(Ex)ministr dopravy Bárta

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět
jonáš

Re: Ministr Bárta

Příspěvek od jonáš »

Pokud vim, tak toto médium se vlastní samo .. nezávislý novinářský družstvo. Zřejmě jedinej koncept, jak udat názory mimo politicko-finanční mainstream. Zatimco kdysi nezávislej respekt je už dávno bakalovo.
Standa

Příspěvek od Standa »

jonáš píše:Pokud vim, tak toto médium se vlastní samo .. nezávislý novinářský družstvo. Zřejmě jedinej koncept, jak udat názory mimo politicko-finanční mainstream. Zatimco kdysi nezávislej respekt je už dávno bakalovo.
Cítím z toho nějak moc silně rudo-zelené multi-kulti pravdoláskysty, domníval jsem se po posledních volbách, že tento rádobymyšlenkový proud už je (alespoň u nás) mrtvý...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

To je váš problém 8-)
Mně naopak potěšilo, že ještě existujou-vznikaj nezávislý média, a že si uměj najít docela zajímavej redakční a obchodní model. Třebas bude i životaschopnej. Nechci bejt člověk jedný partaje nebo jedný ideologie, tak mi vyhovuje dělat si vlastní kompilát světa z různých zdrojů. Až se nebudou bát publikovat necenzurovanýho Patrika i jinde, a budou respektovat autorizovaný znění rozhovorů, budu se zdejšíma spisálkama o chlup spokojenější.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

to Jonáš: no pokud si představujete pod pojmem "nezávislý" tento plátek, tak bych doporučil trochu více studia/samostudia historie a též elementární snahu ověřit si, z kterých zdrojů jsou články a komentáře přebírány.

Nic proti sloukům a komentářům levicových a ultralevicových publicistů. Prosím, buďmě liberálové a braňme práva presentovat názorové vývody kohokoliv. Avšak zdroje dat například v menu "Korporace" (btw: před půl stoletím by se spíše jmenovalo "vrazi z volstrýtu" či "imperialisticko-buržoazní temné síly") jsou zcela mimo, a jedná se o účelovou propagandu se lživými (a nebojím se napsat) záměrně lživými údaji.

Obecně z toho plátku čiší přesvědčení "že my jediní víme, jaká je pravda" - ostatně stejně jako u klimatického alarmismu, boji proti dálnicím a priori, odmítání USA jako největšího satana apod.

Tož tak a sorry za off-topic.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No a z vašeho komentáře, milý Michale, zase čiší svatý přesvědčení, že máte pravdu vy. Já myslel, že tenhle přístup zemřel s Rudym právem .. o lživosti oficiálního mediálního mainstreamu se pochybovat nedá, pokud je člověk odborníkem alespoň v jednom oboru, o který se otřou. Snad se tu kdysi bojovalo za pluralitu názorů, jednotnej hlas všeho lidu tu bejval už dřív. A když tu nedavno někdo citoval zcela jasně "správně" cinknutýho Neviditelnýho Psa, snad mi prominete to "nesprávně" cinknutý Referendum, ne? Konec s OT.
Standa

Příspěvek od Standa »

Ale jo, prominuto ;) , ještě promiňte mně, že jsem sem to OT zatáh, prostě to muselo ven. Pes ale moc cinknutej není, píše tam i kdejaký levičák (třeba Křeček) :) !
Michal R

Příspěvek od Michal R »

to Jonáš: Ale kdepak, to jste mne špatně pochopil. Já netvrdím (a ani si nemyslím), že mám a musím mít ve všem pravdu. Nemám problém diskutovat s oponenty, pokud ovšem mám alespoň trochu pocit, že protistrana argumentuje ad factum, nikoliv na základě přesvědčení, v mnohých mnou uvedených příkladech dokonce náboženství... Osobně se považuju spíše za pravicově uvažujícího jedince, a dávám k uvěření, že mi to nijak nebrání mít několik velmi dobrých přátel silně levicově zaměřených....

