[D0] 510 Satalice - Běchovice
Re: [D0] 510 Běchovice - Satalice
kote, nemohli
ještě se jim nepovedlo namalovat v pravém od Chodova cyklopruh....
ještě se jim nepovedlo namalovat v pravém od Chodova cyklopruh....
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Re: [D0] 510 Běchovice - Satalice
Díky Miku, teď už chápu odkud vítr fouká...
Re: [D0] 510 Satalice - Běchovice
Rozšíření MÚK Chlumecká odloženo na rok 2029. Takže po dokončení 511 a po rozšíření zbytku 510 tam zůstane úzké hrdlo?
Tímhle tempem se stihne dřív postavit 520..
Tímhle tempem se stihne dřív postavit 520..
-
1975
..teď holt musejí přibývat NOVÉ kilometry:o)
přeci když tam 2 roky blbli s novým mostem a PHSkami, tak to teď nezačnou zase předělávat...
to už by si toho hospodaření všiml i Pepa z Horní Dolní
a ...
to už by si toho hospodaření všiml i Pepa z Horní Dolní
a ...
Myslím si že z kapacitního hlediska na D0 u Chlumecké dočasně nebude problem. Do doby než se postaví 520 stejně nebude od Satalic navazovat výrazně kapacitní komunikace, tranzit z D11 na západ na D5/6/7 pojede jihem (po dokončení 518-520 pak samozřejmě kratší severní trasou).
Pokud se nemýlím tak už v rámci stavby zkapacitnění 510 budou od MÚK D11xD0 dotažené 3 pruhy až do Chlumecké, kde na již hotovém mostě bude namalován krátký (cca 120m) průplet 3 hlavních pruhů s jedním přídatným mezi současnými vratnými rampami (k propojení těchto MUK v režimu 3+1 samozřejmě dojde až s odloženou přestavbou MUK Chlumecká).
V opačném směru (na jih) stavba 510 začíná už na konci nájezdové rampy z Chlumecké a tím pádem by mělo už rovnou dojít k propojení MÚK v režimu 3+1. Teď jen otázka jak to bude vypadat od D10/Novopacké, tam jsou nyní 2+1 z Novopacké, který se mění v odbočovák na Chlumeckou. Podle mě se to dočasně jen přemaluje tak že na Chlumeckou se bude odbočovat bez odbočovacího pruhu jen klínem a přes most tak budou protažené už 3 pruhy. Druhá varianta je že to odbočení na Chlumeckou zůstane jak dnes a třetí (vnitřní) pruh vznikne přibližně v místě odbočení rampy na Chlumeckou kousek před mostem (https://mapy.cz/s/heborosafo), dál za MÚK pak pojede 3+1 z Chlumecké.
Může toto někdo potvrdit či vyvrátit?
Další posun pro šest pruhů okolo Černého Mostu. Stavba má začít příští rok, ministerstvo řeší odvolání
https://zdopravy.cz/dalsi-posun-pro-ses ... ni-236378/
https://zdopravy.cz/dalsi-posun-pro-ses ... ni-236378/
Je to opravdu tak? Čekal jsem že dojde jen k nějakému rozšíření mostů. Pokud se bude dělat přes Hartenberskou nový, dávalo by mi smysl minimálně ten západní udělat na 5 pruhů bez krajnice, což by umožnilo propojení z Chlumecké 4+1 na 3+2 před MÚK Počernice. V opačném směru je tato možnost zabitá 4-pruhovým východním mostem na Chlumecké viz viewtopic.php?p=294173#p294173 nebo leda z 3+2 od D0xD11 přejít opět ve 3+2 odbočovací na Chlumeckou, asi furt lepší než aktuálně navržené řešení s brzkým ukončením pravého pruhu od D11zdopravy.cz píše: ↑14.2.2025 10:56:16 Dálniční mosty přes ulici Hartenberská a Národních hrdinů budou zbourány a postaveny znovu.
O a se situace totiž trochu změnila v průběhu přípravy. Jak je tedy aktuálně plánováno připojení D10 směrem k D11 ? Resp.těch kolektorů ? Bude připojení zasahovat až do průchodu MÚK Chlumecká ? Pokud ano, pak by skutečně most přes Hart.ulici potřeboval v tomto směru přenášet 5 pruhů.
Ale myslím si, že ty 4 by měly stačit, že do připojení z Chlumecké už bude kolektor připojen (stačí připojit jeden pruh, druhý od D10 má přecházet v průběžný na okruhu), takže by měly stačit pruhy čtyři. Tedy pokud se neplánuje připojovat Chlumeckou 2-pruhově .. to asi ne přece ne ?
Ale myslím si, že ty 4 by měly stačit, že do připojení z Chlumecké už bude kolektor připojen (stačí připojit jeden pruh, druhý od D10 má přecházet v průběžný na okruhu), takže by měly stačit pruhy čtyři. Tedy pokud se neplánuje připojovat Chlumeckou 2-pruhově .. to asi ne přece ne ?
