[D4] Lahovice (×D0) – Jíloviště
Re: D4 obecně
Ten výjezd z ČS MOL má hodně krátké připojení, počítám, že je to kvůli tomu. I ten sjezd na pumpu je krátký a asi se tam bude dost brzdit, aby tam člověk nevlétl. Nikdy jsem tam ale nejel, tak netuším. Také mi to docela vadí, protože pro řidiče směrem dolů od Cukráku se vlastně nic nezměnilo. Nepočítám toho jednoho chodce, co jsem tam za 20 let jezdění touto cestou pouštěl. Nahoru je to nyní pohodička osmdesátkou...
Re: [D4] Lahovice (×D0) – Jíloviště
Dneska jsem se zaměřil na ten nájezd na benzínku, ten problém nebude, přijde mi dostatečně dlouhý...
Jste na silnici pro motorová vozidla ve městě, takže standardně by platilo 80 km/h, zde tedy po snížení platí 70 km/h... Snad jsem tedy na značky dobře koukal, nejezdím tam teď bohužel tak často.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Pokud vím, tak je jen u Jíloviště konec dálnice, žádné autíčko, takže silnice I.třídy. A je to v obci, takže padesátka. Až za pumpou jsou značky 80.
-
Marek 3035
Jestli myslíte tu čerpací stanici co se u ní stavěl podchod, tak v úseku DC je maximální rychlost 70 km/h.
Nejdřív je 70, pak značka hlavní město, pak pumpa a pak 80, pokud si to pamatuju správně.
Potvrzuji, michale, včera jsem to projížděl. Přesně tak. Jen na to většina dlabe.
Od Jíloviště je 90, pak značka 70, pak značka začátek obce, tj. 50 a za benzínkou 80.
Ano, je to tak jak jsem psal výše, jezdím tu několikrát za týden. Takže podchod super, že tam je a zmizel přechod, ale 50 km/h tomu stále brání k dokonalosti (zvlášť když je v pačeném směru 80 km/h) asi bych opravil i tu 70 na 80 km/h pokud tomu nebrání nějaké další normy
Kontaktoval jsem OPKD MHMP, tak uvidíme, co zjistí u nich... Mělo by to být už správně všechno pryč a s 80kou.
Značka silnice pro motorová vozidla tam skutečně není, takže opravdu je správně 90, 70, 50 a po připojení od benzínky 80. Já tam teda spomaluju na 50, protože je tam kamera a nevím, zda neměří. Jednou mi známej policista říkal, že mě mohou měřit právě z tohoto místa (kamera nad cedulí) a po celé Jižní spojce, kudy pak jedu dál... Jestli je to pravda nevím, rychlost dodržuji, zatím tam pokuta nebyla.
Pouze odstrašuje...
Popravde, ja ani nevim ze tam nejaky "radar"je a to tam jezdim uz 20 let, ale nikdy nic neprislo. Proto vim ze nemeri 
-
honzadaffy
Včera večer při sjezdu do Phy od Cukráku již před začátkem obce značka "70" zmizela a byla nahrazena "80" pod značkou "začátek obce" 
Naposledy upravil(a) honzadaffy dne 13.2.2025 8:01:36, celkem upraveno 1 x.
Super díky moc za info a i kolegovi, který tu psal, že intervenoval na patřičných místech.honzadaffy píše: ↑13.2.2025 8:00:53 Včera večer při sjezdu do Phy od Cukráku již před začátkem obce značka "70" zmizela a byla nahrazena "80" pod značkou "začátek obce"![]()
Za mě by tam ta 50 stále měla smysl, kdyby k ní přibyla A7a...

Smysl by mělo sundat "škrtlý modrý most" u Jíloviště a instalovat ho až před most přes Berounku
Hl. město Praha bych viděl až tak za rampou na Baranďák
Hl. město Praha bych viděl až tak za rampou na Baranďák
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Jsi to ale drak Miku ! 
No, hlavně že je nyní v obci ta osmdesátka kontinuálně. Výjezd z benzínky má připojovák, takže i z tohoto hlediska plně OK. Původné chaos smysl nedával s ohledem na charakter komunikace a nebezpečné změny omezené rychlosti na krátkém úseku. Díky, mapmane, dobré pošťouchnutí.
Také jsem si toho v neděli všiml, velké díky mapmanovi.
