VMO: Žabovřeská I, II. etapa
-
Triklinický
Re: VMO: Žabovřeská I, II. etapa
VMO u Žabovřesk a Pisárek. I v neděli zde byl celkem silný provoz.
https://www.youtube.com/watch?v=vED6dTCZuu4
-
Triklinický
Wilsonův les nad WMO. Do jara by pak mělo dojít k dobudování nových schodů a chodníků směrem k VMO.
https://www.youtube.com/watch?v=3iGjGsUxiVk
https://www.youtube.com/watch?v=3iGjGsUxiVk
Ano - všichni co znám potvrzují, že v tomto úseku radikálně narostla doprava. Nemáte někdo náhodou přístup k sčítačům dopravy o kolik to je?Triklinický píše: ↑28.11.2024 23:52:42 VMO u Žabovřesk a Pisárek. I v neděli zde byl celkem silný provoz.
Naopak se zklidnilo obrobské množství míst a to i ve špičce. Že to nastane na Veslařské to bylo jasné. Podstatné vylepšení je na Kralovopolské ve špičce (lidé trasu KrPole-Bystrc volí přes VMO, což ve špičce bylo se zácpou). Ale asi největší překvapení je zklidnění dopravy u Lužáneckého parku (ulice Sportovní, Drobného, 28 října, Příkop), kudy asi přestala jezdit relace Sever-Jih, byť po VMO je to podstatně větší vzdálenost (tedy dle mých informací zejména v ranní špičce).
Prostě super stavba s obrovským vlivem na celé město.
To jsme tu věděli, že to bude znát v půlce města, ne-li v celém.
Spíš panoval (i z mé strany pořád trochu panuje) strach, že ve špičkách nebude Žabovřeská stíhat ani po rozšíření, ale snad to zatím nenastává.
Určitě ještě přebere nějakou dopravu až se dodělá "náplavka".
Spíš panoval (i z mé strany pořád trochu panuje) strach, že ve špičkách nebude Žabovřeská stíhat ani po rozšíření, ale snad to zatím nenastává.
Určitě ještě přebere nějakou dopravu až se dodělá "náplavka".
Arame, jsi lepší než já.... já čekal podstatný (i laicky viditelný) vliv jen v západní polovině města tj. od centra po Žebětín, ale ty Lužánky překvapují.
Toto je hodně odvážné tvrzení. Moje zkušenost je tedy spíše opačná, myslím hlavně frontu na prvních světlech Reissigova. Asi to není nějak dramatické, ale teda zklidnění leda v tom smyslu, že popojíždění ve frontě je nepochybně forma zklidnění dopravy.
Je to u mě přesně jak píšete. Jezdím denně KrPole - D2. Teď to dávám po Žabovřeské do Pisáreckého tunelu na D1.ttc píše: ↑9.12.2024 12:09:21Ano - všichni co znám potvrzují, že v tomto úseku radikálně narostla doprava. Nemáte někdo náhodou přístup k sčítačům dopravy o kolik to je?Triklinický píše: ↑28.11.2024 23:52:42 VMO u Žabovřesk a Pisárek. I v neděli zde byl celkem silný provoz.
Naopak se zklidnilo obrobské množství míst a to i ve špičce. Že to nastane na Veslařské to bylo jasné. Podstatné vylepšení je na Kralovopolské ve špičce (lidé trasu KrPole-Bystrc volí přes VMO, což ve špičce bylo se zácpou). Ale asi největší překvapení je zklidnění dopravy u Lužáneckého parku (ulice Sportovní, Drobného, 28 října, Příkop), kudy asi přestala jezdit relace Sever-Jih, byť po VMO je to podstatně větší vzdálenost (tedy dle mých informací zejména v ranní špičce).
Prostě super stavba s obrovským vlivem na celé město.
Na D2 jsem za dvacet minut bez semaforu.
Přes město nebo Židenice to je nemožné. Dnes o půl třetí jsem to zkusil přes Svatoplukovu a Gajdošku a skončil jsem v Černovicích (samozřejmě
Jem zvědavý jak to bude probíhat až začnou přestavovat křížení D1 x D2.
To si asi užijou v Modřicích, ale i tam je to zasekané až hrůza. Přestavba MÚK Brno-jih nemá dobré objízdné trasy a bude to mazec.
VIDEO: Šest let v minutě. Podívejte, jak odšpuntovali brněnskou dopravní zátku
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... okruh.html
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... okruh.html
Zedňa
Byly Vánoce a nějaký ten měsíc je to otevřené, jáká je zatím průjezdnost? Zvládá to ve špičce?
Nevím jak teď v lednu (předpokládám že lepší), ale v ranní špičce se občas stávalo vyloženě mezi 7:50-8:00 že nastoupala fronta z horní světelné křižovatky na Hlinkách do hlavního proudu (kvůli nešťastně nastavenému řízení) a způsobila tak krátkodobou kolonu ve směru od Žabin na Pisáky, samotný úsek je v pohodě.
Co mě ale nedávno překvapilo ráno byl sjezd z Pisáreckého tunelu jak se stahují dva pruhy do jednoho před vjezdem do "tunelu" Hlinky, že se to tam štosovalo kvůli silnému provozu z tunelu od D1, zatímco po trase VMO z Bauerove v těch dvou pruzích nejel skoro nikdo. Od D1 je prokazatelě vyšší intenzita než od Bauerove, jestli by nestálo za to nechat 2 od tunelu a 1 od Bauerove, místo tam na to rozhodně je: https://mapy.cz/s/domohukecu
Ostatně by to nebylo jediné takto řešené místo na VMO, stejně to je MÚK Svitavská radiála a bude i na MÚK Bratislavská radiála
Co mě ale nedávno překvapilo ráno byl sjezd z Pisáreckého tunelu jak se stahují dva pruhy do jednoho před vjezdem do "tunelu" Hlinky, že se to tam štosovalo kvůli silnému provozu z tunelu od D1, zatímco po trase VMO z Bauerove v těch dvou pruzích nejel skoro nikdo. Od D1 je prokazatelě vyšší intenzita než od Bauerove, jestli by nestálo za to nechat 2 od tunelu a 1 od Bauerove, místo tam na to rozhodně je: https://mapy.cz/s/domohukecu
Ostatně by to nebylo jediné takto řešené místo na VMO, stejně to je MÚK Svitavská radiála a bude i na MÚK Bratislavská radiála
PetrN: Otázka znie, nakoľko je tá Bauerova daná rozkopaným Poříčím.
Jel jsem zatím jednou v odpolední špičce směr Krpole a plynulý průjezd. Ale je leden.
Počkal bych na dodělání Bauerovy a ustálení provozu a pak rozhodl. Osobně jsem rovněž pro to, aby stahování do 1 pruhu bylo z Bauerovy a ne z tunelu. Má to však jednu nevýhodu, tohle řešení posílá komplet všechno z Bauerovy do jednoho připojováku, byť dlouhého. Kdežto dnes je to oboje do následného průběžného.
Počkal bych na dodělání Bauerovy a ustálení provozu a pak rozhodl. Osobně jsem rovněž pro to, aby stahování do 1 pruhu bylo z Bauerovy a ne z tunelu. Má to však jednu nevýhodu, tohle řešení posílá komplet všechno z Bauerovy do jednoho připojováku, byť dlouhého. Kdežto dnes je to oboje do následného průběžného.
Podle AnofertHeute bude rekonstrukce Pisáreckého tunelu zahájena po MotoGP na konci července a měla by trvat dva měsíce. Takže veselé září, i když to zase budou volby.....
Sice už iDNES nemá Babiš, ale pobavilo. 
Rozumný krok s tou opravou.
Spíš člověka neskutečně štve, že zkolaudují Dobrovského tunely, ale s 80 se pořád nepočítá, přitom se na to 10 let vymlouvali ti experti.
Resp. 80 se snad zváží v roce 2026 při opravě.
Rozumný krok s tou opravou.
Spíš člověka neskutečně štve, že zkolaudují Dobrovského tunely, ale s 80 se pořád nepočítá, přitom se na to 10 let vymlouvali ti experti.
Resp. 80 se snad zváží v roce 2026 při opravě.
Že by tunel byl citlivý na vibrace při vyšší rychlosti, když vyžaduje opravu, Arame?
To je vtip nebo vážný dotaz pjezeku ? Dosud jsem se domníval, že s něčím podobným projekt každého tunel počítá...
Ten váš návrh na zúžení z Bauerovy do 1 pruhu a z Pisáreckého tunelu (od D1) rozšíření na 2 pruhy má slabinu.
Sice vypadá logicky, ale z Bauerovy je potřeba se dostat do Pisáreckého tunelu na horní světelnou Pisáreckou křižovatku (směr Kohoutovice, Jundrov, Hlinky) a to by po této úpravě znamenalo přejet z nejlevějšího do nejpravějšího na krátkém úseku.
Sice vypadá logicky, ale z Bauerovy je potřeba se dostat do Pisáreckého tunelu na horní světelnou Pisáreckou křižovatku (směr Kohoutovice, Jundrov, Hlinky) a to by po této úpravě znamenalo přejet z nejlevějšího do nejpravějšího na krátkém úseku.
Tak to asi došlo k nepochopení návrhu. K zúžení by došlo až před vjezdem do tunelu/galerie Hlinky, takto:
Jo mimochodem k tomu průběžnému vs připojovacímu pruhu, myslim ze by nebyl problém přeznačit VDZ tak aby průběžné zůstaly dva pravé pruhy
OK sorry - já myslel, že jsi chtěl od té vracecí rampy na tvém obrázku vpravo mimo záběr... takto samozřejmě problém není
Došlo mi na web:
Datum: 06.02.2025 13:57
Zpráva: Dobrý den, jaké práce probíhají za křižovatkou Hlinky směrem k pisareckemu tunelu? Opět trčíme v kolonách. Popř kdy budou práce hotové. Děkuji za odpověď. Eva
Datum: 06.02.2025 13:57
Zpráva: Dobrý den, jaké práce probíhají za křižovatkou Hlinky směrem k pisareckemu tunelu? Opět trčíme v kolonách. Popř kdy budou práce hotové. Děkuji za odpověď. Eva
Řešilo se to v pondělí ve vedlejším vláknu VMO Bauerova viewtopic.php?t=6925&start=175
Rušení křižovatky (včetně semaforů) k 9.bráně BVV, bohužel až do 31.3.2025 dle www.dopravininfo.cz
Rušení křižovatky (včetně semaforů) k 9.bráně BVV, bohužel až do 31.3.2025 dle www.dopravininfo.cz
z úterního průjezdu "stavbou"
BKom i ŘSD o těch kolonách způsobených špatným seřízením SZZ ví a prý to řeší (info z půlky ledna). Tak snad se to zlepší.PetrN píše: ↑27.1.2025 19:58:48 Nevím jak teď v lednu (předpokládám že lepší), ale v ranní špičce se občas stávalo vyloženě mezi 7:50-8:00 že nastoupala fronta z horní světelné křižovatky na Hlinkách do hlavního proudu (kvůli nešťastně nastavenému řízení) a způsobila tak krátkodobou kolonu ve směru od Žabin na Pisáky, samotný úsek je v pohodě.
Teď večer jsem projížděl Žabovřeskou ve směru na Krpole a asi BKOM tam dělal číštění kanalu nebo nevim co. Mobilní šipka do pravého pruhu a zabřený levý. Co mě naštvalo, že norní značení bez změny rychlosti nebo šipek. Máme elektronické řízení, ale oni si dovezou ti klasickou blikající a ani nezavolají správci aby upravil ty elektronické nahoře.