PPP na D4 - provoz

Praha – Příbram – Nová Hospoda (I/20)
Odpovědět
michal

Re: PPP na D4 - provoz

Příspěvek od michal »

A proč tam chcete dávat značku, kterou zákon nevyžaduje, když se značkami, které tam jsou, si řidiči stejně vytírají 3 ve velkém? Jako že oni chudáčci nevědí, kolik mohou jet, tak jedou pro sichr 140? I tam, kde je už obec a 80, se stejně jezdí jak na dálnici. To jsou furt nářeky, jak je u nás přeznačkováno, ale evidentně ne...
outdoor

Příspěvek od outdoor »

Myslím si, že zrovna na dálnici (kde je dost vysoká intenzita provozu) a člověk má i čas sledovat značky, by přidat značku konec dálnice mohli (klidně na jeden stojan).
a druhá věc je, máme tady EU snaha vše nějak sjednotit, harmonizovat normy atd... a pak tady máme blbé značení dálnice, kde se předpokládá mezinárodní provoz a každá země na to má svoji vyhlášku, kterou si konce v ČR vykládáme pokaždé jinak a značky se umisťují dost různě.

Proč prostě nemůže být součástí značky SMV i nejvyšší povolená rychlost? čemu to vadí? můžou to namalovat opět na jeden stojan.

JInak...
Osobně mám někdy dost problém po příjezdu od D5 do Prahy - dál Rozvadovská, pochopit kolik mám vlastně jet... tam je to takový guláš...
Mike

Příspěvek od Mike »

MPMP píše: 15.3.2025 20:17:04 Mike: A už je to tady zase - není špatně ta úprava, ale to, že stát vymáhá dodržování vlastních zákonů. Tak já si zítra přijdu pro tvoje auto a ty mi ho rád dáš, že jo? To taky nijak nebude omezovat ani ohrožobat dopravu, ty rozumbrado.
přijď ;)
akorát až budeš odjíždět, musí před tebou jít - běžet chodec s červeným praporkem
to se přeci taky osvědčilo ne 8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Já o "osvedčení" nic nepsal. Ale vytáčí mě názor, že je špatně, že nekdo kontroluje dodržování platných zákonů. To je celé.
mts

Příspěvek od mts »

Nalijme si cisteho vina. Tretina tocvolantu nema poneti o vyznamu 50% dopravnich znacek na silnici a o tom, kde je povolena jaka rychlost. Dalsi tretina cumi nebo kraka do mobilu a nevnima, co se kolem nich deje. Az tam tyhle jelita schytaji pokutu, budou si to snad uz pamatovat. A budou samozrejme vriskat "buzerace, past" apod...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Kontrolní otázka, proč se dělají zvýrazněné velké značky stop, různé čáry, když by podle některých stačila obyčejná značka stop? Kvůli bezpečnosti a kvůli tomu, že z psychologického hlediska si řidič neuvědomuje, že není na hlavní. To samé je na konci dálnice.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
skuby

Příspěvek od skuby »

Lze dodržování toho bambilionu pravidel usnadnit. Pokud to není konzistentní, rozhodně to není snadný, ikdyž je to přece "jasně napsaný."
Neobvyklou kombinaci spoustu lidí přehlídne, hned za tím to radar potvrdí a zkasíruje.
Jako přejezd bez závor, kde se šotouši zaklínaj, že blikátko tam přece je. Jenže 99% času nebliká a ten, co to přehlíd, umřel...
Paul1

Příspěvek od Paul1 »

Ono by bohatě stačilo, kdyby byl meřený úsek označen jako to dělají všude, kde jde o bezpečnost a ne jen o výběr peněz do městské kasičky...
outdoor

Příspěvek od outdoor »

skuby píše: 17.3.2025 10:35:52 Lze dodržování toho bambilionu pravidel usnadnit. Pokud to není konzistentní, rozhodně to není snadný, ikdyž je to přece "jasně napsaný."
Neobvyklou kombinaci spoustu lidí přehlídne, hned za tím to radar potvrdí a zkasíruje.
Jako přejezd bez závor, kde se šotouši zaklínaj, že blikátko tam přece je. Jenže 99% času nebliká a ten, co to přehlíd, umřel...
ještě by mohli brát v potaz data z radaru, když vidím, že mnoho lidí jezdí rychle, je potřeba zakročit a zdůraznit značení. Stejně, jak když je někde úsek častých dopravních nehod, tak se tam třeba sníží rychlost, namalují příčné pruhy přes cestu, problémový železniční přejezd, přidají se závory... prostě se to řeší...
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Paul1 píše: 17.3.2025 12:00:34 Ono by bohatě stačilo, kdyby byl meřený úsek označen jako to dělají všude, kde jde o bezpečnost a ne jen o výběr peněz do městské kasičky...
Vždyť on označen je, na ZPI máte při probíhajícím měření tu informaci zobrazenou... Jen u ní není uveden ten měřený limit, který vyplývá z těch plechových značek... Ale jelikož žijeme ve světě mediokratickém, asi tam k nějakému doplnění značek dojde...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Mike

