[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Odpovědět
Lynx

Re: [D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Příspěvek od Lynx »

Stanley píše: 25.3.2025 20:59:34
Lynx píše: 25.3.2025 17:41:50 1) Mohou se otáčet i přes MÚK Říčany, kde to tak vytížené nebude.
Bavíme se oba o otáčení údržby, která jede po úseku 511 ve směru Běchovice -> Modletice? Opačný směr údržby se bude otáčet kde? V MÚK Lipany? To má být ten překryv?
Bavíme se o překryvu údržby na pražském okruhu, který může být mezi různými MÚK. Můžou to být Modletice - Lipany,. Ale také třeba Lipany - Říčany. Nebo i jinde. Jak si to ŘSD naplánuje. Z ničeho nevyplývá, že by to nutně muselo být pouze a jen na úseku Modletice - Lipany, ale může to tak být, nic tomu nebrání.
Lynx píše: 25.3.2025 17:41:50 2) I rampy MÚK Modletice ve směru od Běchovic a na Běchovice potřebují údržbu, takže tam stejně nějaká údržba musí jezdit. Tak jako tak. A to i ty kruháče samotné potřebují zásah údržby. Nebo jak to jinak uděláte?
Krásná argumentace. Kruháče zřejmě potřebují zásah údržby stejně prioritně, jako hlavní tah dálnice.. Ovšem i ta Rooseveltova potřebuje zásah údržby, že jo, takže co teď?

To myslíte vážně? Roosveltova je ulice zcela mimo dálnici a to srovnáváte s údržbou MÚk Modletice a jejich ramp?

To je přeci v gesci úplně někoho jiného údržba silnic nižších tříd jako je Roosveltova, Zatímco údržba ramp na MÚK Modletice je v gesci ŘSD a taková významná dálniční křižovatka určitě patří k prioritám údržby v rámci všech silnic a dálnic v ČR, Zatímco podružná silnice mimo dálnici Roosveltova patří až někam na úplný konec priorit.

Ty rampy MÚK Modletice se musí udržovat v každém případě. takže tam nějaká údržba musí jezdit tak jako tak. Takže mi to přijde naopak jako výhoda, když se tam bude údržba jedoucí od Běchovic otáčet a zároveň tedy zajišťovat údržbu těchto ramp.
Lynx píše: 25.3.2025 17:41:50 3) Jak vidno, hledáte umělé důvody, které však nejsou platné. Tohle fakt není relevantní zábrana pro otáčení údržby. Zejména bod - 2, vaše argumenty maže.
Relevantní zábrana pro otáčení údržby budou hádám především svodidla... ;)
Nerozumím vám, co chcete tímhle říct?

Jak už jhsem napsal výše, rampy MÚk Modletice potřebují také údržbu a otáčení údržby na tom místě bude tedy jen výhodou. Kruháče tomu otáčení údržby nijak nebrání.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Tomáš Němec píše: 25.3.2025 17:32:13
Aram96 píše: 25.3.2025 17:11:09 právěže jsou ty sjezdy obousměrné, jak jsem psal výše, ne jen od Lipan.
Takže to, co má ŘSD ve 3 týdny staré vizualizaci https://www.youtube.com/watch?v=129AkvOXrw8 a ze které jsem sem dával printscreen tedy neplatí a služ. sjezdy jsou obousměrné?
Ou,pardon, já vycházel taky právě z této vizualizace, ale tvarem těch ramp mi přišlo, že půjde větve použít právě z obou směrů. Především u té vlevo mi to tak přišlo. Tak to se omlouvám za blamáž.

Takže budou sloužit čistě pro překryv úseků SSÚD. Na jejich potřebě se nic nemění.

JirkaL: dtto a omluva za blamáž.
Mike

Příspěvek od Mike »

Stanley píše: 25.3.2025 20:33:46

Oh, really? ... :roll:
je třeba při čtení dodržet psaný slovosled
ne do si do něj promítat své myšlenky, případně napadené přepnutím do cizího jazyka 8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Mike píše: 26.3.2025 20:45:38
Stanley píše: 25.3.2025 20:33:46

Oh, really? ... :roll:
je třeba při čtení dodržet psaný slovosled
ne do si do něj promítat své myšlenky, případně napadené přepnutím do cizího jazyka 8-)
Mně zase pan Stenley psal tohle, viz níže, Tedy že ulici Roosveltova (ulice mimo dálnici naprosto podružného charakteru) je třeba také udržovat a srovnával to s údržbou křižovatky Modletice a kruháčů u ní. Tedy s údržbou jedné z nejvýznamnějších křižovatek v ČR, která je v gesci ŘSD srovnává s údržbou silnice nižší třídy mezi dvěma obcemi, která rozhodně v gesci ŘSD není ...

