PPP na D4 - provoz
Re: PPP na D4 - provoz
Já tuhle jel po rakouské A5 a těch kamer tam pocitově nebylo o nic míň než na D4- prostě dost na to, aby pokryly každý kus.
jenže od Rakouska jsme se odrhli před více jak 100 lety
tak proč je napodobovat
samozřejmě že 110 je šikana, zodpovědný řidič prostě limit nepotřebuje
a to nejen na směrově dělené komunikaci
tak proč je napodobovat
samozřejmě že 110 je šikana, zodpovědný řidič prostě limit nepotřebuje
a to nejen na směrově dělené komunikaci
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Já si na to nestěžuju. Beru to jako přirozený vývoj, který pro normálního člověka nepřináší něco špatného. Jen mě zajímá, jestli mi z nové D4 může přijít i jiná pokuta, než jen za rychlost a váhu.
Já to tak také pochopil, jen jsem reagoval postřehem z A5. Dřív jsem tam ty kamery tolik nevnímal, to až po kauze D4...
Ze soukromé sbírkyVitapb píše: ↑22.4.2025 19:31:12 Když vidim jak moc je nová D4 prošpikovaná kamerama, tak mě tak napadá, jak dobře je z kamer vidět do kabiny? Úhel je vskutku ideální. Pokud by obsluha bezpečně rozpoznala nějaký přestupek, jako držení telefonu při jízdě, může z tohoto kamerového systému přijít pokuta?
kolik za takovou fotku chtějí?
Ahoj tak přesně jak píšeš, jezdím tu pravidelně a myslím, že je to konečně v cajku, zlášť pro ty kteří tu jedou poprvé. Holt když se tu úsekově měří , a policie nechce dát 130 tak to má adekvátní označní.
Takže děkuji všem, kteří se o to zasadili.
pěkná fotka, jen by mě zajímalo, proč BUS má jako jediný toleranci 10kmh +
BUS má ze zákona stejný rychlostní limit na SMV jako osobák, tak že by proto?
130 km/h na I/20 oficiálně odmítla PČR z důvodů nedostatečného zádržného systému a nedostatečné délky připojovacích / odbočovacích pruhů. Pokuty z kamer chodí jen za rychlost, operátor nepátrá po fotkách, zda někdo drží v ruce telefon... Spíše by to šlo využít při vyšetřování ty obrazové záznamy z kamer, na to to ready je.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
2 mapman:
jen, že jsem ještě neviděl ( krom 90tých let ) autobus homologovaný na více, než 100kmh
jen, že jsem ještě neviděl ( krom 90tých let ) autobus homologovaný na více, než 100kmh
Tak OMV Zalužany je již zavřená a vypadá to, že nastálo. Na totemu je šipka 4km odkazující na OMV Chraštice, která se podle mě udrží jedině zázrakem. Holt nová cesta něco bere a hodně dává.
Naštěstí na OMV netankuji a na dálnicích jen zcela výjimečně.
Já taky ne, vlastně si řikám že aktivita OMV v Čr je celkem bídná. Všechny dobré fleky rozebírají Shell, Benzina, MOL a OMV mi přijde že svou síť moc nerozvíjí. Pravda, stanice hodně zrekonstruovali, ale jinak nic moc. Žijou z dnes zašlé slávy 90. a nultých let.
Jedna z ČSPH na původní I/4 by mohla připadnout Tank ONO, ideál by byl slownaft u Letů.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Teoreticky ano, ALE. Tank Ono má ČS v Kbelnici směrem na Strakonice. Smysl by to mělo, ale otázka je investice. Slovnaft by byl ideální, ale patří MOLu. Ten to TANK onu jentak nenechá. Tank Ono skupuje spíš soukromé stanice na dobrých místech a jistě za rozumné ceny. Ostatně jeden z bratrů Ondrů o tom hovořil v nedávném rozhovoru.
Ten jsem taky poslouchal, mám ho poslechnutý celý. A právě pasáž o této ČSPH mi Slovnaft u Let připomněla.
Pěkný,vlastně mi tu to Tank ono přijde pravděpodobnější než místo toho Slovnaftu. Je to asi jediný hráč na trhu, který sem dokáže naindukovat dostatečný provoz aby se to uživilo. Dobrý je, že je to na doprovodce a kousek od sjezdu. Jinak by to ještě mohla koupit místní logistická firma a udělat zde ČS bez obsluhy. To je asi jediný, komu by to mohlo dávat smysl koupit. Mě osobně by se líbila ČS s nabídkou HVO, nebo dobíječky s loungem. https://electrek.co/2024/11/22/tesla-co ... ercharger/
Chraštická OMV by přežít mohla, převezme teď veškerý kšeft od OMV Zalužany. Pokud by ale tu OMV u Zalužan koupili bratři Ondrů tak by to mohlo OMV na I/4 zasadit poslední hřebíček do rakve. Překvapuje mě i to že ještě funguje Polari v Rakovicích.
Polari prý taky zvažuje uzavření. Ono v těch Chrašticích to nebude ani přes zavření Zalužan nic lehkýho se udržet. Má to stejnej majitel, je dost možný že si TANK ONO nebude chtít pustit tak blízko. Pak ale pumpu zřejmě neprodá.
Tak nám konečně hezky mizejí billboardy/reklamy okolo D4, dneska jsem zaregistroval zmizení billboardu postele Moravec v poli naproti Letovskému statku. Takže palec nahoru