Jinak to video má i jistej tajming, viz ty čísla vpravo nahoře. Policajti zastavujou cca 20 s poté, co předjížděj náklaďák rychlostí 130, tedy bezpečně a o dost vyšší, než by takovej měl jet .. furt teda děsně riskantní zásah, vlastně ten kamioňák ani neměl šanci si všimnout že tam něco tropěj se stopkou, že. Jako by takových situací i bez majáku a stopky nenastávalo denně na každym kilometru dvacet.
Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
To byste ale od mamlase, kterej nezná rychlostní limity a neví, kde má na volantu páčku na blinkry, asi chtěl moc
.. se divim že to rovnou nezahamoval v levym.
Jinak to video má i jistej tajming, viz ty čísla vpravo nahoře. Policajti zastavujou cca 20 s poté, co předjížděj náklaďák rychlostí 130, tedy bezpečně a o dost vyšší, než by takovej měl jet .. furt teda děsně riskantní zásah, vlastně ten kamioňák ani neměl šanci si všimnout že tam něco tropěj se stopkou, že. Jako by takových situací i bez majáku a stopky nenastávalo denně na každym kilometru dvacet.
Ano jonáši, každou chvíli mi někdo na dálnici (eh, děleném čtyřpruhu) zastavuje před čumákem, je to normální a je to tak správné... Doufám že s močením taky nečekáte na benzínku, je to škodlivé na měchýř.
(Policisté ho začli vyblikávat podle videa právě když ten kamion předjížděl, jistě vhodný moment)
(Policisté ho začli vyblikávat podle videa právě když ten kamion předjížděl, jistě vhodný moment)
Nojo, policajti jsou dycky blbci, co chcete. Vám tam na videu něco bliká? Mě ne, i když si pustim origoš od KV policie .. zato vidim, že šoféři kolem kterých projížděj už dávno předtim, začínaj brzdit. Asi tam jeli všímavější.
Ostatně celej ten závod na mě působí tak, že o nich mladej nejspíš věděl a jenom zkoušel, jestli to třeba ve dvoustovce nevzdaj. Jsem rád že ne, dali by tim mladý generaci blbej příklad. Mimochodem když vyjíždí mladej přes horizont k tomu kamionu, má ho zhruba za pět sekund i když už zpomaluje, to by mě zajímalo co by dělal, kdyby se tam zrovna dva aviatici předjížděli. No dokud nebude nějaký podrobný ofiko info o celym průběhu, tak tady nic nerozřešíme, ba na to ani nemáme žádný gebíry, tak už s tim pruděnim skončim, spěte sladce.
Co dodat, policajty zrušit, vždyť furt zabíjej nějaký lidi. A v KV zvlášť, zřejmě tam sloužej samý sadisti
Ostatně celej ten závod na mě působí tak, že o nich mladej nejspíš věděl a jenom zkoušel, jestli to třeba ve dvoustovce nevzdaj. Jsem rád že ne, dali by tim mladý generaci blbej příklad. Mimochodem když vyjíždí mladej přes horizont k tomu kamionu, má ho zhruba za pět sekund i když už zpomaluje, to by mě zajímalo co by dělal, kdyby se tam zrovna dva aviatici předjížděli. No dokud nebude nějaký podrobný ofiko info o celym průběhu, tak tady nic nerozřešíme, ba na to ani nemáme žádný gebíry, tak už s tim pruděnim skončim, spěte sladce.
Co dodat, policajty zrušit, vždyť furt zabíjej nějaký lidi. A v KV zvlášť, zřejmě tam sloužej samý sadisti
Sorry, ale termín "ironie" nebo aspoň česky nadsázka, to jste ještě nebrali? Pokud si to přečtete pořádně, zjistíte že na ně tady "nadávaj" docela jiný lidi. Já je v podstatě za tuhle a podobný akce chválim, i když nikdo neni úplně bez chybymbmat píše:zajímalo by mě, co by si řikal na to, až by vás nějaký psychopat unesl a vyhrožoval smrtí. vsadim se o co chcete, že byste se ptal po policii a byl by ste po**aný až za ušima. omluvte mě za můj slovník, ale opravdu nemam rád, když na policii někdo nadává.jonáš píše:Nojo, policajti jsou dycky blbci, co chcete.
