[D48] Frýdek-Místek, obchvat
-
evilcleaner
Re: [D48] Frýdek-Místek, obchvat
mno je to spor s lidmi bydlícími poblíž estakády přes morávku. jedná se zejména o hluk od dopravy při přejíždění dilatačního závěru. původně uspěli u DESÚ s námitkou, že se jedná o impulzivní hluk (kde jsou jiné limity jiné než u hluku z dopravy) se stanovením dopravního omezení na 60 kmh v režimu 1+1. řsd se odvolalo a výsledkem to asi bude dočasně 100 kmh, možná i s úsekovkou do doby vybudování dalších protihlukových zdí a pravděpodobně i výměny dilaťáků za jiný typ. jinak stavebně se práce provedly kvalitně, žádná nerovnost nebo vystouplá dilatace atd.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Super fotka v tom článku.
- Přílohy
-
- solar-obchvat-dron-1-1024x428.jpg (108 KiB) Zobrazeno 5491 x
Viz tady https://uredni-deska.md.gov.cz/Uredni-d ... 940-5.html bude usekovka.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
At jdou do… To ze tohle nemeli podchycene je problem RSD ne ridicu a pak predpokladam ze nejvetsi razy delaji kamiony takze se jic moc nezmeni snizenim rychlosti. Navic dneska jsou vsechna okna snad zvukove izolacni tak at mi nikdo netvrdi ze to jsou takove perdy 
Kvalitni argumentace podlozena odbornymi dojmy a uvedena skvele umistenym vyhrozovanim.
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
To co napsal Bullets je samozřejmě blbě, ale argumentovat Rakouskem, je taky trochu mimo.
Popravdě trochu chápu frustraci běžného řidiče, když vidí, že na zpoplatněné silnici, nota bene nově otevřené je hned nějaké omezení......
Já to frustraci chápu taky.
Navíc v místě, kde prakticky není zástavba.
Ale pořád je lepší, když tam bude dálnice s rychlostním omezením. Než kdyby tam dálnice vůbec nebyla.
V Rakousku jsem právě zažil, že pokud dálnice projíždí městem, tak kvůli hluku je stažena rychlost.
Navíc v místě, kde prakticky není zástavba.
Ale pořád je lepší, když tam bude dálnice s rychlostním omezením. Než kdyby tam dálnice vůbec nebyla.
V Rakousku jsem právě zažil, že pokud dálnice projíždí městem, tak kvůli hluku je stažena rychlost.
Na D48 je problém s tzv. impluzním hlukem, který se dá velmi brzy vyřešit úpravami na mostním závěru. Až se ověří plnění limitů, omezení zmizí, dávám tomu pár týdnů, max. měsíců.
Hlavně aby to nebylo "dočasné omezení" = více jak 20 let... 
Už tam funguje to úsekové měření rychlosti?
-
evilcleaner
ne, konzoly jsou nachystané, ale kamery ještě osazené nejsou.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
kamery jsou od včerejška na místě !
Včera večer za tmy jsem tama projížděl a přísvity jím svítí, ale jestli už měří nebo jsou v "testovacím režimu" nevím, jen Waze o tom ještě "nevěděl"...
Dneska už o tom Waze věděl 
Navíc to tam bylo zúžené do pravých pruhů, protože se ve střeďáku vrtali v zásuvkových skříních. Které jsou mimochodem přesně na úrovni nových výložníků. Něco jsem si z toho dovodil.
Navíc to tam bylo zúžené do pravých pruhů, protože se ve střeďáku vrtali v zásuvkových skříních. Které jsou mimochodem přesně na úrovni nových výložníků. Něco jsem si z toho dovodil.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Tak podle článku: https://fm.denik.cz/zpravy_region/fryde ... morav.html od 1.Dubna budou chodit pokuty...
Mam k tomuhle dvě otázky.
1)
A) Je to chyba projektanta ?
B) Je to chyba stavby ?
2) Když nejvíce hluku dělají kamiony proč je snížení rychlosti na 100km/h když kamiony jezdí max 90tkou ?
Ad 1) Je to vlastnost (vada) výrobku, tyto závěry se snad přestanou na síti ŘSD používat.
Ad 2) V tomto případě není pravda, že více hluku dělají kamiony. Větší váha nedělá větší hluk, jde o cvakání dvou prvků mostního závěru.
Ad 2) V tomto případě není pravda, že více hluku dělají kamiony. Větší váha nedělá větší hluk, jde o cvakání dvou prvků mostního závěru.
1) myšleno jakože se budou používat nějaké jiné nebo že se přestanou používat úplně ? Z mého laického pohledu myšleno tak, jestli budou mostní závěry na povrchu zality asfaltem?
Jsou různé typy a ty jednodušší / lacinější trpí problémy jako je např. po nějakém čase zvýšená hlučnost.
Pokud se toto ví, tak proč se vůbec používají? Že se ušetří trocha peněz? Podle mne to nestojí za ty následné problémy.....
Investor zjevně nejedná podle dnes již klasického hesla : nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit kupovat levné věci... 
https://youtu.be/JMrvtodEaKo?si=L4CFDXO-zmqGT8fa Projel jsem si ten východní přivadeč do FM směr ČT a je to stále dálnice. Zůstane to tak, nebo se to jako dálnice zruší? Já tedy doufám, že to tak zůstane, ale úřední siml je nevyzpytatelny. Ví se už,jak to tam bude?
Je to dálniční přivaděč.
D47 už máme, teď ještě D48