Jedna se Brankovice, Malinky, Kozusice predpokladam? Bude kompletní jedna velka prelozka jihem?
I/50 obecně
Re: I/50 obecně
Něco takového tam bylo.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Dle informací z Bučovického MěÚ by od 3.6.2025 měla začit akce s rozšířením křižovatky u Křižanovic. Mělo by to být kyvadlově průjezdné na semafor, ale pouze nad 3,5t + MHD + IZS.
Osobáky budou mít značenou objížďku z Bučovic na Ždánice + Žarošice a zpět na I/50 ve Slavkově, popř. druhá trasa Bučovice -> Vyškov -> D1
Osobáky budou mít značenou objížďku z Bučovic na Ždánice + Žarošice a zpět na I/50 ve Slavkově, popř. druhá trasa Bučovice -> Vyškov -> D1
Ano akce začla..ovšem se zákazem do 3,5t si téměř nikdo neláme hlavu...
Já se ani nedivím. Třebas pro mne je to po objížďce, měsíčně, téměř 800km navíc. Tak jsem holt přesedlal do vlaku.
By mě ještě zajímalo jestli třebas úplnou náhodou nespraví ty díry u betonárky, nebo tu, už potřetí spravovanou a opět objevující se díru u Orlenu.
Spíš to ale vidím tak, že nám to zase zavřou znova někdy jindy.
By mě ještě zajímalo jestli třebas úplnou náhodou nespraví ty díry u betonárky, nebo tu, už potřetí spravovanou a opět objevující se díru u Orlenu.
Spíš to ale vidím tak, že nám to zase zavřou znova někdy jindy.
No a pri poslednej oprave I/43 už obchádzku osobným autám len doporučujú.
Uzavírka u Křižanovic by měla skončit dříve. V neděli (17.8.) budou probíhat závěrečné práce a od úterý 19.8. by mělo být otevřeno.
https://vyskovsky.denik.cz/zpravy_regio ... prace.html
https://vyskovsky.denik.cz/zpravy_regio ... prace.html
Počkat počkat. Ta "zmodernizovaná" křižovatka nemá odbočovací pruh vpravo od Slavkova ? Dělá si někdo z nás prd*l ?
A to jsem sem šel pochválit levý připojovák. Nebo jsem byl slepej ?
Na takovémto úseku by neměla existovat ideálně ani jedna styková křižovatka ani sjezdy do polí, ale oni modernizují a modernizují tak, že kdo odbočuje doprava z hlavní, tak bude tlačen hlavním proudem ? Toto nemůže myslet nikdo vážně.
A to jsem sem šel pochválit levý připojovák. Nebo jsem byl slepej ?
Na takovémto úseku by neměla existovat ideálně ani jedna styková křižovatka ani sjezdy do polí, ale oni modernizují a modernizují tak, že kdo odbočuje doprava z hlavní, tak bude tlačen hlavním proudem ? Toto nemůže myslet nikdo vážně.
Kdyby jenom odbočovák vpravo od Slavkova. Oni ani nenapojili/nezahrnuli tu Pizzerii, co je hned za křižovatkou. Vzniká tam při výjezdu/vjezdu dost nebezpečných situací.
Když jsem se na to ptal na setkání (ohledně obchvatu) s ŘSD v Bučovicích, tak mi tam zástupce ŘSD řekl, že o té Pizzerii nevěděli. Tak jsem nevěděl jestli se mám smát nebo plakat...
Když jsem se na to ptal na setkání (ohledně obchvatu) s ŘSD v Bučovicích, tak mi tam zástupce ŘSD řekl, že o té Pizzerii nevěděli. Tak jsem nevěděl jestli se mám smát nebo plakat...
Takže tam fakt není ?
Hele, ti lidé ze závodu Brno ty svoje silnice opravdu moc neznají. Neznají kolikrát ani data od stolu, natož věci z praxe a provozu.
Bohužel se mi to potvrdilo již několikrát a u jedné věci jsem teda také nevěděl, jestli si mám na místě dát hlavu do dlaní nebo dělat že nic.
Hele, ti lidé ze závodu Brno ty svoje silnice opravdu moc neznají. Neznají kolikrát ani data od stolu, natož věci z praxe a provozu.
Bohužel se mi to potvrdilo již několikrát a u jedné věci jsem teda také nevěděl, jestli si mám na místě dát hlavu do dlaní nebo dělat že nic.
Ano, fakt tam není.
Přitom místo tam na něj úplně bez problému je.
Přitom místo tam na něj úplně bez problému je.
Tak to je dobrá fraška. Ale budou se všude kasat, jak zmodernizovali křižovatku.
Na silnici, na které by do budoucna nemělo existovat nic jiného než MÚK a 3-pruh minimálně. To se teda předvedli.
Ano této "MUK" chybí odbočovací pruh do Křižanovic směrem od Slavkova..