Příspěvek od Mike »

MPMP píše: 17.3.2025 9:59:01 Já o "osvedčení" nic nepsal. Ale vytáčí mě názor, že je špatně, že nekdo kontroluje dodržování platných zákonů. To je celé.
já psal o tom, že když je platný zákon špatný....
to je celé
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Mike: nikoliv, dovolím si ti tvůj výrok připomenout:
Mike píše: 15.3.2025 19:45:38 děláte z komára velblouda ;)
...
zrušme to úsekové měření 8-) :ok:
...
Já to nechápu tak, že chceš změnit ten "špatný" zákon, ale že chceš ten "špatný" zákon ignorovat. A aby ti za to nic nehrozilo, tak chceš zrušit tu kontrolu dodržování toho zákona. To je ale začátek konce civilizace, když si každý sám za sebe bude moci rozhodnout, který zákon je "špatný" a tudíž ho nemusí dodržovat. Nebo to platí jen pro dopravní předpisy a všechny ostatní zákony je třeba ctít do poslední čárky?
Mike

Příspěvek od Mike »

jsme tu teda giga OT...
dnes jsem četl, že v Rakousku zrušili IG-L omezení
nevím, jak dlouho to platilo, ale zrušili
no tak třeba se jednou dočkáme i u nás
končím s touto debatou, kdo chtěl pochopit, pochopil
Geo

Příspěvek od Geo »

Asi jina Nemcina. https://tirol.orf.at/stories/3297876/. Krome Luft by chteli i Laerm.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

IG-L zrušili jenom ve Štýrsku, Tyrolsko naopak neustále přitvrzuje.
JiriS

Příspěvek od JiriS »

Ještě k diskusi o maximální rychlosti...
Možná by stálo za to si připomenout, jak to vypadalo před "dávnými" lety... Od severu na křižovatku Nová hospoda byl postavený nový úsek dálnice (tehdy ještě R4), a dál směrem na Písek to byla OBYČEJNÁ silnice. Takže tam bylo snížení rychlosti ze 130 na 90. Byla tam normálně značka Konec silnice pro motorová vozidla, a žádná značka s rychlostí. Tenkrát to nevadilo, a teď je to najednou problém?
Nebo se podívejme na druhý konec D4, u Jíloviště - dálnice tam končí, a zase, bez viditelné změny charakteru silnice tam je zas jen 90. A osobně si pamatuju, ještě před rokem 1989, jak tam ve směru na Prahu sedávali chlápci na rybářské židličce schovaní za betonovou zastávku (Jíloviště, hlavní silnice) , a pěkně měřili, a hlásili příslušníkům na kopci, kdo jel moc rychle. Nikde žádná informace o probíhajícím měření...

Tím neříkám, že by nebylo dobré, aby na Nová hospoda-Písek byla rychlost zvýšená! Osobně bych to považoval za správné - lepší, když jede většina 130. Ale narovinu uznávám, že některá místa tam opravdu nejsou vhodná - vyzkoušel jsem si připojovák od Chlaponic směr Písek, a reálně je tam nájezd do relativně ostré zatáčky, a ten připojovák je dost krátký i na dosažení stovky, natož 130.
Ale řekněme si teď jednu kacířskou myšlenku - narovinu u Chlaponic je nejrizikovější nájezd směr Písek. Nebylo by řešením tento nájezd prostě zrušit? Vždyť o dva kilometry dál je nájezd Dobešice. Pokud by zároveň došlo k doplnění zádržného systému tak, aby to Policii vyhovovalo, pak by mohla být povolená 130 až před sjezd Dobešice. Pak by se to mohlo snížit na 110, aby se to před Pískem zklidnilo na 90...
Jen se obávám, že tohle nikdo neudělá - protože úsek má ve správě Koncesionář, a předpokládám, že tyhle úpravy by musel platit on - a proč by to přeci dělal?
darwousek

Příspěvek od darwousek »

