[D3] 0310/I Úsilné - Hodějovice (v provozu)

Praha – Tábor – České Budějovice – Rakousko
Odpovědět
MarekL
Kontaktovat uživatele:

Re: [D3] 0310/I Úsilné - Hodějovice (v provozu)

Příspěvek od MarekL »

Jojo, už jsou stížnosti na hluk, právě teď byla na ČT1 reportáž od Markvartic. Prý bude měření.
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

A řidičům přes Budějovice se ulevilo také, včera i dnes jsem projížděl město severním i východním směrem, ani jednou se mi nikde po městě nestalo, že bych čekal na druhou červenou. I na dříve opravdu nacpaných místech je 4-8 čekajících aut. Fronta z Dlouhé louky na Litvínovice je minulostí.
javito

Příspěvek od javito »

Je fakt, když ubyla auta na Dlouhé louce, mohli by prodloužit interval zelené na Husovce a tím by mohla být plynulejší doprava i na Sadech a přilehlých ulicích. Ale to všechno ukáže čas.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Chudáci nestihli DOD.
javito

Příspěvek od javito »

:D O to víc si užili DZD. Deset minut zavřených dveří. :lol:
javito

Příspěvek od javito »

Páteční provoz u Hodějovic.
Vysazené dřeviny v zářezu čekají na jaro :-)
Vysazené dřeviny v zářezu čekají na jaro :-)
DSCF6023_1.JPG (125.36 KiB) Zobrazeno 5864 x
javito

Příspěvek od javito »

Probíhá odvoz ornice z deponie u Hodějovic. Po výjezdu každé sklápěčky dva borci čistí Novohradskou ulici na kterou auta vyjíždějí. :ok: Včera po ukončení prací dokonce strojově zameteno. :ok:
Přílohy
Odvoz ornice
Odvoz ornice
DSCF6024_1.JPG (133.17 KiB) Zobrazeno 5863 x
javito

Příspěvek od javito »

Pokračuje odvoz ornice z deponie u Hodějovic a sklápěčky se točí pod dvěma bagry. Je velké štěstí, že zatím v podstatě celý den mrzne a auta nenanáší tolik bahna na Novohradskou ulici. Až mrazy poleví, zažijeme na Novohradské to samé, co už tu nejednou bylo při stavbě D3. I přes každodenní úklid, ulice zabahněná. Kdyby aspoň D3 Novohradské ulici odlehčila od provozu, když už tedy... To bohužel ani prd. :ko:
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

Doufám že až to odvezou, tak už se Novohradská opraví, silnice od točny dolů k Penny je od stavby dálnice pěkně dorubaná.
javito

Příspěvek od javito »

To doufám taky. Od roku 1986 se na tento úsek ani nesáhlo, a když už, tak jen záplaty a stovky sklápěček to při stavbě D3 dorazily. Město má v plánu v nejbližších letech zgenerálkovat Novohradskou ulici včetně sítí, ale v Mladém od jedněch závor k druhým. O opravě úseku od točny k Penny jsem zatím nic nenašel... :(
KIV

Příspěvek od KIV »

Šel jsem dnes po Dobrovodské. Pocitově mi připadá že na tunelu je ještě docela dost práce. Hlavně zemních prací.
Ví někdo co se stane s vykopanou zeminou u ulice U Křížku? A proč jsou na obou koncích tunelu větrné rukávy? To bude provoz tunelu regulovaný podle směru větru? ;-)
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

Celý prostor nad tunelem, okolí celé D3 a stavbou poškozené silnice se mají kultivovat ještě další rok a myslím že to bude projednáno s městem i krajem, zatím se moc neví, co tam vlastně má být, ačkoliv úvahy o parku a hřišti byly v některém z dílů brífinku s hejtmanem Kubou.
Větrné rukávy na portálech tunelu moc smysl nedávají, auta tam vyjíždějí do výrazného zářezu, kde boční vítr hrozí naprosto minimálně nebo vůbec. Obecná pravidla pro ně příliš světla do problematiky nevnášejí: https://www.rsd.cz/documents/38144/5771 ... 8529537208
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

První čísla: Budějovice se díky dálničnímu obchvatu zbavily tisíců aut: https://zdopravy.cz/prvni-cisla-budejov ... ut-234225/
javito

Příspěvek od javito »

Soukromá statistika. :D Dnes po 15. hodině, než jsem spálil jednu cigaretu, projelo úsekem Pohůrka - Roudné 19 kamionů, několik menších vozidel s plachtou, jeden bus a tři náklaďáky typu sklápěčka. To už musí být na komunikacích v Budějcích znát. A kde jsou osobáky... Na ty přes PHS nevidím. :(

Ornice z deponie u Hodějovic mizí před očima, nasadili výkonnější bagr a už jí k odvozu oproti tomu co bylo moc nezbývá. Obrovským štěstím je, že neprší, je poměrně sucho, takže přesto, že nemrzne, je Novohradská ulice nad očekávání, co se týče čistoty, v přijatelném stavu. Makáči řídící dopravu občas nějaký ten blátivý lepanec z ulice odstraní, takže zatím OK. Uvidíme dál. ;)
dvs

