Dokončení D8
Re: Dokončení D8
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/75C85DE ... 5F_643.pdf
Stavební povolení na most přes Uhelnou strouhu a na zbytek technologií tunelu Radejčín.
Mj. velmi zajímavý způsob jakým se vypořádali se zrušeným ÚR - není mi jasné jakto, že ten rozsudek nenabyl právní moci a jak to tedy je. Z textu to úplně nevyplývá.
Stavební povolení na most přes Uhelnou strouhu a na zbytek technologií tunelu Radejčín.
Mj. velmi zajímavý způsob jakým se vypořádali se zrušeným ÚR - není mi jasné jakto, že ten rozsudek nenabyl právní moci a jak to tedy je. Z textu to úplně nevyplývá.
Dokud rozsudek nenabyde právní moci, tak věc zůstává ve svém původním stavu (rušené ÚR je tedy stále platné). Takže spěch, dokud nenebyde rozsudek právní moci.
No ten dokument je Oznámení o zahájení stavebního řízení.
otázkou je, kdy nabude rozsudek právní moci a ÚR bude zrušeno. Pokud se stihne vydat stavební do nabytí právní moci tak to asi bude v pohodě. Mám trochu pochybnost, zda půjde vydat stavební povolení, když nabude rozhodnutí právní moci během stavebního řízení
otázkou je, kdy nabude rozsudek právní moci a ÚR bude zrušeno. Pokud se stihne vydat stavební do nabytí právní moci tak to asi bude v pohodě. Mám trochu pochybnost, zda půjde vydat stavební povolení, když nabude rozhodnutí právní moci během stavebního řízení
Tento problém s občanskými sdruženími nijak nesouvisí, ten je zcela obecný - destrukce je prostě vždy mnohem jednodušší.Standa píše:Michal R: problém sdružení pro něco vs. sdružení proti něčemu vidím úplně stejně (otázkou samozřejmě je, jestli jde o chybu společnosti jako takové nebo jestli je prostě celá koncepce občanských sdružení chybná).
Právní moc rozhodnutí soudu nastává dle mého zjištění po 14 dnech od doručení (do té doby by bylo možné podat kasační stížnost, což už dle vyjádření ústeckého kraje nemá smysl, neboť krajský soud se řídil rozsudkem NSS a podání kasační stížnosti tudíž není dle zákona přípustné. Doručení rozsudku již nastalo. Čili je zjevné, že se to nestihne a toto SP bohužel asi nebude moci být vydáno.dvs píše:No ten dokument je Oznámení o zahájení stavebního řízení.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Nesouvisí tedy výlučně s nimi - jako obecný problém (tady se shodneme asi všichni) se do nich samozřejmě také promítá.JirkaS píše:Tento problém s občanskými sdruženími nijak nesouvisí, ten je zcela obecný - destrukce je prostě vždy mnohem jednodušší.Standa píše:Michal R: problém sdružení pro něco vs. sdružení proti něčemu vidím úplně stejně (otázkou samozřejmě je, jestli jde o chybu společnosti jako takové nebo jestli je prostě celá koncepce občanských sdružení chybná).
Vývoj na D8 je čím dál tím zajímavější
Financování dostavby MO bude podle mého závislé na tom, zda na ní půjdou dotace z EU nebo budou odebrány. Zastavení staveb dotovaných z padesáti nebo více procent z fondů EU by totiž schodek státního rozpočtu nesnížilo, ale naopak zvýšilo.
Sobotní vyjádření novopečeného poradce:
Patrik pro lidovky:
Tak čeho ještě na D8 můžete reálně dosáhnout?
Já vám nemůžu tak úplně odkrýt karty. Mně jde o čtyři věci, systémové, důležité pro budoucnost. Jednou z nich je získat rozsudky, které budou mít význam pro jiné kauzy, co teď mám po celé republice. Jeden důležitý rozsudek Nejvyššího správního soudu u D8 stanoví, že rozhodnutí o vyjímce k zásahu do biotopu zvláště cráněných organismů mesí být vadáno před vadáním ÚR. Já s tím rozsudkem můžu argumentovat v jiných správních řízeních, např. R52 Brno-Mikulov. To je jeden důvod, proč dálnici D8 potřebuji dotáhnout právně, takové rozsudky důležité pro budoucí stavby jsem na D8 získal už asi tři.