A pokud se vrátíte k mému předcházejícímu textu, tak opakuji - jsem všemi deseti pro, nechť publicisté z ktrékoliv části názotového spektra píší své eseje, komentáře, úvahy.... Ale vadí mi, když se začnou ohýbat či dokonce trvdě falšovat základní data a to zejména proto, aby "to pak sedlo" s mými názory, přesvědčením apod....
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Tak ještě jednou OT, koukal jsem na tu záložku "korporace", co vám tak vadila, žádný vrahy z wolstrýtu jsem tam nenašel, jen serii zpráv o BP a tom průšvihu v zálivu, a dalších ropných problémech, což je vzhledem k osobě šéfredaktora asi pochopitelný .. která z nich je vylhaná? Nebo to nejsou korporace? 8-)
Teď tam maj jasnej útok proti vedoucí roli ODS, ale Novinky to měly ještě o deset minut dřív.
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

Každopádně si může vydávat kdo chce co chce a rozhodně existují větší úlety např. prvnizpravy.cz
Standa

Příspěvek od Standa »

GiuseppeS píše:Každopádně si může vydávat kdo chce co chce a rozhodně existují větší úlety např. prvnizpravy.cz
Tak to samozřejmě, ale: 1) je dobré mít představu, o čí (hlásnou) troubu se jedná ;) ! a 2) zrovna tahle skupinka dost brojí proti právu jiných na vyjádření názoru - každý kdo nesouhlasí s jejich názory na nutnost omezování osobních svobod (Joch, Tea Party, Fox News) je šmahem označen za fašistu, což je vlastně první krok k jeho umlčení.

Jinak zrovna prvnizpravy.cz mi nepřipadají až tak agitkovité, prostě takový normální trochu bulvár (ale moc času jsem jim nevěnoval), třeba aktuálně k našemu tématu: http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/style= ... 5miliardy/.

Naopak třeba Jonášem zmíněný NP je subjektivnější, což je ale dáno formou příspěvků (je to spíš blog a ani se snad nesnaží tvářit jako nějaké objektivní zpravodajství), zase pro ilustraci něco k tématu: http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonom ... nomika_wag.
radiala

Příspěvek od radiala »

jonáš

Příspěvek od jonáš »

No tohle už bude docel OT, ale třeba tohle dementi nejspíš v povolenym pravicovym mainstreamu taky nebude. Věřte si čemu chcete, ale vypíchnout si levý voko, aby vás nesvádělo z cesty pravé, mi přijde jako přehnaný flagelantství.

A teď k tématu .. tady jsem se dočet že "Kromě toho se prozatím nebude opravovat most v Plasech". Nechápu, před třemi týdny byl skoro hotovej, zbejvalo položit finální vrstvu, dosypat a zhutnit závěry a vyasfaltovat kruhák a komunikace .. to to zas maj vybourat a jet znova, nebo tam maj někde schovanej ještě jeden? :lol:
Honda

Příspěvek od Honda »

Ministr dopravy nedodržel slib, soudí náměstek opavského primátora

Náměstek primátora Opavy Pavel Mališ (ODS) tvrdí, že ministr dopravy Vít Bárta (VV) nedodržel svůj slib týkající se pokračování výstavby silnic v Moravskoslezském kraji. Agentuře Mediafax to ve středu sdělil tiskový mluvčí opavského magistrátu Jan Šindler.

"Na společném jednání letos 16. srpna ministr dopravy slíbil zástupcům Moravskoslezského kraje i Sdružení pro výstavbu komunikace I/11-1/57, že se budou podílet na přípravách rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2011 a dalších materiálů, které se bezprostředně týkají moravskoslezského regionu. Mezirezortní připomínkové řízení k výše uvedeným materiálům však skončilo 26. srpna bez přítomnosti zástupců Moravskoslezského kraje," uvedl Šindler.

Na jednání se krajští představitelé a členové sdružení setkali proto, aby mimo jiné dojednali další postup ohledně výstavby páteřní komunikace mezi Opavskem a Ostravou. Její zastavení znevýhodní nejen Opavu a okolí, ale také Bruntálsko, protože obě lokality tak zůstanou odříznuty od napojení na dálniční síť.

Na přípravě rozpočtu se tedy chtěli zástupci severní Moravy podílet proto, aby prosadili pokračování stavby alespoň v příštích letech.

"Ministr nedodržel svůj slib. Domníváme se, že mezi slušnými lidmi se dohody mají držet, u ústavního činitele to podle našeho názoru platí dvojnásob,“ řekl Mališ s tím, že tak Bárta prohlubuje obecnou nedůvěru občanů k činnosti a rozhodování ministerstva dopravy.

Sdružení pro výstavbu komunikace I/11 - I/57, která je hlavní spojnicí Opavska na Ostravu a dále na dálnici D1, organizuje od 23. srpna petiční akci proti zastavení výstavby silnice, o němž rozhodl v srpnu Bárta kvůli nedostatku finančních prostředků ve státní kase.

