Aram96 píše: ↑7.4.2025 11:48:11
V ZUR byla, minimálně teda v rezervě. Ale to už je jedno ..
K dálnici Jihlava - Olomouc: určitě bych netvrdil, že to povede příhodným územím.

To určitě nepovede, ale ona nebude výhra ani ta jižnější varianta. Ta má akorát "výhodu" že je kratší.
Každopádně ta spojka Domašov-S73 může být klidně voda na mlýn ekoteroristům brojícím proti S73 samotné.
JZT by určitě dávala větší smysl než ta východní za mě. Bez tunelů to ale určitě nikdy neprojde, o tom žádná.

Ono je ale těžké, aby s tím počítala stavba S73, když není JZT ani v ZUR ani nikde. Smiřme se s tím, že plány končí S73 v D1 a stejně bude obrovské štěstí, když se ten úsek Kuřim-D1 podaří vůbec postavit. Já mu zatím nevěřím. (věřím v celý pražský okruh, věřím, byť daleko méně v celou D3, ale v poslední úsek S73 momentálně prostě nevěřím v horizontu cca 10 let)
Stejně jsou tohle pouze navržené koridory, které by dávaly dle projektantů smysl. Teď se budou stejně muset udělat vyhledávací studie, které teprve řeknou, zda tam jde něco takového vůbec umístit. Myslím, že to v řadě případů řekne, že to nepůjde bez velkých tunelů a tím pádem půjde spousta těch záměrů do kopru.

Zůstanou ty opravdu strategické a potřebné (a to jak kvůli dopravní dostupnosti regionů, tak už i kvůli intenzitám současným) a to jsou za mě jižní dálnice, pak ta S-J dálnice Jihlava-D11 a severní část toho velkého okruhu Prahy. Zbytek si myslím, že zůstane jen u úvah.