Pelc-Tyrolka - Balabenka - Štěrboholská radiála
Re: Pelc-Tyrolka - Balabenka - Štěrboholská radiála
A co je teda ta zbytna cast?
Všechno, co není ošetřovaná vzrostlá zeleň. Ty buldozery srované plochy tam sevrně od JS převažují.
Praha zahájí přípravu průzkumných štol tunelů Městského okruhu. Začne se kontrolami budov.
https://zdopravy.cz/praha-zahaji-pripra ... ov-245196/
https://zdopravy.cz/praha-zahaji-pripra ... ov-245196/
Suplika Hřiba o státní podporu asi narazí na prázdnou státní kasu. Přípravné práce tak nemusí mít přirozené pokračování.
No... zatim to v dopravnim stavebnictvi nevypada, ze by nebylo na chleba.
ano, ale proč mu přihazovat, když zatím rozhazoval za barvu na čáry na silnicích..
ne tedy údržbu vodorovného značení, ale vytváření nesmyslných cyklopruhů na dříve kapacitních komunikacích
ne tedy údržbu vodorovného značení, ale vytváření nesmyslných cyklopruhů na dříve kapacitních komunikacích
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Tak jest, Miku. Ono platí, že peněz je dost, ale nesprávně alokovaných. Dopravní stavitelství nevyjímaje. Ty vydané za nesmysly chybí jinde.
Ale nedělal jen čáry Miku ! Super sezení u Slavie a nevšední zábradlí pod Stalinem u Čechova mostu... Skoro mu křivdíš Miku 
jsi mě vyděsil, kde se ve Vršovicích vzalo super sezení
a ty myslíš kavárnu
pod Stalinem jsem dlouho nejel, ale čeká mě do 14dnů výlet na Hrad, ale to stejně zas pojedu tunelama
ledy by to odpoledne vycházelo líp Chotkárnou
jinak včera jsem o tom četl na zdopravy
a trochu jsem nepochopil to trasování
jsem myslel, že to za Balabenkou zmizí v tunelu, ten se vynoří Pod táborem, aby opět zmizel a vynořil se až ve Strašnicích
a ono to má být nějak jinak
a ty myslíš kavárnu
pod Stalinem jsem dlouho nejel, ale čeká mě do 14dnů výlet na Hrad, ale to stejně zas pojedu tunelama
ledy by to odpoledne vycházelo líp Chotkárnou
jinak včera jsem o tom četl na zdopravy
a trochu jsem nepochopil to trasování
jsem myslel, že to za Balabenkou zmizí v tunelu, ten se vynoří Pod táborem, aby opět zmizel a vynořil se až ve Strašnicích
a ono to má být nějak jinak
Tohle se právě řeší posledních cca 5 až 10 let. Možná déle. Že si Zelení potažmo Piráti a Praha sobě vynutili změnu projektu, kde je větší míra zatunelování. Takže to bude v tunelu skoro celé, včetně Balabenky. Akorát na konci ve Strašnicích, kde se to napojuje na stávající část okruhu, to bude na povrchu.
Také se tím znásobila cena na minimálně dvojnásobek původních úvah a dále roste pochopitelně také o inflaci. Takže poslední odhady jsou asi 113 miliard ale pořád to roste .... (ještě před 3 lety byl odhad cca 92 miliard)
Piratske zlo stoji prahu min 15-25 let zpozdeni, v podstate se melo zacit hned po dokonceni Blanky a vysledek je tento. Opravdu tahla Hribova banda + Cizínskeho bandicka, to je na zbliti. Ty jejich nesmysle, co v Praze nepachali se budou minimalne 2x tak dlouho davat do hromady-.Lynx píše: ↑27.5.2025 23:30:45Tohle se právě řeší posledních cca 5 až 10 let. Možná déle. Že si Zelení potažmo Piráti a Praha sobě vynutili změnu projektu, kde je větší míra zatunelování. Takže to bude v tunelu skoro celé, včetně Balabenky. Akorát na konci ve Strašnicích, kde se to napojuje na stávající část okruhu, to bude na povrchu.
