D48 Bělotín – Rybí
Re: D48 Bělotín – Rybí
Nedostalo se mi do rukou zatím nic.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Stav vykoupených pozemků:
chybí:
LV Hanon Systems Autopal
LV Pavel Číp (vyvlastňuje se)
LV Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových
LV Státní pozemkový úřad
LV SSMSK
LV Šenov u Nového Jičína
LV Město Nový Jičín
LV RPA Orlen Unipetrol
LV MOL
LV Veterinární univerzita Brno
chybí:
LV Hanon Systems Autopal
LV Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových
LV Státní pozemkový úřad
LV SSMSK
LV Šenov u Nového Jičína
LV Město Nový Jičín
LV RPA Orlen Unipetrol
LV MOL
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
bumbiku díky za seznam. Vypadá velmi nadějně. Předpokládám rychlý průběh s ohledem na majitele...
Průjezd po D48 mezi Bělotínem a Novým Jičínem včetně staveniště připojení Palačovské spojky v předposledním dubnovém dni:
https://youtu.be/qLtWhLxlNIc
https://youtu.be/qLtWhLxlNIc
Palačovská spojka se otevře později (10/2026), v létě začne stavba pravé poloviny dálnice
https://zdopravy.cz/palacovska-spojka-s ... ce-244773/
I/11 every day
Má někdo u sebe dokumentaci ? Jaký je poloměr hlavní trasy v MÚK Palačov ? Není ve směru na Frýdek v místě ještě před mostem MÚK ta zatáčka nějak moc prudká ? Snad se to jen zdá .. ale fakt to vypadá, že za mostem je plynulejší.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Jen optický klam, způsobený předchozím obráceným obloukem. Na leteckém snímku má trasa přes MÚK pořád stejný poloměr.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Další úsek s COLAS a další zdržení. Asi si už budeme muset zvyknout, jinde zrychlují u COLAS prodlužují termíny zprovoznění ...BohusdK píše: ↑7.5.2025 19:24:43 Palačovská spojka se otevře později (10/2026), v létě začne stavba pravé poloviny dálnice
Opětovně dávám video z průjezdu, nevím proč v tom předchozím vypadla právě první část aktuálně rozestavěného úseku mezi Dubem a odpojením Palačovské spojky. Nyní opravdu celý průjezd z toho dne + zastavení videa před každou směrovou tabulí, aby bylo vidět, jak už jet tam značena ta peáž zprvu se sil. I/35 a pak I/57. Akorát tam mám zase pro změnu blbě datum, ten průjezd byl 29.4.2025, ne 25.4.... Už to předělávat nebudu. Takže omluva...
https://youtu.be/GOBKVAtmzoo
https://youtu.be/GOBKVAtmzoo
Kde tam je vidět peáž s I/35? Já vidím pouze E442 
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
No dobře tedy, máš pravdu. A jak to tam tedy bude? Proč tam vlastně není ta I/35 a jen E442???
Protože ani samotná Palačovská spojka nebude značena jako I/35, ale jen I/57. Už se tady o tom psalo dříve několikrát.
Výhledově (asi až po stavbě obchvatu ValMezu) bude I/35 přes Rožnov i přeznačena na I/72.
Výhledově (asi až po stavbě obchvatu ValMezu) bude I/35 přes Rožnov i přeznačena na I/72.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
-
andremarek
Neví někdo, proč je opět zavřený sjezd z D48 Starý Jičín - ze směru od Bělotína?
V úterý jsem tam zahlédl značky a sloupky, myslel jsem, že jde o nějakou krátkodobou uzavírku, ale pořád je zavřený, na dopravních mapách píší, že do 19.7.. To myslí vážně?
V úterý jsem tam zahlédl značky a sloupky, myslel jsem, že jde o nějakou krátkodobou uzavírku, ale pořád je zavřený, na dopravních mapách píší, že do 19.7.. To myslí vážně?
Viděl jsem tam vyfrézovaný asfalt, asi to bude nějaká reklamace....
chybí:
LV Hanon Systems Autopal
LV ÚZSVM
LV SSMSK
LV Šenov u Nového Jičína
LV Město Nový Jičín
LV RPA Orlen Unipetrol
LV MOL
chybí 9 LV
chybí:
LV Hanon Systems Autopal
LV ÚZSVM
LV SSMSK
LV Šenov u Nového Jičína
LV Město Nový Jičín
LV RPA Orlen Unipetrol
LV MOL
chybí 9 LV
chybí:
LV Hanon Systems Autopal
LV ÚZSVM
LV SSMSK
LV Šenov u Nového Jičína
LV Město Nový Jičín
LV RPA Orlen Unipetrol
LV MOL
chybí 8 LV
chybí:
LV Hanon Systems Autopal
LV ÚZSVM
LV SSMSK
LV Šenov u Nového Jičína
LV Město Nový Jičín
LV RPA Orlen Unipetrol
LV MOL
chybí 8 LV
Colas má zřejmě v oblibě opravovat povrchy ještě před zprovozněním. Přibližně před měsícem položili cca 700 m AB vozovky směrem od MÚK Dub k Palačovu a včera na celé délce vyfrézovali obrus
. Tuší někdo, kde mohli u AB vozovky udělat chybu?
