I/16 Nová Paka - obchvat
-
evilcleaner
Re: I/16 Nová Paka - obchvat
no první územko bylo vydáno s dvěma průsečnými křižovatkami, viz. leták z roku 2009:
https://www.munovapaka.cz/assets/File.a ... nty=302728
samozřejmě by dávalo mnohem lepší smysl mít tam jen stykovku od nové paky, ale byl by odříznut "průmyslový" areál prodejny stavebnin, krbů, uhelných skladů a ČSPH. za mě je to velká škoda, že tam ta okružka je.
https://www.munovapaka.cz/assets/File.a ... nty=302728
samozřejmě by dávalo mnohem lepší smysl mít tam jen stykovku od nové paky, ale byl by odříznut "průmyslový" areál prodejny stavebnin, krbů, uhelných skladů a ČSPH. za mě je to velká škoda, že tam ta okružka je.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
tím se asi odlišují dálnice od jedniček
sice postavíme plynulou a bezpečnou jedničku, ale aby si řidiči moc nemysleli, tak na ní nacpeme kruhač....
sice postavíme plynulou a bezpečnou jedničku, ale aby si řidiči moc nemysleli, tak na ní nacpeme kruhač....
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Dnes jsem si zajel na K.Újezd a vzal to zase jednou od začátku.Navezená zemina na val mezi stávající I/16 a trasou obchvatu je srovnaná.Před mostem na Kumburském Újezdu bagr CAT 323 nakládal auta z hromady ornice,která ji pak navážela na svahy násypu.Bagr Volvo ji pak upravoval.Most v Heřmanicích je vybetonovaný.Pracovníci něco dělali na opěře a když jsem fotil u nadjezdu tak jsem slyšel jak navigují jeřábníka vysílačkou:"Rameno trochu doprava". V Heřmanicích je hotová opěrná zeď a vypadá moc pěkně.Na mostu přes trať je vybetonovaný nájezd na opěře.Jedna dvojice pilířů na mostu přes rybník je obložená kameny a začíná se spárovat.Pokračuje se i na druhé dvojici pilířů.Na mostu u pneuservisu se naváží zemina k gabionové zdi.Buldozer rozhrnoval zeminu u opěry.Počasí bylo krásné a tak se všude dělalo na sto procent.
- Přílohy
-
- P1040969 (1).jpg (318.67 KiB) Zobrazeno 2671 x
Kde byl penzion U Ševců v Kumburském Újezdu?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Je to opravdu U Ševců? Na Kumburském Újezdu je Penzion Kavka a pak v Nové Pace penzion Novopacké sklepy.
Včera a dnes probíhalo práškování zemědělských ploch,tak jsem měl dnešní focení zpestřeno letadlem Čmelák.Před estakádou je upravený svah a bagr začišťoval vyhloubenou rýhu.Na zářezu bagr Komatsu nakládal auta nahrnutou zeminou ze svahů zářezu.Kameny co tam byly dával na stranu.Nákladní auta to navážela mezi opěry u pneuservisu a mostem přes rybník.U posedu je položena geotextilie a navezena a uválcována první vrstva kameniva.Před zářezem ve Vrchovině vyměřovali a dělali kanalizaci.Zasypává se prostřední most.Na mostu u pneuservisu se staví opěrná zeď z druhé strany se bude stavět další nástavba gabionové zdi a jak jsem psal výše naváží se další vrstvy násypu.
- Přílohy
-
- P1050139 (1).jpg (170.9 KiB) Zobrazeno 2486 x
To by mělo být před 30 lety.
D47 už máme, teď ještě D48
Zkusím to zjistit.Mám kolegyni z práce z Kumburáku.
Ještě jeden článek ze středečního dne.
https://jicinsky.denik.cz/zpravy_region ... -2025.html
Poslední video je od Etana.
https://jicinsky.denik.cz/zpravy_region ... -2025.html
Poslední video je od Etana.
Dnes opět přiletěl "Štefan" se Čmelákem a probíhalo práškování z letiště Brdo.Pohled z letiště na startující Čmelák,v pozadí estakáda Štikov,úplně v dáli Zvičina.

- Přílohy
-
- P1050306 (1).jpg (204.03 KiB) Zobrazeno 2315 x
Jo, Štefan... Ta estakáda vypadá v tom oparu jako skoro již funkční.
Kdy asi poprve napadne Stefana, ze ji podleti?