A povrch té křižovatky je fakt katastrofa, finiser tam jezdil úplně cik-cak...
A povrch té křižovatky je fakt katastrofa, finiser tam jezdil úplně cik-cak...
Hej oni opravdu ani v nejmenším netuší, co je tohle vůbec za silnici. O tom svědčila i původní MÚK s D1, svědčí o tom naprostá NEPŘÍPRAVA čehokoli až na Bučovice v posledních 15 letech, tato křižovatka je tedy další fail. Fakt hrůza to Brno, a to není bohužel jen 50, je to i 53 (na poslední chvíli to alespoň trošku zachránili). O 43 nemluvím, tam se přece plánuje dálnice.
Podoba obchvatu Břeclavi je také opravdu dosti diskutabilní. Prostě co záměr, to s mouchami nebo rovnou celé naprd.
K tomu chybějícímu odbočováku něco zde (zdroj: https://www.facebook.com/groups/1192562 ... 773067829/)
Podle odpovědi zástupce ŘSD co byl ve čtvrtek na náměstí je to po kruhovém objezdu druhá nejbezpečnější varianta křižovatky pro takovýto případ. Zpomalení od Slavkova je prý záměrné aby auta vyjíždějící z Křižanovic nebyly zastíněny odbočujícími autem a následně smeteny autem projíždějícím...
Aha takhle se teda nově uvažuje ..
Radši zpomalíme nebo skoro zastavíme hlavní proud, hlavně když auto z vedlejší dobře uvidí. Co na tom, že se takový okamžik stane párkrát za den a celý zbytek dne musí stejně ten z vedlejší stát a čekat na všechny, kdo letí po hlavní rovně.
To už samozřejmě nemluvím o tom, že i ta pravá odbočování z hlavní na takovéto kamionové silnici jsou kolikrát velmi nepříjemná, ne-li nebezpečná. Proto se snažíme takové křižovatky vybavovat odbočováky už asi 40 let.
Pán z ŘSD či lidé z dopravky by udělali daleko lépe, kdyby aspoň drželi hubu, bez pardonu. (klidně to smažte, myslím, že to je hodně slušně řečeno). Postavili za veřejné peníze křižovatku, která nechává jednu situaci nadále velmi nebezpečnou. S takovými experimenty ať jdou opravdu do háje, zase se snaží někdo vymyslet kulatější kolo ?
Neříkám, že odbočovací pruh vpravo je všude naprostá nezbytnost, ale zrovna tady teda opravdu je (byl).
Levé připojování super, stačí když se jich bude stavět v ČR více a více a lidé se to začnou učit. Bohužel v tomto máme hlavně mezery i ve značení, které prostě předem chybí. Vůbec se nedivím zmatkování a nevyužívání takového připojení někým, kdo to vidí poprvé.
PS: a to já navíc nevidím do místních problémů a dopravních vztahů přímo v místě, vypadá to na slušnou kritiku daného řešení od místních.
Radši zpomalíme nebo skoro zastavíme hlavní proud, hlavně když auto z vedlejší dobře uvidí. Co na tom, že se takový okamžik stane párkrát za den a celý zbytek dne musí stejně ten z vedlejší stát a čekat na všechny, kdo letí po hlavní rovně.
To už samozřejmě nemluvím o tom, že i ta pravá odbočování z hlavní na takovéto kamionové silnici jsou kolikrát velmi nepříjemná, ne-li nebezpečná. Proto se snažíme takové křižovatky vybavovat odbočováky už asi 40 let.
Pán z ŘSD či lidé z dopravky by udělali daleko lépe, kdyby aspoň drželi hubu, bez pardonu. (klidně to smažte, myslím, že to je hodně slušně řečeno). Postavili za veřejné peníze křižovatku, která nechává jednu situaci nadále velmi nebezpečnou. S takovými experimenty ať jdou opravdu do háje, zase se snaží někdo vymyslet kulatější kolo ?
Neříkám, že odbočovací pruh vpravo je všude naprostá nezbytnost, ale zrovna tady teda opravdu je (byl).
Levé připojování super, stačí když se jich bude stavět v ČR více a více a lidé se to začnou učit. Bohužel v tomto máme hlavně mezery i ve značení, které prostě předem chybí. Vůbec se nedivím zmatkování a nevyužívání takového připojení někým, kdo to vidí poprvé.
PS: a to já navíc nevidím do místních problémů a dopravních vztahů přímo v místě, vypadá to na slušnou kritiku daného řešení od místních.
