Myslel jsem to nějak
takhle, mluvím o té trojce (nebo MK) vedoucí do Omlenice. Prostě místo 3 mostů (1 pod dálnicí pro MÚK, 1 nad dálnicí pro převedení té trojky a další most nad přivaděčem pro převedení trojky) by vznikl jeden pod dálnicí řešící všechno. Osmičkovitá MÚK je zde naprosto dostatečná, jsou to vždy pravá odbočení pro relaci D3 - I/3. Žádný větší zábor, odlesňování, nic prostě. To naopak vybrané řešení zabralo kus lesa.
Zbytek původní MK by vedl pochopitelně
takhle a pouze po dálnici, kde by byl ukončen, tak jako všude jinde.
Napadla mě obsluha pozemků nebo tak, ale zajímalo by mě, od kdy stavíme mosty pro obsluhu pozemků. Obecně se spíše staví mosty přes dálnici tam, kde x kilometrů na obě strany žádný jiný není, což zde neplatí dvojnásob.
Co se vymyslelo tady, mi fakt vrtá hlavou, rád bych znal vysvětlení. Třeba někdo přijde s logickým vysvětlením, neznám to tady na jihu vůbec. Takhle na první pohled mi to přijde jako nehorázné plýtvání, které zde není vůbec potřeba.

A jako pardon, mosty jsou to, co dosti hýbe s cenami dálnic...
Kdyby třeba dvojky 154 a 158 byly nějaké hlavní, s vyššími intenzitami, tak pochopím takové pořádné napojení na dálnici trubkou, jenže to také zdaleka nejsou... prostě celé to řešení této lokality nějak nechápu.