[D7] Kutrovice – Panenský Týnec
-
1975
Re: [D7] Kutrovice – Panenský Týnec
Aktuální stav, podle RM TW:
Ještě oba procesy výběru zhotovitele nebyly dokončeny, ale vše směřujeme k tomu, aby realizace obou staveb byla zahájena v prosinci t.r.
Ještě oba procesy výběru zhotovitele nebyly dokončeny, ale vše směřujeme k tomu, aby realizace obou staveb byla zahájena v prosinci t.r.
Tak v aktuálním letáku je potvrzen výběr zhotovitele: sdr. MI Roads a.s., COLAS CZ, a.s., Doprastav, a.s. a Duna Aszfalt
https://letaky.rsd.cz/Upload/Stavby/405 ... :12:58.705
https://letaky.rsd.cz/Upload/Stavby/405 ... :12:58.705
Mátl na twitteru: Na úsek D7 Kutrovice - Panenský Týnec probíhá podpis smlouvy se zhotovitelem. Zahájení realizace stavby plánujeme taky v prosinci t.r.
Smlouva podepsána, viz tweet Mátla: ŘSD uzavřelo smlouvu se zhotovitelem stavby “D7 Kutrovice - Panenský Týnec”, kterým je sdr. MI Roads a.s., COLAS CZ, a.s., Doprastav, a.s. a Duna Aszfalt za nabídkovou cenu 1 319,4 mil. Kč bez DPH. Na stavbu je vydáno SP v PM a zahájení její realizace plánujeme na 6.12.2024.
-
Vikingkiller
V pátek v 9:00 u Třebíze vypukne sláva.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Odklepnuto: ŘSD dnes zahájilo realizaci stavby “D7 Kutrovice - Panenský Týnec”. Stavbu délky 6,8 km realizuje sdr. MI Roads, COLAS CZ, Doprastav, Duna Aszfalt za nabídkovou cenu 1 319,4 mil. Kč bez DPH. Součástí stavby jsou mj. 3 dálniční mosty o délce 556 m a 2 km PHS. Stavba má trvat 29m.
-
1975
Super, už i na rsd.cz je to "v červených"! Takže aktuálně ve výstavbě 257,5km dálnic. K dnešku:o)
-
Vikingkiller
-
1975
Srandovní. Jestli jsem se díval dobře. dnešní otevření se už ani nedostalo do Událostí (byla tam ale předotevírací reportáž o D4). Před pár lety by to byla hlavní zpráva dne:o)))
Při vší úctě, co by vám v těch událostech řekli. Vždyť tady se dozvíte nejvíc a odsud akorát ti z těch událostí mohou chodit opisovat.
-
1975
Jasne, nejde o ziskani novych informaci, ale "dulezitost", jakou tomu media prikladaji:o)
Vzhledem k množství akcí, které se chystá na prosinec. by pomalu každý druhý den bylo nějaké zahájení či otevření. Navíc oni mají tendence dát víc informací do jedné reportáže... čili bych tipoval, že 11. udělají reportáž ze zahájení dostavby obchvatu, připomenou, že už říjnu zahájili následný úsek a pokračování minulý týden. A pak dodají, že ještě větší sláva se chystá na 16. A když budou chtít okomentovat, jak horoucí je teď výstavba dálnic, tak připomenou chystaný zlatý týden.
U Slaného se začal rýsovat zárodek dálnice D7
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zp ... .nexttoart
V článku je pár fotek a video záběrů ze stavby. Tedy z jejího počátku, protože se zjevně teprve rozjíždí zemní práce, ale zaplaťpámbů za to.
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zp ... .nexttoart
V článku je pár fotek a video záběrů ze stavby. Tedy z jejího počátku, protože se zjevně teprve rozjíždí zemní práce, ale zaplaťpámbů za to.
-
Vikingkiller
No projíždím tady každý týden a zatím je to spíš takový ospalý začátek. Potkat 1 až 2 buldozery na celý úsek není žádné terno... Asi se čeká na jaro, aby to mohli odšpuntovat. Na druhou stranu, ostatní úseky u Slaného na tom nejsou líp, spíš ještě hůř.
Z ohledem na termín zprovoznění není tempo nijak hektické...
dnes jsem se svezl okolo, tempo bych řekl, že nějaká práce už vidět je a nasazení techniky taky značné
jen ta 50kmh v zúžených pruzích je ...
naštěstí ji nikdo nedodržoval a jeli jsme 65-70kmh
jen ta 50kmh v zúžených pruzích je ...
naštěstí ji nikdo nedodržoval a jeli jsme 65-70kmh
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Aby ti tam nešoupli úsekové měření jako na 35 za Janovem... 
-
Vikingkiller
Miku, ty zúžené pruhy jsou v úseku MÚK Slaný západ - Kutrovice, kde je ta 50ka "natvrdo". V tomto navazujícím úseku, je několik lokálních omezení rychlosti, ale ne vždy na 50 km/h. Navíc u řady z nich je doplňková informace od 6:00 do 18:00, což beru jako férový přístup. MI se do toho pustil docela z vervou, hrubé terénky jsou v plném proudy.
Navíc to značení zúžení je teda pěkně "kreativní". Proč ty velké bílé desky, nestačila A6b srozumitelná všem?
Postup výstavby květen 2025
-
Vikingkiller
Tak MI Roads jede pořádný tempo! Zatím se to točí okolo hrubých zemních prací, nicméně u Třebíze už začíná růst i most před budoucí D7. Tak hlavně nepolevovat 
Tak jsem si myslel, že u Panenského Týnce ten směr na Prahu u I/7 víceméně v definitivní poloze. A ono to vypadá, že minimálně po několik set metrů půjde dálnice celkem dost do zářezu.
To se to staví, když počasí přeje.