D8 MÚK Zdiby a rozšíření Prosecké radiály
Re: D8 MÚK Zdiby a rozšíření Prosecké radiály
Po múk s Veselskou chybí doslova pár set metrů. Nevíte, jestli to třeba nebude přesah řešený v rámci této stavby? Dva pruhy na Kbelskou a dva na Libereckou by byly velmi elegantním řešením.
Proč v situačních výkresech není stavba tramvaje? Koordinační situace tam úplně chybí.
Na tom kousku jsou tři pruhy bez odstavného ve směru do centra, pumpoexit ve směru z centra taky žádný zázrak. Takže vylepšit by bylo co. Je teda fakt, že to už možná i budou stavět. 520,než tohle vypapírují. A bez tranzitu to bude veselejší.
A ono totam dela nejaky spunt?
Jen jsem napsal, že dva pruhy na Kbelskou a dva na Libereckou by bylo elegantní řešení. Přijde mi zvláštní, že se zpracovává rozšíření radiály, prodlouží se ještě o kus, ale už se to nenatáhne až k napojení PPO. Toť vše. Výjezd z pumpy směr Ústí by si zasloužil prodloužit, vyřazovací pruh směr Čakovice taky, připojovací směr centrum taky. Třeba to tahle akce všechno řeší, třeba se radiála odsud dál do centra řeší jinou stavbou, já nevím. Jen mi přijde divné, že ten úsek končí Kosteleckou.
Ale reseni ceho?
Asi ničeho, vzhledem k múk Kostelecká.
ve směru do Prahy - defacto - jsou dva pruhy na Kbelskou a dva na Libereckou
mnohem horší je situace směrem od Kbelské na D8, kde ta rampa prostě nestačí
mnohem horší je situace směrem od Kbelské na D8, kde ta rampa prostě nestačí
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ta rampa nestačí proto, protože tam řidiči nesmyslně zipují. Přičemž tam je připojovací pruh z Veselské a u něj se zipovat nemá. Pak když kamion přibrzdí nebo zastaví, tak to způsobuje při těch intenzitách kolony...
To není problém ZIPu, ale faktu, že se náhrada PO připojuje jedním pruhem. Tam se to prostě musí ucpávat.
bingo
a já pořád, kde se inspirovali při stavbě MUK D35 x D11
Tak už i tato stavba dostala svůj letáček. 
https://letaky.rsd.cz/Upload/Stavby/753 ... :58:33.669
Potvrzuje opravdu to, že průpletové pruhy mezi křižovatkami budou 2 směrem na Ústí, ale na Prahu jen jeden. Je mi to tedy trochu záhadou, proč nejsou na obou stranách dva. Asi stačí pro odpojení D8>D0 jen jeden pruh. To mi hlava teda nebere, když půjde o rampu, která má brát oba směry pražského okruhu.
https://letaky.rsd.cz/Upload/Stavby/753 ... :58:33.669
Potvrzuje opravdu to, že průpletové pruhy mezi křižovatkami budou 2 směrem na Ústí, ale na Prahu jen jeden. Je mi to tedy trochu záhadou, proč nejsou na obou stranách dva. Asi stačí pro odpojení D8>D0 jen jeden pruh. To mi hlava teda nebere, když půjde o rampu, která má brát oba směry pražského okruhu.
Letáček je plus, ale zahájení stavby a následné zprovoznění je pěkně daleko v mlze budoucnosti...
jestli opravdu bude napojení Líbeznice (I/9) - Praha vlastní trasou, bez kruháče, tak všechny
i na nohou
to tu křižovatku posune do 21. století
ne Houbařská tramway
to tu křižovatku posune do 21. století
ne Houbařská tramway
Tady by to snad mohlo mít dohledný horizont. Vzniká tam v odpolední špičce na odbočení z dálnice od Prahy nebezpečná situace - odbočující fronta zůstává na dálnici. Dokud nebyl bypass na Mělník, byla to občas ruská ruleta, kdo zezadu přiletí.
Navíc by toto místo nemuselo být v hledáčku aktivistů.
O tuhle přestavbu bych se skutečně nebál. Myslím, že větší porod budou stavby do všech stran odtud. 
Byla aktualizována vizualizace pro tramvajovou trať do Zdib, resp. celou křižovatkou a průběžný pruh od I/9 na Prahu v tom vůbec není. Naopak by se mělo jet přes 2 kruháče!
https://zdopravy.cz/tramvaj-do-zdib-a-s ... te-243072/
https://zdopravy.cz/tramvaj-do-zdib-a-s ... te-243072/
Z toho bych si asi hlavu nedělal, že to chybí ve vizualizaci. Možná vychází z podkladů starších, kdy tam polopřímá rampa ještě chyběla, nevím.
Ale že by někdo skutečně chtěl hnát dopravu z 9 na Prahu přes OK po takové přestavbě o tom pochybuju. Spíš prostě na rampu zapomněli ve vizu.
OT: Mě teda na videu mnohem víc "zaujalo řešení" pro cyklo v rámci těch předcházejících ulic.
Jako načmárat na zem kolo do pruhu pro OA a vedle toho mít vpravo pruhy pro parkující auta ? To si někdo dělá prd*l nebo se tohle vážně bude připravovat a realizovat ? Jedině snad jako hloupý vtip ne?
Ale že by někdo skutečně chtěl hnát dopravu z 9 na Prahu přes OK po takové přestavbě o tom pochybuju. Spíš prostě na rampu zapomněli ve vizu.
OT: Mě teda na videu mnohem víc "zaujalo řešení" pro cyklo v rámci těch předcházejících ulic.
Ve vizualizaci DPP nic nechybí. Jsou tam vidět zárodky ramp. Je třeba rozlišovat etapy u té přestavby MÚK, kdy při té dřívější provede DPP stavbu TT a OK a teprve později ŘSD dostaví rampy a rozšíří D8.
Ostatně je to vidět i v letáku.
Jinak reakce na OT jsem přesunul do koše
Ostatně je to vidět i v letáku.
Jinak reakce na OT jsem přesunul do koše
dnes
jsem si všiml, že sice máme "nový most" , ale odbočovací pruh směr Zdiby je vlastně na úkor odstavného
čili sem se 6 pruhů bez reko asi nevejde...
jsem si všiml, že sice máme "nový most" , ale odbočovací pruh směr Zdiby je vlastně na úkor odstavného
čili sem se 6 pruhů bez reko asi nevejde...
není třeba panikařit viewtopic.php?p=161652#p161652
to nebyla panika
díky za odkaz
díky za odkaz
"okumentace hodnoceni vlivu".
https://portal.cenia.cz/eiasea/download ... entace.pdf
Jako... dobry mraveniste
https://portal.cenia.cz/eiasea/download ... entace.pdf
Jako... dobry mraveniste
Přílohy k dokumentaci ke stažení kdyžtak zde: https://portal.cenia.cz/eiasea/detail/E ... 35?lang=cs
Pokud vás zajímají podrobnosti k jízdních pruhům, délkám přídatných pruhů apod, tak přílohy H.12.2 a 3 - Situace zájmového území 1/2
Pokud vás zajímají podrobnosti k jízdních pruhům, délkám přídatných pruhů apod, tak přílohy H.12.2 a 3 - Situace zájmového území 1/2