Jakoby ani bych to neřešil, kdyby šlo o obyč přeložku. Ale když jsou k tomu dva mosty, které taky bude muset někdo udržovat, tak se celkově divím, že toto řešení došlo až k realizaci.
[D3] 0312/I Kaplice nádraží-Nažidla
Re: [D3] 0312/I Kaplice nádraží-Nažidla
Ano, přesně, bývá spíše zvykem poddimenzovanost. Tady jde o předimenzování ničím opodstatněné ..
Jakoby ani bych to neřešil, kdyby šlo o obyč přeložku. Ale když jsou k tomu dva mosty, které taky bude muset někdo udržovat, tak se celkově divím, že toto řešení došlo až k realizaci.
Nechtěl bych toto jako kraj přebírat a spravovat dva nemalé mosty kvůli 20 autům za den.
Můj táta má doma v garáži 90% Apolla 11, ale raději to držíme pod pokličkou. Koukám, že si podrobný analytik, kontrolor s excelentním periferním viděním, zapomněl jsem ještě na něco? Mohu se zeptat jak si dospěl k těm 96%? Máš pro to nějakou přehlednou statistiku? Poděl se prosím.pjezek164 píše: ↑31.1.2025 12:19:31 Jakube, dejme tomu, že jsme obeznámen s financováním nejen dopravních staveb. Dejme tomu, že vím i o tom, co by někteří rádi udrželi pod pokličkou. A dejme tomu, že jsem podrobný analytik a kontrolor, který bohužel nemá možnost vše plně ověřit a zveřejnit, a tak usuzuje z toho, co má. Přesto mám 96% přesnost.
Ta stavba stála v odhadu 6.2 mld. Tipuji, že přeložka silnice III. třídy včetně nadjezdu stála v odhadu tak 50-70 mil. Krásné 1%... Úplné rito, manažeři MTS si teď mnou ruce a vyráží na Rujánu
No kdyby MTS podal nabídku o celou 1mld. dražší, tak stejně zakázku vyhrál kvuli obrovskému odstupu dalších nabídek, to by si teprve mnuli ruce
Myslím že můžeme být rádi za jakou skvělou cenu se zde staví, v tomto kontextu je nějaká drahá preložka silnice III.třídy absolutně zanedbatelná...
Klid Jakube, každý prostě nemá vědomosti, které by potřeboval. Já mám také své zdroje a neprozrazuji je, jde o vážné věci. Neznám jedinou VZ dopravních staveb, která by byla jako alabastr, vždy se více či méně čaruje s ohledem na riziko odhalení.
Já jsem v klidu
Já bohužel žádné zdroje nemám, já sem totiž do těch VZ dost často zainteresován, tak mám tak nějak představu, jak je co alabastrové a co ne. Klidně tu plácej dál... (třeba jako ve vedlejším vlákně, jak se Blanka vůbec neuzávírá atd.).
Pánové, skoro to vypadá, že se zase něco z této diskuze objeví v koši... 
Nové letecké video: https://www.youtube.com/watch?v=bVwWeaK9Lk0
Pár fotek ze stavby estakády Zdíky, pracuje se i o víkendech. Je to tedy monstrum, u Zdík výrazně nad terénem, myslím, že tam to odnesli hodně. Kompletní report na rajčeti včetně estakády Suchdol https://www.rajce.idnes.cz/ajznbony/alb ... a-20250223
Severní konec estakády se severní opěrou Pohled od Zdíků k jihu Totéž v detailu
Severní konec estakády se severní opěrou Pohled od Zdíků k jihu Totéž v detailu
Ještě jeden pohled na severní konec estakády z jiného úhlu
Pohled k jihu, je vidět rozpracovanost jednotlivých pilířů, přechází se postupně mezi nimi tam a zase zpět
Betonáž na jižním konci estakády.
A zde z estakády Suchdol, kde jsou práce teprve na začátku, zatím se vrtají piloty pod pilíře. I zde se pracuje i o víkendu.