Takže jeho učinkování zde asi není vážně míněné nebo nevím .. . Napíše nesmyslné popíchnutí a pak už nereaguje.
Lynx píše: 26.3.2025 2:42:12
Lynx píše: 25.3.2025 17:41:50 2) I rampy MÚK Modletice ve směru od Běchovic a na Běchovice potřebují údržbu, takže tam stejně nějaká údržba musí jezdit. Tak jako tak. A to i ty kruháče samotné potřebují zásah údržby. Nebo jak to jinak uděláte?
Krásná argumentace. Kruháče zřejmě potřebují zásah údržby stejně prioritně, jako hlavní tah dálnice.. Ovšem i ta Rooseveltova potřebuje zásah údržby, že jo, takže co teď?

To myslíte vážně? Roosveltova je ulice zcela mimo dálnici a to srovnáváte s údržbou MÚk Modletice a jejich ramp?

To je přeci v gesci úplně někoho jiného údržba silnic nižších tříd jako je Roosveltova, Zatímco údržba ramp na MÚK Modletice je v gesci ŘSD a taková významná dálniční křižovatka určitě patří k prioritám údržby v rámci všech silnic a dálnic v ČR, Zatímco podružná silnice mimo dálnici Roosveltova patří až někam na úplný konec priorit.

Ty rampy MÚK Modletice se musí udržovat v každém případě. takže tam nějaká údržba musí jezdit tak jako tak. Takže mi to přijde naopak jako výhoda, když se tam bude údržba jedoucí od Běchovic otáčet a zároveň tedy zajišťovat údržbu těchto ramp.
Stanley

Příspěvek od Stanley »

Všem diskutujícím se omlouvám, na to, jak jsem starý, už bych se asi měl umět ovládnout a neskončit v trollím výběhu při krmení, ale znáte to...

Tak fakt naposledy, sibuju: MÚK Modletice je křižovatka dvou dálnic. Křižovatky dálnic jsou obecně zcela nevhodné k otáčení údržby, jelikož jejich projetím skončíte opět na dálnici. Projetím takové MÚK jste tedy problém otočení na dálníci X pouze přeměnili na problém otočení na dálnici Y, což zní ovšem jako ten samý problém, nikoliv jako řešení. Samozřejmě existují případy, kdy je na křižující dálnici návazná MÚK, na které by otočení teoreticky šlo provést, docela blízko. Nicméně aby takový způsob otáčení dával smysl, musí být splněno více podmínek: 1. Návazná MÚK na křižující dálnici musí být dost blízko, blíž, než případná následná MÚK v přímém směru původní dálnice. (Dnes už bývalá) MÚK Jesenice tuto podmínku splňuje, o tom není pochyb. 2. Návazná MÚK na křižující dálnici musí být pro otáčení údržby vhodná - např. by neměla být silně zatížená provozem, protože jinak hrozí, že v něm údržba uvízne. MÚK Jesenice nesplňuje ani z velké dálky. 3. Dálniční MÚK, po které se k dotčené otáčecí MÚK dostaneme, by také neměla být silně zatížená, ze stejného důvodu. Asi nenajdu v Česku dálniční MÚK, která by byla zatíženější, než MÚK Modletice....
Z výše uvedeného je patrné, že otáčení údržby D0 přes MÚK Modletice není dobrý nápad. Skoro bych řekl, že to musí být každému na první pohled zřejmé. Dokonce je to zřejmé i projektantům, kteří navrhli služební sjezd Kuří pravděpodobně právě z tohoto důvodu. Ve svých komentářích výše jsem se snažil na tento fakt nenásilnou formou poukázat, což se mi tedy nejspíš nepovedlo, proto činím tento druhý pokus, který slibuji, že je poslední. Tak hodně štěstí, pánové! ;)
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Stanley píše: 27.3.2025 6:57:44 Křižovatky dálnic jsou obecně zcela nevhodné k otáčení údržby, jelikož jejich projetím skončíte opět na dálnici.
Při každém otáčení údržby skončíte opět na dálnici, takže váš argument nedává ani z mák smyslu.

Při otáčení ve služební MÚK Kuří sjede údržba z dálnice a opět na ní najedete v opačném směru. V tomto je to úplně stejné jako když se údržba otočí v MÚK Modletice. Také přijíždí od Běchovic a pak se vrací zpátky směr Běchovice. Je to v tomto stejné. Jen dojde k otočení o něco dále.

Takže čím je to otáčení na MÚK Modletice podle vás horší?

Podle mě je to naopak lepší, protože údržba projede při otáčení i některé rampy MÚK Modletice a provede údržbu i na nich. Stejně na těch rampách tu údržbu někdo musí provést.
Stanley píše: 27.3.2025 6:57:44 Z výše uvedeného je patrné, že otáčení údržby D0 přes MÚK Modletice není dobrý nápad. Skoro bych řekl, že to musí být každému na první pohled zřejmé.
Z vašich argumentů nic takového nevyplývá. Je to přesně naopak. Skoro bych řekl, že musí být každému na první pohled zřejmé, že je otáčení v MÚK Modletice výhodnější než na služební MÚK Kuří.