Tak hrubá stavba je hotová,jsou tam vidět ty římsové betonovací vozíky.Ale ještě zbývá dost práce to kompletně "ustrojit".
Pro zkušeného pilota by to asi nebyl problém,kdyby tam nebyly dráty VN
pro čmeláka je určitě jednodušší ji podletět
kdyby letěl nad ní, tak bude zbytečně moc vysoko
kdyby letěl nad ní, tak bude zbytečně moc vysoko
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Na fotografii níže je názorná ukázka k čemu slouží výstražné koule na vodičích VN. Výstražné koule zvýrazňují vedení VN,aby se zabránilo kolizi s menšími letadly ale i ptactvem a v neposlední řadě slouží pilotům v případě nouzového přistání na silnicích a dálnicích a pilotům záchranářských vrtulníků,přistávajících u dopravních nehod.
- Přílohy
-
- P1050203 (1).jpg (186.09 KiB) Zobrazeno 1912 x
Štěstí přeje připraveným ! U této fotky se Štefanem a koulemi to platí bez diskuze Hary 
Dnes zase od konce.Ve vidochově je upravená plocha před mostem do roviny.Na svahy se naváží ornice a bagr a buldozer ji upravují.Na třetím přesýpaném mostu se navařuje izolace.Druhý přesýpaný most se pomalu zasypává.Na zářezu ve Vrchovině jsou připravené rýhy pro kanalizaci.Zrovna byla polední pauza,takže se nikde nedělalo.Ve Vrchovině se vyměňují nové stožáry VN, dráty byly svěšeny na zem,tak jsem to obešel velkým obloukem.Na násypu se vrtají piloty pro protihlukovku a už tam jsou složené armokoše.Do zářezu k posedu se naváží další kamenivo.Bagry v zářezu nakládají auta a ta vozí zeminu mezi opěry k mostu u pneuservisu a mostu přes rybník.Na estakádě jsou připraveny armatury pro betonáž říms.Frézuje se zadní část mostního svršku.Pilíře na rybníku jsou obloženy a částečně vyspárovány.Na polonapuštěném rybníku se už usadily kachny.
Ještě poslední poznámka ke Čmelákovi - podletět by to šlo,podél stožárů pak mezi pilíře jak stojí buldozer a levotočivou zatáčkou vzhůru.

Ještě poslední poznámka ke Čmelákovi - podletět by to šlo,podél stožárů pak mezi pilíře jak stojí buldozer a levotočivou zatáčkou vzhůru.
- Přílohy
-
- P1050452 (1).jpg (183.88 KiB) Zobrazeno 1744 x
-
- P1050453 (1).jpg (233.83 KiB) Zobrazeno 1744 x
Taky jsem na koukal co to tam je.Má to asi ta firma co staví protihlukové stěny.
Poněkud mě překvapila délka a velikost těch armokošů pro PHS... 
Dle mého odhadu délka je tak 2m.Musí to něco vydržet,když se do plochy PHS opře vítr,aby se to nevyvrátilo.Tam fouká převážně západní vítr,takže ta protihlukovka dostane přímý zásah.
Tak to mně na fotce přišly podstatně větší. Že ty fotíš i pro McDonald Hary. Tam taky vypadá vše větší, naducanější a chutnější 
Mají to tam naházené cik cak,takže se to dá těžko odhadnout.Pro MCDonald určitě nefotím,ale jestli se chceš přijet podívat,tak klidně můžeš.
Ten vrták na bagru může mít na délku 150 cm a k ramenu to je asi taky 150 cm.
Ten vrták na bagru může mít na délku 150 cm a k ramenu to je asi taky 150 cm.
- Přílohy
-
- P1050424 (1).jpg (193.35 KiB) Zobrazeno 1459 x
Tak jsem to zjišťoval a penzion U Ševců byl tam,kde dnes stojí restaurace Na Kumburáku.Tenkrát to provozovali manželé Ševců a pán chodil každý den do Paky pro rohlíky.Chodník od benzínky na Studénku tam ještě nebyl,tak se chodilo po krajnici.Bohužel ho srazilo auto a on nepřežil.Manželka ten dům pak prodala firmě Nadoz z K.Újezdu a ta to celé předělala a udělala tam restauraci.Všichni kdo jezdí do Krkonoš to určitě znají,je to první barák po levé straně,když jedete do Paky.