Pohled od silnice do Bujanova k jihu, za terénní vlnou vykukuje jáma pro pilíř č. 3 Vrtná souprava pracuje na pilíři č. 11, v pozadí základna Zákládání staveb. Pohled k severu. Očišťování betonu z výztuže pilot na pilíři č. 3
Pohled od silnice do Bujanova k jihu, za terénní vlnou vykukuje jáma pro pilíř č. 3 Vrtná souprava pracuje na pilíři č. 11, v pozadí základna Zákládání staveb. Pohled k severu. Očišťování betonu z výztuže pilot na pilíři č. 3
Pohled k severu, od pilíře 3 k pilíři 1 je to pěkný sešup, ještě větší než je na I/3 na Nažidláku.
Vrtání a betonáž pilot pro pilíř č. 11
Křížení dálnice s MK od I/3 do Suchdola, které bude řešeno mostem přibližně v těchto místech (MK vrchem).
Marku díky za perfektní dokumentaci ! Roste to parádně. Po sněhu ani památky 
Sníh je pryč, včera bylo ještě trochu namrzlo i na povrchu, ale dneska už to bude jedno velké bláto. Naštěstí se to dá z 95% všechno projít mimo stavbu po trávě nebo lesem.
A ještě jedna ze začátku úseku, jižní opěra mostu přes železniční trať
Ahoj, ví tu někdo, jak vysoký vlastně ty estakády jsou? Já to nenašel...
Když je to nějak významné, většinou se tím stavbaři chlubí, tady nic. Ani DOKA - resp. chlubí se fotkami bednění, ale výšku tam nepíšou.
Dík
Když je to nějak významné, většinou se tím stavbaři chlubí, tady nic. Ani DOKA - resp. chlubí se fotkami bednění, ale výšku tam nepíšou.
Dík
Ani ve vizualizaci to nezaznělo?
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Nažidla nejvyšší pilíř 30,4 m, Zdíky 30,7 m, plus mostovka.
Díky, Marku.
Dík moc. Někdy se investor/stavba pochlubí i s "celkovou" výškou, tedy např. vozovka <=> dno vodoteče.
Tady to zřejmě nebude úplně nej, ale možná v JČ kraji ano?
U budoucího mostu na I/27 - obchvat Plasy - tvrdili, že bude nejvyšší v ČR. Když se ale trochu upustí Orlík, zůstává nejvyšší Žďákovský...
(pro Guinessovu knihu se počítá hladina nebo dno?
)
Tady to zřejmě nebude úplně nej, ale možná v JČ kraji ano?
U budoucího mostu na I/27 - obchvat Plasy - tvrdili, že bude nejvyšší v ČR. Když se ale trochu upustí Orlík, zůstává nejvyšší Žďákovský...
(pro Guinessovu knihu se počítá hladina nebo dno?
Není zač. Celková výška u obou estakád je uvedena 36,6m.
Ještě to tu zaplevelím dvěma screenshoty z tohoto cabview videa https://www.youtube.com/watch?v=UoKo8V7zevY&t=1070s
Pohled směr Budějce
Hezký plevel Marku... 
Zpráva z FB ŘSD. Pár fotek z estakády Zdíky, ale mám za to že jsou tak měsíc staré.
https://www.facebook.com/share/p/16ByN1BgnM/
https://www.facebook.com/share/p/16ByN1BgnM/
Ahoj. Pár fotek z estakády Zdíky a okolí Kaplice.
- Přílohy
-
- 488640788_1715227322745901_4491337739179366501_n.jpg (235.19 KiB) Zobrazeno 2552 x
-
- 488748775_1078326644341034_3338004282025290263_n.jpg (272.75 KiB) Zobrazeno 2552 x
-
- 489721874_3331902543619122_4030354223539232860_n.jpg (154.59 KiB) Zobrazeno 2552 x