I/16 Nová Paka - obchvat
Re: I/16 Nová Paka - obchvat
kot - ono to asi nějak dopadne. Ale jak známo, jeden člověk za tisíc dní barák postaví, ale tisíc lidí za jeden den barák nepostaví.
Prostě můj laický pohled vidí ještě neskutečné množství práce. Člověk by řekl, že už by měli jen chodit s hrabičkami a uhrabovat co je kde potřeba.
Prostě můj laický pohled vidí ještě neskutečné množství práce. Člověk by řekl, že už by měli jen chodit s hrabičkami a uhrabovat co je kde potřeba.
Jenyku, přesně ti rozumím ! Podle toho co líčíš / by jsi si představoval / to + - přesně vypadalo na obchvatu Jaroměře před zprovozněním. Ale tady na to mají ještě cca 3 měsíce. A navíc Hary s Etanem je mají pod kontrolou, takže je budou krapítko popohánět 
Jo, takové reportéry jako Etana a Haryho rozhodně potřebujeme. Je ale jasné, že tady tlačí z jedné strany geologie a z druhé harmonogram. Takže asi to navzdory přírodním podmínkám stihnou včas a kvalitně.
Já i Etan děkujeme za podporu.Etan na rychlost stavby může mít malý vliv,ale já určitě žádný.Jak píše pjezek terén je geolodicky dost náročný a je lepší malé zpoždění,hlavně,když to bude udělané kvalitně.Ministr Kupka má k Pace rodinné vazby,takže do voleb se to musí stihnout!!!!
Jednou jsem při focení na Studénce potkal místního pána a ten mluvil s vedoucím úseku Heřmanice,který mu povídá:"Až to tady dostavíme,tak z nás budou geologové i bez studií."
Jinak já si musím dát na pár dní pohov - mám oficiálně neschopenku.Ale měli jste teď letecké video z celé stavby.
Já asi dám dohromady album o zářezu nad estakádou od začátku do dnešních dnů.

Jednou jsem při focení na Studénce potkal místního pána a ten mluvil s vedoucím úseku Heřmanice,který mu povídá:"Až to tady dostavíme,tak z nás budou geologové i bez studií."
Jinak já si musím dát na pár dní pohov - mám oficiálně neschopenku.Ale měli jste teď letecké video z celé stavby.
Já asi dám dohromady album o zářezu nad estakádou od začátku do dnešních dnů.
A fotek to nebude málo Hary !!! 
-
evilcleaner
tak přece jenom něco se děje
za první tři týdny dubna položeno 10 000 tun mzk a 7 000 tun balené.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Já myslím,že za první tři týdny dubna se udělalo hodně práce.V úterý se asi asfaltovala část trasy z násypu Štikov k estakádě.Ve městě jsem potkal dva náklaďáky,co vozí balenou.evilcleaner píše: ↑23.4.2025 21:17:47 tak přece jenom něco se dějeza první tři týdny dubna položeno 10 000 tun mzk a 7 000 tun balené.
Dnes k ránu docela slušný přívalový liják,tak snad to na stavbě neudělá žádné škody v podobě sesuvů.V tuto chvíli prší normálně.
Pokládání MZK i balené stihli za krásného počasí.
Včera,za krásného počasí se pokládaly asfaltové vrstvy na násypu ve Štikově až po estakádu.Letecké záběry z dronu Etana na Rajčeti.

- Přílohy
-
- obchvatnsyptikov23.4.258.jpg (232.65 KiB) Zobrazeno 1660 x
Přátelé,kamarádi,
tak jsem dal dohromady album z průběhu stavby zářezu nad estakádou.Jak trefně poznamel Kot - fotek to nebude málo.Vybral jsem jich 1100,ale pak jsem to zredukoval na 900.Sice by se to do jednoho alba vešlo,ale raději jsem to rozdělil po rocích.
Z Etanových videí jsem udělal screenshoty,takže tam jsou záběry z dronu z úplně prvních prací na začátku stavby tohoto úseku.Na jedné fotce je vidět jak dumpery vozí ornici přímo na pole.
Tento úsek stavby je jeden z nejnáročnějších,hlavně z geologického hlediska.Už od prvních vrstev se tam objevují prvohorní sedimenty - pískovce,slepence a jílovce.Tyto vrstvy jsou uloženy horizontálně,takže bagry i buldozery je musí loupat jak perníček.Zářez začíná na km 4,6 a končí na km 5,4.Je to 800 metrů,ale už se na tom intenzivně pracuje 1 rok.Do spodních vrstev podloží už se bagr ani buldozer nedostal,tak se to muselo navrtat a odstřelit.Vrtání i odstřel prováděla firma Skanska a zapůjčila i těžkou techniku v podobě bagru Volvo 460 Blc a těžký buldozer Caterpillar D 8 L s rozrývákem.Odtěžování a drcení odstřelených vrstev prováděli chlapi z kamenolomu Košťálov.
V dnešních dnech se provádějí drenáže po stranách zářezu a staví se opěrná gabionová zeď.
Ani jsem nečekal,že s tím albem bude tolik práce,dělám na tom už dva dny,tak snad se to bude líbit.
Na fotu Etana je bagr Volvo,bez kterého by to nešlo realizovat.Ani se neodvažuju odhadnout,kolik tun se tam muselo vytěžit.
tak jsem dal dohromady album z průběhu stavby zářezu nad estakádou.Jak trefně poznamel Kot - fotek to nebude málo.Vybral jsem jich 1100,ale pak jsem to zredukoval na 900.Sice by se to do jednoho alba vešlo,ale raději jsem to rozdělil po rocích.
