https://www.youtube.com/watch?v=EUJQW_ztdjg
I/16 Nová Paka - obchvat
Re: I/16 Nová Paka - obchvat
A ještě jedno video od Ládise - Nyní velmi aktuální OK Štikov.

Díky, začátkem července alespoň nezabloudím cestou do Štikovské rokle na autokros.
Když ti pak zbyde trocha času tak se můžeš jít podívat na estakádu případně nahoru na zářez.
Etan natočil pohled shora na kousek nedělního závodu mistrovství ČR.
https://www.youtube.com/watch?v=Bqxj-ZpB2Q0
-
evilcleaner
Hary to určitě myslel tak, že samozřejmě přijít se podívat, ale mimo zábor stavby 
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
No tak to je jasná věc.Okolo estakády se může po okolních pozemcích a loukách,nahoře na zářezu po poli,louce a krajem lesa.evilcleaner píše: ↑5.5.2025 17:59:56 Hary to určitě myslel tak, že samozřejmě přijít se podívat, ale mimo zábor stavby![]()
Na úplném začátku obchvatu je odfrézovaná polovina stávající hlavní silnice a začínají práce na napojení obou komunikací.Na svahu jsou nasázené stromy a keře.Z druhů to je buk,červený buk,lípa,bříza.Pod mostem přes potok na K.Újezdu je urovnaný a upravený terén.Kulatina z odkácených stromů po obou stranách zářezu je odvezená,větve a zbytky po těžbě též.Na zářezu se na svahy dává kamenivo.CAT 322 měl poruchu na kole,nějaké problémy se šrouby,které drží dvojmontáž kol.Při pohledu z nadjezdu směrem do zářezu se díky pokáceným stromům strašně prosvětlilo.Pod nadjezdem je ještě kus skály,která se musí odtěžit.Před mostní opěrou buldozer rozhrnoval navezenou zeminu.V Heřmanicích se pokračuje na opěrné zdi.Malý buldozer Komatsu na několika místech vyjel na svah,přišlo mě to,že si to dává do nivelace.O kus dál bagr odtěžoval svah zářezu.Práce na podchodu jdou do finále.Na mostu přes trať jsou hotové římsy a teď to dělníci zabrušují.Rybník je napuštěný a viděl jsem u břehu malého kapra.Stromy na kraji lesa jsou pokácené.Pod opěrou se obkládá svah kameny.Na opěře mostu přes rybník se pravděpodobně betonoval dilatační práh.
Na fotce pokácený velký smrk,který měl směrový zářez na pařezu směřující doleva,ale strom spadl o 90 °jinam a skoro do rybníka,tak nevím,kde se stala chyba.
Na fotce pokácený velký smrk,který měl směrový zářez na pařezu směřující doleva,ale strom spadl o 90 °jinam a skoro do rybníka,tak nevím,kde se stala chyba.
- Přílohy
-
- P1090109 (1).jpg (321.83 KiB) Zobrazeno 2403 x
Jako obvykle, super fotky. Jak tak koukám, kdekoliv se na obchvatu kopne do země, všude je skála, skála a zase skála.
Jenyku,to je prostě packá specialita.Všechny kopce a kopečky jsou pískovcové sedimenty,nebo melafyrové vyvřeliny(Kumburk,Bradlec,Staropacká hora,Levín.
Hary, mně to píše, že je video soukromé...
Sakra, ujela mi ruka, nevím jak, na starou stránku... Sorry jako ! 
Dnes zase od konce.Na Vidochově se začínají pokládat asfaltové vrstvy u mostu.Chtěl jsem to nafotit z větší blízkosti,ale vyhodili mě.Prý jestli mám povolení je fotit.Já říkám že nemám."Tak si to sbalte a běžte".Tak jsem to sbalil a šel.Celé jsem to obešel a vydrápal se na louku odkud to fotím,takže fotky jsou z velké dálky.To ostatní strojníci a řidiči náklaďáku co jsou na stavbě to je jiná.Už zdálky na sebe máváme a někteří na mě i zatroubí.
Na třetí přesýpaný most se naváží další a další materiál.Nákladní auta to vozí z deponie zeminy mezi zářezem a mostem ve Vrchovině.Protože na trase už je položen asfalt,tak auta projíždějí pod prvním přesýpaným mostem a pak jedou po panelové cestě k třetímu mostu.K mostu ve Vrchovině přijel buldozer dotankovat,poté pojízdná pumpa přejela k bagru na deponii.Za chvíli tam přijel ještě další kolový bagr CAT.Nakonec ještě zajela doplnit PHM do bagru Volvo.V zářezu jela drtička,ale ten výkon s tou předchozí nejde vůbec srovnávat.Na začátku zářezu už je položena podkladová vrstva štěrku 0-32.Na mostním svršku estakády jsou dobetonované římsy,pojízdný římsový vozík byl demontován. Na straně směrem k městu se vrtají otvory pro upevňovací šrouby na zábradlí vrtačkou se stojanem.Vedle pilířů už jsou zdemolované všechny základy pod podpůrné Pižmo konstrukce.Před estakádou je navezené zábradlí.Vrtací souprava byla přesunuta k vjezdu do závodiště a je připravena k odvozu.Na OK Štikov jsou poskládané všechny prvky retenční nádrže a celá nádrž je zakrytovaná.Na mostu u pneuservisu se připravuje bednění na další část římsy a grejdr rozhrnoval štěrkovou vrstvu.