Podle organizátorů petice, mezi kterými jsou i představitelé zainteresovaných obcí a měst, je současná silnice extrémně zatížená a stává se na ní neobvykle mnoho i tragických dopravních nehod.

Petici, pod kterou už je deset tisíc podpisů, lze podepsat v osmnácti obcích a městech, jež jsou členy sdružení. K iniciativě se nově připojila též Okresní hospodářská komora v Opavě. Od 7. září je novým podpisovým místem také stánek na Horním náměstí v Opavě, kde je možné petici až do 1. října podpořit v pracovní dny denně od 11 do 18 hodin. Provoz stánku zajišťují studenti Slezského gymnázia v Opavě.

Autor: Marek Kupec

http://web.volny.cz/noviny/zdomova/clan ... atora.html
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

Sleduji tuto diskuzi od začátku. Podívejte se: vláda chce snížit deficit státního rozpočtu. Na čem reálně ušetří ?

1. bude méně krást - ale to 250 mld. Kč neudělá
2. zvýší nepřímé daně - ale to nepřinese ani s bodem číslo 1. požadovanou částku
3. sníží kapitálové investice - a zde je na prvním místě "infrastruktura"

Ministr Bárta je možná nekompetentní člověk co do odbornosti, ale on není ten, co to změní. Když mu nedají peníze, nemá moc co dělat, i když se to nelíbí ani mě. Není rozumné konzervovat stavby v hodnotě 10 mld. Kč a celkově pozastavit desítky staveb na železnici, silnicích a lodní dopravě. Protože tak dojde k prodražení výstavby (o tu konzervaci a inflaci). Nemluvě o dalších ztrátách: socio-ekonomické.

Je to chyba, že stát nedokáže dát ročně 100 mld. Kč na kapitálové investice do dopravy, když doprava má investiční dluh přes 2.000 mld. Kč. Ovšem, když se bude šetřit 2-3 roky, nestane se nic zásadního. Nedá se totiž zrušit výplata důchodů, ani se nedá totálně zpoplatnit zdravotnictví a ani se nedá bohužel neinvestovat do vnitřní bezpečnosti a spravedlnosti. Co se ale musí dělat, to je splácení dluhů. A když vláda nechce nové a vyšší dluhy, stojí před ní dva problémy: kde vzít peníze na sníženú deficitu a zároveň kde najít peníze na dluhy, které se ve velkém dělali před lety a nyní se věřitelé ozývají ... na margo marží stavebních firem: jsem si jistý, že se to myslelo na nové zakázky. A jinak, zde nesouhlasím s Lennym: já nepovažuji 20% marže za normální věc. Ve Francii a Německu je marže někde kolem 12%. Když jsou tedy vyšší, někde něco nesedí a o tom mě nemusí nikdo přesvědčovat.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
miho

Příspěvek od miho »

K výše uvedeném. Já myslím, že lze:
- Odložit investice na armádní techniku
- Dočasně zastavit dotace do kultury mimo nezbytných oprav budov a záchrany uměleckých předmětů.
Brát všem rezortům stejné procento z rozpočtu není správné.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

miho píše:K výše uvedeném. Já myslím, že lze:
To bych nerad takhle paušalizoval, nikdo z nás o armádní technice téměř nic neví, ale v zásadě s tím lze souhlasit
miho píše:- Dočasně zastavit dotace do kultury mimo nezbytných oprav budov a záchrany uměleckých předmětů.
Nesouhlasím - pokud je něčí jedinou kulturou televize, DVD a "jízda autem", tak ano, ale obecně, když "pozastavíte" dotace na kultutru, tak ji zabijete na hóóóódně dlouhou dobu. Kultura potřebuje finance pro lidi, kteří ji dělají a ti začnou dělat něco jiného. Až ty peníze zase budete mít, nebude je komu dát. Ve stavebnictví není podíl práce tak vysoký a hlavně ti lidé nejsou tak specializovaní, lze je mnohem jednodušeji nahradit.
Je to nejspíš proti duchu tohoto fóra, ale zaplatit např. 5 km dálnice zrušením Národního divadlka mi rozhodně nepřijde jako dobrý nápad. (Neberete mě za slovo, nemám nejmenší ponětí, kolik dotace do kultuty dělají)
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Rozpočet MK je dohromady nějakých 8 mld. Kč. To to asi nevytrhne. Detailněji tady.
Království a půl princezny za 511.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

miho píše:K výše uvedeném. Já myslím, že lze:
Při vstupu do NATO jsme se zavázali, že budeme dávat určité procento HDP na obranu, a dnes jsme už pod touto hranicí, další snižování není možné s ohledem a závazky vůči partnerům v NATO.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