Také se tím znásobila cena na minimálně dvojnásobek původních úvah a dále roste pochopitelně také o inflaci. Takže poslední odhady jsou asi 113 miliard ale pořád to roste .... (ještě před 3 lety byl odhad cca 92 miliard)
Jestli si vzpomínáte, tak oni bojovali proti dokončení okruhu jako takového. Vymýšleli různé alternativní kraviny, jak bude "okruh" jezdit až přes Prosek a Letňany a podobně. .... zřejmě jen aby stavbu zabrzdili. Souhlasili až s tím současným řešením, které je extrémně luxusní a tím i drahé. Zejména tunel pod Balabenkou mě fascinuje, protože sice bude odstraněna stávající nevzhledná estakáda, ale ještě více nevzhledné estakády železniční tam stejně zůstanou, takže se tam to prostředí moc nezlepší. A stojí to deítky mld navíc.
Nejspíš to celé udělali jen proto, aby to co nejvíce zdrželi nebo ještě lépe, stavbě zabránili.
Nejhorší je, že je tam (Piráty) na přání Fialy stále drží i pražská ODS. jen aby byla vláda v Praze stejná jako celostátní, tak tam straší Hřib dodnes. I když z celostátní vlády už Piráti vyletěli, tak v té pražské se jich snad nezbavíme ....
Nejspíš to celé udělali jen proto, aby to co nejvíce zdrželi nebo ještě lépe, stavbě zabránili.
Nejhorší je, že je tam (Piráty) na přání Fialy stále drží i pražská ODS. jen aby byla vláda v Praze stejná jako celostátní, tak tam straší Hřib dodnes. I když z celostátní vlády už Piráti vyletěli, tak v té pražské se jich snad nezbavíme ....
O aktualni tunelove variante se naopak mluvi jako o jedine projednatelne, ta puvodni povrchova dalnice by neprosla pres zadnou ctvrt, mistni by byli proti.
Jen mi pripomente jak se to treba posunulo za Krnacove a za koho byla na Magistratu...
Povrchová dálnice nebyla v žádné variantě, i ta původně prosazovaná varianta byla z velké části tunelová. Rozdíl je jen v té Balabence a tam to vede po povrchu už dnes. Takže to by nebyla novinka, proti které by někdo vystupoval.
Jinak je smutné, že naposledy prosazovala MO Krnáčová z ANO, jak mts správně upozorňuje, ODS která je verbálně pro MO, přenechává dopravu Pirátům, kteří přípravu brzdí. Podrazili tím vlastní voliče, tím že se nespojili právě s ANO, které má podobný program podporující dopravu a radši se na pokyn Fialy spojili se zelenými Piráty,.
Jinak je smutné, že naposledy prosazovala MO Krnáčová z ANO, jak mts správně upozorňuje, ODS která je verbálně pro MO, přenechává dopravu Pirátům, kteří přípravu brzdí. Podrazili tím vlastní voliče, tím že se nespojili právě s ANO, které má podobný program podporující dopravu a radši se na pokyn Fialy spojili se zelenými Piráty,.
Tak to žijete v nějaké paralelní realitě. Krnda neudělala pro MO vůbec nic. Asi špatná akustika...
lynxi
v celostátní už právě nejsou
tak jsem doufal, ...
tunel pod balabenkou je mega 3,14ovina
je to zátopové území Rokytky a venkoncem i Vltavy
pamatuji při povodních, že na Palmovce koukaly jen cedule od nástupišť
ne v metru, ale na autobusáku...
v celostátní už právě nejsou
tak jsem doufal, ...
tunel pod balabenkou je mega 3,14ovina
je to zátopové území Rokytky a venkoncem i Vltavy
pamatuji při povodních, že na Palmovce koukaly jen cedule od nástupišť
ne v metru, ale na autobusáku...
Někdy je dobrá paměť na škodu Miku... 
Je to tunel pod údolím. Takže nejen, že je to dost paradoxní, ale stavba tunelu v takovém geologickém prostředí bude o to obtížnější = dražší.