Celkově, když vidím, jak ta stavba (ne)postupuje tak je mi z toho dost smutno. Doufal jsem, že se bude co nejdříve jezdit pod novým mostem na silnici Palačov-Dub a ne stále po té horské dráze, ale to nijak růžově nevypadá.
Neví někdo co se ještě dělá v úseku sesuvu u Starého Jičína?
Neví někdo co se ještě dělá v úseku sesuvu u Starého Jičína?
-
andremarek
Také bych byl rád, kdyby se provoz co nejdříve převedl pod nový most a most se zprovoznil. Dost nás to omezuje.
Ale podle stavu prací v okolí to ještě dost dlouho zřejmě nebude a předpokládám, že se to v podstatě stane až s plným otevřením stavby.
Kéž by se tak stalo podle původních slibů v 5/26...
Ale podle stavu prací v okolí to ještě dost dlouho zřejmě nebude a předpokládám, že se to v podstatě stane až s plným otevřením stavby.
Kéž by se tak stalo podle původních slibů v 5/26...
Už podle starších zpráv zprovoznění v původním termínu nehrozí. Tady v článku z května je zmíněný pravděpodobný termín 10/26. V nějakém videu říkal přímo ředitel zlínského ŘSD, že zpoždění proti harmonogramu je cca půl roku. O to smutnější je pohled na probíhající stavbu. Na úseku D48, který se dá snadno sledovat bývá před 17 hodinou odstavená většina techniky a nikde ani noha. Co se děje v poli v úseku I/35 asi lepší nevědět.
-
andremarek
Ano, vím o zpoždění, to byl spíše takový povzdech.
Bohužel tato stavba není prioritní (nikdy nebyla a podepsalo se to na jejích odkladech), týká se a leží na území 3 krajů kdy ani jeden z nich asi úplně netlačil na výstavbu.
A také ta aktivita na stavbě tomu zřejmě odpovídá. Třeba na mostě u Poruby je aktivita stále docela slušná, i na části od Lešné je vidět nějaká práce. Ale tam dále v poli - od Poruby po spojnici s D48 se mi zdá že se nic moc neděje.
Bohužel tato stavba není prioritní (nikdy nebyla a podepsalo se to na jejích odkladech), týká se a leží na území 3 krajů kdy ani jeden z nich asi úplně netlačil na výstavbu.
A také ta aktivita na stavbě tomu zřejmě odpovídá. Třeba na mostě u Poruby je aktivita stále docela slušná, i na části od Lešné je vidět nějaká práce. Ale tam dále v poli - od Poruby po spojnici s D48 se mi zdá že se nic moc neděje.
Tak obecně je D48 druhořadá záležitost. Nehledě na kraje a tlak. Buďme rádi, že se staví. 
No, pokud se za urychlení výstavby (např. D1 u Přerova) vyplácí firmám bonusy, tak doufám, že tady za to zpoždění dostane Colas řádnou smluvní pokutu.
Nejde o to, že je to nějaká druhořadá záležitost, stavba obtěžuje řidiče stejně jako prvořadá záležitost a měla by být (jako každá jiná stavba) dokončena co nejdříve je to technologicky (a přiměřeně finančně) možné....
Už to, že se to rozsekalo vlastně na 3 kusy je problém, který omezení jen zbytečně prodlužuje. K tomu vyloženě laxní přístup stavební firmy. No, máme se tady ještě minimálně další 3, 4 roky na co těšit....
Nejde o to, že je to nějaká druhořadá záležitost, stavba obtěžuje řidiče stejně jako prvořadá záležitost a měla by být (jako každá jiná stavba) dokončena co nejdříve je to technologicky (a přiměřeně finančně) možné....
Už to, že se to rozsekalo vlastně na 3 kusy je problém, který omezení jen zbytečně prodlužuje. K tomu vyloženě laxní přístup stavební firmy. No, máme se tady ještě minimálně další 3, 4 roky na co těšit....
No já měl na mysli tu finanční prioritizaci. Buďme rádi, že se staví a že na to peníze šly. Tady zrovna jít automaticky nemusely.
Za pokutu bych tady byl samozřejmě také rád. A to možná nejen za zpoždění, ale i za kvalitu.
Za pokutu bych tady byl samozřejmě také rád. A to možná nejen za zpoždění, ale i za kvalitu.