Na fotce je složené zábradlí a v dáli se tyčí Ještěd.
Na třetí přesýpaný most se naváží další a další materiál.Nákladní auta to vozí z deponie zeminy mezi zářezem a mostem ve Vrchovině.Protože na trase už je položen asfalt,tak auta projíždějí pod prvním přesýpaným mostem a pak jedou po panelové cestě k třetímu mostu.K mostu ve Vrchovině přijel buldozer dotankovat,poté pojízdná pumpa přejela k bagru na deponii.Za chvíli tam přijel ještě další kolový bagr CAT.Nakonec ještě zajela doplnit PHM do bagru Volvo.V zářezu jela drtička,ale ten výkon s tou předchozí nejde vůbec srovnávat.Na začátku zářezu už je položena podkladová vrstva štěrku 0-32.Na mostním svršku estakády jsou dobetonované římsy,pojízdný římsový vozík byl demontován. Na straně směrem k městu se vrtají otvory pro upevňovací šrouby na zábradlí vrtačkou se stojanem.Vedle pilířů už jsou zdemolované všechny základy pod podpůrné Pižmo konstrukce.Před estakádou je navezené zábradlí.Vrtací souprava byla přesunuta k vjezdu do závodiště a je připravena k odvozu.Na OK Štikov jsou poskládané všechny prvky retenční nádrže a celá nádrž je zakrytovaná.Na mostu u pneuservisu se připravuje bednění na další část římsy a grejdr rozhrnoval štěrkovou vrstvu.
Na fotce je složené zábradlí a v dáli se tyčí Ještěd.
- Přílohy
-
- P1090358 (1).jpg (237.45 KiB) Zobrazeno 1962 x
Hary na fotkách to skoro vypadalo, že tě ta cisterna převáží z místa na místo, abys to nemusel ťapat 
Jo,to byla velká náhoda,pojízdná pumpa to vzala "jedním vrzem " a doplnila PHM do všech strojů co bylo potřeba.
Ale nejlepší bylo,že s nákladním autem modrý MAN - osmikolka jsem se potkal během focení pětkrát a pokaždé jinde.
Nejdřív jsem ho zachytil jak projíždí pod přesýpaným mostem,pak přejel k bagru,který ho nakládal.Než jsem došel k estakádě,tak musel dojet k třetímu mostu,tam vysypal zeminu a pak jel zpátky k estakádě,kde ho nakládal u posledního pilíře bagr Komatsu. Když jsem došel na nadjezd tak jsem ho fotil znovu a zvrchu.Pak jsem ještě šel nafotit tu vrtací soupravu a tam jsem ho potkal popáté.

Někdy to je všechno obrovská náhoda a takovouto akci by snad nešlo ani naplánovat a zrežírovat.
Ale nejlepší bylo,že s nákladním autem modrý MAN - osmikolka jsem se potkal během focení pětkrát a pokaždé jinde.
Nejdřív jsem ho zachytil jak projíždí pod přesýpaným mostem,pak přejel k bagru,který ho nakládal.Než jsem došel k estakádě,tak musel dojet k třetímu mostu,tam vysypal zeminu a pak jel zpátky k estakádě,kde ho nakládal u posledního pilíře bagr Komatsu. Když jsem došel na nadjezd tak jsem ho fotil znovu a zvrchu.Pak jsem ještě šel nafotit tu vrtací soupravu a tam jsem ho potkal popáté.
Někdy to je všechno obrovská náhoda a takovouto akci by snad nešlo ani naplánovat a zrežírovat.