Samozřejmě že to bude nějak stačit, ale pokud by to bylo podle té situace v odkaze tak ten pravý ze dvou pruhů od D10 má jen 200m připojovák, takže se v reálu budou vsichni cpát už předčasně do toho levého kolektorového, který přejde v pravý průběžný. Zrovna ty takové situace taky kritizuješ 
Pokud má být nový most přes Hartenberskou, proč to neudělat komfortněji trochu západním či polským stylem a protáhnout 2+2 a připojit pátý z Chlumecké. Vždyť ten průpletový úsek mezi Chlumeckou a D11 je cca jen 600m to by fakt 5 pruhů (4+1 - 3+2) zasloužilo kdyby byla ta možnost
Pokud má být nový most přes Hartenberskou, proč to neudělat komfortněji trochu západním či polským stylem a protáhnout 2+2 a připojit pátý z Chlumecké. Vždyť ten průpletový úsek mezi Chlumeckou a D11 je cca jen 600m to by fakt 5 pruhů (4+1 - 3+2) zasloužilo kdyby byla ta možnost
Hlavně ať to udělají tak, abych se nemusel při cestě z D11 na Chlumeckou kvůli pár stovkám metrů zařazovat do pravého pruhu hlavní trasy...
Michale to přesně v plánu naštěstí je.
PetrN: ano, kritizuji. Pokud je tam připojení 200 m, tak je to přesně zase špatně. Já celkově nejsem z toho řešení mezi D10 a Chlumeckou moc nadšený. Má se to tam všemožně křížit přes sebe úrovňově s průplety. Viděl bych to na přidání min.jednoho přemostění podobně jak je v záměru S73xD1.
Ale pochopil jsem, že ubrat jeden průběžný z 520 je asi už hotová věc. Budiž. Ale krátké připojování a podobně nešvary by se měly pokud možno eliminovat. Takže buď prodloužit připojování, nebo jak píšeš ty, prvně vytvořit průběžné 4 a pak přidat jeden z Chlumecké a v 5 to vést k D11. Jenže nevím, co na to “řekne” příprava zkapacitnění 510.
Ten most přes Hartenberskou bych řešil klidně sólo. Pokud neumožní komfortní připojení D10 (kolektorů) dostatečně v předstihu, pak by se měl ze záměru vyjmout a skutečně připravit jeho výměnu za most umožňující vedení 5 pruhů.
PetrN: ano, kritizuji. Pokud je tam připojení 200 m, tak je to přesně zase špatně. Já celkově nejsem z toho řešení mezi D10 a Chlumeckou moc nadšený. Má se to tam všemožně křížit přes sebe úrovňově s průplety. Viděl bych to na přidání min.jednoho přemostění podobně jak je v záměru S73xD1.
Ale pochopil jsem, že ubrat jeden průběžný z 520 je asi už hotová věc. Budiž. Ale krátké připojování a podobně nešvary by se měly pokud možno eliminovat. Takže buď prodloužit připojování, nebo jak píšeš ty, prvně vytvořit průběžné 4 a pak přidat jeden z Chlumecké a v 5 to vést k D11. Jenže nevím, co na to “řekne” příprava zkapacitnění 510.
Ten most přes Hartenberskou bych řešil klidně sólo. Pokud neumožní komfortní připojení D10 (kolektorů) dostatečně v předstihu, pak by se měl ze záměru vyjmout a skutečně připravit jeho výměnu za most umožňující vedení 5 pruhů.
Za mě jen jedna rychlá otázka k MÚK Chlumecká - z toho (dříve) plánku mi to není úplně jasné - při sjezdu ve směru od D11 na Chlumeckou do centra - bude křížení s Chlumeckou z centra úrovňové nebo mimoúrovňové? Pro mě by bylo logické, aby bylo mimoúrovňové (tj. Chlumecká z centra zahloubená), ale netuším, nakolik je to realizovatelné, resp. plánované. Víte k tomu někdo něco víc?
Má být úrovňové, křižovatka řízená SSZ a z okruhu rozšířený průjezd na 2 pruhy. Někde tu bude asi i malůvka ze studie. Já myslím, že to bude dostatečné řešení (snad), zvlášť když odbočení na Chlumeckou bude mít na okruhu sólo pruh už od D11.
To jsem si myslel
Jen se obávám toho, že toto v zásadě "levé odbočení" zejména v situaci, kdy by bylo nefunkční SSZ (což se stát může) , by nemuselo být úplně šťastné, natož bezpečné. Tak jen doufejme, že se tím někdo opravdu vážně zabýval, aby se pak nezjistilo, že SSZ to neutáhne. Za sebe myslím, že přemostění/zahloubení by se tam mohlo vejít - pro úrovňové křížení nevidím úplně důvod, zejména pokud se tam nepočítá s odbočením doprava (Chlumecká z centra) - naopak, na Chlumecké je následně odbočka k čerpací stanici nebo nějakému obchodu, a za mě křížení se dvěma pruhy z D0 a pak odbočení, to budou vznikat dost nepříjemné situace.