Příspěvek od dvs »

Co bylo nutné už opravit, že byla jedna roura tunelu 29.1. uzavřená a jezdilo se obousměrné?
Před MÚK Úsilné byla možná nějaká proměnná značka o uzavření sjezdu za tunelem.
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

provádění pravidelné údržby a servisu technologických zařízení
To bude každé tři měsíce.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Provádění údržby každé tři měsíce?
Inu, státní zakázka... Sorry jako, ale řádově složitější chemické velkotonážní výrobní provozy se v rámci zarážek vyčistí, seřídí a případně nastaví na nové parametry každé dva až tři roky.
Viděl jsem už v životě leccos; od největšího měděného dolu v Asii a švýcarských bázových tunelů, přes největší evropské chemičky až super přesným německým válcovnám ocelí... Ale teda fakt nevidím důvod a ani srovnání proto, aby se musel kilometrový tunel (navíc pod údolím ;) ) odstavovat každého čtvrt roku. Vlastně jediný důvod mě napadá... A to vystavit každé tři měsíce fakturu za provedenou údržbu. :zvraci:
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Jako dobré ráno! Od někoho, kdo se tu profiluje jako insider bůhví v čem všem, mě trochu překvapuje, že ještě nezaznamenal, že takovéhle uzavírky probíhají běžně na všech českých dálničních tunelech nad určitou délku.
Jako já nevím, co přesně to předepisuje a co přesně se vše kontroluje, jen považuji za běžné, že se to provádí...

A ty basistunnely jsou snad bezúdržbové?
A do těch průmyslových provozů běžně může veřejnost?
wazer.cz
Pište česky, prosím!
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Souhlas. Ještě se patří dodat, že obdobné je to i v zahraničí. Jen tam je to ještě často spojené s odklonem dopravy mimo dálnici.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Majkii píše: 2.2.2025 10:42:58 Jako dobré ráno! Od někoho, kdo se tu profiluje jako insider bůhví v čem všem, mě trochu překvapuje, že ještě nezaznamenal, že takovéhle uzavírky probíhají běžně na všech českých dálničních tunelech nad určitou délku.
Jako já nevím, co přesně to předepisuje a co přesně se vše kontroluje, jen považuji za běžné, že se to provádí...

A ty basistunnely jsou snad bezúdržbové?
A do těch průmyslových provozů běžně může veřejnost?
Ta osobní invektiva je myslím zbytečná... Nebo jste na té fakturaci zainteresován? ;)
Jako insider jsem se nikdy nestavěl. Přispívám na fórum skoro dvacet let, a to nikoliv proto, že bych byl odborník na dopravu , ale protože mě to baví... A pokud jsem zde někdy nějaké info pustil, tak takřka vždy jsem nebyl mimo. Ale pokud jako admin máte pocit, že to zde nechcete, tak žádný problém, já na tom nelpím...
Bázový tunel v CH se s odstávkou kontroluje jednou ročně, nikoliv každé tři měsíce. Ostatní provozy jsou pro veřejnost nepřístupné, ale to asi není překvapení.
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Jako myslíte tohle jednou ročně loni?
Nebo tohle jednou ročně letos?

Nebo snad drážní tunel otevřený před pár lety, který se pravidelně omezuje jednou ročně každý týden?!
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Paul1

Příspěvek od Paul1 »

Srovnávat Gotthardský tunel s Pohůrkou je slušnej úlet :D Probíhá uzavírka Pohůrky taky jen večer?
Michal R

Příspěvek od Michal R »

No, myslím, že v tomto konfrontačním módu se pochopení nedobereme...
Smyslem mého příspěvku bylo, že každé tři měsíce odstavovat a kontrolovat kilometrový tunel je plýtvání, zejména pak v éře takřka neomezených možností měření a sběru dat, a vyhodnocování v reálném čase... Pokud jde o srovnání mezi různými stavbami/technologiemi, je jasné, že to bude vždy kulhat. Ale složitější a více komplexní systémy (a to i ty s přístupem veřejnosti) nemají nutně odstávky každých 100dní.

Samozřejmě, že lidská kontrola je nutná a nenahraditelná, ale v tomto případě je kvartální frekvence, IMHO, přežitý anachronismus. A zbytečně drahý...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Jenomže pro takovéto tvrzení by to chtělo aspoň nějaké důkazy. Ty kvartální uzavírky s provozem předvedeným obousměrně do jedné tunelové trouby jsou hlavně kvůli čištění technologií, tj. kamer, čidel, značek ale i zdí. Dokud budou po dálnicích jezdit spalováky, tak se téhle pravidelné údržby prostě nezbavíš ani se sebemodernějšími technologiemi. Ten tunel je po čtvrt roce tak špinavý od výfukových plynů a dalších chemikálií, že by po čase nebylo možné ho bezpečně provozovat v souladu s provozní dokumentací...
Odpovědět

Zpět na „D3“