jo tak to se omlouvám a mažu. já sem byl línej čístjonáš píše:Sorry, ale termín "ironie" nebo aspoň česky nadsázka, to jste ještě nebrali? Pokud si to přečtete pořádně, zjistíte že na ně tady "nadávaj" docela jiný lidi. Já je v podstatě za tuhle a podobný akce chválim, i když nikdo neni úplně bez chyby
2 jonášjonáš píše:Sorry, ale termín "ironie" nebo aspoň česky nadsázka, to jste ještě nebrali? Pokud si to přečtete pořádně, zjistíte že na ně tady "nadávaj" docela jiný lidi. Já je v podstatě za tuhle a podobný akce chválim, i když nikdo neni úplně bez chybymbmat píše:zajímalo by mě, co by si řikal na to, až by vás nějaký psychopat unesl a vyhrožoval smrtí. vsadim se o co chcete, že byste se ptal po policii a byl by ste po**aný až za ušima. omluvte mě za můj slovník, ale opravdu nemam rád, když na policii někdo nadává.jonáš píše:Nojo, policajti jsou dycky blbci, co chcete.
Moc pěkný ... VY si myslíte, že když začnete peprnou nadsázkou, že se čtenáři budou pozorně probírat následujícím textem ? Pochopitelně že ne, ... čest výjimkám. To co předvedl mbmat je úplně typické. To byste měl jako pilný přispěvatel vědět. Vaše sdělení pro cca 90 procent čtenářů bylo: "Nojo, policajti jsou ...
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
máte pravdu
pochopitelně, to totiž není žádný objev, je to typické .... a nejen v naší kotlině. Takoví amíci (alespoň ty co znám) jsou na tom podobně, ne-li hůř
Žijeme prostě v uspěchané a zkratkovité době 
zda se mi to nebo je na silnicich nepatrne vice ridicu-magoru od 01/09?
nedavno jsem zazil zajimavou vec na D1. jedu cca 130a za mnou oktavka tak cca 5-10m. obcas jsem ji diky kamionum ujel a ona me zase dohnala a visela za mnou. pak nas predjel nekdo jiny asi 140km/h a ta oktavka se nalepila za nej. mam dve vysvetleni - setril benzin ve vetrnem pytli nebo se schovaval pred moznym radarem?
Sorry, ale moje "sdělení" bylo v tomto případě asi dvacátou otáčkou v souvislý diskusi nevedoucí nikam, to se pak stává že novej příchozí čumíbhs píše: Moc pěkný ... VY si myslíte, že když začnete peprnou nadsázkou, že se čtenáři budou pozorně probírat následujícím textem ?
Ještě větší show byste mohl zažít, pokud by Vás na ulici potkal a poznal nějaký dotčený policajt, který upřednostňuje hrubou sílu před diskusí 
obě alternativy jsou pravděpodobné. Já na D11 už viděl zavěšené osobáky za relativně pomalu jedoucími trambusáky. Tam to by tutově vzduchový pytelvaclav píše:nedavno jsem zazil zajimavou vec na D1. jedu cca 130a za mnou oktavka tak cca 5-10m. obcas jsem ji diky kamionum ujel a ona me zase dohnala a visela za mnou. pak nas predjel nekdo jiny asi 140km/h a ta oktavka se nalepila za nej. mam dve vysvetleni - setril benzin ve vetrnem pytli nebo se schovaval pred moznym radarem?
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
-
dubnic
- Kontaktovat uživatele:
Omluvte mou nevědomost kolegové, ale může mi někdo laicky vysvětlit ten vzduchovej pytel? Jezdím hodně a často. Slyšel jsem už o tom, ale pořád tomu nerozumím.
Zjednodušeně řečeno první auto rozráží vzduch, takže to druhé nepotřebuje tolik energie (nemusí rozrážet vzduch) ke stejnému pohybu při stejné rychlosti.
Dobrým příkladem jsou cyklistické závody - závodníci se střídají na špici, kde je to nejtěžší, a ostatní se snaží jet v zákrytu. Často dokonce většinu závodu rozráží vzduch nějaký týmový kolega, aby hlavní jezdec šetřil síly na závěrečný sprint.
