si naopak myslím, že jestli se podařila 0136, 511 a snad se podaří i D52, tak D0 se dokončí taktéž.
Ono to zase není tak, že když si vyřvou tunel tam a tam, tak že tam musí být. Investor by jej měl navrhnout tam, kde bude chránit od hluku a emisí. Ne v polích. Ale uvidíme, třeba se schválí to, co je v poslední TES.
Ono to zase není tak, že když si vyřvou tunel tam a tam, tak že tam musí být. Investor by jej měl navrhnout tam, kde bude chránit od hluku a emisí. Ne v polích. Ale uvidíme, třeba se schválí to, co je v poslední TES.
Já neříkám, že se D0 nedokončí. Ale doba povrchové varianty 520 je prostě dávno pryč. A buď zatneme zuby a budou tunely, jakkoli se mohou někomu zdát neopodstatněné, nebo prostě nebude nic. Podívejte se na rozšíření D11 kolem Počernic - to je naše realita.
Neříkejme tomu furt povrchová. To byla dříve vyloženě jedna z variant a je definitivně zamítnutá. (neprověřovala se)
Pak je ta zahloubená, ve velkých zářezech, ala 511. To s povrchovou skoro nejde srovnávat.
A pak je tunelová, která obsahuje (520 obzvlášť) už fakt nemalé tunely.
I závěr zjišťovacího řízení předeslal, že by možná nejlepší varianta byla kombinace tunelové a zahloubené. Tudíž je na místě nějaká revize navržených tunelů.
Jestli do další přípravy půjdou tunely tak, jak jsou, tak proti tomu určitě nebudu nějak bojovat, ale byl by to prostě docela nesmysl. Protože někde, kde by spíš být měly, nejsou a naopak.
Že nějaké tunely vzniknou je myslím si bez debat jisté. Otázka je jak dlouhé a kde. O ničem jiným tu nemluvím.
Já jsem s tunelovou variantou naprosto smířen, myslím, že postavit celou 520 jen v zahloubené variantě je utopie taky. I když v tu tady pořád nemálo přispěvatelů doufá .. za mě je to nereálné.
Pak je ta zahloubená, ve velkých zářezech, ala 511. To s povrchovou skoro nejde srovnávat.
A pak je tunelová, která obsahuje (520 obzvlášť) už fakt nemalé tunely.
I závěr zjišťovacího řízení předeslal, že by možná nejlepší varianta byla kombinace tunelové a zahloubené. Tudíž je na místě nějaká revize navržených tunelů.
Jestli do další přípravy půjdou tunely tak, jak jsou, tak proti tomu určitě nebudu nějak bojovat, ale byl by to prostě docela nesmysl. Protože někde, kde by spíš být měly, nejsou a naopak.
Že nějaké tunely vzniknou je myslím si bez debat jisté. Otázka je jak dlouhé a kde. O ničem jiným tu nemluvím.
Já jsem s tunelovou variantou naprosto smířen, myslím, že postavit celou 520 jen v zahloubené variantě je utopie taky. I když v tu tady pořád nemálo přispěvatelů doufá .. za mě je to nereálné.
osobně bych to nazval tunelovou ( aka I/73 vs D43 )
realizoval zahloubenou
a pak provozoval bez kolaudace, stejně jako Blanku
realizoval zahloubenou
a pak provozoval bez kolaudace, stejně jako Blanku
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit