I/37 Hradec Králové, Jižní spojka
Re: I/37 Hradec Králové, Jižní spojka
Jak můžou dát dvě tangenty, jižní a severní, dohromady tretí okruh, když je ta spojka přes Třebeš vůbec nespojuje?
Je to děsná slátanina. Pletou si tam jižní propojení s II.etapou jižní spojky kolem Dekosu přes Labe na Zborovskou. Od toho se upustilo už před 15 lety. Jižní propojení má být od MUk Březhrad (ta se přestaví), dál přes Labe kde se napojí na silnici do Vysoké. Sám jsem zvědav, co tam vymyslí, protože dopravní model tam počítá s 11,5k voz./24h, ale silnice tam je cca S6,5 a SUS měla projekt jen na rozšíření na S7,5. Na napojení Roudničky a Penny měla SUS projekt na dvě mini okružní křižovatky, což je na tu předpokládanou zátěž zcela absurdní. Prostor u Labské louky vyžaduje řádně zkapacitnit, "zbezpečnit" a doplnit nějaký podchod a cyklostezky.
Baví mě vizionářský plán postavit něco, co kapacitně nevychází ani na papíře na začátku plánování...
Ale Brůna musi být spokojený, za jeho vlády nechal jeho oblíbenec Kotas stopu vskutku nesmazatelnou...
Vizualizace jižní spojky
https://www.youtube.com/watch?v=sWdISNh9Oak
https://www.youtube.com/watch?v=sWdISNh9Oak
Pěkný, jen by mě zajímala jedna věc, kdo vymyslel takhle zazdít Kukleny a na druhou stranu je v celé vizualizaci použít jako směr na šipkách?
Jako proč jdou s tím náspem dolů kvůli k.o. Temešvár, místo toho aby tam výhledově dali podobnou múk jako je na Pardubické (tedy postavit jen mosty na hlavní trase), to fakt nechápu. Ovšem korunu tomu nasadily ty dvě větve na Bláhovce, vedoucí do polí. Protože přijezd do té zóny bude možný jen od dálnice a nájezd je jen na JS...

To odříznutí Kuklen mě taky překvapilo, obyvatelé Kuklen si nepochybně dost oddechnou, tedy jen ti co nežijou u ulice Pardubická a na Pražské třídě dále do centra. V ideálním světě bych si představoval že tohle dílo postaví dříve než se začnou vrtat v kuklenském podjezdu a nadjezdu na Koutníkově a skloubí to s plánovanou propojkou mezi Hradubickou a Moravským předměstím, aby na hradubické nemusí vymýšlet další křizovatku. To bych si ale asi přál moc.
Přesně. Situace na Pražské je špatná, proto ještě více zhoršíme špatnou situaci na Pardubické...
Tam snad musí mít nějaký papaláš domek na Pražské mezi hřbitovem a Kutnohorskou... Nemůžu si pomoct, ale ty dopravní stavby v gesci ŘSD kolem HK jsou fakt marný, protože marný je hlavně vedení města. A to dlouhodobě. JS končí na Hradubické, spoj na druhou stranu Labe bude o kus jižněji přes múk Březhrad. Severní tangenta se nenapojuje na D11, ale klikatě přes k.o. u ČKD. JS je taky kočkopes... 
Plus severní tangenta, na I/11 by měl být čtyřpruh od MÚK Slezské Předměstí nejmíň k Třebechovicím, možná až k Vamberku. Ale bude tam po Třebechovice S 13,5 a dál možná S 11,5...
Ta OK Temešvár je pro mě skutečně nepochopitelná.
Ta OK Temešvár je pro mě skutečně nepochopitelná.
Ohledně k.o. Temešvár souhlasím s Michalem. Proč komunikaci, která má odvést dopravu z města zpomalíme kruhovým objezdem (odkud navíc v současné době nikam cesta nevede...). Mimoúrovňové řešení křižovatek na takovéto čtyřproudé komunikaci vidím jako přednostní.