Z Etanových videí jsem udělal screenshoty,takže tam jsou záběry z dronu z úplně prvních prací na začátku stavby tohoto úseku.Na jedné fotce je vidět jak dumpery vozí ornici přímo na pole.
Tento úsek stavby je jeden z nejnáročnějších,hlavně z geologického hlediska.Už od prvních vrstev se tam objevují prvohorní sedimenty - pískovce,slepence a jílovce.Tyto vrstvy jsou uloženy horizontálně,takže bagry i buldozery je musí loupat jak perníček.Zářez začíná na km 4,6 a končí na km 5,4.Je to 800 metrů,ale už se na tom intenzivně pracuje 1 rok.Do spodních vrstev podloží už se bagr ani buldozer nedostal,tak se to muselo navrtat a odstřelit.Vrtání i odstřel prováděla firma Skanska a zapůjčila i těžkou techniku v podobě bagru Volvo 460 Blc a těžký buldozer Caterpillar D 8 L s rozrývákem.Odtěžování a drcení odstřelených vrstev prováděli chlapi z kamenolomu Košťálov.
V dnešních dnech se provádějí drenáže po stranách zářezu a staví se opěrná gabionová zeď.
Ani jsem nečekal,že s tím albem bude tolik práce,dělám na tom už dva dny,tak snad se to bude líbit.
Na fotu Etana je bagr Volvo,bez kterého by to nešlo realizovat.Ani se neodvažuju odhadnout,kolik tun se tam muselo vytěžit.
- Přílohy
-
- obchvat 3.9.2024 9.jpg (203.09 KiB) Zobrazeno 1447 x
Tuny nevím, kubíky samozřejmě ano. Ale to se dá nějak dopočítat...Hary 75 píše: ↑25.4.2025 15:07:11 Přátelé,kamarádi,
Ani jsem nečekal,že s tím albem bude tolik práce,dělám na tom už dva dny,tak snad se to bude líbit.![]()
![]()
![]()
Tak sem s nimi, s kubíky...
Já osobně taky počítám v kubíkách,ale chlapi od drtičky jedou v tunách.Na tom ramenu s pásem co odvádí nadrcený materiál mají váhu s počítadlem,takže přesně vědí,kolik nadrtili.
Na deponii pod včelími úly by mělo být přibližně 100 000 kubíků zeminy.
Na deponii pod včelími úly by mělo být přibližně 100 000 kubíků zeminy.
Mě by zajímalo proč se tam vápnila zemina,když to přišlo všechno vytěžit.
- Přílohy
-
- zářez 23 20.9.2023.jpg (124.58 KiB) Zobrazeno 1391 x
No, od estakády k posedu je ten zářez fakt obrovskej. Tam by snad šlo vykopat tunel. Alespoň by odpadla zimní starost se sněhem.
Díky za vysvětlení.Tak to bylo dobře vymyšlený,bagr to smíchal se zeminou a naložil na auta,předpokládám,že se to vozilo na násyp k Vrchovině nebo Vidochovu.
Já myslím,že na tunel to je malá hloubka.
Jestli tam je malá hloubka , to opravdu netuším, nemám sebemenší tušení kolik metrů výšky musí být na tunel, aby se tam všechno vešlo. Ale třeba u přeložky stejné silnice, tedy I/16 v obci Jizerní Vtelno, se bude kopat velký zářez a ten se potom zastřeší a bude tam 250 metrů dlouhý tunel.
Hlavně by byl tunel jistě dražší.
Tak aspoň že tam bude taková ta "lepší stykovka" s betonovými ostrůvky atd. Pořád lepší než klasická stykovka nebo OK.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Nebejt na Vtelně zámek, tak tam taky žádnej tunel není. Navíc údržba tunelu vs údržba zářezu je dost razantní rozdíl. A to nemluvím o protipožární bezpečnosti atd.Jenyk píše: ↑25.4.2025 21:16:28 Jestli tam je malá hloubka , to opravdu netuším, nemám sebemenší tušení kolik metrů výšky musí být na tunel, aby se tam všechno vešlo. Ale třeba u přeložky stejné silnice, tedy I/16 v obci Jizerní Vtelno, se bude kopat velký zářez a ten se potom zastřeší a bude tam 250 metrů dlouhý tunel.
V případě tunelu bych se nejvíc bál hydroizolací.Tam by se tlačila voda zespodu,z boků a ještě zvrchu.Pak stačí jedna chybička a je zaděláno na problém a opravy.
Dovolil jsem si ještě udělat jedno album o zářezu,časosběrné snímky ze dvou stanovišť,odkud to fotím.Není to úplně super totožné,protože je pokaždé použito trochu jiné přiblížení. Hlavní orientační bod je myslivecký posed.
Dovolil jsem si ještě udělat jedno album o zářezu,časosběrné snímky ze dvou stanovišť,odkud to fotím.Není to úplně super totožné,protože je pokaždé použito trochu jiné přiblížení. Hlavní orientační bod je myslivecký posed.
- Přílohy
-
- 101_7463 (1).jpg (199.36 KiB) Zobrazeno 1210 x
A 80 v něm. Nejlépe s radarem kvůli "bezpečnosti" uvnitř...
Chlapi, je mě jasný, že provoz tunelu je dražší, nežli provoz zářezu. Ten tunel mě napadl když jsem viděl fotky, kde je bagr hluboko pod původní úrovní terénu.
Mohu se zeptat, kolik metrů se odbagrovávalo v nejhlubším místě? A kolik metrů je záhrab široký?
Já si tipnu hloubka 20 metrů a šířka kolem padesáti.
Mohu se zeptat, kolik metrů se odbagrovávalo v nejhlubším místě? A kolik metrů je záhrab široký?
Já si tipnu hloubka 20 metrů a šířka kolem padesáti.