Otáčení v MÚK Modletice částečně zajistí i údržbu této křižovatky (která tam musí být stejně) takže je to naopak výhodnější, než se otáčet jinde.
Stanley píše: 27.3.2025 6:57:44 Všem diskutujícím se omlouvám, na to, jak jsem starý, už bych se asi měl umět ovládnout a neskončit v trollím výběhu při krmení, ale znáte to...
Přesně tam jste skončil, uvnitř té ohrádky. Já argumentuji k věci a logicky, tak mi nenadávejte do trollů.

Jste to vy, kdo argumentuje zcela nesmyslně a tím provokuje. Vaše argumenty nedávají logický smysl. Nechce se mi věřit, že ty argumenty myslíte vážně, protože zcela zjevně popírají zdravý rozum.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Stanley píše: 27.3.2025 6:57:44 Všem diskutujícím se omlouvám, na to, jak jsem starý, už bych se asi měl umět ovládnout a neskončit v trollím výběhu při krmení, ale znáte to...
Takže já asi dělám chybu, že krmím vás, pane Stanley. Že reaguji na vaše naprosto zcestné iracionální příspěvky bez hlavy a paty a vaše osobní útoky.

Takže buď začněte mluvit vážně a seriózně argumentovat k věci a nebo toho zanechte. Neobtěžujte tímhle ostatní účastníky fóra.

Jestli v tom bude pan Stanley pokračovat, tak ho vypnu, jako Aram96, aby mě nelákalo na trolling reagovat. Tedy aby to tady ostatním zbytečně neplevelilo diskuzi.
Greyfin

Příspěvek od Greyfin »

Pánové, už se uklidněte a vraťte se k věcné diskuzi.

U budované části Pražského okruhu vznikne obří val. Deset metrů zeminy odstíní křižovatku Dubeč
https://zdopravy.cz/u-budovane-casti-pr ... ec-240832/
kot

Příspěvek od kot »

Vzpomene si někdo na finální výšku valu, prosím ? Probíralo se to tu, ale nechce se mi to zpětně hledat pár let zpátky. Díky
Cody

Příspěvek od Cody »

tak já to našel:

Příspěvek od JakubMD » 2.11.2022 1:02:24

Zde je ještě odkaz na celý článek ze Silničního obzoru:
https://postimg.cc/gallery/m1fjDX5
Nevěřím tomu, že 45 m val dopadne, respektive doufám ve zdravý rozum.
Ještě je ve hře varianta výšky násypu cca 30 m.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Píšou to v tom článku na webu Zdopravy

Zemní val bude podle smlouvy v patě široký 45 — 160 m a vysoký minimálně 10 metrů nad hranou zpevnění přilehlé větve MÚK Dubeč. Základ bude vytvořen ze zeminy vytěžené při stavbách na okruhu a přeložce I/12.

Takže 10 metrů je minimální výška valu. O moc víc než těch 10 m to asi nebude.

45 metrů - to si někdo nejspíš spletl výšku s šířkou v patě svahu. Ono 45 metrů vysoký val, to je naprostý extrém.
mts

Příspěvek od mts »

Pro ilustraci - cca 40 m je hloubka nuselskeho udoli pod mostem...
MPMP

Příspěvek od MPMP »

mts: :ok:
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

Lynx píše: 28.3.2025 14:26:14 Takže 10 metrů je minimální výška valu. O moc víc než těch 10 m to asi nebude.
45 metrů - to si někdo nejspíš spletl výšku s šířkou v patě svahu. Ono 45 metrů vysoký val, to je naprostý extrém.
Nespletl. Co se týká části, kterou má vytvořit město, tak to právě naprostý extrém má být. Stačí si to připomenout ve vizualizaci
https://youtu.be/129AkvOXrw8?si=PiiMTClVYWxQ4220&t=378
Přesto v článku, který tu odkazoval Cody, jsou zjevné nesmysly, jako že v tom valu má být uloženo 7 mld. m3. Ale i kdyby to bylo 7 mil. m3, tak nevím, kde to vezmou. Leda počkat na stavbu 520, ta má v tunelové variantě přebytky 8,5mil.m3, ale předpokládám, že tam taky budou nějaké valy. Tuto problematiku už jsme tady někdy dříve řešili.
JakubMD

Příspěvek od JakubMD »