VIA Salis vzala provozování D4 hodně vážně :) O servisu při nehodě jsem již mluvil zde viewtopic.php?p=310341#p310341. Dneska při odbočování Str - Pís na MÚK Nová Hospoda přítomna uklízecí četa na odpadky pohozené u krajnice, nejsem si jist zda je tohle jinde v ČR normální přístup ale na D4 jsem tohle do teď neviděl. Zatím se VIA Salis osvědčuje při provozu dobře.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Běžná praxe na jejich předchozí akci, tedy Pribina.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

darwousek píše: 24.3.2025 19:30:40 VIA Salis vzala provozování D4 hodně vážně :) O servisu při nehodě jsem již mluvil zde viewtopic.php?p=310341#p310341. Dneska při odbočování Str - Pís na MÚK Nová Hospoda přítomna uklízecí četa na odpadky pohozené u krajnice, nejsem si jist zda je tohle jinde v ČR normální přístup ale na D4 jsem tohle do teď neviděl. Zatím se VIA Salis osvědčuje při provozu dobře.
Je to činnost vyžadovaná smlouvou, která se navíc ze strany Zadavatele celkem jednoduše kontroluje, takže si na její plnění dávají pozor...
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

Nějakou dobu jsem to tu neprojížděl, tak nevím jestli to tady už někdo nezmínil, ale parkoviště pro NA u Čs Milín je zrušené a již tam probíhá stavba fastfoodu Popeyes. Časem by tam prý měla být i rychlonabíjecí stanice.
TomN

Příspěvek od TomN »

Vitapb píše: 28.3.2025 8:42:59 Nějakou dobu jsem to tu neprojížděl, tak nevím jestli to tady už někdo nezmínil, ale parkoviště pro NA u Čs Milín je zrušené a již tam probíhá stavba fastfoodu Popeyes. Časem by tam prý měla být i rychlonabíjecí stanice.
Ahoj, díky za info, já jsem si zrovna říkal co to tam kdo staví, že ani nikde nejsou reklamy na nový fastfood.

Jinak ČS o pár metrů dříve EUROtrans mi nepřipadá moc vytížená, večer když se vracím z Prahy tak, jsou tam cca po 18 hod už kužely a tma, tak je to docela překvápko, myslel jsem, že bude více vytížená. Teď to možná více pojme Silmet v Milíně.
pjezek164

Příspěvek od pjezek164 »

Čerpaček je na D4 dost, pokud počítám i ty blízko na sjezdech. Rozhodně je to hustší síť než v na dálnicích v SRN. Navíc ty na D4 nejsou předražené jako jinde.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

pjezek164 píše: 28.3.2025 12:07:07 Čerpaček je na D4 dost, pokud počítám i ty blízko na sjezdech. Rozhodně je to hustší síť než v na dálnicích v SRN. Navíc ty na D4 nejsou předražené jako jinde.
Jo, nejvíc objektivně asi utrpěl Eurotrans... Nemají příjezd ve směru od Strakonic, který při I/4 měli a navíc nová konkurence ve směru na jih u Krsic...
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

TomN píše: 28.3.2025 10:12:40
Vitapb píše: 28.3.2025 8:42:59 Nějakou dobu jsem to tu neprojížděl, tak nevím jestli to tady už někdo nezmínil, ale parkoviště pro NA u Čs Milín je zrušené a již tam probíhá stavba fastfoodu Popeyes. Časem by tam prý měla být i rychlonabíjecí stanice.
Ahoj, díky za info, já jsem si zrovna říkal co to tam kdo staví, že ani nikde nejsou reklamy na nový fastfood.

Jinak ČS o pár metrů dříve EUROtrans mi nepřipadá moc vytížená, večer když se vracím z Prahy tak, jsou tam cca po 18 hod už kužely a tma, tak je to docela překvápko, myslel jsem, že bude více vytížená. Teď to možná více pojme Silmet v Milíně.
Zavíraj už v 6? Ještě před stavbou dálnice měli nonstop včetně vcelku ucházející (ač ohřívané) kuchyně. A to prý prapůvodní plány, nikdy nenaplněné byly mít nahoře v patře velikou restauraci. Co jsem slyšel od člověka, co tu čs stavěl, tak prý samotná restaurace tam je a byla dokonce i plně vybavená, ale snad nikdy neotevřená. Ono jak bylo zavřeno v době stavby a lidi si zvykli jezdit jinam + ztratili přístup nejen od Strakonic, ale i z doprovodné komunikace. Lidi si jistě museli v době stavby najít jinou práci a zpět už se to všechno špatně vrací. Teoreticky super místo pro Tank ono, ale pan Ondra se nechal slyšet, že pumpy na přímo dálnicích je moc nelákají. O mnoho lepší by pro ně sice byl Slovnaft Lety, ale pochybuji že by je tam MOL pustil.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

S tou MOLkou (Slovnaftem) u Letů to vypadá podle mého ještě více bledě než s Eurotankem...
Odpovědět

Zpět na „D4“