- Přílohy
-
- P1090240 (1).jpg (256.26 KiB) Zobrazeno 1794 x
Ještě sem dávám odkaz na včerejší komplet přelet nad stavbou obchvatu od Dobrodronu.Jak autor píše v komentáři pod videem - celý týden tady fouká silný studený vítr,což potvrzuji. Pěkná šňůra čekajících aut směrem od Jičína.
https://www.youtube.com/watch?v=4jpNj9N8I48
https://www.youtube.com/watch?v=4jpNj9N8I48
Ač byla neděle odpoledne,na stavbě se čile pracovalo.Pod estakádou bagr odtěžoval zeminu a náklaďáky to vozily před most u pneuservisu.Na zářezu auta navážela štěrk a grejdr to za pomocí 3D nivelace rozhrnoval. Pokračuje ve výkopu pro drenáž směrem k posedu.Drtička jela taky.Tato drtička pracuje na jiném principu,než ta velká.U velké drtičky jsou dvě desky z toho jedna pohyblivá.U této menší to pracuje na rotačním pohybu.Nějak se to tam "mele" a kusy podloží se někdy točily,ale bohužel ikdyž jsem na to koukal zvrchu,tak to nebylo vidět.Auta jezdila se štěrkem od Vidochova a v dáli je vidět cisterna,která kropila cestu.Proti bahenním lázním,které byly v zářezu v únoru a březnu je tam nyní opačný extrém - všudypřítomný červený prach.
Opět byl vítr,takže po chvíli bylo znovu vidět.Na OK Štikov se obkládají kameny betonové jímky.Před most na násyp u pneuservisu je navezena zemina,která se bude rozhrnovat.
Na fotu oblaka prachu po odjíždějící Tatře.
Opět byl vítr,takže po chvíli bylo znovu vidět.Na OK Štikov se obkládají kameny betonové jímky.Před most na násyp u pneuservisu je navezena zemina,která se bude rozhrnovat.
Na fotu oblaka prachu po odjíždějící Tatře.
- Přílohy
-
- P1090521 (1).jpg (185.63 KiB) Zobrazeno 1677 x
Tak už se bagrování v zářezu nad estakádou blíží ke konci, ono to asi na tu půlku prázdnin opravdu dopadne. Jel jsem v sobotu z Jilemnice do Boleslavi a je to opravdu zážitek, buď jsou objížďky a nebo semafory, bezva. Martinice objížďka, na Horkách , ve Vidochově, dvakrát v Kumburáku semafory a ještě Jičín. To se cestuje...
Koukal jsem na to video od Dobrodron, a skoro celý obchvat je buď násep, zářez nebo mosty. Po povrchu bez nějaký větších zemních prací toho je naprostý minimum.
Koukal jsem na to video od Dobrodron, a skoro celý obchvat je buď násep, zářez nebo mosty. Po povrchu bez nějaký větších zemních prací toho je naprostý minimum.
Tak Hary konečně to fakt vypadá, že kamenolom se blíží definitivnímu uzavření ! Předpokládám, že po zpracování té poslední hromady bude konečně finito . Je tomu tak 
Tak,tak.Já si myslím,že hrubé zemní práce se tento týden dodělají.Nadrtí se zbývající hromada podloží,pak se to odveze a kamenolom bude definitivně u konce.Poté se propojí drenáže s již hotovým úsekem u posedu a mohou se pokládat jednotlivé vrstvy budoucí silnice.

Tak to dává smysl, Hary. Už se těším. Jo a díky za odkaz na Etanův šot Štikovské rokle i s estakádou, ta je vskutku nepřehlédnutelná, ale jde o zvyk.
Odpoledne jsem byl sekat zahradu v práci a když bylo hotovo,tak jsem kouknul na estakádu a na severní opěře se tyčilo bílé rameno.Myslel jsem,že to je pumpa.Bohužel než jsem uklidil sekačku a vyšel do 1.patra,tak už bylo rameno ve vodorovné poloze a po shlédnutí fotek to byl jeřáb.
Pravděpodobně se demontoval římsový vozík.
Pravděpodobně se demontoval římsový vozík.
- Přílohy
-
- P1090579 (1).jpg (170.24 KiB) Zobrazeno 1380 x
-
- P1090580 (1).jpg (217.16 KiB) Zobrazeno 1380 x
Roste nám ta stavba před očima...
- Přílohy
-
- DJI_20250512173357_0027_V.JPG (177.35 KiB) Zobrazeno 1334 x
-
- DJI_20250512173346_0024_V.JPG (219.59 KiB) Zobrazeno 1334 x
-
- DJI_20250512173239_0004_V.JPG (226.16 KiB) Zobrazeno 1334 x
pokračování
- Přílohy
-
- DJI_20250512173614_0047_V.JPG (176.16 KiB) Zobrazeno 1333 x
-
- DJI_20250512173518_0041_V.JPG (201.62 KiB) Zobrazeno 1333 x
-
- DJI_20250512173421_0033_V.JPG (170.78 KiB) Zobrazeno 1333 x
Etane, tak speciálně ten ekodukt... Na Haryho fotkách tam řádily náklaďáky a válec. A teď to je / doufejme / už připraveno pro MZK. Jedou fakt slušně ! 
Jak to stabilizují, aby se to dosypání po první zimě nezačalo propadat?