I/16 Nová Paka - obchvat
Re: I/16 Nová Paka - obchvat
Včerejší stav prací na začátku úseku.
A ještě jedno video tentokráte z poloviny trasy.
Etane,díky za pohled shora. Já navážu na druhé video fotkami ze země z dnešního odpoledne.Na opěře estakády bagr odtěžoval nasypanou přebytečnou zeminu.Na deponii pod včelími úly bagr nakládal auta a všechno se vozí na násyp k pneuservisu.Natočil jsem jak si přehazuje lžíci,na ramenu je rychloupínák,takže vše je otázkou pár vteřin.Velkou lžíci odvezl do zářezu.V zářezu se frézují rýhy pro drenáž.Nakladač nakládal auta nadrceným materiálem.Dál v zářezu pokračuje drcení.Chlapi mě říkali,že se zase střílelo.Je to pravděpodobně naposled,protože jak jsem šel zpátky,tak vrtací souprava odjížděla pod most.Od posedu směrem na Vrchovinu probíhají práce na drenážích.Na první pohled to nevypadalo moc hluboké,ale ti pracovníci jsou ve výkopu minimálně po pás.U mostu u pneuservisu pokračují práce na násypech.
V zářezu bylo opět živo.
V zářezu bylo opět živo.
- Přílohy
-
- P1060508 (1).jpg (199.29 KiB) Zobrazeno 2295 x
to mi nedá
asi bude odstřel mostu
sorry za OT
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Nejde pustit to druhý video, hází to chybu.
Aha, takže nejsou tři videa, alébrž pouze dvě? Nevadí i tak moc díky.
Pracovní nasazení a počty mechanizace jsou opravdu příkladné ! Termín zprovoznění je už "za rohem" a práce stále dost a dost...
Miku,vrtací souprava odjela pod most,protože tam pro ní přijede podvalník.
Včera mi poskytl Etan upřesňující informace. Vrtací souprava bude převezena do zářezu na Kumburském Újezdu.A pak se převeze zpátky na zářez nad estakádou.Až se ta odstřelená hornina co tam nyní je, vytěží a nadrtí,ještě tam mohou být nějaké kusy skály,které nepůjdou buldozerem rozrušit a ty jednotlivé kusy skály se budou muset znovu střelit.
si mi zkazil veškerou radost
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Nevím jestli to tady pro někoho bude novinka, možná spíš jenom pro mě
Ale v letáku z 02/2025 je udeveno zprovoznění v 07/2025
https://letaky.rsd.cz/Upload/Stavby/173 ... :30:48.753
https://letaky.rsd.cz/Upload/Stavby/173 ... :30:48.753
Uvedení do provozu by mělo být myslím 28.7.2025.Práce pokračují na všech úsecích trasy,tak uvidíme jak se bude stíhat.Menší dokončovací práce budou pokračovat i po tomto termínu.

Takže 4 rovné měsíce ode dneška... Tak teď dostane stavba pořádné obrátky 
Díky za upřesnění data otevření. Mají co dělat, ale počasí už teď bude doufejme jen dobré, tak se to snad povede.
Tak dnes zase Kumburský Újezd a dál. Po shlédnutí Etanova videa mě trochu vrtalo hlavou,co jsou ty šedé plochy na svazích,takže je to hydroosev s nějakým zeleným pojivem.Na odbočce na N.Paku u autobusové zastávky dělníci pokládali zámkovou dlažbu.Pod opěrou mostu se obkládá svah kameny a pod druhou opěrou bagr se svahovkou připravoval svah na obklad.Buldozer rozrýval podloží a přebytečný materiál nahrnoval na hromadu.Na svahu u hřbitova se trochu sesunula zemina a na svahu na nadjezdu se taky utrhl kousek již zatravněného svahu.Na druhé straně se připravují patky na PHS.Na mostu v Heřmanicích probíhá demontáž podpěrné konstrukce,ale svítilo slunce přímo do objektivu,tak jsem to moc nefotil.Na nadjezdu v Heřmanicích probíhá příprava na betonování říms.Podchod je vybetonovaný.Na mostu přes trať se připravuje konstrukce na betonování říms.Rybník se napouští a vody proti minulému focení zase přibylo.U pneuservisu pokračuje navážení materiálu na násyp.
