Kontroly v pohraničí, kontroly obecně

Off-topic pokec

Byli jste někdy po vstupu do Schengenu v Německu kontrolování policií bez zjevného důvodu?

Ne.
34
81%
Ano, už mě jednou kontrolovali. Korektně.
2
5%
Ano, už mě kontrolovali víckrát. Vždy korektně.
3
7%
Ano, jednou a mám negativní zkušenosti (náznak či otevřená šikana, přehrabané auto, nepříjemné vyšetření na drogy apod.)
2
5%
Ano, víckrát a alespoň z jedné kontroly mám negativní zkušenosti (náznak či otevřená šikana, přehrabané auto, nepříjemné vyšetření na drogy apod.)
1
2%

Celkem hlasů: 42

flames

Re: Kontroly v pohraničí, kontroly obecně

Příspěvek od flames »

To dělá každý a stále, hlavně na internetu je ovšem důležité na sebe nenabonzovat ty důležitější a hlavně trestnější věci.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Pak nemá ten Kapsch stát takový prachy, když to přenáší i data, která nemusí :roll:
To by mě zajímalo, jak je to smluvně ošetřeno.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

martini píše:Pak nemá ten Kapsch stát takový prachy, když to přenáší i data, která nemusí :roll:
To by mě zajímalo, jak je to smluvně ošetřeno.
Nijak, ten článek je blbost.
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

Jaroslav Kmenta, MF DNES píše:Stát nás má na dlani. Případ zatčeného uprchlíka Tomáše Pitra ukázal, že policie má obrovské možnosti, jak najít člověka, který se skrývá (pokud tedy chce). Dokáže přitom odposlouchávat telefony, sledovat auta prostřednictvím mýtných bran na dálnicích a „napíchnout“ e-mailovou komunikaci i hovory přes Skype.

...

Případ tedy ukázal, že když se chce a přijde i „operativní štěstíčko“, dá se zatknout kterýkoli uprchlík. Žijeme ve světě mobilů, počítačů, mailů, kamer, aut a „kapschových bran“. Takže digitální stopu po sobě zanecháme takřka všude.

Kdo by se před tím vším chtěl schovat, musel by se odhodlat žít o samotě na horách a pást ovce. Ale tohle u Pitra určitě nehrozilo.
No mě v době pokročilých kryptografických metod zaráží, že někdo, kdo potřebuje co největší anonymitu a skrytou komunikaci, si klidně volá z mobilu... Trocha paranoii nemůže uškodit ani bezúhonnému člověku. :-)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

S tím Skypem se mi to nezda, neslyšel jsem o tom, že by ho uměli odposlouchavat, ale možna už se to naučili. :(
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

Lenny píše:S tím Skypem se mi to nezda, neslyšel jsem o tom, že by ho uměli odposlouchavat, ale možna už se to naučili. :(
http://www.scinet.cz/snadne-odposloucha ... skype.html

Ať už to jde nebo ne, Skypu totálně nevěřím... Jenže uživatelé mají radost, že to "prostě funguje", a "já přece nemám co tajit, nedělám přece nic nezákonnýho" tak proč se párat s nějakým jiným protokolem, nebo snad dokonce silným šifrováním. Nemusím být, jak se v článku píše "milovník konspiračních teorií", abych si chránil svoje soukromí. A tak většina lidí používá ICQ místo (nejlépe šifrovaného) XMPP, volá přes Skype, k e-mailové schránce se přihlašuje nezabezpečeným přenosem atd. Uznávám, že je to trochu bludný kruh, protože když někdo to ICQ a Skype potřebuje ke komunikaci se svými zákazníky, které jen tak "odstřihnout" nemůže, ale měl by si v tom případě být vědom, že informaci, co tímhle způsobem pošle do éteru, nemusí nutně vidět/slyšet právě jen její adresát, což v obchodním styku může být i docela průšvih, že. :-)
viky

Příspěvek od viky »

Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“