Já budu asi zaujatý, protože tuto silnici využívám dennodenně, ale na to, jak je tahle jednička vytížená, jaký má mezinárodní význam, tak je v pořadí priorit hodně ve spod.. Troufnu si říct, že intenzity budou kolem 25 tis do Slavkova, kolem 17 do Bučovic a všude jen stykové křižovatky, x napojeních polních cest (není dne, kdy tu nezdržuje traktor nebo kombajn), opravdu velký podíl TIR, nevalná kvalita povrchu (Brankovice-Kožušice šííílenost) no a když už přijde možnost předjetí a uvolnění nervů, tak tam dají úsekovky (Buchláky).
Když vidíme, jak lze aspoň v rámci možností modernizovat a upgradovat např. I/53, tak tady by si to min. po Buchláky tahle komunikace zasloužila taky, né-li víc..
Ale až bude stát obchvat Bučovic, možná už nebudu tak kritický, protože ušetřím ročně hodiny času.. tohle je NEJpotřebnější obchvat v JMK a jsem docela rád, v jakém je formátu..
P.S. ještě více nezbytný obchvat je možná v Kuřimi
Když vidíme, jak lze aspoň v rámci možností modernizovat a upgradovat např. I/53, tak tady by si to min. po Buchláky tahle komunikace zasloužila taky, né-li víc..
Ale až bude stát obchvat Bučovic, možná už nebudu tak kritický, protože ušetřím ročně hodiny času.. tohle je NEJpotřebnější obchvat v JMK a jsem docela rád, v jakém je formátu..
P.S. ještě více nezbytný obchvat je možná v Kuřimi
Zasloužilo by si to tu od Bučovic k Buchlákům minimálně plnohodnotný 3-pruh s MÚK, ideálně i směrově dělený.
53 se sice zmodernizuje, nicméně tam zůstane nemálo závad i nadále.
53 se sice zmodernizuje, nicméně tam zůstane nemálo závad i nadále.
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Tady má být 4pruh. Říkám to stále. S50 od D1 až za UH.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Ty seš s tím jak mezek.
Přes kopce to stejně nikdy nebude nic směrově děleného ani plnohodnotný 4-pruh, ani nic na 120 km/h, takže si myslím, že 3-pruh z obou stran by měl odpovídat. Od Bučovic dál není 4-pruh nutný ani kvůli intenzitám. To ho už spíš dejme kolem UH až do UB.
Přes kopce to stejně nikdy nebude nic směrově děleného ani plnohodnotný 4-pruh, ani nic na 120 km/h, takže si myslím, že 3-pruh z obou stran by měl odpovídat. Od Bučovic dál není 4-pruh nutný ani kvůli intenzitám. To ho už spíš dejme kolem UH až do UB.
Nejlepší by byla přeložka v trase bývalé D1, alespoň po Zastřizly.
D47 už máme, teď ještě D48
-
NullDeVoid
A nepřestanu s tím. Intenzity tam jsou šílený, je to opomíjený, a je to důležitá silnice. To mi neříkej, že NIKDO není schopen najít nějakou rozumnou trasu, kudy protáhnout nějaký 4pruh, i kdyby to měla být jen S21,5.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Nulle kolik vozidel jsou "šílené intenzity" ??
-
NullDeVoid
9000. Jako nejniží číslo. Mezi D1 a UH. Pokud teda neberu ten mikroskopický kousek, kde je „jen“ 7800.
„Všichni“ mají tendence se tu opírat do D6, jak není potřeba, když tam jedzí nějakých 7800. Jj, na hluchém místě, kde nic není široko daleko.
Nikdo se ale neopírá do D7, kde to je dokonce jen 7500. A taky tam bude dálnice.
A znova: na těchdle komunikacích, co jsou strategicky velmi důležité a je dobře, že se tam staví dálnice, je „jen“ pod 8000. A staví se tam plnohodnotná dálnice.
A pak tu máme I/50, co má efektivně nejhlušší místo s 9000, a tady je 4pruh odmítán.
Bylo by fajn, pokud by I/50 byla v té nové vizi zahrnuta.
Jak by to mělo vypadat, je k nalezení v mém popisu.
„Všichni“ mají tendence se tu opírat do D6, jak není potřeba, když tam jedzí nějakých 7800. Jj, na hluchém místě, kde nic není široko daleko.
Nikdo se ale neopírá do D7, kde to je dokonce jen 7500. A taky tam bude dálnice.
A znova: na těchdle komunikacích, co jsou strategicky velmi důležité a je dobře, že se tam staví dálnice, je „jen“ pod 8000. A staví se tam plnohodnotná dálnice.
A pak tu máme I/50, co má efektivně nejhlušší místo s 9000, a tady je 4pruh odmítán.
Bylo by fajn, pokud by I/50 byla v té nové vizi zahrnuta.
Jak by to mělo vypadat, je k nalezení v mém popisu.
Na té slavné nové křižovatce u Křižanovic včera zmizely všechny balisety kromě jednoho. Neplánují se tam nějaké úpravy?
Nebo, že by to někdo urazil..?
Nebo, že by to někdo urazil..?