D35 Litomyšl - Janov
Re: D35 Litomyšl - Janov
Bude zajimavé sledovat další vývoj po zprovoznění dálnice. Protože tohle prostě fungovat nebude.
Jistě že nebude. Slušně se tomu říká "důkaz průšvihem".
RM na Twitteru: Oficiální termín je 36 měsíců od zahájení stavby, ale věřím, že se stavbu do konce roku 2027 podaří zprovoznit.
Na můj dotaz, kde se vzalo těch 36 měsíců, když v zadávačce bylo 30 měsíců přišla tato radostná odpověď:
Omlouvám se, ale udělal jsem chybu. Oficiální termín uvedení stavby do předčasného užívání je dle smlouvy skutečně 30 měsíců, tzn. zprovoznění stavby vychází na léto 2027.
Na můj dotaz, kde se vzalo těch 36 měsíců, když v zadávačce bylo 30 měsíců přišla tato radostná odpověď:
Omlouvám se, ale udělal jsem chybu. Oficiální termín uvedení stavby do předčasného užívání je dle smlouvy skutečně 30 měsíců, tzn. zprovoznění stavby vychází na léto 2027.
Ale o tom zde už dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho!
Ale odpovím:
Jednoduše. Na služebních exitech u Němčic někdo záhadně v prvních dnech urve, případně otevře, závoru. A už to tak zůstane...
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Myslím že v územním plánu Litomyšle je tam nějaká rezerva na uvažovanou novou silnici od Němčic podél dálnice k sjezdu u Janova a dál až k silnici na Poličku. Ale jak je to s aktuálností nebo jestli to tam reálně ještě je, nevím.
No zrovna Němčice mohly mít krásný obchvat (horní oranžový koridor) přímo napojený na MÚK. Ale nechtěly ani obchvat, ani MÚK.
- Přílohy
-
- nemcice.jpg (175.65 KiB) Zobrazeno 7379 x
Tento 10ti kilometrový úsek dálnice kříži 3 silnice druhé třídy a ani na jedné není Muk. Rarita.
Z ČT už to budou mít rychlejší přes Opatovec
Tak to je super!PetrN píše: ↑10.1.2025 11:34:10 RM na Twitteru: Oficiální termín je 36 měsíců od zahájení stavby, ale věřím, že se stavbu do konce roku 2027 podaří zprovoznit.
Super že umí uznat chybku... stane se, je toho hodně. Každopádně vás by nezbilo, kdyby jste mu aspoň formálně odpověděl... ono to není úplně samozřejmé, mít možnost přímo komunikovat s ředitelem.PetrN píše: ↑10.1.2025 11:34:10 RM na Twitteru: Oficiální termín je 36 měsíců od zahájení stavby, ale věřím, že se stavbu do konce roku 2027 podaří zprovoznit.
Přesně !
Já už asi chápu, proč není na severu Litomyšle sjezd na D35. Je dost pravděpodobné, že navigace by všechny auta jedoucí po I/14 od Vamberka směrem na Brno, nebo Olomouc v Ústí nad Orlicí navedla na II/360 k Litomyšli. Zběžným měřením od odbočky V Ústí až na Muk Opatovec by to bylo rychlejší touto trasou a pak po D35, než kodrcání přes Třebovou. Rychlejší o 5 minut, při špičce ve Třebové ještě víc.
oakenfold: No a? Tahle auta by přece do města vůbec nejela. Naproti tomu v současném stavy budou nměstěm projíždět všechna auta ve směru na Prahu.
Jel jste někdy po této silnici, zvláště v zimě? Průjezd od I/14 v Ústí a pak stoupání pod Andrlův Chlum i sjezd dolů je náročný. Hlavně pro nákladní vozidla. Kromě úseku Sloupnice Němčice, který je rovný, je to samá zatáčka z kopce do kopce.
Škoda že kraj při rekonstrukci nenechal napřímit silnici II/322. Spolu s obchvatem Chocně a Mostku by to byla asi nejrychlejší trasa na Prahu.
MPMP: To bylo myšleno ironicky.
xhj: Jezdím tam pravidelně. Neříkám, že ta silnice je je ideální, ale v dnešní době většina řidičů jezdí zcela dle navigace a ta, pro ušetřenou minutu, kolikrát vede i po kotěhůrkách, než rovně, po kvalitní silnici....
podle posledních info bude šutrklep 10.2. v Janově
Potvrzeno. Mátlův twitter dnes:
Realizaci posledního úseku D35 v Pardubickém kraji bez PPP, což je stavba obchvatu Litomyšle délky 10,4 km, ŘSD zahájí dne 10.2.2025. Stavbu “D35 Litomyšl - Janov” realizuje sdr. STRABAG Silnice a.s. a FIRESTA Fišer, rekonstrukce a.s. za nabídkovou cenu 2 798,9 mil. Kč bez DPH.
Realizaci posledního úseku D35 v Pardubickém kraji bez PPP, což je stavba obchvatu Litomyšle délky 10,4 km, ŘSD zahájí dne 10.2.2025. Stavbu “D35 Litomyšl - Janov” realizuje sdr. STRABAG Silnice a.s. a FIRESTA Fišer, rekonstrukce a.s. za nabídkovou cenu 2 798,9 mil. Kč bez DPH.
Tak se nám zase pěkně změní barva "stavební" mapky ...
Stav výkupu pozemků v trvalém záboru stavby:
k.ú Bohuňovice u Litomyšle: vykoupeno vše
k.ú. Sedliště u Litomyšle: vykoupeno vše
k.ú. Kornice: vykoupeno vše
k.ú. Lány: vykoupeno vše
k.ú. Litomyšl: vykoupeno vše
k.ú. Zahraď: LV 4302 podíl 1/2
k.ú. Strakov: LV 341 1/8
k.ú. Janov u Litomyšle: vykoupeno vše
chybí 2 LV a trvalý zábor bude vykoupen ...
k.ú Bohuňovice u Litomyšle: vykoupeno vše
k.ú. Sedliště u Litomyšle: vykoupeno vše
k.ú. Kornice: vykoupeno vše
k.ú. Lány: vykoupeno vše
k.ú. Litomyšl: vykoupeno vše
k.ú. Zahraď: LV 4302 podíl 1/2
k.ú. Strakov: LV 341 1/8
k.ú. Janov u Litomyšle: vykoupeno vše
chybí 2 LV a trvalý zábor bude vykoupen ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Bumbiku kolik má které LV m2 ? díky 
Dohledal jsem si to v Nahlížení do katastru:
Strakov: LV 341 podíl 1/8 je jedna parcela č. 833/45 - 2 808 m2
Zahraď: LV 4302 podíl 1/2 je opět jedna parcela č. 571/26 - 3 548 m2
Vlastníkem jsou v obou případech fyzické osoby s bydlištěm v jiné části republiky.
Díky za odpověď Nobody