Patrik pro lidovky:
Tak čeho ještě na D8 můžete reálně dosáhnout?
Já vám nemůžu tak úplně odkrýt karty. Mně jde o čtyři věci, systémové, důležité pro budoucnost. Jednou z nich je získat rozsudky, které budou mít význam pro jiné kauzy, co teď mám po celé republice. Jeden důležitý rozsudek Nejvyššího správního soudu u D8 stanoví, že rozhodnutí o vyjímce k zásahu do biotopu zvláště cráněných organismů mesí být vadáno před vadáním ÚR. Já s tím rozsudkem můžu argumentovat v jiných správních řízeních, např. R52 Brno-Mikulov. To je jeden důvod, proč dálnici D8 potřebuji dotáhnout právně, takové rozsudky důležité pro budoucí stavby jsem na D8 získal už asi tři.
Super, konečně někdo na MD začal používat mozekJednání přineslo další novinku, jež kritické situaci ohledně D8 pomůže. Ustavila se totiž pracovní skupina, která bude mít řešení problematické stavby na starosti. Podléhat bude přímo ministru dopravy Bártovi. Bude předcházet procesním chybám při vydávání stavebních povolení a upozorňovat na možné rozpory, jež by mohly stavbu brzdit.
No ještě ale v nedostatečný míře. Chce to taky akční skupinu pro D11, akční skupinu pro D3, akční skupinu pro R52, akční skupinu pro R43 atd. 
Možná by bylo nakonec lepší zakčnit již existující strukturu MD-ŘSD než vymejšlet populistický extrabuřtíky před volbama.
Možná by bylo nakonec lepší zakčnit již existující strukturu MD-ŘSD než vymejšlet populistický extrabuřtíky před volbama.
Samozřejmě souhlas. Ale aspoň je to taková první vlaštovka, ta pěkná čtyřka z češtiny 
A předsedou této pracovní skupiny bude odborník největší a to pan doktor Patrik

D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Mně je celkem jedno, kdo bude předsedou. Spíš mě zajímá, jestli to něčemu pomůže, a tohle šanci pomoct má.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Já měl na SŠ pěknou čtyřku z matikyandy píše:Samozřejmě souhlas. Ale aspoň je to taková první vlaštovka, ta pěkná čtyřka z češtiny
Jinak souhlasím z Jonášem, že to chce zakčnit obecně, ne jen skupinově.
R48 -> D48 se podařilo!
-
pavel.hrdina
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ta vecna prvni osoba jen ukazuje na to, jaky je to kruty sobec, tenhle pan Patrik! Jde mu o sve vlastni ego proti vsem! D8 je v podstate rukojmi pro ziskani precedentnich rozhodnuti, ktera pak hodla vyuzit jinde - neuveritelny bastard!M.Patrik píše:Já vám nemůžu tak úplně odkrýt karty. Mně jde o čtyři věci, systémové, důležité pro budoucnost. Jednou z nich je získat rozsudky, které budou mít význam pro jiné kauzy, co teď mám po celé republice. Jeden důležitý rozsudek Nejvyššího správního soudu u D8 stanoví, že rozhodnutí o vyjímce k zásahu do biotopu zvláště cráněných organismů mesí být vadáno před vadáním ÚR. Já s tím rozsudkem můžu argumentovat v jiných správních řízeních, např. R52 Brno-Mikulov. To je jeden důvod, proč dálnici D8 potřebuji dotáhnout právně, takové rozsudky důležité pro budoucí stavby jsem na D8 získal už asi tři.
pavel.hrdina píše:neuveritelny bastard!
Neuvěřitelní bastardi se obvykle skrejvaj spíš za plurál majestatis. "My občané .." .. mě je sympatickej, že mluví za sebe 
tihle teroristi a totalitáři všeho druhu (komunisti, nacisti, ekoteroristi atd.), to byl v historii i současnosti jen šmejd, který využíval tolerance a nedostatků demokracie a demokratické legislativy. Práv mají plnou hubu, ale jen jako bič na ty druhé.