Cody, díky, že jsi to našel, já jsem to dnes chvíli hledal, bohužel jsem pak musel pracovat a nedohledal. Ještě jsem sem dával v minulosti příčný řez svahem, to bylo z nějaké architektonické studie. Nevěřím tomu, že tam bude to co na videu, což může odpovídat těm 45 m.
Pokud to má být 10.0 m nad MÚK Dubeč, tak to je cca 16.0 m nad hlavní trasou, tedy val výšky 15-20 m, to je realizovatelné. Mám takový dojem, že někdy v minulosti zaznělo, že výrub z metra D by se tam měl ukládat, který se momentálně nachází nedaleko ČS MOL Štěrboholy.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Jirka L píše: 28.3.2025 17:17:14 Nespletl. Co se týká části, kterou má vytvořit město, tak to právě naprostý extrém má být.
Díky za upřesnění. To jsem netušil, že tam někdo vymýšlí až takový extrém. Chápal bych tak polovinu té výšky, ale 45 metrů ,,,

Jen pro ilustzraci přikládám fotku paneláku, který má výšku asi 37 metrů, srovnejte to měřítko s auty zaparkovanými těsně před ním. A tohle má být ještě o dalších 8 metrů vyšší (cca další 3 patra)

https://mapy.cz/s/butahatuca

Díky za odkaz na tu vizualizaci, tam to vypadá stejně monstrózně, nenapadlo by mě , že ke tohle možné, Opravdu je to k něčemu potřeba, tak extrémní val? Proč by nestačil cca poloviční nebo třetinový? Na zbránění šíření hluku by snad měl stačit i val podstatně nižší než to co je ve vizualizaci .... za valem je plus minus rovina, takže mi nepřipadá, že by bylo potřeba vršit to do tak obrovské výšky.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

V 1. Etapě je 10 m. Ve 2. Etapě v budoucnu může být až 40 m.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
P_V

Příspěvek od P_V »

Na tak vysoký val by se na stavbě nenašlo dost zeminy. Leda že by tam začali převážet haldy z širokého okolí, vzniklé při stavbě různých pražských tunelů.
Petr-Ujezd

Příspěvek od Petr-Ujezd »

Pokud si vzpomínám, tak v Běchovicích byla osoba, co někdy před 10 až 20 lety právními kroky a několika uměle vytvořenými ekologickými spolky bojovala proti křižovatce a I/12 obchvatu - jako hlavní argument měla hluk. To byl jeden z hlavních důvodů různých odkladů. Tak ten Giga-Val je možná ústupek té vyděračské osobě.
Na první stránce tohoto fóra se píše o JUDr. Šubrtové ... třeba se to bude oficiálně jmenovat "Šubrtové Giga-Val".
Mike

Příspěvek od Mike »

JakubMD píše: 29.3.2025 0:25:38 ..., že výrub z metra D by se tam měl ukládat, který se momentálně nachází nedaleko ČS MOL Štěrboholy.
pro nelokály
je to tady https://maps.app.goo.gl/atgftZB1iC3Gwj5u8
dnes to sahá až k Nedokončené a je to fakt pěkná hromada
možná proto to D stopli, protože to "zatím" nemají kam dávat 8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Petr-Ujezd píše: 29.3.2025 17:54:17 Pokud si vzpomínám, tak v Běchovicích byla osoba, co někdy před 10 až 20 lety právními kroky a několika uměle vytvořenými ekologickými spolky bojovala proti křižovatce a I/12 obchvatu - jako hlavní argument měla hluk.
To si pamatujete správně. Odvolávala se tehdy tuším proti ÚR a to úspěšně, protože podle tehdejšího projektu se z části Běchovic měla stát vlivem hluku z provozu druhořadá oblast zasažená hlukem, kde například nelze budovat některé objekty jako školy a možná ani rodinné bydlení, to už si přesně nepamatuji. Kvůli tomu to neprošlo. Že vlastně projekt počítal se znehodnocením bydlení pro tam bydlící lidi. Což mi připadá těžko uvěřitelné, ale bylo to tak.

Proto se taky řeší tyto monstrózní valy, aby ani omylem nedošlo k zasažení hlukem. Dnes se to zřejmě zase ženě do opačného extrému. Tedy čím vyšší val, tím větší jistota, že ani pípnutí neprojde :-)

Díval jsem se i na akustiku, protože mi to přišlo nesmyslné (ta výška), ale prý existuje něco jako ohyb zvuku kdy při určité vlnové délce se může dostat hluk i za překážku. Tak nevím jestli to někdo počítal a došel k tomu, že to musí být tak vysoké .... Možné to je.
Myscho

Příspěvek od Myscho »

Nebola by už lacnejšia strecha, ako budovať tam model Šumavy?
kot

Příspěvek od kot »

Cody díky za tvou trpělivost ! A všem dalším reagujícím na giga val děkuji rovněž za komentáře. :P
Cody

Příspěvek od Cody »

8-) Našel jsem to za 2 minuty
kot

Příspěvek od kot »

Cody, Sherlock Holmes by to nedal rychleji... :ok:
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“