Vrtací souprava je už převezená na Studénce.

Vrtací souprava je už převezená na Studénce.
- Přílohy
-
- P1060614 (1).jpg (336.96 KiB) Zobrazeno 1634 x
I o víkendu se pracuje,ale trochu méně.Na násyp mezi dvěma mosty se opět navážela zemina,kterou nakládal bagr z deponie pod včelími úly.
Buldozer to rozhrnoval a válec hutnil.Pár záběrů na budoucí OK Štikov. Od 1.4. se uzavírá ulice Štikovská !!!Na konci estakády jsou navařené izolace pod římsy.V zářezu bagr s kladivem rozbíjel kusy hornin.Drtička jela a příští týden budou končit,do dnešního dne nadrtili 14 tisíc tun.U posedu pokračují práce na drenážích.Svah u opěry estakády je upravený a druhý se upravuje.
Na trase obchvatu před OK Vidochov včera přivezli 2 finišery a 5 válců.(Fotka je rozmazaná - je to focené na 2 km).
Buldozer to rozhrnoval a válec hutnil.Pár záběrů na budoucí OK Štikov. Od 1.4. se uzavírá ulice Štikovská !!!Na konci estakády jsou navařené izolace pod římsy.V zářezu bagr s kladivem rozbíjel kusy hornin.Drtička jela a příští týden budou končit,do dnešního dne nadrtili 14 tisíc tun.U posedu pokračují práce na drenážích.Svah u opěry estakády je upravený a druhý se upravuje.
Na trase obchvatu před OK Vidochov včera přivezli 2 finišery a 5 válců.(Fotka je rozmazaná - je to focené na 2 km).
- Přílohy
-
- P1060809 (1).jpg (166.03 KiB) Zobrazeno 1335 x
Když už se zavírají skiareály, tak bychom na sněžení mohli / snad / do listopadu zapomenout... 
Kote,snad už sníh nebude stavbařům ztěžovat práci. 
Trochu mě překvapuje, že uzavírka Štikovské je psána až skoro do konce září, když obchvat se má otevírat v červenci...
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Dnes bylo počasí jak na houpačce.Slunečnou oblohu střídaly přeháňky a v poledne i s kroupami.Vyrazil jsem ještě nafotit drtičku v akci.Dnes se ještě dodrtil poslední kus odstřelu,zítra by měly projít drtičkou roztlučené kusy podloží.Když jsem fotil estakádu z nadjezdu,tak akorát odjížděl bagr,který rovnal svahy pod mostními opěrami.Na svahovce měl dvě lžíce,které pak naložil na korbu Tatry.V zářezu bylo velice živo-probíhaly práce na drenážích,nakladač nakládal auta a ta odvážela materiál na násyp u pneuservisu.U drtičky asistoval velký buldozer a nahrnoval bagru materál.Tatra tam vozila i odtěžený materiál z výkopu drenáže.Dál na trase grejdr rovnal kamenivo.U Vidochova se pokládá MZK.Nafotil jsem i práce na stožáru VN.
Buldozer nahrnuje na zítřejší práci,roztlučené kusy na hromadu.
Buldozer nahrnuje na zítřejší práci,roztlučené kusy na hromadu.
- Přílohy
-
- P1060998 (1).jpg (280.38 KiB) Zobrazeno 977 x
Přijde mi, že ta akce v kamenolomu nikdy neskončí... Sice slibuješ odvoz drtičky, ale FAKT k odvozu někdy dojde ? Masakr je slabé slovo 
Co mě říkali chlapi,tak zítra se mají dodrtit ty kusy podloží,ve středu by se měla odvážet drtička a bagry a nakladač ve čtvrtek.
Na konci července se má otvírat hlavní trasa obchvatu.Ve Štikově se má dělat OK a napojení na všechny stávající ulice.Záleží jak se to bude stíhat.