Myslím že tady na tom plánku viewtopic.php?p=294173#p294173 je to více než jasné že jde o úrovňové křížení řízené SSZ, jsou tam krásně vidět obě stopčáry. Budou tak řízené jen dva vzájemně kolizní proudy - z D0 doleva do centra (2pruhy) X z Chlumecké rovně do HoPo (1pruh). Nepochybně dynamické řízení bude velmi efektivní a díky pouhým dvěma signálním skupinám půjde o velmi jednoduchý signální plán s krátkými fázovými přechody což značí velmi dobré využití potenciální kapacity.
uvidíme,
když se jim to nepovede ( rozuměj kolona přes celé HoPo ), tak se bude jezdit okolo globusu, čímž se potvrdí strategická pozice globusu na všech špuntech ( Olm, Pce, ČM )
když se jim to nepovede ( rozuměj kolona přes celé HoPo ), tak se bude jezdit okolo globusu, čímž se potvrdí strategická pozice globusu na všech špuntech ( Olm, Pce, ČM )
Mike: myslím, že i když se jim nastavení SSZ nepovede, tak nebude kolona přes celé HoPo, protože směr z HoPo do centra se tomuto křížení vyhýbá
Kolonu bych viděl spíš přes celý Černý most (z centra) a pak na sjezdu z D0 od D11/Běchovic.
PetrN: z toho plánku to není vidět úplně dokonale, ale jen odhadem
Bohužel se ale obávám, že i kdyby tam nakrásně bylo dynamické řízení, tak o pár (cca 80) metrů dál je křižovatka s Hartenberskou, která má vlastní SSZ - a pokud by tyto dvě křižovatky nebyly vzájemně koordinované, tak víme, jak to dopadne - na první křižovatce je zelená, a přestože vidím, že jí nebudu moci opustit, vjedu do ní, a zablokuju celý sjezd z D0 (já ne
, ale většina řidičů tohle dělá).
Můj pocit je, že tento sjezd by měl být řešený mimoúrovňově, a ne křížit dva poměrně vytížené dopravní proudy. Pokud je tady někdo blízký k zadavateli, zkuste to poslat k němu, třeba se dozvíme i nějaké zdůvodnění
PetrN: z toho plánku to není vidět úplně dokonale, ale jen odhadem
Můj pocit je, že tento sjezd by měl být řešený mimoúrovňově, a ne křížit dva poměrně vytížené dopravní proudy. Pokud je tady někdo blízký k zadavateli, zkuste to poslat k němu, třeba se dozvíme i nějaké zdůvodnění
S hotovou múk Beranka, tou spojkou z II/611 na D11 a hotovou 520 bych se toho nebál.
Pokud se zároveň podaří dostatečně zneprůjezdnit HoPo, kdy by je většina řidičů objížděla po D11, a hlavní proud by pak byl D0-->Chlumecká do centra, pak je pravda, že ty komplikace by tam být nemusely. I tak si ale pořád myslím, že mimoúrovňové křížení by bylo o něco lepší, než úrovňové se SSZ 
Já to pochopil tak, že to tam právě udělat nejde, prostě nejde.
Myšleno bez nějakých opičáren ala USA či Čína.
A na jednoduché řešení s jedním krátkým mostem to prostě bohužel není. Jinak by se to určitě navrhlo ..
A na jednoduché řešení s jedním krátkým mostem to prostě bohužel není. Jinak by se to určitě navrhlo ..
tak to ten plánek asi špatně čtu
já tam vidím, že stávající, bezkolizní napojení na Náchodskou - ve směru z D0 se ruší a místo něj bude sjezd "za Lidlem" se SSZ na Náchodskou
Je tam jasně vidět že pruh z HoPo se připojí ke dvěma pruhům z D0 do centra bez vzájemné kolize formpu dlouhého připojováku. Křížit se má jen D0->centrum s centrum->HoPo, jen u techto dvou směrů jsou i jasně vidět stopčáry k SSZ, žádné jiné...
tak jsem fakt slepej
já tedy vidím ty stopčáry právě na sjezdu HoPo - centrum
já tedy vidím ty stopčáry právě na sjezdu HoPo - centrum
- Přílohy
-
- HOPO_1.jpg (9.93 KiB) Zobrazeno 3015 x
Jediné stopčáry, co tam vidím já, jsou D0->centrum a centrum->HoPo. HoPo->centrum je napojená rovnou do připojovacího pruhu, centrum->D0 je v odbočovacím pruhu.