Novinky z obce Jíloviště - místní tisk Zvonice 1/2025 str.2:
Dále na str. 4:SLOVO STAROSTY
Ohledně stavby nového Všenorského mostu je vydáno pravomocné stavební povolení, v letošním roce proběhne výběrové řízení na dodavatele a samotná stavba začne příští rok, předtím bude zbudována provizorní lávka pro pěší, kterou prosadilo zastupitelstvo Jíloviště, jedná se o výjimečnou výjimku, která se v Česku jen tak někomu nepodaří. Objížďka přes ulici U Cihelny byla zmařena vlastníkem části komunikace - místním občanem.
Co se týká modernizace dálnice D4 Řitka – Lahovický most, byl realizován podchod na místě přechodu u čerpací stanice MOL a pokračují přípravné práce na celé modernizaci, včetně MUK u Trnové, což občany Jíloviště zajímá nejvíce, protože bude odkloněna obtěžující doprava přes obec. Realizaci očekáváme za 2 roky.
Na str 4. je i nákres nového mostu a nákres provizorní lávky. Odkaz zde.Demolice a stavba Všenorského mostu
Tato stavba má pravomocné stavební povolení, začátek její realizace předpokládáme příští rok a bude trvat rok a půl. Majitel části místní komunikace zmařil možnost objížďky přes ulici U Cihelny, a tak objížďka do oblasti Na Hájensku bude vedena oficiálně přes Řevnice a Dobřichovice, Všenory. Samozřejmě většina občanů Jíloviště, kteří bydlí Na Hájensku, si cestu zkrátí ulicí Klíneckou dolů směrem na Všenory a vyjede zpět do kopce na Jíloviště.
Obchvaty by měli být bez OK.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
To vypadá na rezervu na 3+3 
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
Čili se postaví nový most přes D4, ale počítá se s tím, že se postaví ještě jeden v rámci nové múk jižně od Jíloviště?
Jinak jsem tuhle přemýšlel, jak bude asi vypadat ta modernizace na D v praxi? Dost pochybuji, že se to nemusí dělat po polovinách, určitě bude třeba jít hodně do hloubky, všechny mosty, kanalizace... Je plánu dostatečná šíře na 2+2 na jedné polovině dálnice, takže se půjde jako na D1? Tedy v první etapě provizorní rozšíření jedné poloviny, aby šlo vést dopravu 2+2?
Jinak jsem tuhle přemýšlel, jak bude asi vypadat ta modernizace na D v praxi? Dost pochybuji, že se to nemusí dělat po polovinách, určitě bude třeba jít hodně do hloubky, všechny mosty, kanalizace... Je plánu dostatečná šíře na 2+2 na jedné polovině dálnice, takže se půjde jako na D1? Tedy v první etapě provizorní rozšíření jedné poloviny, aby šlo vést dopravu 2+2?
Malá novinka z obce Jíloviště - místní tisk Zvonice 3/2025 str.1:
Dále článek Ve Středočeském kraji se připravují opravy mostů za půl miliardy korun ze dne 20.3.2025, kde je Všenorský most zmíněn.
Pak je možné najít smlouvu mezi ŘSD a CETIN týkající se přeložky u všenorského mostu. Odkaz zde.
Zkoušel jsem hledat zakázku na Všenorský most, ale místo toho jsem našel:SLOVO STAROSTY...
Co se týká Všenorského mostu, probíhá řízení na výběr dodavatele a realizace nutných přeložek všech dotčených sítí. O zahájení termínu stavby zatím není rozhodnuto.
- zakázku na "zpracování projektové dokumentace DUSP, IČ, PDPS, AD pro realizaci stavebních prací: I/4 - most 4-014b.3 přes místní komunikaci u obce Jíloviště – celková oprava" -> jednoduše řečeno: oprava mostu co je v Jílovišti nad ulicí "Na Zvonici" - odkaz na zakázku zde.
- Dále podobná zakázka na provedení projektové dokumentace DUSP, IČ, PDPS, AD pro realizaci akce: I/4 - Most ev.č. D4-016a.3 (Most přes místní komunikaci za obcí Jíloviště) – celková oprava. Jde o tento most. Odkaz na zakázku zde.
Dále článek Ve Středočeském kraji se připravují opravy mostů za půl miliardy korun ze dne 20.3.2025, kde je Všenorský most zmíněn.
Pak je možné najít smlouvu mezi ŘSD a CETIN týkající se přeložky u všenorského mostu. Odkaz zde.
Obchvaty by měli být bez OK.