R6 Nové Sedlo – Sokolov (most přes Ohři)

Praha – Karlovy Vary – Cheb – Německo
Odpovědět
MartinM

Re: R6 Nové Sedlo – Sokolov (most přes Ohři)

Příspěvek od MartinM »

NoOne píše:Jezdil jsem ten usek denne a nikdy jsem znamku nepotreboval. R-ko skoncilo se zvysenim rychlosti 110 na 130. Uz tenkrat ta situace byla zmatecna, nekolik mesicu pred zvednutim maximalni rychlosti cely usek preznacili zelenymi dalnicnimi znackami, ktere pak zustaly dalsi roky i kdyz se jezdilo 90.
Pokud tam opravdu byly "zelené značky",dala by se tím možná vyřešit i záhada zelených značek na průtahu Libercem.
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=84&t=2907
Ale to už jsme hodně OT.
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Zdá se mi to nebo na mostě přes ohři chybí 80?
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Není tam a ani trvale nebude. Značky s 80kou tam jsou ale jsou otočné pro případ kontrol na policejním stanovišti hned za mostem.
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Dneska jsem projel oba směry, a na Cheb byla tedy otevřená, nebo jak to popsat. Prostě tam bylo 80. A zarazilo mě tedy, že na KV nic.
Myslel jsem že se tu psalo že tam bude 80 trvale kvuli chybějícímu odstavnému pruhu. Člověk jede tak rychle, pěkně rozjetej a najednou úzko. Takový zvláštní pocit jsem měl.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

To snad není možné, místo aby byl rád, že je to bez omezení, tak si stěžuje, že mu je ouzko. Zajeď si na I/48 nebo počkej na reko D1, to ti teprve bude ouzko. :roll:
R48 -> D48 se podařilo!
dd

Příspěvek od dd »

Výjimečně doufám, že tentokrát to tu nikdo z úředníků nečte.
dvs

Příspěvek od dvs »

A není to široké stejně jako Šmejkalka na D1?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Šmejkalka je širší, byla stavěna pro 22 m volné šířky.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Standa

Příspěvek od Standa »

Ta 80 tam původně měla být ne kvůli chybějícím odstavným pruhům, ale kvůli připojovákům od Transmotelu, které ale byly nakonec udělány tak, aby splňovaly požadavky. 80 je proto proměnná a při běžném provozu se zapínat nemá. Odchytné místo pro policii ve směru na Cheb má sloužit k odchytu a převážení přetížených kamionů, možná kvůli tomu odchytávání se v tomto směru 80 zapíná.
dvs

Příspěvek od dvs »

vlada píše:5.Návrh Zastupitelstva Karlovarského kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů (sněmovní tisk č. 811)
č.j. 1071/12
Předkládá: místopředsedkyně vlády a předsedkyně Legislativní rady vlády
Výsledek jednání vlády: Vláda přijala negativní stanovisko .
překlad vládního ptedepe: vláda dala negativní stanovisko na 300Kč dálníční známku na R6 v Karlovarském kraji. Bude ale záležet na poslancích.

V mediích:
http://ekonomika.idnes.cz/vlada-nesouhl ... zpravy_slv
adamos

Příspěvek od adamos »

Stavba mosti přes Ohři, čas 48m20s: zde
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
dvs

Příspěvek od dvs »

Záhadné namrzání (promrzání) mostu přes Ohři.
idnes píše: Karlovarští silničáři řeší záhadu. Most posolili, ale pořád klouzal
13. prosince 2012 11:32
Je to velká záhada, kterou se snaží rozplést silničáři v Karlovarském kraji. V úterý ráno posypali most u bývalého Transmotelu na rychlostní silnici mezi Karlovými Vary a Sokolovem. A ani ne po třech hodinách tu havarovaly dva kamiony. Silnice přitom neměla klouzat, stejně jako ostatní posolené cesty.
Nehoda cisterny na R6 u Transmotelu poblíž Sokolova | foto: HZS Karlovarského kraje
Silničáři teď povolali odbornou firmu, která prozkoumá posypový materiál a prověří i sypače.
Jak to vypadá na silnicích v kraji
....
"Nevíme, co se tam stalo, je to záhada. Musíme vyloučit, že by za to mohla sůl nebo auta," řekl šéf zimní údržby silnic v Karlovarském kraji Josef Bulka.
Pokud testy vyloučí materiál a techniku, dalším vysvětlením by mohl být klimatický jev
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/namrzly-most-r6- ... -zpravy_ba
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Zaznamenal jsem článek http://karlovarsky.denik.cz/z-regionu/o ... 50625.html, že se most přes Ohři opravuje - vozovka a izolace, přijde mi to jako docela brzo.
R48 -> D48 se podařilo!
Dannyboy

Příspěvek od Dannyboy »

Co si pamatuju už při zprovozňování tam byl problém s izolací a tohle je tedy ta oprava v záruce, která jde na vrub dodavatele.
Sauce

Příspěvek od Sauce »

Avantime píše: 15.2.2025 11:22:23 Jen o 25 centimetrů širší kategorii už najdeme dokonce i na provozovaných dálnicích - most přes Ohři u Transmotelu je v kategorii R 17,5/80.
Plánuje ŘSD výhledově něco dělat s touto bodovou závadou? Jak jsme se dozvěděli ve vláknu k I/13, správně by tu 130 být ani neměla, takže pozůstatek z doby divokých 00. Stejně tak problém s odbočovacím pruhem směrem na Cheb, kde je momentálně uzavřená odpočívka (v plánech ale k rozšíření).