Já jsem jinak příznivec co největšího zatunelování, ale tohle je i na mě hodně, protože jak už jsem psal - v tom místě vede kromě okruhu i několik železničních tratí na vysokých mostech. Takže dopravy se tam stejně nezbaví, když dají MO do tunelu. Stejně tam budou čnít ty železniční mosty, které se tam různě proplétají. Takže velmi drahá investice a to místo stejně bude vizuálně vypadat velice nehezky.
https://mapy.com/s/kucuhemade
Já jsem jinak příznivec co největšího zatunelování, ale tohle je i na mě hodně, protože jak už jsem psal - v tom místě vede kromě okruhu i několik železničních tratí na vysokých mostech. Takže dopravy se tam stejně nezbaví, když dají MO do tunelu. Stejně tam budou čnít ty železniční mosty, které se tam různě proplétají. Takže velmi drahá investice a to místo stejně bude vizuálně vypadat velice nehezky.
Je třeba si tam ještě představit slušivou cyklostezku na vizuálně nerušícím oranžovém mostu: Screenshot je odsud:Lynx píše: ↑30.5.2025 0:55:40...Stejně tam budou čnít ty železniční mosty, které se tam různě proplétají. Takže velmi drahá investice a to místo stejně bude vizuálně vypadat velice nehezky.
https://mestskyokruh.info/mo/vizualizace/
-
Mirek Němčík
Lyxi, dovolím si nesouhlasit.Lynx píše: ↑30.5.2025 0:55:40 Je to tunel pod údolím. Takže nejen, že je to dost paradoxní, ale stavba tunelu v takovém geologickém prostředí bude o to obtížnější = dražší.
Tím že bude tato část MO (okolí Balabenky a U Kríže) pod zemí, budou odstraněny 2 dost nevzhledné silniční mosty a jedna téměř 300 metrová 4 pruhová estakáda. Plus bude zlikvidováno několik velmi nevzhledných zákoutí s nepořádkem a bezdomovci. Nemluvě o tom že se sníží hluk. A to relativně dost. Co se týká železničních mostů, tak již existuje studie jak nahradit na většině mostů stávající zábradlí za 1m protihlukové stěny, které by také snížili hluk od projíždějících vlaků.
Ano, zakopáním MO pod zem se nevyřeší železniční mosty, ale celkově to tomu místu velmi pomůže. Zůstane jen relativně úzký pás nevzhledných kolejí s mosty (cca 50 m). V současné době je to divné místo široké 150 metrů.
PS: Denně tudy chodím do práce, takže jsem relativně dobře obeznámen s místem.
Tunel pod udolim neni nijak paradoxni, stejne tak je stavena Blanka nebo budouci prutah Bilinou. A ostatne cele metro je pod zemi nikoliv proto, ze by prochazelo nejakymi velehorami.
-
Mirek Němčík
Jen se podívejte na vizualizace jak to může vypadat. https://mestskyokruh.info/mo/vizualizace/Lynx píše: ↑30.5.2025 0:55:40 Je to tunel pod údolím. Takže nejen, že je to dost paradoxní, ale stavba tunelu v takovém geologickém prostředí bude o to obtížnější = dražší.
Ten rozdíl ve vzdušnosti a zeleni je obrovský. Momentálně je to jedno z nejdivnějších míst v okolí co znám.
Jako člověk zde žijící tu změnu projektu vítám, ale zároveň si nedovedu představit, jak to chtějí za provozu postavit. Bohatě stačilo, když byla zavřená Prosecká. Nebo když se vloni rekonstruovala Balabenka, tak to bylo taky veselo. O zavřené Spojovací kvůli havárii vody či čeho nemluvě. A tady se má postavit tunel přes Rokytku, čili totální uzavírka Čuprovy? Demolice estakády a založení milánských stěn + povrchové úpravy na Balabence jsou oproti tomu rozcvička...
Argument, že jsme zvládli Blanku neberu. Blanka na Letné byla leháro, zavřená Patočkova měla objížďku. Ale jak objet Čuprovu?