Lenny, to je sice hezké, že 2% HDP mají jít na armádu, ale ve skutečnosti toto neplní ani takové země jako Kanada, Německo atd. ... ani Slovensko třeba ne. Takže nevidím důvod, proč by to ČR zrovna teď plnit musela, obzvláště když se aktivně zůčastňuje na misích NATO. :idea: :kladivo: Dokonce Slovensko se blíží k 1% HDP.

Kulturní rozpočet myslím nepatří nikde k nějak extra vysokým. Tam když skrtnete 1 mld. Kč, spůsobí to rozsáhlé problémy ... a pro stavbu dálnic to neznamená prakticky nic.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Pime

Příspěvek od Pime »

Mne se libi nazor Soc. dem. u baraku nad 10 mil dolozit kde na to zebrali a u vikendovych chalup nad 3 mil. ty cisla nejsou od nich ale navrhoval bych je ja jo a nemovitost postavena nebo opravena po roce 1989 jinak 75% clo z nemovitosti.Slysel jsem od jednoho co stavel nekde na SM(nechtel mi rict kde ) ze prestali pocitat na 200 mil. Baterie kopl. mel ze zlata a posazene diamanty aby to neklouzalo.Ja myslim ze nejakych 20miliard by se pristi rok vybralo.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Pime píše:Mne se libi nazor Soc. dem. u baraku nad 10 mil dolozit kde na to zebrali a u vikendovych chalup nad 3 mil. ty cisla nejsou od nich ale navrhoval bych je ja jo a nemovitost postavena nebo opravena po roce 1989 jinak 75% clo z nemovitosti.
No jo, ale je vám doufám jasný, že to není nic jinýho, než legální a státem požehnaná pračka peněz které na pocházejí z trestné činnosti.
Prostě a jednoduše, máte nelegální prachy? OK, dejte státu 75% a rázem je máte legální.
siesa

Příspěvek od siesa »

Petr Pokorný píše:
Pime píše:Mne se libi nazor Soc. dem. u baraku nad 10 mil dolozit kde na to zebrali a u vikendovych chalup nad 3 mil. ty cisla nejsou od nich ale navrhoval bych je ja jo a nemovitost postavena nebo opravena po roce 1989 jinak 75% clo z nemovitosti.
No jo, ale je vám doufám jasný, že to není nic jinýho, než legální a státem požehnaná pračka peněz které na pocházejí z trestné činnosti.
Prostě a jednoduše, máte nelegální prachy? OK, dejte státu 75% a rázem je máte legální.
Přesně...stát nemůže svoji neschopnost ve výběru daní, tolerování a nepostihování trestné činnosti atd. kompenzovat takovým dementním (promiňte mi ten výraz) způsobem. Je to prostě další populistiký gesto oranžový socpartaje. Ostatně i v našem státě platí presumpce neviny, a to i v takovýchto případech. Z přístupu, že peníze a majetek bohatšího než jsem já pocházejí automaticky z nějaké nekalé (neřku-li nezákonné) činnosti, se mi ježí všechna srst.
multi

Příspěvek od multi »

"...Miroslav Patrik ze sdružení Děti Země, nový poradce ministra dopravy Víta Bárty, chce nechat znovu prověřit, zda by nebylo výhodnější vést tuto část dálničního obchvatu Prahy dále na sever...."
Patrik je novým poradcem Bárty? Tak to je fakt naprostý výsměch! :twisted: :kladivo:
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Vůbec nevím co si o tom myslet, 14 dní jsem tady nebyl a dějí se takové hovadiny.
Ten Bárta je fakt cvok, a Patrik taky, jen tu blbost co nahodí aby bylo 518-519 dál od Prahy navíc stačí kouknout na tu jeho psychopatickou fotku :kladivo:
Demence a demence
R48 -> D48 se podařilo!
miho

Příspěvek od miho »

Všechny úvahy a studie na 518-519 dál od Prahy jsou jen vyhazováním peněz. :evil:
A to Bárta sliboval, že bude šetřit. :ko:
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“