Tunely Panenská a Libouchec (0807)
Re: Tunely Panenská a Libouchec (0807)
Co je obsahem soutěže Lenny ?
Z věstníku: Předmětem veřejné zakázky je zajištění realizace opravy středního rozsahu tunelů Panenská a Libouchec na dálnici D8. V rámci rekonstrukce tunelů dojde k sanaci technologického vybavení tunelů včetně sanace stavební části.
Předpokládaná cena: 842 931 000 Kč (bez DPH)
Díky martasi. To bude docela na dlouho.
-
Tomáš Němec
Není to nějak brzo na tak velkou opravu? Vždyť ty tunely nejsou v provozu ani 20 let... Taky by mě zajímalo, jestli se tam pak zvýší rychlost na 100 jako ve Valíku, nevíte někdo?
Na Tenderareně to popisujou takhle:
Sanace technologického vybavení tunelů obsahuje:Sanace stavební části tunelů obsahuje:
- Výměna dopravního značení
- Výměna EPS
- Výměna informačního rozhlasu
- Generační úprava a doplnění systému měření rychlosti a detekce vozidel přepravujících nebezpečné látky a věci
- Výměna náhradního zdroje elektrické energie
- Výměna osvětlení (hlavní, vodicí, nouzové)
- Oprava řídicího systému včetně podsouboru trenažeru s parametry pro zajištění kybernetické bezpečnosti
- Výměna DIS – SOS v úseku km 64 až 92
- Oprava CCTV
- Oprava rozvodů VN a NN
- Oprava zařízení pro radiové spojení
- Výměna větrání (hlavního, v PTO a únikových cest)
- Oprava ostění
- Sanace chodníků
- Oprava a sjednocení nehomogenní výšky povrchů chodníků a vozovek
- Oprava štěrbinových žlabů a přepážek odvodnění
- Oprava PTO a portálových částí tunelů
- Výměna, oprava a sjednocení požárních uzávěrů a vzduchotechniky chráněných únikových cest včetně požárního vodovodu
- Oprava zemnící soustavy.
RM o tom mluvil tuším na konci září v podcastu zdopravy.cz, že tyto dva tunely jsou na řadě co se týče zvyšování rychlosti na 100, tak to zjevně bude ono...Tomáš Němec píše: ↑13.11.2023 16:08:01 Taky by mě zajímalo, jestli se tam pak zvýší rychlost na 100 jako ve Valíku, nevíte někdo?
Pokud ano, tak to bude skvělé. Při delší cestě odněkud např. od Paříže se musím sakra soustředit, abych si uvědomil, že tam je rychlostní past v podobě nesmyslné rychlosti a k tomu radar. Jasně, mám sledovat značky, ale...
Paříž po D8?
Jel jsem tudy jednou do Kolína nad Rýnem, ale příště už tu chybu neudělám... 
Jak dlouho bude ta oprava probíhat a v jakém dopravním omezení to bude řešeno?
Pravdu máš michale. Neuvedl jsem trasu komplet : ČR - Kolín / nucená zastávka kvůli nakládce / - obchvat Paříže - La Rochelle. Zpátky to bylo jiné kafe : La Rochelle - La Coruňa - Gibraltar - Palma - Cagliari - Messina - Lastovo - Split. Ale to nebyli Chorvati ještě v Schengenu. Proto zastávka v Lastovu pro celní papíry. Pravda je, že to bylo "trochu" delší a pomalejší
pardon za OT
https://zdopravy.cz/nejdelsi-cesky-siln ... st-234669/
Cena mě zaráží, ale budiž. Nicméně ta rychlost se mi líbí:-).
Jen si neumím představit, jak to bud vypadat, až budou konplet uzavřený.
Cena mě zaráží, ale budiž. Nicméně ta rychlost se mi líbí:-).
Jen si neumím představit, jak to bud vypadat, až budou konplet uzavřený.
Tedy nevím, kdy je tam špička, ale i "JENOM" 15 000 na objízdných trasách bude totální masakr....
Souhlas že to bude docela husté, snad budou nákladní dopravci informovaní a zvolí v tom týdnu alternativní trasu po jiné z českých dálnic na Německo či dálkový tranzit mimo ČR.
Každopádně by mě zajímalo kde policie přišla na tu špičkovou denní intenzitu 70tis, to by pak u Prahy bylo přes 120tis. a z dálnice jedno obrovské parkoviště
Ze sčítače na hranici vychází za rok 2024 průměr cca 18tis./den s nejvyššími denními intenzitami kolem 24-26 tis. hlavně v létě a kolem svátků
Co se tam dělá tehdy, kdy musí být zcela uzavřeny obě trouby současně ?
Nepočítám nějakou noční uzavírku kvůli přestavbě značení, ale co se má 3 týdny opravovat, že to vyvolá kompletní uzavírku ?
Nepočítám nějakou noční uzavírku kvůli přestavbě značení, ale co se má 3 týdny opravovat, že to vyvolá kompletní uzavírku ?
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
3 týdny v kuse ne, ale vždy necelý týden na začátku, uprostřed a na konci. To zase není tak hrozné. Předpokládám, že to bude buď odstraňování a výměna něčeho, co naruší celkovou bezpečnost anebo prostě není možný příjezd a rozmístění techniky, uskladňování a práce, aniž by se narušil provoz na druhé straně dálnice.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
V tom článku je to dost zjednodušené. Výměna kamerového systému, obnova řídícího systému tunelu, výměna osvětlení..... Většinou se bude jezdit jednou troubou a v druhé dělat, ale nejsou to 2 od sebe oddělené nezávislé systémy, takže nějaké úpravy prostě vyžadují na chvíli shodit celý systém. A úřady jsou u nás v tomhle dost připo**ané, takže část uzavírky je jen na testování, jestli vše funguje jak má a může se otevírat.....
https://de8.cz/tunely-u-hranic.htm
Ty objízdné směry se budou slušně křížit.
Ty objízdné směry se budou slušně křížit.
No, masakr to bude náramný...
a ten ostnáč nebo rozsocháče ( český ježek ) zakreslený na hranici, to je nová nebo předpokládaná realita
nebo to bude jen v době uzavírky

nebo to bude jen v době uzavírky
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Dá se jet po staré přes Cínovec, nebo tam už tranzit nesmí (ať už u nás, nebo či v SRN)?
Po dobu týdenních uzavírek tam bude to omezení na 7,5 t zneplatněno.
Asi se dalo čekat, že to ta objízdná trasa nedá. Posílá se aspoň doprava na informačních tabulích na dálnici na Cínovec, nebo ne?
- Přílohy
-
- panenska.jpg (102.34 KiB) Zobrazeno 1532 x
Tak to vypadá slušně drsně ! Teď je už těžké si vzpomenout jak to vypadalo před zprovozněním D8...
Jj. Cínovec 30 hodin, Rozvadov 24 hodin, Folmava 15 hodin, Mikulov 10 hodin. To bejvávaly časy... 
Tím je myšleno čekání na hranicích před Schengenem nebo co přesně ? :O