Ale aby to mělo nějaký výraznější vliv u osobních aut, musejí jet opravdu těsně za sebou, tak 2-3 m, maximálně 5 m. Pak už je ten vliv na spotřebu zanedbatelný. Dokonce při určité vzdálenosti se proudy tak míchají, že může být efekt i opačný. Jezdit takhle blízko při 130 je ale nebezpečné. Dřív se tak jezdilo častěji, hlavně za náklaďáky, protože stejně většina aut jezdila sotva 90 při spotřebě 13 litrů a každá koruna byla dobrá.
Dobrým příkladem jsou cyklistické závody - závodníci se střídají na špici, kde je to nejtěžší, a ostatní se snaží jet v zákrytu. Často dokonce většinu závodu rozráží vzduch nějaký týmový kolega, aby hlavní jezdec šetřil síly na závěrečný sprint.
Ale aby to mělo nějaký výraznější vliv u osobních aut, musejí jet opravdu těsně za sebou, tak 2-3 m, maximálně 5 m. Pak už je ten vliv na spotřebu zanedbatelný. Dokonce při určité vzdálenosti se proudy tak míchají, že může být efekt i opačný. Jezdit takhle blízko při 130 je ale nebezpečné. Dřív se tak jezdilo častěji, hlavně za náklaďáky, protože stejně většina aut jezdila sotva 90 při spotřebě 13 litrů a každá koruna byla dobrá.
-
dubnic
- Kontaktovat uživatele:
Díky za objasnění. Takže to pro mě ani smysl nemá. Patřím k těm, co si drží raději bezpečný odstup (do kterého se ale stejně každou chvíli někdo vecpe). Navíc mívám spotřebu nafty kolem 5 - 6 litrů. Ale dobrý poznatek, až pojedu na kole. Rozhodně se nalepím na zadek nějakému většímu autu. 
jj, taky jsem takhle jezdil, obzvlášť s vlekem, tam to mělo výrazný efekt.bhs píše:... Já na D11 už viděl zavěšené osobáky za relativně pomalu jedoucími trambusáky. Tam to by tutově vzduchový pytel
jenom Favorit se na rozdíl od Wartburga nechtěl v tom pytli moc chladit
a bylo to max.do těch 2m, od většího odstupu už jste slyšel vítr nad střechou, ale spotřeba šla dolů i o 3litry
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Proboha, ještě aby se tohle dostalo mezi lidi... 
http://www.novinky.cz/domaci/210684-bar ... jetku.html
tolik prace uplne k nicemu, nebot (opakuji se) hlidky u silnic nejsou a kdyz uz ano stejne jsou uplatni. tedy snahy bych smeroval timto smerem, coz je ostatne take bartuv resort (i kdyz via radka johna).
tolik prace uplne k nicemu, nebot (opakuji se) hlidky u silnic nejsou a kdyz uz ano stejne jsou uplatni. tedy snahy bych smeroval timto smerem, coz je ostatne take bartuv resort (i kdyz via radka johna).
Alespoň se procvičí v analýze..... a dojdou k tomu, že to v tomto prostředí v tuto dobu nemůže fungovat. Pokud ale budou tvrdohlaví a zůstanou u pohledu na některý zahraniční model, dojdou patrně k tomu, že budou tento model implementovat komplet u nás ... a to polezou lidem do soukromí daleko víc než jsou zvyklí
) a třeba dojdou i k tomu, že lidi nebudou za majetek jen trestat, ale dají těm lidem větší (rozhodovací) privilegia v této společnosti
Co říkáte tomuhle? http://www.novinky.cz/koktejl/210937-no ... lnici.html
Spíš aby se nestalo,že pak někteří budou ignorovat skutečné děti s míčem na cestě v domění, že je to malba
.
Je to blbost, fungovat to bude hlavně na ty, kteří jedou skutečně těch 30.
Kdybych viděl, že to neubrzdím a to dítě přejedu, asi bych se pokusil strefit někam jinam a třeba se s někým skutečně srazil...flames píše:Spíš aby se nestalo,že pak někteří budou ignorovat skutečné děti s míčem na cestě v domění, že je to malba.