Dokázal bych si představit, že třeba 25 let po stavbě D6 tady by mohlo dojít k úpravě a pořádnému rozšíření? Ale zase mám pocit že tehdy se nejrozšiřovalo více spíš z důvodu srážkového stínu? Nebo si to možná pletu... nicméně je v tomhle místě problém i s oblouky, takže samostatné rozšíření bez přeložení věc asi úplně taky řešit nemůže, jestliže bychom chtěli být "tabulkoví".
michal

Příspěvek od michal »

Spíš je naopak škoda, že se takhle neřeší přechod přes Novomlýnskou nádrž na D52...
NoOne
Bydliště: In the Czech Republic, yet right in the middle of Germany

Příspěvek od NoOne »

Sauce píše: 15.2.2025 19:02:41 Ale zase mám pocit že tehdy se nejrozšiřovalo více spíš z důvodu srážkového stínu? Nebo si to možná pletu... nicméně je v tomhle místě problém i s oblouky, takže samostatné rozšíření bez přeložení věc asi úplně taky řešit nemůže, jestliže bychom chtěli být "tabulkoví".
Od zacatku bylo pocitano se stavbou druheho mostu, misto na to bylo i mezi po revoluci stavenymi benzinkami, ale :
Zachování ojedinělých pseudokrasových jevů a významných geologických profilů, obsahujících četné fosilní části třetihorní flóry, bylo významným prvkem pro návrh technického řešení rekonstrukce mostu.
Toto by jeste samo o sobe jeste pristavbe druheho mostu nevadilo. Bohuzel ve vyse uvedenem jevu zimovali netopyri.

PS: Pseudokrasovy jev je dira ve skale, ktera vznikla vyplavenim uhelne sloje nedaleko protekajici rekou Ohre.
Sauce

Příspěvek od Sauce »

Ten druhý most měl být že severu dostavován, nebo jihu? Každopádně jde o zajímavou historii.

Zajímalo by mě, co budou dělat na konci životnosti mostu jako takového, minimálně si to vyžádá nějakou větší akci, která ty díry naruší tak, jako tak, anebo bude muset být na stejném místě postaven most nový... anebo dálnici celou přeložíme jinam
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Provedou sanaci betonu, tak jako při stavbě R6.

Měl se dostavovat jižní most.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
NoOne

Příspěvek od NoOne »

Na jizni strane. Puvodni most mel mit odbocovak na dnes jiz zborenou benzinku, novy mel mit pripojovak za Transmotelem. "Most 30. vyroci osvobozeni CSSR" byl staven jako pulprofil budouci dalnice.
NullDeVoid
Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland

Příspěvek od NullDeVoid »

Mně hlavně fascinuje, že už tenkrát, když tohle stavěli, to nepostavili jako kompletní profil. Takhle se to přece dělo na spoustě míst. Náročnou stavbu jako most postaví na plný profil, jen silnice okolo bude půlprofil.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Ne, poloviční profily se stavěly běžně i u složitých staveb, protože tenkrát nikdo nepředpokládal, či spíše nevěřil, že doprava tak rapidně a hlavně rychle naroste. Velkým příkladem může být D7, 35 do Liberce či Hradubická silnice. V dnešní době se poloviční profily už naštěstí nebudují anebo zcela výjimečně.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
NullDeVoid
Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland

Příspěvek od NullDeVoid »

Aha. Zajímavé. Ale plný profil postavili na I/19 u Tábora a nebo na nynější I/6 u hranic. Aspoň pokud dobře vím, protože mi to od pohledu připadá jako něco, co se tak postavilo rovnou, ve dnešní době (nebo nedávné minulosti) bychom to nerozšiřovali.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
NoOne

Příspěvek od NoOne »

Velka cast useku tehda stavene a dnes jiz zanikajici I/6 byla stavena jako pulprofil budouci dalnice. Zdejsi most je z roku 1975 a I/6 u Pomezi je konec minuleho stoleti, naprosto jina situace.
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Plný profil u Tábora či jinde se spíš postavil proto, že se předpokládalo brzké dokončení celé trasy. Ne kvůli složitosti mostu. A u těch hranic na obchvatu Chebu se plný profil zase postavil kvůli tehdejším kolonám před hranicemi. Čtyři pruhy u hraničních přechodů byly běžné a dnes jsou už jen tichou připomínkou a často zbytečným přepychem, třeba u Strážného či Náchoda.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Odpovědět

Zpět na „D6“