Jedinou obranou demokratické společnosti je dát legislativu do pořádku a taky využívat možností současné legislativy. Je mi třeba s podivem, že takové vedení NP Šumava už dávno není v base, podle paragrafu o špatném zacházení s cizím majetkem.
Jedinou obranou demokratické společnosti je dát legislativu do pořádku a taky využívat možností současné legislativy. Je mi třeba s podivem, že takové vedení NP Šumava už dávno není v base, podle paragrafu o špatném zacházení s cizím majetkem.
Citace:
Jednání přineslo další novinku, jež kritické situaci ohledně D8 pomůže. Ustavila se totiž pracovní skupina, která bude mít řešení problematické stavby na starosti. Podléhat bude přímo ministru dopravy Bártovi. Bude předcházet procesním chybám při vydávání stavebních povolení a upozorňovat na možné rozpory, jež by mohly stavbu brzdit.
to je hledání kulatého čtverce podle hesla "kterej blbec to dělal přede mnou..". Problém je jinde, v legislativě, pokud nebude současná právní a administrativní džungle parlamentem zrušena, tak se to nikam nehne. Ty naprosto protichůdné výroky soudů v odvoláních jen svědčí o tom, kde současný právní systém je. Není divu, že si tady z toho dělá jeden z místních ekoteroristů škodolibou legraci.
Jednání přineslo další novinku, jež kritické situaci ohledně D8 pomůže. Ustavila se totiž pracovní skupina, která bude mít řešení problematické stavby na starosti. Podléhat bude přímo ministru dopravy Bártovi. Bude předcházet procesním chybám při vydávání stavebních povolení a upozorňovat na možné rozpory, jež by mohly stavbu brzdit.
to je hledání kulatého čtverce podle hesla "kterej blbec to dělal přede mnou..". Problém je jinde, v legislativě, pokud nebude současná právní a administrativní džungle parlamentem zrušena, tak se to nikam nehne. Ty naprosto protichůdné výroky soudů v odvoláních jen svědčí o tom, kde současný právní systém je. Není divu, že si tady z toho dělá jeden z místních ekoteroristů škodolibou legraci.
Myslíte vrátit se k zákonům z dob totality?obr píše:Jedinou obranou demokratické společnosti je dát legislativu do pořádku
Ale vážně, jedním z principů demokratické společnosti přece je dát lidem možnost zapojit se do debaty o projektech, které na ně můžou mít vliv. Opak by byl projevem té totality, proti níž tolik bojujete.
zase jste mimo. Debata není nijak omezována. Chybějí jasná a ne si navzájem odporující pravidla, existuje právní, justiční a administrativní džungle a toho využívají a zneužívají Patrikové a spol.andy píše:Myslíte vrátit se k zákonům z dob totality?obr píše:Jedinou obranou demokratické společnosti je dát legislativu do pořádku
Ale vážně, jedním z principů demokratické společnosti přece je dát lidem možnost zapojit se do debaty o projektech, které na ně můžou mít vliv. Opak by byl projevem té totality, proti níž tolik bojujete.
To je takový paradox demokracie, že jí mohou snadno zneužít totalitaristé všech barev. Potom záleží hlavně na účelu té debaty - ekoaktivisté se (dle mého názoru, vím, že Váš je odlišnýandy píše:Myslíte vrátit se k zákonům z dob totality?obr píše:Jedinou obranou demokratické společnosti je dát legislativu do pořádku
Hm, a co když naopak maximálně podporujou svobodu jednotlivce, chodit krajinou pěšky, a ne hledat přes to monstrum furt nějaký podjezdy a nadjezdy, strategicky umístěný co dva kilometry. Ona je spousta jiných svobod, než jet odněkud kamsi autem, a často se ty různé "svobody" dostanou do střetu (někdy i u téhož individua, natož když jsou různý). No a potom rozhodne soud .. pro někoho asi totalitaristicky. Většinou pro toho, kdo prohraje