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Ty kruháče na hlavní trase jsou doopravdy trestuhodné. Tohle má být pohodlný 4pruh mezi D11 a S37. Kruháč má být pod vlastní trasou.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Musím uznat, že co "poslední dobou" leze z ŘSD HK se začíná blížit největším celostátním paskvilům. 
Tohle je na podobné zblití jako Úlibice. Proboha ukažte mi v ČR křižovatku, kde stavíme 4-lístek, aby se pohodlně s dálnicí vykřížila druhá třída s kruháčem vedle.
Jako ten dálniční 4-lístek je x-násobně dražší řešení než obyčejná osmička, proč jsme to teda platili ? Opodstatnění toho 4-lístku je od začátku právě tato jižní tangenta. Její podoba ale sotva vyžaduje takovou dálniční křižovatku. 
Tohle je na podobné zblití jako Úlibice. Proboha ukažte mi v ČR křižovatku, kde stavíme 4-lístek, aby se pohodlně s dálnicí vykřížila druhá třída s kruháčem vedle.
Minimálně ten Temešvár je úlet na druhou... Kotas je škodná.
To není už ani škodná .. za mě to maří x-set milionovou investici vedle z peněz všech daňových poplatníků. Tohle není na žaloby ? Je to jako rozkradení, akorát nepřímé ..
Já bych to nazval "Hradecký folklór" - jak co nejlépe Gočároj ukázat že s jeho vizemi se neztotožnují ...
krásně řečeno
Gočár to před 100lety navrhl bez cyklostezek a plynule a to se prostě nesmí opakovat
Gočár to před 100lety navrhl bez cyklostezek a plynule a to se prostě nesmí opakovat
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Naopak, za Bruny v HK Gočárův odkaz rezonoval. Jen uplně ne tak, jak by asi bylo vhodné. Někdy kolem r. 2010 se rekonstruovala Gočárova Třída od Ulricháku po most. Město odmítlo řešení 1+1 vč. doplnění stromů, parkování, krátkych odbočováku a šiřšího prostoru pro lidi a cyklisty a požadovalo 2+2, protože Gočár tam navrhl široký bulvár (rozuměj silnici) a je třeba ctít jeho odkaz. Takže tam je 2+2,lidi se tam raději ani nepohybují a dopravně to stejně funguje jako 1+1, protože v pravém pruhu téměř vždy někde stojí auto.
Ta okružka u Temešváru je sice opruz, ale na druhou stranu hlavní je že zmizela ta okružka z Hradubické, protože to by byla naprostá tragédie.
S poslední větou sice 100% souhlasím, ale pořád je podoba tohoto záměru tak nějak "jednooký mezi slepými". Ale hlavně mi fakt hlava nebere, že záměr nebere v potaz, že kvůli němu vyrostl dálniční 4-lístek vedle. Být hned původně jižní tangenta plánována takhle, tak tam mohla být křižovatka na D11 za zlomek ceny, to se na mě nezlobte.
Takovéhle plánování je na 
Za mě to budou ještě muset překopat, protože takhle odříznout hasiče od přístupu k hlavní komunikaci je naprostá kravina.
Hasiči tam mají nájezd ve směru ke kruhovému objezdu. Ale návrat na stanici bude o poznáni komplikovanější... 
Tady ještě obrazem. Je to teda jen v té vizualizaci, v letáku ne. Ale věřil bych více té vizualizaci.
- Přílohy
-
- hasiči.jpg (86.87 KiB) Zobrazeno 2494 x
Jen na odlehčení, tak mě neberte moc vážně
Není to citace z průvodní zprávy od Atelieru designu a architektury?

Není, to jsem vyplodil sám, profesně se trochu nekonvenčními křižovatkami zabývám z pohledu možnosti výhledové aplikace v ČR tak mě to zde trklo
Je to skvělá věc, která by pomohla efektivně zvýšit kapacitu spoustě nevyhovujících křižovatek v městském prostředí. Každopádně tady samozřejmě to použití smysl nedává a nemyslím si že by vůbec autoři na toto cílili
toto je takové divné...
Otázka je, zda autoři VŮBEC cílili na tomto paskvilu...